Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3842 hozzászólás a témában

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás
noh én is írok kicsit. Nekem ez volt az az elsõ 24 h amin csapatban indulhattam . Nagyon élveztem az egész versenyt. Este 7 után kb még megkeztem egy kört de akkor már nem sokat láttam , így lassubb is voltam .Mikor felraktuk a lámpánkat, onnantól kezdve 100m re is elláttam :)Nálam a vizválasztó az éjszakai tekerés volt. 2 szer mentem ki (11.20 és 3 óra tájt)Szerencsére holtpontom nem volt sehol csak egyszer volt beállva lábam vmikor este. Technikai gond ,defect szerencsére nem volt: a Csapat szellem is nagyon jó volt, mindeki kiadta magábol a maxot. A csapat társak is biztattak , ami nagyon jól esett :) 100 körrel 9.lettünk , így elsöre ez teljesen jó .Sokan bátorítottak engem a pálya szélén illetve a pályán is .Mindenkinek köszönet érte, nagyon sokat segített. egy két lányt kiküldtem a poros részre egy kanyarba azoktól elnézést. jövöre ugyenitt:)
Ha vkinek vanak képei akkor küldjetek linkeket:)

Zoltikov

Zoltikov

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Hopsz, majdnem elfelejtettem, én is csináltam 1-2 képet. Olyanok, amilyenek, nem vagyok profi fotós... http://www.kep.tar.h...rtyz/50604530#2

alat

alat

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Dante:
Igen Te voltál. Emlékszem, ahogy ecsetelgetted a problémáidat...
:)
.
H.Zoli:
"Tudom ki volt, jövõre figyelek a buzeránsra."
Szintén zenész...
:rocketman :D
.
"Süket ember is indulhat, miért zárnád ki a fülest?"
.
Sztem a süketséget ne keverjük bele!
Az viszont biztos, hogy a fülhallgató használata egy veszélyforrás.
.
Tegyük fel, hogy valaki ez miatt elesik és mondjuk komolyabb baja lesz.
És mondjuk Te (olvasó) vagy ez a "valaki".
Azután is azt mondanád, hogy nyugodtan mindenki hallgasson zenét?!
Mi lett volna, ha minden második ember "diszkózik" éjszaka?
Nem lett volna elõzés?!
.
A 24 órás egy XC jellegû körverseny és nem túra!!!
Jópáran nagyon is komolyan vettük (vesszük)!
Ezért is tiszteletben kellene tartani egymást. Az nem "fair" hozzáállás, hogy benyomom a zenét és mindenki más le van szarva!
Úgyhogy szerintem is be kéne tiltani a körversenyeken.
.
Egy maratonon más a helyzet. Ott beállsz egy tempóra és nyugisan lenyomod a távodat.
De ha komolyan versenyzel, akkor ott is csak akadályoznak a zavaró ingerek.
.

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Hali mindenki! Idén is klassz volt a verseny, örülök, hogy részese lehettem. Mi a 2. helyet szereztük meg nõiben, úgyhogy még érdemes is volt eljönni.

Mindenkinek gratula, aki lenyomta, de fõleg duós barátainknak, akik ott szenvedtek mellettünk és próbálták túlélni az éjszakát no meg a hajnalt! Bocsi, hogy nem segítettem nektek túl sokat, de teljesen lefoglalt a saját csapatom.

Anna, téged most már én is láthattalak és szurkolhattam neked...

Valaki nem tudja véletlenül a solo-ban induló Nagy Cecília elérhetõségét? Küldenék neki szuper róla készült fotókat!

Ja, a Cube-osokra ezúttal nekünk nem lehet okunk panaszra (sem másra), mert idén egyik csajunkat se lökték fel, bár lehet, hogy csak a lányok voltak ügyesebbek. :D

köszi szépen minden segítség adott egí pluszt::)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Eredeti szerzõ: Halász Anna zsizsi : hol láttál a pályán , mert annyian köszöntek rám :) véletléenül nem kékes heéres vezben voltál ...és az egyik kis aszfaltos rész elött mentél el melettem egy fölfelén ?

Elõször a focipálya után nem sokkal értelek be. Akkor ismertem rád (az avatarod sokat segített :D) Ott kicsit követtelek, majd az egyik kanyarban elengedtél, késõbb a köves lejtõ után, a "hosszú" felfelén, illetve a váltózóna elõtt az erdõben, azt hiszem egy oszlopban tekertél, én meg balról mentem el. Egy biztos, nagyon nyomtad! :clap: Õszintén, kevés lányt láttam a pályán, aki így rakta a gépet kanyarból-kanyarba.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
hehe

elõzésekkel nem volt semmi baj, elengedtem, aki szólt, engem is elengedtek, kanyarban is, csak idõben kellett szólni

reggeli menetemnél már nem nagyon tudtam figyelni, szóltak, hogy 'jobbról', én meg lehúzódtam jobbra. erre reagálás: 'a másik jobbról!'. egy kis nevetés, bocsi és mentünk tovább.

mp3 fél órát nekem is volt a fülemben éjjel egy fél órát, de csak a fél fülemben, hogy halljam a hátulról jövõket (bár a fény miatt láttam is ha jon valaki).

