Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3842 hozzászólás a témában

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás

Most nem akarok sok mindent írni a versenyrõl, jó is volt meg nem is...
De valaki magyarázza már el, hogy miért kellett 2 órával a vége elõtt fellocsolni a hajtûkanyart a váltózóna elõtt???? Az volt a cél hogy sokan elessenek?

Ez engem is nagyon érdekelt volna. Persze tudjuk a választ, hogy ne verje fel a port a sok idióta bringás...
Nem vagyok egy hirtelen haragú fajta, de akkor kb 10-edmagammal elkezdünk ordibálni, hogy ember hagyd már abba.
Szerintetek mennyire érdekelte a tisztelt fõrendezõ urat? Na pont annyira.

Ja és utána hátat fordítva fõmûvének kedélyesen beszélgetett. Miközben 20 másodpercenként estek el mögötte a szegény bringások.
Átvészelték a "letöréseket", az éjszakai vakoskodást, porfelhõt, a nagyonsietõ pofátlan lekörözõket, de erre nem számíthattak.

Ez volt a hétvége leglúzerebb mozzanata. A pálya olyan amilyen, azt meglehet szokni. Por van - ezt dobta a gép-
Esik - benne van a pakliban-
De ehhez nehéz mit hozzáfûzni anélkül, hogy ne kelljen kicsillagozni :-(

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Reggel a technikás részre érvén felértem egy srácra, akinek szóltam, hogy balról mennék, még pár méter volt az összeszûkülõs részig, simán elfértem volna, egyértelmûen gyorsabb voltam, de Õ nem engedett be, mehettem mögötte gyökkettõvel a flik-flakkba. Kérdem én, ha beszúrtam volna valahol, akkor mi lenne a véleménye?.

Ha van hely elõzni, bemész, még ha Õ ezzel kicsit lassul is, akkor szerintem sokat nem szól hat. Nem elegáns, de ez verseny. :) Ha nincs elég hely, miattad ki kell mennie a nyomból, elesik, bozótba kényszerül, hogy elkerüljön, akkor morcos lenne és jogosan. :)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Alapvetõen nehéz a pálya kérdés... Egyrészt most vagy tömegsport, vagy verseny. 3-4 méter széles MTB pálya??????? Úristen, sztem alapból építtessünk sztrádát!
Letörés végig tökéletesen járható volt, könnyedén, mondjuk a végén a korlátot szivacsoztam volna. Van pályabejárási lehetõség, ki kell menni, meg kell nézni, ami necces, azt be kell gyakorolni, meg kell kérdezni mást, meg kell nézni, más hogyan csinálja... engem szerencsére sosem tartott fel senki, így le tudtam menni saját tempómban.
Nem kell itt félreérteni semmit sem, örülök én, hogy ennyien vagyunk, csak igenis, aki terepkerékpár versenyre jön, az legyen bizonyos szinten tisztába a dolgokkal. Lényegesen durvább terepen fateromat 45 évesen levittük a Mátrába montizni, életében elõször volt hegyen... sziklás terepen sosem ment még, fõleg nem lefelé. Kérdezett, megnézte, kipróbálta, mûködött... lassan? lassan, de lejött, megoldotta....

Hobbirakéta 3 métere dumát felejtsük már el kérem... ha mondjuk a pályán nekem már a negyedik embert kell kísérgetnem csiga tempóban, amikor fél kör hátrányban vagyok valakitõl, akkor ne kelljen már kísérgetni! Igen, volt, hogy beszúrtam necces helyre, mert jó ritmust mentem, nagy volt a forgalom. Vagy beraktam, és mentem 8:10 körüli kört, vagy foghattam volna mindenkinek a kezét, piknikezhettünk volna, és lehetett volna menni 12-es köröket. Nyilván nem mindenkinek tetszik, és kívülrõl nyilván nem mindig látszik egy-egy ilyen beszúrás "átgondolt"nak. Nálunk is volt erre rossz példa, ifjú titán kinyírta a DT kereket, mert olyan helyen elõzött, ahol nem látta mi, merre van. Bele lehet futni ilyenbe.
Ha az ember szól, és a másik megpróbálja elengedni, az már több, mint fél siker. Amikor a mögöttem jövõ gyors ember nem szól, és amikor a lassabb a szólásom ellenére meg sem próbál semmit sem tenni az ügy érdekében, akkor vessen magára. Mindig szóltam, mindig befértem, nagyon sokszor meg is köszöntem.
Reggel a technikás részre érvén felértem egy srácra, akinek szóltam, hogy balról mennék, még pár méter volt az összeszûkülõs részig, simán elfértem volna, egyértelmûen gyorsabb voltam, de Õ nem engedett be, mehettem mögötte gyökkettõvel a flik-flakkba. Kérdem én, ha beszúrtam volna valahol, akkor mi lenne a véleménye?
Mindig lesz egy-két deviáns, mindig lesz lassú, turista, hobbyrakéta. Figyeljünk egymásra, tegyünk a dologért minél többet, és élvezzük, hogy tekerhetünk... van rá idõnk, és pénzünk, másnak ennyi sem jut...

