Jelentkezz be Regisztrálj
24 órás verseny | Zánka
Írta 2012. július 30. - 20:34
Írta 2012. július 30. - 20:26
-Pénteken mentük egy próbakört. 4 bringásból 3 defekt, a letörésen 2 perec, 1 javíthatatlan nyolcas - totális elkeseredés. (okés, amatõr brigád - de nem kezdõ)
-A letörést még pénteken és szombat de. begyakoroltunk, hogy ne legyen gondunk vele.
-Szombaton úgy álltunk oda, hogy akkor is! Mindegy mi van, mindegy milyen, tekerni - önmagunknak bizonyítani jöttünk.
-A pálya körrõl körre jobb, szerethetõbb lett - mostanra hiányzik! (szerettem Csillebércet, ennél is jobban szerettem a tavalyit)
-Ádám van. Elsõ évben utáltuk mert közönséges és hangos volt, most az volt a bajunk, hogy nincs jelen és a zene halk. Fura egy állatfaj az ember...
-Aki egy verseny szervezését, lebonyolítását fikázza (nem az építõ kritikáról beszélek) az egyszer gondolja végig, hogy mi munka, idegeskedés, pénz és miegyebek egy ilyet összehozni azért, hogy mi odamenjünk és szervezett körülmények között tekerjünk egy jót. És mindezt munka, család, magánélet mellett. Inkább becsüljük ezt! Persze mindig lehetne jobb, szebb, reméljük évrõl évre lesz is fejlõdés. Azt ne feledjük, hogy 5 éve is ennyit fizettünk a nevezésért ha jól emlékszem.
-Gratulálok mindenkinek, mi jövõre is ott leszünk!
MERCUB FIVE'O, kategória 7. hely, 137 kör - Gulácsy Attila
Írta 2012. július 30. - 19:59
Írta 2012. július 30. - 19:52
Én kértem elnézést, mellesleg grat a gyõzelemhez. jövõre összedobunk egy erõsebb csapatot, és jövünk a fõnyereményért.
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Írta 2012. július 30. - 19:19
Nekem idén nem tûnt fel a káosz speakelésed (Lehet többet voltam a pályán?), de Csillebércen eléggé kivágta a biztit, amit egy két csajnak beszóltál. (az enyém nem volt köztük, de azért majdnem megdobott egy kerékkel.) Attól pedig teljesen megbolondultam, hogy a bicycle race lement legalább egymilliószor.
Idén jó volt a zene amit hallottam néha, a vasárnapi szöveg pedig akárki volt, még tetszett is. Az, hogy a nevünket több szóbeli korrekció után is Debreceni elit alakulatnak mondtad be párszor, csak elõször volt sokkoló.
Amúgy a srác 25 éves, montizik tizenpár éve, való igaz, nem állt még dobogón, viszont nem is az a fajta "sporttárs", aki egy tized másodpercért olyan íven elõzi a kezdõket, hogy utána én szedegetem ki õket a bokorból. (Remélem olvassa ezt valamelyik szeged seggfeliratú ifju titán, és kegyetlenül elszégyelli magát-már ha egyáltalán észrevette, nem úgy tûnt...)
Tény, hogy elhangzanak/leíródnak olyan dolgok, amelyeket visszanézve a megfogalmazó is túlzónak lát. Aktuális példa erre a pályát elhagyó emberek 99% ának azon kijelentése, hogy borzalmas. Pedig így utólag baromi jó lenne még pár kört menni rajta.
Nekem az eredményjelzõ hiányzott, ez a papirosdi nem aktuális, és igazából egy kiló cuccal a szememben nem is nagyon foglalkoztatott. Egy monitorral a központi sátorban amin folyamatosan megtekinthetõ az aktuális állás kategóriánként, már maximálisan elégedett lettem volna.
A kajáról/itatásról annyira nem is tudtam, megoldottam magamnak abból amit vittem.
A pálya az idõ elõrehaladtával lett egyre járhatóbb, a port útáltam (most szóljatok le hogy szar vagyok ha ti szerettétek) imádkoztam kicsit az esõért, a sár mindig is jobban feküdt nekem.
