Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Please log in to reply
3842 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
És minden évben van pár idióta, aki stroboszkóp fényerejû villogóval nyomja hátul, nehogy elüssék a buszsávban. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
A nyomokat már 4 kör után vágod, viszont adódnak ezen kívül még vicces helyzetek. Nekem tavaj volt egy kis levágott csonk, amit mindig ugyanúgy kerültem ki az elsõ kerékkel úgy, hogy kb 8 centi hely volt neki. Gondolom ezt más is eljátszotta párszor, így a verseny elején alig látható kis akármi a végére jó tíz centire állt ki a földbõl. Volt is pár defekttel végzõdõ manõvere egy ismerõsnek itt. Vannak ezen kívül kifordult kövek, és persze kevésbé kivilágított versenytársak, akik pl egy szûkebb kanyar után, amit fényerõ híján lassabban vettek be, durván bedózerolhatóak hátulról.
Szóval nincs olyan, hogy elég fényerõ......

Lámpát a kormányra: én idén tervezek egyet a gyorszárra applikálni, ami talajszinten kiadna bármilyen akadályt. Persze ezen kívül fejlámpa is játszik.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

peterufo

peterufo

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Nem értek hozzá, soha nem indultam még ilyen versenyen, de mire besötétedik, nem tudja mindenki csukott szemmel is a pályát? Minden gyökeret, jó nyomot, rossz nyomot, stb. Nekem lesz valami no-name fejlámpa, meg egy 1 W-s Author lámpa. Nem hiszem, hogy ne lenne elég. Persze lehet, hogy tévedek. :D Nekünk ez úgyis tanuló év.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Fullyval nem mindegy mi van a kereked elõtt? :D És igen, az elõrejelzéseket elnézve KELL sárgumi! :D 5bar alá ne engedjétek a nyomást, mert tiszta szikla a pálya és felütitek.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
De a kormánylámpát sem nélkülözheted sajnos. Én például sokkal jobban látok vele, mivel szar a szemem, s nekem "kellenek" az árnyékok, amiket a kormánylámpa vet. Az a baj a fejlámpával, hogy a fény mindig a fejed felõl érkezik, így nem lesz árnyék (számodra). Sokkal nehezebb így gyökereket, köveket észre venni. Ezért, ha tehetitek, kettõvel menjetek.

Amúgy meg. Készítsétek a sárgumikat. :D De szar éjszakánk lesz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

nekem kicsit para hogy nemlesz elég a világításom, mi az a fényerõ amivel korrekt módon ellehet találni ?!

Éppen ma mentem egy kört a Janihegyen és éjszakába nyúlt.
Nem vittem fejlámpát de a kormányon az elsõ fényem is elég brutál, közel autónyi fényerõ és elég széles is a fény.
Ezzel együtt aszfalton lefelé a kanyarokban lassítanom kellett mert a lámpa egyenesen elõre világít,
viszont amikor az út kanyarodik, akkor arra kellene látnom. Ezt viszont csak a fejlámpa tudja.

Korábban is, mindíg ugyanezt a bizonytalanságot élem át amikor nem vittem fejlámpát.
Elég béna érzés fejlámpa nélkül. Amikor a fejemen is van fény akkor úgy megyek bárhol mint nappal.

Szóval ha van valami lámpád, sz'tem érdemesebb fejre tenni, különben eltûnik az út a kanyarnál.
Kormányon lévõ lámpával csak akkor látod merre megy tovább ha már befordultál.

Az, hogy mekkora fényerõ elég, részben megszokás kérdése, másrészt minél több annál jobb.
Egy a lényeg, hogy mindíg oda világítson amerre az út megy.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
apró:
Duo csapatomba keresek még két embert... lehetõleg hasonlítsanak rám....
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Majd megmutatom. Nem olyan mint a Hozé féle, de ugyanazt a fényerõt tudja. Amúgy a részletekért kérdezd Balut.

A Trekes sátornál tuti megtalálsz, csak hogy legyen egy közös pont :)

Ok!
Team Heavy Pedál Szeged

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

Erre majd kíváncsi leszek...megnézném

Majd megmutatom. Nem olyan mint a Hozé féle, de ugyanazt a fényerõt tudja. Amúgy a részletekért kérdezd Balut.

A Trekes sátornál tuti megtalálsz, csak hogy legyen egy közös pont :)
A keró legyen veletek!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Fenéket lesz, soha nem is volt. Mármint a duósoknak. De idén szerintem a szólósok is anyázni fognak emiatt, mivel eléggé kiélezett küzdelemre számíthatunk a köreikben. :) Különben is, lebuknánk a koxolással. :D

Ami engem érdekel: ez UCI verseny? Vonatkozik rá bárminemû UCI szabály? Azaz mehetek ujjatlan mezben, kompressziós testruhában stb?

Biztos, hogy nem UCI. Ha minden igaz akkor nincs hivatalos 24 órás kültéri MTB UCI verseny.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Én úgytudom, hogy igen, mert mi duoban megyünk és elvileg még a duosoknak is lesz

Fenéket lesz, soha nem is volt. Mármint a duósoknak. De idén szerintem a szólósok is anyázni fognak emiatt, mivel eléggé kiélezett küzdelemre számíthatunk a köreikben. :) Különben is, lebuknánk a koxolással. :D

Ami engem érdekel: ez UCI verseny? Vonatkozik rá bárminemû UCI szabály? Azaz mehetek ujjatlan mezben, kompressziós testruhában stb?

bandikaa

bandikaa

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
hopp, köszi.
fura módon nem hozta fel a fb keresõje....

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
NE aggódj van, még egy....
Bejelentkezés | Facebook

mondjuk ez a hivatalos,mert a sport aktív csinálta
Team Heavy Pedál Szeged

bandikaa

bandikaa

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
A szervezõk vmiért nem készítettek ilyet, így megtettem én, remélem nem csinálnak botrányt belõle :)

Bejelentkezés | Facebook

kattrá, és oszd meg!

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Én idén is a Balu féle két ledes csodával fogok menni. Ha láttok egy Walle-t fénykard szemekkel akkor az leszek én :)

Erre majd kíváncsi leszek...megnézném
Team Heavy Pedál Szeged

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

nekem 1 BBB xenon(4 ceruzaelemes, elég jó fénye van szerintem)és egy 3AAA varta fejlámpám van, + ahol negyon nemlátnék 1 órát "reflektorozhatok" a blackburn flea-val:D remélem elég lesz ez a fényerõ.

"Solosoknak idén is lesz kötelezõ hajnali orvosi vizsgálat? "
Én úgytudom, hogy igen, mert mi duoban megyünk és elvileg még a duosoknak is lesz

Én idén is a Balu féle két ledes csodával fogok menni. Ha láttok egy Walle-t fénykard szemekkel akkor az leszek én :)
A keró legyen veletek!

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

Meg fogsz rogyni

igyekszem :)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

nekem 1 BBB xenon(4 ceruzaelemes, elég jó fénye van szerintem)és egy 3AAA varta fejlámpám van, + ahol negyon nemlátnék 1 órát "reflektorozhatok" a blackburn flea-val:D remélem elég lesz ez a fényerõ.

Meg fogsz rogyni
Team Heavy Pedál Szeged

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

Én a tavaly elõtti Energizer-el megyek és kaptam kölcsön egy 3 w-os noname lápát ami erõsebb annál is..így nem lesz gond

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Solosoknak idén is lesz kötelezõ hajnali orvosi vizsgálat?