egy szeged seggfeliratú...........................

summa summarum
Team Heavy Pedál Szeged

illuzioo

illuzioo

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

De valaki magyarázza már el, hogy miért kellett 2 órával a vége elõtt fellocsolni a hajtûkanyart a váltózóna elõtt???? Az volt a cél hogy sokan elessenek?

mondjuk erre én is kíváncsi lennék... :o

illuzioo

illuzioo

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Alapvetõen nehéz a pálya kérdés... Egyrészt most vagy tömegsport, vagy verseny. 3-4 méter széles MTB pálya??????? Úristen, sztem alapból építtessünk sztrádát!
Letörés végig tökéletesen járható volt, könnyedén, mondjuk a végén a korlátot szivacsoztam volna. Van pályabejárási lehetõség, ki kell menni, meg kell nézni, ami necces, azt be kell gyakorolni, meg kell kérdezni mást, meg kell nézni, más hogyan csinálja... engem szerencsére sosem tartott fel senki, így le tudtam menni saját tempómban.
Nem kell itt félreérteni semmit sem, örülök én, hogy ennyien vagyunk, csak igenis, aki terepkerékpár versenyre jön, az legyen bizonyos szinten tisztába a dolgokkal. Lényegesen durvább terepen fateromat 45 évesen levittük a Mátrába montizni, életében elõször volt hegyen... sziklás terepen sosem ment még, fõleg nem lefelé. Kérdezett, megnézte, kipróbálta, mûködött... lassan? lassan, de lejött, megoldotta....

Hobbirakéta 3 métere dumát felejtsük már el kérem... ha mondjuk a pályán nekem már a negyedik embert kell kísérgetnem csiga tempóban, amikor fél kör hátrányban vagyok valakitõl, akkor ne kelljen már kísérgetni! Igen, volt, hogy beszúrtam necces helyre, mert jó ritmust mentem, nagy volt a forgalom. Vagy beraktam, és mentem 8:10 körüli kört, vagy foghattam volna mindenkinek a kezét, piknikezhettünk volna, és lehetett volna menni 12-es köröket. Nyilván nem mindenkinek tetszik, és kívülrõl nyilván nem mindig látszik egy-egy ilyen beszúrás "átgondolt"nak. Nálunk is volt erre rossz példa, ifjú titán kinyírta a DT kereket, mert olyan helyen elõzött, ahol nem látta mi, merre van. Bele lehet futni ilyenbe.
Ha az ember szól, és a másik megpróbálja elengedni, az már több, mint fél siker. Amikor a mögöttem jövõ gyors ember nem szól, és amikor a lassabb a szólásom ellenére meg sem próbál semmit sem tenni az ügy érdekében, akkor vessen magára. Mindig szóltam, mindig befértem, nagyon sokszor meg is köszöntem.
Reggel a technikás részre érvén felértem egy srácra, akinek szóltam, hogy balról mennék, még pár méter volt az összeszûkülõs részig, simán elfértem volna, egyértelmûen gyorsabb voltam, de Õ nem engedett be, mehettem mögötte gyökkettõvel a flik-flakkba. Kérdem én, ha beszúrtam volna valahol, akkor mi lenne a véleménye?
Mindig lesz egy-két deviáns, mindig lesz lassú, turista, hobbyrakéta. Figyeljünk egymásra, tegyünk a dologért minél többet, és élvezzük, hogy tekerhetünk... van rá idõnk, és pénzünk, másnak ennyi sem jut...

egy szeged seggfeliratú...........................

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Bocsánat, hogy kívülállóként picit belepofázok, de néhány éve rendszeres induló
voltam, hol duóban, hol csapatban. Azután már nem éreztem, hogy hiányzik.
Most olvasom a kommenteket, meg megnéztem a videót.
És megint nem bántam meg, hogy nem mentem.
Én lennék az utolsó, aki a szervezõket ekézi. Tényleg minden tiszteletem az övék,
hisz õk legalább tesznek valamit. Aki jobbat tud, csinálja.
Csak azt nem értem, õk, -a jelenlegi szervezõk- miért nem csinálnak jobbat.
Amióta megnõtt a létszám, ugyanazok a gondok jönnek elõ évrõl évre.
Nyilván nem lehet kitiltani, kiszûrni azokat, akik lassabbak az átlagnál, meg nem mernek lemenni egy két méteres domboldalon.
Ez a verseny elsõsorban buli, az a jó ha jönnek õk is.