A Speaker Killer egy tökjó név, lehet jövõre meglépjük.
Szerk: Én a vasárnapot csak úgy éltem túl, hogy véresre üvöltöztem a torkomat amikor jöttek a lányok, aztán mentem fel menet közben is molesztálni õket. Szurkoltam mindenkinek, de ha õszinte akarok lenni, a harmadik helyezett csapat küzdött a leginkább ádázul. (nem lebecsülve a virágokat és a merkaptot ezen kijelentésemmel) Gratula nektek, nagyok voltatok!
A szegediek nevében kikérem magamnak az írást...
Írta 2012. július 30. - 19:06
Sziasztok.
Képek a versenyrõl. https://picasaweb.go...OrasMaraton2012
üdv
Kezso
Köszi a Képeket Kezso!
üdv Balu
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2012. július 30. - 19:04
Írta 2012. július 30. - 18:51
...igen igazad van, nem is szoktam reagálni mostanában, de ha valaki ezt emeli ki, egy verseny jellemzésébõl...a "mint mindíg" jelzõvel...azt nem hagyom figyelmen kívül, nomeg 24évesen, nagy tudor! ...mert romlik a versenyek szinvonala...nomeg mint mindíg xar volt minden...vajon hány versenyen vett részt?
ui1: tipikusan magyar hozzáálás, ha aranyat vitt volna haza, ez lett volna az év legjobb versenye és pályája.
ui2: nomeg úgyis gyáva szarnyulak lesznek a SpeakerKiller-t használni...az tutti!
ui3: ha meg megteszik, jobb ha el sem indulnak, mert úgy leoltom õket mint vastag fecskendõ a tüzet!
Nekem idén nem tûnt fel a káosz speakelésed (Lehet többet voltam a pályán?), de Csillebércen eléggé kivágta a biztit, amit egy két csajnak beszóltál. (az enyém nem volt köztük, de azért majdnem megdobott egy kerékkel.) Attól pedig teljesen megbolondultam, hogy a bicycle race lement legalább egymilliószor.
Idén jó volt a zene amit hallottam néha, a vasárnapi szöveg pedig akárki volt, még tetszett is. Az, hogy a nevünket több szóbeli korrekció után is Debreceni elit alakulatnak mondtad be párszor, csak elõször volt sokkoló.
Amúgy a srác 25 éves, montizik tizenpár éve, való igaz, nem állt még dobogón, viszont nem is az a fajta "sporttárs", aki egy tized másodpercért olyan íven elõzi a kezdõket, hogy utána én szedegetem ki õket a bokorból. (Remélem olvassa ezt valamelyik szeged seggfeliratú ifju titán, és kegyetlenül elszégyelli magát-már ha egyáltalán észrevette, nem úgy tûnt...)
Tény, hogy elhangzanak/leíródnak olyan dolgok, amelyeket visszanézve a megfogalmazó is túlzónak lát. Aktuális példa erre a pályát elhagyó emberek 99% ának azon kijelentése, hogy borzalmas. Pedig így utólag baromi jó lenne még pár kört menni rajta.
Nekem az eredményjelzõ hiányzott, ez a papirosdi nem aktuális, és igazából egy kiló cuccal a szememben nem is nagyon foglalkoztatott. Egy monitorral a központi sátorban amin folyamatosan megtekinthetõ az aktuális állás kategóriánként, már maximálisan elégedett lettem volna.
A kajáról/itatásról annyira nem is tudtam, megoldottam magamnak abból amit vittem.
A pálya az idõ elõrehaladtával lett egyre járhatóbb, a port útáltam (most szóljatok le hogy szar vagyok ha ti szerettétek) imádkoztam kicsit az esõért, a sár mindig is jobban feküdt nekem.
A Speaker Killer egy tökjó név, lehet jövõre meglépjük.
Szerk: Én a vasárnapot csak úgy éltem túl, hogy véresre üvöltöztem a torkomat amikor jöttek a lányok, aztán mentem fel menet közben is molesztálni õket. Szurkoltam mindenkinek, de ha õszinte akarok lenni, a harmadik helyezett csapat küzdött a leginkább ádázul. (nem lebecsülve a virágokat és a merkaptot ezen kijelentésemmel) Gratula nektek, nagyok voltatok!