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 hozzászólás

Dit, ezt jó olvasni!
Egy aszfalt-megamaratonista egyszer ellátogat hozzánk és tessék...
Tényleg fantasztikus az ürge, ahogy hallottam, minden biztatást megköszönt. Még vasárnap is, ami nem semmi!

Én az elõzést annyival megkönnyítettem a nálamnál gyorsabbaknak, hogy ha "rázós helyhez értünk, elõre kiabáltam nekik, merrõl menjenek el. Ez tavaly is, idén is bejött, mindig megköszönték.

zsizsi : hol láttál a pályán , mert annyian köszöntek rám :) véletléenül nem kékes heéres vezben voltál ...és az egyik kis aszfaltos rész elött mentél el melettem egy fölfelén ?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Dit, ezt jó olvasni!
Egy aszfalt-megamaratonista egyszer ellátogat hozzánk és tessék...
Tényleg fantasztikus az ürge, ahogy hallottam, minden biztatást megköszönt. Még vasárnap is, ami nem semmi!

Én az elõzést annyival megkönnyítettem a nálamnál gyorsabbaknak, hogy ha "rázós helyhez értünk, elõre kiabáltam nekik, merrõl menjenek el. Ez tavaly is, idén is bejött, mindig megköszönték.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Igen, idén nekem sem volt kellemetlen tapasztalatom, az elõzések miatt. Nekem mindenki szólt, ha elõzni akart, bár belefért az is, hogy én is figyeltem - néha - a gyorsabbakra. Még kanyarokban is elõztek, és elõztem, sosem volt ebbõl baj. Ja, és vasárnap délelõtt, mikor defektes kerékkel tekertem vissza, akkor sem volt gond belõle, lehúzódtam és ennyi.

Nekem is hasonlóak a tapasztalataim, egy kivételével semmi probléma nem volt.
Ha lassabbat értem utol, elõreszóltam, hogy melyik irányból mennék, elengedtek, megköszöntem és kész. Amikor pedig hallottam, hogy valaki gyorsabb közeledik, hegyeztem a fülemet, hogy halljam mit mond, melyik irányból fog érkezni. Egyszer volt, hogy közeledett egy gyorsabb és jött egy kanyar, semmit sem mondott, gondoltam akkor majd a kanyar után akar elõzni. Elkezdtem a kanyart és a barom majdnem belémszállt oldalról, utána meg bazmegol, hogy miért nem figyelek. Felment a pumpa, mondtam, ha bazmegolni tudsz, akkor tudsz beszélni is, ugathattál volna valamit, hogy melyik irányból akarsz elõzni. Miután átváltott anyázásba, felajánlottam neki, hogy kicsapom 1-2 fogát, hogy elõzésnél tudjon fütyülni, de nem élt a lehetõséggel.
Tudom ki volt, jövõre figyelek a buzeránsra.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
Amugy Káldy tényleg jól nyomta, remélem nem ment el a kedve a montizástól -ennyi port a mûuton tuti nem nyel-.[/quote]

Gratuláltam neki és beszéltem vele pár szót közvetlenül a befutó után.
És tudjátok mit mondott? Nem azt, hogy milyen fáradt, meg éhes, szomjas, stb, hanem azt, hogy le a kalappal a montisok elõtt, hogy milyen sportszerüek egymással, kitartóak, folyamatosan bíztatták ismeretlen emberek is.
Teljesen megváltozott a véleménye a montival kapcsolatosan, szinte eufórikus állapotban dicsérgetett minket, és köszönte a lehetõséget, hogy részt vehetett ezen a versenyen velünk :clap: !
Nagyon szimpatikus sportoló!
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Lehet, mert kiakasztott elsõ fékkel, satuzó hátsóval mentem egy fél kört, s örültem, hogy egyáltalán a bicajon tudtam maradni. Engem valószínûleg az aszfalt utáni rövid rázatón elõztél, ahonnan már csak a rajtra kellett visszamászni.

Egyébként tényleg ritka az elõzési konflikt, de azért akad. nekem úgy 20ból egyszer. És akkor vagy teljesen letojták, amit mondok, vagy kiselõadást kaptam. Persze, ez nem könnyû - már az, hogy "le kell húzódni". Nekem sem esik jól, amikor Melts utolér másfélszeres tempóval, s "kizökkent a lendületbõl", meg, hogy "lejövök az ideális ívrõl". De lehúzódom, mert szabály. És azonnal, nem, amikor nekem ez ideális lesz (mert lehet, hogy az 4 kanyar múlva lesz, s ezért ez szubjektív). Minden más meg csak rossz duma, s sportszerûtlen viselkedés. Persze nem csak a helyzeteket kell hibáztatni, hanem a helyzet lehetõségét - szóval rövid ez a pálya, ilyen erõkülönbségben lévõ emberek állandóan egymás között cikáznak. Tudom, hogy ez így a rendezõség oldaláról praktikus, de nem véletlenül van 15-20 km-es pálya máshol a 24-órásokon.