De lehetne olyan pályát kitûzni, ahol nincsenek útban. Csak két dolgot kellene megoldani.
-Már Csillebércen is látszott, hogy a 8-10 perces köridõs pálya rövid.
Volt persze "hosszabb lett a pálya, hogy jobban elférjetek", de nem fértünk.
Arról nem is beszélve, hogy borzasztó lehet egy szólósnak 100 kört nyomni rajta. Miért jó ez?

-a videót nézve elcsodálkoztam, mennyi a szûk hely rajta. Nem hiszem el,
hogy nem lehetne a pálya 95%-án legalább tartani 3-4méteres szélességet,
ahol kényelmesen lehet elõzni.

Bunkó, meg "hobbyrakéta" nem lenne kevesebb, de baleset, meg rossz szájíz talán igen.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nem volt az letörés, egy meredek lejtõ volt(letörésnél a kerekek elemelkednek a földtõl, bármennyire lassan mégy is). Simán le lehetett jönni úgy ahogy Csilla is írta, elõtte lassítani, súlypont hátra. Persze voltak akik nagyon profin letolták, nem is akarom õket kritizálni. Mindenki menjen úgy ahogy biztonságosnak érzi!
A Mátra maratonos hídon is sokkal könnyebb bicajjal lejönni mint gyalog!
Csak abba gondoljatok bele, hogy minek nagyobb a tapadása? A MTB külsõnek amit arra terveznek hogy laza talajon is jól tartson, vagy az SPD cipõ mûanyag talpának?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Hunya

Hunya

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

...az egész Pulse album lement...Folyd maradt, mert nem lett volna jó a nagy stenk 4:00-kor...sok volt így is az esés...s már több éve a hajnali zene a Floyd...sztem ez illik legjobban a hangulathoz... ;)

Kritikák ide vagy oda, ez a dal b..úl ütött!
Erre fel is ébredtem a sátorban, és ettõl sokkal jobban lettem! :)
A reggelt úgy kezdtem, hogy mindenkit kérdezgettem mi volt ez? A párom is abban erõsített meg, hogy nem álom volt, hanem valóság. :)

Alszol a csendben nyugodtan, mert tudod, hogy áll a verseny. Majd jön ez a zene, és pár pillanat múlva már hallod a sátorban fekve gumik surrogását, és a láncok zizegését. ...csak úgy szépen csendben, a zene "alapzajaként"!
Nagyon nem voltam jól amikor lefeküdtem, de ezzel az egész hangulattal szépen lassan elkezdtem felvenni ismét a ritmust...

Ehhez a dalhoz már csak ez az élmény marad örökre! :)

Linci

Linci

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Ádám,

Maradj ilyen amilyen vagy "szard le az ilyen embereket" egy szpíkernek ez a dolga:) mondja, mondja és mondja a hülyeségeket, aki ismer nem veszi fel :) nélküled unalmas lenne a verseny na jó néha pihenj egy kicsit :P

Tûzvirág

Tûzvirág

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
"- az egyik román versenyzõnek üvöltött a sporttárs, hogy "bal! bal! Nem értesz magyarul te barom!" Nem értett magyarul.

Viszont gyorsan tanult. Pár kör múlva hallom, hogy "bal!, bal!", majd a román versenyzõ elhúz jobbról. :-), és erõs akcentussal odamosolygott, hogy "kosonom"" >>> ez nagyon aranyos XD

Amúgy érdekes ez a "letörés" probléma.
Ha valaki hát én kifejezetten majrés vagyok, a Dunán minden évben letolom azon a bizonyos rámpán, a tavalyi Mátra maraton tákolmányát meg egy életre el szeretném felejteni (remélem idén nem lesz olyan agymenésük). Ezzel valahogy nem volt bajom, és elsõ pillanattól kezdve hibátlanul sikerült megoldanom két kör kivételével. Akkor is csak azért kellett letolni, mert elõttem is sorban álltak. Elég szépen megkapaszkodott benne a kerék és egyáltalán nem csúszkált, meg nem is volt olyan szûk, mint amilyennek fentrõl látszott.
Furcsa volt látni, hogy még a srácok is sokan megijedtek tõle.

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás

No most látom, itt van Ádám is.

Dícsérd meg az asszonyod, mert kiállt meletted a magazinban, ahol egy induló le full gyökerezett.

Személyiséged megosztó.