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Írta 2012. július 30. - 18:44
Az egyetlen negatívum számunkra a verseny megszakítása és újraindítása volt. A megszakítás teljesen jogos volt, viszont mivel nem tudtuk mikor indul újra, a szállásunk a helyszíntõl nagyon messzire volt, így nagyon késõn értesültünk az indulásról. Két helyezésünkbe került. Persze igen, lehet, hogy erre más azt mondaná, hogy a "futottak még" kategóriában ez nem fontos, de van akinek az. (még szerencse, hogy mindig volt egy optimista a csapatunkban, aki felhúzta a padlóról a többieket, ettõl szép ez a verseny. :-) Ezt egy picit lehetett volna szervezettebben...
Amúgy meg külön gratuláció a solos lánynak (szép volt Emese!) meg a csapatos csajoknak, a nagy meccsért.
Írta 2012. július 30. - 18:36
Hmmm...a én vagyok a "szar" szpíker...nem szeretnék kötözködni, de a kritika akkor az, amikor van mögötte egy magyarázat és egy javaslat a a változtatás irányára..."a szar volt a szpíker mint mindíg" egy picit szivenütött, de természetesen nem tetszhet mindenkinek az én stílusom, fõleg azért is érdekes mert ketten Pisti sportújságíró barátommal és kollégámmal dumáltunk...a "speaker killer" nagyon találó, de ez ha már itt tartunk (sajna) annyit jelent: hangszórógyilkos...
...nem tudom, te aki ezt ilyen kedvesen itt nyilvánosan felhoztad e témát, vajon szpíkeltél-e egy rendezvényt is...természetesen ha igen, akkor szívesen elmegyek s megnézem-hallgatom, hogy tanulhassak, mert 40-évesen ( Pisti 60 ) sem szégyen a tanulás...és nem is tartom magam profi moderátornak, bár sok sportág versenyzõi valamiért azt hiszik
...nem ez a szakmám, a hangosítás és dumálás egy hobby...bár 24órán keresztül, nem egy leányálom...
...nomeg ha nem haragszol, s ha már személyeskedni kezdtél: TE jó. bringás vagy? ...mert ha igen akkor le a kalappal, de ha nem, akkor meg mi keresel egy versenyen?
...továbbiakban nick nevem alatt ott a mail címem...
más:
...nem volt jó a rendezés? ok a pálya valóban nem az volt amit leírtak, de ha jól emléxem ezt a rendezõk be is jelentették, az okokra nem emléxem...de itt a 24 óra teljesítménye a lényeg...
...mi nem volt még jó?
...volt mindenhol világítás, nomeg folyamatos 220, egy villanyász team-el...
...az idõmérés hibátlan, pontos, folyamatos volt...
...a pálya a vihar után is összeállt, nem kevés rendezõ pakolta össze, hogy 4:00-kor újra lehessen rajtolni...
...az infok folyamatosak voltak...
...az isotoniás italszponzorrol nekem is megvan a véleményem...ruppótlan sztem.
...volt mentõ, amikor meg nem, akkor az én autóm és drága feleségem fuvarozta a sérülteket az egészségházba...
...a kaja tök jó volt! és jó sok!
...a helyszín állat!
...tehát kissé értettlenül állok a "szar rendezés" kijelentés elõtt...én már voltam szar rendezvényen...az nem ilyen...
sporttársi üdvözlettel: Bíró Ádám hobby szpíker, nívódíjas hangszerkészítõ, gitár és hegedû javító, a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem vigáztató mestere
Az alábbiakban összefoglalnám, hogy én mint hobby versenyzõ hogyan láttam a rendezvényt.
- Bár a verseny honlapján valóban az szerepelt, hogy a Zánkai Ifjúsági tábor területén lesz a verseny, talán néhány logóval ellátott táblát érdemes lett volna kitenni a bejárat közelébe, (mind Keszthely, mind Budapest felõl ) hogy itt van a rendezvény bejárata.
