Alapvetõen nehéz a pálya kérdés... Egyrészt most vagy tömegsport, vagy verseny. 3-4 méter széles MTB pálya??????? Úristen, sztem alapból építtessünk sztrádát!
Letörés végig tökéletesen járható volt, könnyedén, mondjuk a végén a korlátot szivacsoztam volna. Van pályabejárási lehetõség, ki kell menni, meg kell nézni, ami necces, azt be kell gyakorolni, meg kell kérdezni mást, meg kell nézni, más hogyan csinálja... engem szerencsére sosem tartott fel senki, így le tudtam menni saját tempómban.
Nem kell itt félreérteni semmit sem, örülök én, hogy ennyien vagyunk, csak igenis, aki terepkerékpár versenyre jön, az legyen bizonyos szinten tisztába a dolgokkal. Lényegesen durvább terepen fateromat 45 évesen levittük a Mátrába montizni, életében elõször volt hegyen... sziklás terepen sosem ment még, fõleg nem lefelé. Kérdezett, megnézte, kipróbálta, mûködött... lassan? lassan, de lejött, megoldotta....
Hobbirakéta 3 métere dumát felejtsük már el kérem... ha mondjuk a pályán nekem már a negyedik embert kell kísérgetnem csiga tempóban, amikor fél kör hátrányban vagyok valakitõl, akkor ne kelljen már kísérgetni! Igen, volt, hogy beszúrtam necces helyre, mert jó ritmust mentem, nagy volt a forgalom. Vagy beraktam, és mentem 8:10 körüli kört, vagy foghattam volna mindenkinek a kezét, piknikezhettünk volna, és lehetett volna menni 12-es köröket. Nyilván nem mindenkinek tetszik, és kívülrõl nyilván nem mindig látszik egy-egy ilyen beszúrás "átgondolt"nak. Nálunk is volt erre rossz példa, ifjú titán kinyírta a DT kereket, mert olyan helyen elõzött, ahol nem látta mi, merre van. Bele lehet futni ilyenbe.
Ha az ember szól, és a másik megpróbálja elengedni, az már több, mint fél siker. Amikor a mögöttem jövõ gyors ember nem szól, és amikor a lassabb a szólásom ellenére meg sem próbál semmit sem tenni az ügy érdekében, akkor vessen magára. Mindig szóltam, mindig befértem, nagyon sokszor meg is köszöntem.
Reggel a technikás részre érvén felértem egy srácra, akinek szóltam, hogy balról mennék, még pár méter volt az összeszûkülõs részig, simán elfértem volna, egyértelmûen gyorsabb voltam, de Õ nem engedett be, mehettem mögötte gyökkettõvel a flik-flakkba. Kérdem én, ha beszúrtam volna valahol, akkor mi lenne a véleménye?
Mindig lesz egy-két deviáns, mindig lesz lassú, turista, hobbyrakéta. Figyeljünk egymásra, tegyünk a dologért minél többet, és élvezzük, hogy tekerhetünk... van rá idõnk, és pénzünk, másnak ennyi sem jut...
egy szeged seggfeliratú...........................