Az én véleményem az, hogy tudtál te ennél régebben jobbbat is, hogy finoman fogalmazzak.

Én csak egy dolgot javasolnék neked.

Jó lenne húzni egy határt a poénokban ami a szpíker társád, vagy a versenyzõk rovására megy, s azt nem átlépni.

Hogy egy példát írjak a poros takony lenyalása sok embernél kiverte a biztosítékot, meg a versenyzõk testalkatára tett utalásaid is.

Asztalos István.

...No, ezexerint nem is tudod, hogy minden fórumot elolvasok, mert a versenyzõi vélemények érdekelnek...no nem rólam, de most megint szerplõje lettem egy kis lejáratásnak...
...nos Évám nem azért írt vissza, hogy megvédje a kis csenevész, félénk férjét, avagy hogy megsimizzem a buksiját...nem vagyunk mi ennyire egyszerûek...
...régebben jobbat tudtam? amikor matta részegen böfögtem a mikrofonba? ...háát nem tudom...
...a poros takony nyalogatása, senkit nem sértett, mivel jómagam is ezt a taknyot nyomtam...
...a szpíkertársam sem sértõdött meg, ok és okozat címmel doktori disszertációt is írhatnék...mi jót röhögtünk, s hogy ezt már nem láttad, az nem a te hibád...
...a versenyzõk testalkatát sem igen bíráltam, avagy te mit hallottál? ...egyet, Horváth Gergõ barátomra a svéd fiúra, mondtam, hogy ilyen csenevészként akár zsoké is lehetne...ezen õ maga jót röhögött...azokat a bringásokat szoktam szivattni, akikkel vagyok olyan viszonyban...
...hibát találni csak abban lehet aki tesz is valamit...
...a kulisszák mögött, más ám az érzés...
...
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

Chyla

Chyla

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
én személy szerint a "letörés" elejére szépen lefékeztem, és belegurultam, kicsit húztam a hátsó féket, jól hátranyomtam az egész testem a bringán, és simán le lehetett gurulni. Az alján erõsebb fék, kanyar, és kész. Minden körben így mentem, és bevált. (pedig aztán tapasztalatom az még nem sok van)
Bár, volt néhány alkalom, amikor megálltam:
1. valaki, aki hûdeversenyzõ, épp akkor akart elõzni jobbról, amikor ott lelassítottam, hát jól megijedtem, és leszálltam, aztán várhattam, míg 4-5 ember lement, aztán gurultam én is.
2. egy lány lent állt a letörés alján a kanyaríven!!!
3. Seti nem hallotta, hogy jövök, és éppen valami ásóval piszkálta ott a pályát :) kiáltottam egyet, visszahúzta az ásót, és legurultam :D

ezeken kívül nem volt vészes, csak tényleg ijesztõ volt ott a benõtt bokrok után egy beláthatatlan meredek lejtõ, az alján kanyarral...

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Na azárt ez nem adja vissza, hogy szinte nincs mögötte kifutótér, fordulni kell a végén, és fentrõl a bringáról kegyetlen meredeknek néz ki! Volt egy srác aki konkrétan átszabta a leérkezõnél a fémkorlátot, és kiesett a beton közepére, az egyik csapattársam meg neki esett annak a fémnek és elhajlott a váltója rajta! Na jó tudom én allergiás vagyok az épített sz@rokra, és ez annak számított!

Igen ez mind igaz, a fotó és a film soha nem adja vissza a meredekséget, gyakorlatilag vakon kellett rámenni mert nem láttál bele, az alapvetõ gond a félelem,(ami persze konkrét okokból táplálkozik) elõtte majdnem 0-ra fékezve próbálják megoldani ami szerintem a lehetõ legrosszabb ilyen esetben, tempóból sebességgel az utolsó harmadnál megfékezve jól abszolválható volt, a Te súlyoddal mondjuk a féktáv kicsit nehezebben volt összehozható, ez tény.

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

https://picasaweb.go...887027143791634

Na azárt ez nem adja vissza, hogy szinte nincs mögötte kifutótér, fordulni kell a végén, és fentrõl a bringáról kegyetlen meredeknek néz ki! Volt egy srác aki konkrétan átszabta a leérkezõnél a fémkorlátot, és kiesett a beton közepére, az egyik csapattársam meg neki esett annak a fémnek és elhajlott a váltója rajta! Na jó tudom én allergiás vagyok az épített sz@rokra, és ez annak számított!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

mutassatok már egy képet arról a letörésrõl, ha van . köszi

https://picasaweb.go...887027143791634

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
mutassatok már egy képet arról a letörésrõl, ha van . köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
No most látom, itt van Ádám is.