- Az a megállapítás, hogy a "speaker megint szar volt mint mindig" valóban sommás és általános megállapítás, ezzel egyetértek Veled! DE! Az hogy kinek tetszik a stílusod, és kinek nem az ízlés kérdése. Én abba a táborba tartozom akinek nem, de le is írom, hogy miért. Az a mondás, hogy a "kevesebb néha több" most szerintem nagyon igaz volt. Azt hiszem keveseket érdekelt, hogy a szexshopod van, és a gumiszamarat hogyan és milyen módon lehet boldoggá tenni. Ez (nálam) túlment a jó ízlés határán. Sajnos nem ez az egyetlen eset ami alpári színvonalú volt (és nem csak ezen a versenyen). A poénok amiket azoknak gondoltál, nem mindig sikerültek. Hahotázó, vigyorgó embert keveset láttam.... (már a poénjaidra értem..)
- Szem- és fültanúja voltam vasárnap délelõtt amikor Harang tájékoztatta a versenyzõket a jelenlegi állásról, és Te jó hangosra felhúztad az aktuálisan futó zeneszámot, így nem lehetett hallani Harang mondandóját. Ezen vitáztatok egyet, majd Harang - bölcs ember módjára - otthagyott és Te vetted át a speaker szerepét. Ez pedig intelligencia (vagy annak hiánya) kérdése.
- Angol tudásod:
- Ha idegen nyelven akarok megszólalni, akkor elõtte végiggondolom, hogy mit akarok mondani, és csak utána nyitom ki a szám. Kínos volt hallgatni az angol nyelvû tájékoztatód, valamint azt, hogy " jaj ezt nem tudom elmondani, segítsen már valaki...) A külföldiek megint egy "kellemes" benyomást szereztek a magyar rendezõkrõl. Magyar rendezõket írtam, mert ez NEKIK kínos, hiszen a külföldiek nem tudják ki az a Bíró Ádám..
- ajánlom figyelmedbe bármelyik angol kéziszótárt, ahol a speaker fõ jelentése: szónok, felszólaló, konferencián elõadó. Másodlagos jelentése csak a hangszóró, ami egyébként loud-speaker )
- hangosítás: a terület nagy volt, amit két hangfallal csak úgy lehet hangosítani, hogy a közelben üvöltõ hangerõ, távol pedig nem, vagy csak keveset lehet hallani.
Célszerûbb lett volna több hangfallal és kisebb hangerõvel hangosítani.
- ugyan ez egy 24 órás rendezvény volt, de azt gondolom, hogy a fáradt versenyzõk (akik aktuálisan nincsenek a pályán, vagy a váltózónában) 10-11 körül megpróbálnának, megpróbáltak volna pihenni / aludni. A mi sátrunk - sajnos - nagyon közel volt a hangfalakhoz, így erre esélyünk sem volt. Kértük, hogy az egyik hangszórót fordítsák el e váltózóna irányába, de a kérésünknek nem lett eredménye. Erre is figyelve a jövõben célszerû lenne 10 után lényegesebb kisebb hangerõvel tájékoztatni / szórakoztatni.
A pálya valóban nagyon hobby-sra sikerült, a por pedig adott. A locsolás az értelmes határig OK, de amikor sarat csinálunk a rajtnál és a versenyzõk sorra perecelnek... Viszont sikerült néhány jó fotót készítenem az esésekrõl. Az Õ arcukon nem volt õszinte a mosoly...
Ezektõl eltekintve egyébként jól éreztem magam, jó volt látni, hogy van érdeklõdés az ilyen típusú rendezvények iránt is.
Amit az elõzõekben leírtam azzal a szándékkal írtam, hogy a következõ rendezvények jobbak lehessenek, és ne azok kelljen gondolkodni, hogy a rendezõ van értem, vagy fordítva...
Egy kritika akkor ér valamit, ha van hozzá jobbító javaslat, ezért igyekeztem mindenütt - ha lehetett - leírni a véleményem. Az ízlés pedig egyéni, azon nem érdemes, és nem is szabad vitatkozni.
Mindezek ellenére tudom, hogy rendkívül komoly kihívás egy ilyen tömeget megmozgató rendezvényt megszervezni, és a tömeget programokkal szórakoztatni!