Magam miatt estem el, lehet, hogy észre sem vette a srác, hogy már mellette csörtetek. Fránya MP3. A "nem reagáló emberek" többnyire zenebolondok. :D Nem csapatmezben volt, szóval megkeresni sem tudnám, de mindegy, kockáztattam, hülye voltam, beszívtam.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

alat

alat

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás

Sajnos megadta magát az elsõ kerekem, így egy kiállós résznél oldalra elnyalódott. Nem sokat, csak 1-2 centit, de elég volt, hogy levigyem térddel a stucnit. Az igazság az, hogy már a verseny elején találkoztam egy fával (egy sikertelen elõzés kapcsán), s már ott elszakadt 3 vagy 4 küllõm.

Még annyit, hogy menjen a francba minden mp3-at hallgató és kérésre, könyörgésre nulla reakciót mutató "versenyzõ". Már baromira unom, hogy mióta nem 140ezer egy mp3 lejátszó, hanem mondjuk 1200, már mindenki ezzel oldja a versenyek "unalmát". A Mátrán is belém szálltak emiatt. Vagy legalább ne bömböltessétek!

Hi Dante!
.
Én is estem egy "gyökér" miatt, aki nem húzódott le, pedig 2x is (jóval elõre) szóltam neki.
Aztán amikor újra meg akartam elõzni, újabb két kérésre sem reagált.
Alig bírtam elmenni mellette. (Akkor már némi anyázás kiséretében...)
Értetlenül álltam (vagyis tekertem) az eset elõtt, mert senki mással nem volt semmi gond elõzés közben. Mindenki mindenkit simán elengedett a bûvös szavak (Jobb-Bal) elhangzása után.
Reggel már nem is tudtam folytatni a versenyt, mert totál lesántultam. Még most is húzom a lábam.
Azért a II. hely meglett Elit 1-ben. :)
.
Egyébként éjszaka, a kör vége felé elõztem egy srácot, aki kiabált, hogy nem bír gyorsan kanyarodni, mert kiszakadtak a küllõi.
Lehet, hogy Te voltál? (Amúgy tudod, hogy ki miatt estél?)
.

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Konásandrás! veletek mi történt az éjszakában?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Igen, idén nekem sem volt kellemetlen tapasztalatom, az elõzések miatt. Nekem mindenki szólt, ha elõzni akart, bár belefért az is, hogy én is figyeltem - néha - a gyorsabbakra. Még kanyarokban is elõztek, és elõztem, sosem volt ebbõl baj. Ja, és vasárnap délelõtt, mikor defektes kerékkel tekertem vissza, akkor sem volt gond belõle, lehúzódtam és ennyi.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

az alacsonyabb súlypont miatt? :)

Nem, az érzékelõ miatt.
Egyébként, jó lenne, ha az érzékelõkapu után pár méterrel lenne egy kijelzõ, amin a legutóbb áthaladt 5-10 rajtszám futna és igy egy pillantással meg tudnál menetközben is gyõzõdni arról, hogy érzékelte a chipet a kapu.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

De a kulacs mégiscsak lejjeb van.

az alacsonyabb súlypont miatt? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Deepblue

Deepblue

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Elismerésem mindenkinek aki végignyomta és aki lábadozik és nem adta fel.
Idén elõször indultam. Elit 2-ben lettünk 8-ak nagyon jó volt a hangulat. Köszönöm mindenkinek a biztatást. Olyan élményt kaptam tõletek a verseny alatt amit sosem felejtek el. Nekem nem voltak negatív élményeim a pályán a profik is szóltak mielõtt elõztek és, ha valaki nagyon jött mögöttem és láttam, hogy szûk a hely akkor kicsit fékeztem. Nem azon a pár másodpercen múlik.
Jövõre veletek Szilváson.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Külön sorry MXtõl akivel eléggé szétesve találkoztam és üveges tekintettel billegtem tovább :prosze:

Ez mikor volt? Én csak arra emlékszem, hogy 1x beszéltünk még az elején, meg a végén láttalak fotózni a célnál.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Mikor Hozé szólt, hogy a kulacsban lesz a chip helye, a biztonság kedvéért én a kulacstartómat kicsit "meglakatoltam", hogy véletlenül se engedje el. Most ugyan kidobhatom, de megérte!

"Õzike láb", hm.. hülyén néznék ki 199 cm-el és spagetti lábakon. De figyu, a kosár után ez már... áh, nem javultok meg sosem! :D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A kulacsban átadás nem a mi ötletünk volt, úgy lestük el mi is.
A bokára szerelés már tavaj megdõlt, amikor kiderült, hogy Zsizsike õzike lábait nem éri át a chip. Akkor a csuklójára tette. De a kulacs mégiscsak lejjeb van.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."