Dícsérd meg az asszonyod, mert kiállt meletted a magazinban, ahol egy induló le full gyökerezett.

Személyiséged megosztó.

Az én véleményem az, hogy tudtál te ennél régebben jobbbat is, hogy finoman fogalmazzak.

Én csak egy dolgot javasolnék neked.

Jó lenne húzni egy határt a poénokban ami a szpíker társád, vagy a versenyzõk rovására megy, s azt nem átlépni.

Hogy egy példát írjak a poros takony lenyalása sok embernél kiverte a biztosítékot, meg a versenyzõk testalkatára tett utalásaid is.

Asztalos István.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Sziasztok!

Így két nap után felocsúdva én is értékelném.
A pálya olyan amilyen, sajnos én már pénteken a pályabejárásnál akkorát estem azon a szutyok letörésen (a térdem még most is hasogat, meg húzódik a sebtõl meg az ütéstõl), hogy pszihikailag nem mertem rajta lemenni még akkor sem amikor úgy nézett ki könyebb legurulni rajta mint letolni. Más kérdés hogy szinte sosenem álltam ott egyedül várva a gyorsabbak elhaladását, srácok lányok és valahogy sokszor épp Erával kaszinóztunk ott a kiálló sávban!
Mindenki mondja hogy a portol falat látott a pályán, hát nem akarom mondani, de szerintem azért ennek van ellenszere. Nekem még vagy 4 éve Pataki "Deszka" Gabi mondta, hogy naná hogy falat látsz a portól ha fejlámpával meész, mert hogy közel esik a fénycsóva és megszórja. Én idén nem is vettem fel fejlámpát mert az egyik srácunké elszállt és neki adtam az enyémet, hanem felraktam a kínai csodalámpát a kormányra és tökéletes volt, és ok hogy én lassan megyek, de gyorsak is csináltak ilyet és nem volt elõttünk porfal. Én féltem hogy nem látok be a kanyarokba de azzal sem volt gond!
A pályában én a tavalyit szeretném jövõre, már csak azért is mert a meleg engem kinyír, és szerintem ott a talaj is sokkal barátságosabb, és több benne a pihenési lehetõség is a regenerálódáshoz, nem beszélve arról hogy gusztustalan egy puszta volt ez, bár a kanyargós köves lefelé az tetszett benne!
A zenérõl meg a speekerrõl meg annyit, hogy én asszem éjszaka még véletlen sem kellene kikapcsolni a zenét, mert ritmust ad felébreszt megtöri a monotonságot stb. Inkább azoknak a sporttársaknak kellene arra figyelnie akiket zavar, hogy ne a pálya mellé verjék az alvósátraikat hanem messzebb. Itt most erre meg volt a lehetõség! Ráadásul Ádámék nem is voltek szerintem hangosak. (Nekem 4 kor a Pink Floyd nem jött be mert majd elaludtam tõle az átfutásnál de ez az én gondom!)
Ha meg van egy verseny amit határozatlan ideig megszakiítanak, akkor a versenyzõ csapat egy tagja maradjon a cél hallható közelében, hogy új infókat tudjon szerezni, és nem alszik el az újraindításról. Az egy másik kérdés hogy az újraindításnál, a kivonuló bringások kb egy temetési menethez hasonlítottak, én próbáltam feldobni poénkodással bent a sorban a hangulatot, de hát nem sikerült!
Abban nagyon is csatlakozom az elõttem szólóakhoz, hogy azért a kedves turbó hobbysta bajtársak figyelhetnének hogy mit csinálnak, mert hogy azért láttam és éreztem csúnya dolgokat. Ha én mondom elõttem hogy balról és kimennék egy lány mellé aki el is enged, ne próbáljon már a kollega a bokrokon keresztül hangnélkül lenyomni! A Feleségemet a fenti kapaszkodós letörésben lökték fel, úgy hogy szóltak félrehúzódott majd ráhúzták a kereket és õ meg szétzúzta a lábát. A gyorsabbik csapatunkból meg az egyik srácot lökték fel úgy miközben õ hangosan széles helyen elõzött, hogy a átfordult a kormány a vázon bezúzta a karbon vázat, meg elrespesztette a kormányt! És szerintem a legdurvább amikor elõttem egy nyughatatlan kollega a bányában a kis földnyelven nyomott le egy lányt aki félrehúzta elõre jobbra a gépet majd lecsúszott a földnyelv oldalán. A lány keménységét mutatja hogy utánna ment tovább de csúnyán akár maradandóan is lezúzhatta az oldalát. Nem gondolom hogy a kollegának az a kb 3 m számított volna!