Üdvözlettel, Rozgonyi Sándor egy amatõr versenyzõ aki abban bízik, hogy egyszer minden verseny egyre jobb lesz! (külföldi minták bõségesen rendelkezésre állnak)
Írta 2012. július 30. - 18:12
".....tényleg furcsa volt, hogy mindenki lelépett a díjátadó végére......"
Ez nem teljesen így van.... ; )
persze tisztelet a kivételnek, annak a 15-20%-nak... elhiszem, hogy mindenki vágyott már a Balatonba jövõre fürdõruhás díjátadást a vízben ücsörögve! ez a javaslatom
Írta 2012. július 30. - 18:05
Írta 2012. július 30. - 17:48
Erre mondta Hofi: "Szúrd ki, akkor nem pattog!"
"Viszont ami feltûnt, nagyon sokan nem tudnak biciklizni, kanyarodni és nincsenek tisztába a helyzetekkel és azzal, hogy mit-hogy kell kezelni, mikor kell, vagy lehet elõzni, mekkora is valójában a féktáv."
Maratonon viszont simán elvannak a mezõny hátsó részén. Általában.
Race, no Rest!
Írta 2012. július 30. - 17:17
(Régen is így voltak ezek a dolgok csak az marad aki érdekelt az átadó kapcsán...)
Írta 2012. július 30. - 17:13
Ez nem teljesen így van.... ; )
Írta 2012. július 30. - 16:57
A küzdelemrõl meg csak annyit, hogy nagyon szuper volt a verseny, köszönjük az "ellenfeleknek" ezt az emlékezetes csatát
Írta 2012. július 30. - 16:30
Hány éves vagy? Elmúltál már 6? Mert akkor miért lep meg, hogy ez még mindig egy erõsen hímsoviniszta társadalom.
Hány kategória volt a 24 óráson? Abból hány a tisztán férfi, és hány a tisztán nõi?
Viszont még éjjel is tekerhettetek kísérõ nélkül, kint a pályán :-)
Már csak az illendõség miatt is a nõkkel kezdtem volna minden kategóriát. Mert az egyenjogúság azt is jelenti, hogy a nemek egyenjogúsága mellett az udvariasságot megtartjuk. Ha már a nõk jobban mutatnak a fotókon :-)
Nem is az udvariasság kérdése, csak szimplán logika. Ha pl. ugy csinálták volna, hogy férfi soló- nõi solo, Duó kat, és utána a csapatok nõk és férfiak. Akkor legalább maradtak volna emberek is ott....De mindegy úgysem fog ez sose megváltozni, mert ahogy írtad a férfiak vannak fõlényben.
Írta 2012. július 30. - 16:22
Jó verseny volt, kivéve pályát ,ahol napszúrást lehetett kapni az árnyék mentesség miatt. A por az csak ráadás volt. A végén kialakuló meccs helyzetek az tette az egészet izgalmassá. Azt viszont nem értem, hogy miért az utolsók között lettünk az eredményhirdetéskor kihívva, mikor már jóformán mindenki elment.Nem esett jól, mikor azt láttam hogy mindenki eltûnik és kb, pár ember marad ott "ünnepelni". Én elhiszem, hogy a solo férfiakat kell elõbb "ünnepelni" de azt nem nõket kell a legutoljára hagyni( ez erõsen diszkrimináció). Vagy legyen az, hogy mindenki ott marad a végéig. Elnézést a többiektõl ,de ez bennem maradt, szerintem csinálhatták volna másképp is.....A díjazásról már nem is beszélek.
Hány éves vagy? Elmúltál már 6? Mert akkor miért lep meg, hogy ez még mindig egy erõsen hímsoviniszta társadalom.
Hány kategória volt a 24 óráson? Abból hány a tisztán férfi, és hány a tisztán nõi?
Viszont még éjjel is tekerhettetek kísérõ nélkül, kint a pályán :-)
Már csak az illendõség miatt is a nõkkel kezdtem volna minden kategóriát. Mert az egyenjogúság azt is jelenti, hogy a nemek egyenjogúsága mellett az udvariasságot megtartjuk. Ha már a nõk jobban mutatnak a fotókon :-)
Írta 2012. július 30. - 16:08
Elõrebocsájtom, hogy nem voltam a 24h-n és újabban itthon is nagyon kevés maratonon indulok (olcsóbban kijövünk egy szlovák maratonon szállással, kajával, nevezéssel, együtt a feleségemmel, mintha itthon indulnánk. ezt csak halkan írtam ide, de részben kapcsolódik a mondandómhoz), így csak az elmúlt évek tapasztalataira, valamint az itteni beszámolókra tudok támaszkodni.
Én alapvetõen teljesen megértem azt a bringást, aki egy 24h-s versenyrõl, vagy csak akár egy szimpla maratonról rohan haza pihenni. Ez nem az õ hibájuk, én is így tenném/tettem/teszem a jövõben is. Külföldön már régóta bevett szokás, hogy szombaton van megrendezve minden ilyen részben azért, mert a verseny utáni programokkal ott tudnak tartani (van is kedved ottmaradni), részben pedig mert már felérték ésszel, hogy ha vasárnap szétcsapjuk az embert, az hétfõn garantáltan nem fog 100%-ban teljesíteni. Salzkammergut Trophy-n is megy az õrjöngés estig, de ugyanúgy elmondható, hogy a szlovák maratonokról sem jövünk el korán. Mert van mit nézni, van idõd rá, mert tudod, hogy nem szaladsz másnap sehova. Szerintem ezen lehetne változtatni és akkor az emberek is talán szívesebben állnak oda az eredményhirdetéshez.
Nekem nem azzal van a bajom, hogy siet haza pihenni, hanem azzal, hogy akit a végén vérre menõ harcot vívtak a másik x csapattal azt kb. semmibe véve utoljára hagyják. Meg még annyi, nem azon múlik h most 20 perccel elõbb ér haza vagy sem...
Írta 2012. július 30. - 16:01
Jó verseny volt, kivéve pályát ,ahol napszúrást lehetett kapni az árnyék mentesség miatt. A por az csak ráadás volt. A végén kialakuló meccs helyzetek az tette az egészet izgalmassá. Azt viszont nem értem, hogy miért az utolsók között lettünk az eredményhirdetéskor kihívva, mikor már jóformán mindenki elment.Nem esett jól, mikor azt láttam hogy mindenki eltûnik és kb, pár ember marad ott "ünnepelni". Én elhiszem, hogy a solo férfiakat kell elõbb "ünnepelni" de azt nem nõket kell a legutoljára hagyni( ez erõsen diszkrimináció). Vagy legyen az, hogy mindenki ott marad a végéig. Elnézést a többiektõl ,de ez bennem maradt, szerintem csinálhatták volna másképp is.....A díjazásról már nem is beszélek.
Elõrebocsájtom, hogy nem voltam a 24h-n és újabban itthon is nagyon kevés maratonon indulok (olcsóbban kijövünk egy szlovák maratonon szállással, kajával, nevezéssel, együtt a feleségemmel, mintha itthon indulnánk. ezt csak halkan írtam ide, de részben kapcsolódik a mondandómhoz), így csak az elmúlt évek tapasztalataira, valamint az itteni beszámolókra tudok támaszkodni.
Én alapvetõen teljesen megértem azt a bringást, aki egy 24h-s versenyrõl, vagy csak akár egy szimpla maratonról rohan haza pihenni. Ez nem az õ hibájuk, én is így tenném/tettem/teszem a jövõben is. Külföldön már régóta bevett szokás, hogy szombaton van megrendezve minden ilyen részben azért, mert a verseny utáni programokkal ott tudnak tartani (van is kedved ottmaradni), részben pedig mert már felérték ésszel, hogy ha vasárnap szétcsapjuk az embert, az hétfõn garantáltan nem fog 100%-ban teljesíteni. Salzkammergut Trophy-n is megy az õrjöngés estig, de ugyanúgy elmondható, hogy a szlovák maratonokról sem jövünk el korán. Mert van mit nézni, van idõd rá, mert tudod, hogy nem szaladsz másnap sehova. Szerintem ezen lehetne változtatni és akkor az emberek is talán szívesebben állnak oda az eredményhirdetéshez.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"