Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nõi vázas bicikli, miért?

- - - - -

• Please log in to reply
38 replies to this topic

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
sztem a tipikus nõi vázas bicajokat azoknak találták ki, akik alapvetõen nem úgy ülnek fel a gépre, hogy átlendítik a lábukat, hanem átlépnek a vázon, majd kicsit rollereznek és végül felcsusszannak az ülésre... ez egy rendes felsõcsöves váz esetén ölég nehéz lenne.. szóval praktikusság az elsõdleges szempont

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
lábméret?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

bár ez egy marketing szöveg, de...

Ez valami lenne, ha tudnám értelmezni.. :)
Ebbõl én annyit látok, ami tényleg "nõi" lehet, az a keskenyebb váll miatti rövidebb kormány és a nyereg. Úgy értem, ami általában a nõi és férfi testfelépítése közötti különbségre utal. A súly és a testmagasság nem az.
Szóval mi az a geo különbség, ami nem a testmagassággal függ össze?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

Olvastad az indító hozzászólást?

ja, hiába van farmer rajtuk, nem akarnak magasra lendíteni, sztem tradicio
aki télleg bájkol az rendes vázat vesz mert nem akarja megfejelni a stucnit

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Nna, ez érdekes lenne, kicsit jobban kifejtve..

bár ez egy marketing szöveg, de...

Az ASL (AUTHOR Sport Lady) rövidítés egy komplett termékcsoportot jelent, amely kizárólag sportos, aktív hölgyek számára készül. Ebbe a körbe tartoznak a speciálisan hölgyeknek tervezett MTB modelljeink, az ezekhez tartozó kiegészítõk és ruházat. Az ASL koncepció messzemenõen figyelembe veszi a hölgyek fiziológiai adottságait, a nõi test sajátosságait, ugyanakkor megjelenésében követi a legújabb divatirányzatokat. Az ASL kerékpárok közös meghatározó vonásai a következõk: Vázak geometriája � rövidebb tengelytáv, alacsonyabb középcsapágy-ház, specifikus vázszögek a könnyebb kezelhetõség érdekében. Rugózás � puhább, könnyebben meginduló teleszkópok a hölgyek kisebb tömegéhez igazodva. Nyereg � sportos, zselés kivitel, formájában a nõi test formáihoz igazodva. Stucni � rövidebb, meredekebb emelkedésû. Markolatok � puhább szivacsból, a maximális komfort eléréséhez. Kormány � rövidebb, a keskenyebb nõi vállakhoz igazodva. Az ASL sorozat kerékpárjait úgy terveztük, hogy a lehetõ legszélesebb rétegekbe tartozó hölgy kerékpárosokat is kiszolgálják.

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Tegnap merült fel bennem a gondolat. Miért vannak nööi vázas bicajok, és miért szeretik ezt a nöök? Legalábbis az én kedvesem nem hajlandó kipróbálni az én bringámat, mondván hogy zavarja a lába között az a rúd. :) Nem röhög. :)
Ugye azt gondoltam, hogy a hööskorban mikor még nagyanyáink szoknyában jártak nem tudták általvetni a lábukat a felsööcsövön, így muszáj volt kitalálni a nööi bicajvázat. Na de manapság szinte minden nöö farmerban jár, aki meg esetleg kiskosztümben az nem számít biciklis célközönségnek. Nööi bringák pedig továbbra is vannak. Mi olyan csábító bennük a nöök számára? Ezt szeretném tudni!

Ezekszerint párod a modern nõi vázas Speckóra se ülne szívesen, mivel az elõzõ hozzászólásokban is le van irva - meg mink is tudjuk - hogy a drága nõi bringa a geometriában tér el és nem a felsõ vázcsõben.

A felsõcsõ ott van lejebb rakva, ahol a cél nem a sportfelhasználás. A hagyományos nõi váz sportkerékpározásnál szóba se jöhet, mert túl gyenge, túl rugalmas. (nem csoda, hogy nem látni egy valamire való mtb versenyen hagyományos nõi bringákat)
A kulcsszó tehát ez. Felsõcsõhiány = városi, egyszerû felhasználási terület
És ez persze tartalmazza a könnyebb leszállást, amit a feszülõ farmer, körömcipõ, kisestélyi vagy egyszerûen csak a kényelmesség illetve a bringához való nem szokottság okoz.

Komoly célokra pedig komolyabb bringa kell. Számomra pl.egyáltalán nem vonzó az olyan bringa, aminek a felsõ csöve lent van. (ezalól kivétel a városi közlekedés egyébként, de még ott se mindig). Egyrészt mert hülyén néz ki, de a legnagyobb gond vele az, hogy több hátránya is van.
Pl.nem tudom a vállamra vinni, csak béna helyen lehet megfogni, ahol sokkal több erõt kell kifejteni a cipeléshez.
A másik az, hogy egy ilyennel sokkal rosszabbul lehet terepezni, déházni, versenyezni.
Nincs belõle össztelós változat, tehát már csak emiatt is elvesztette számomra a jelentõségét. (nõi vázasból össztelós verzió csak trekkingbõl vagy city bikeból van! És itt persze a hagyományos nõi vázasról beszélek vagy a Tescós nõi vázasról, nem a Speckó, trek vagy egyéb nõi vázakról.)

Tehát, kedves regent, ha a kedvesedet zavarja az a valami a lába között, akkor még sokat kell szoktatni! De a változás bármikor végbemehet... Az én példám is igazolja, hogy a változás olykor hatalmas lehet.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...szóval a nõi vázas speci sem monti, inkább csak örömbicózáshoz városba szoknyával egy rendes bicikli.

Ahha...szal a Spec Dolce, Stormjumper FSR, Kona Lisa HT, Trek EX-7 wsd, Scott Contessa: ezek ilyen "városi bringák"?
Mindig tanul valamit az ember:)

A speckóra visszatérve: az L-es nõi vázak geometriái sokszor megegyeznek az XS-es ffi modellével, de ha vetsz egy pillantást az említett modellek bármelyikére, rájössz hogy nem a Margitszigetre szánták õket.

Csak arra akartam rávilágítani, hogy a nagy gyártók igyekeznek a nõi vásárlók igényeit is kielégíteni (na nem úgy:) ), ami nem rossz sztem.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

a kifejezett nõi vázaknak asszem az egész geo-juk más.. nem csak a felsõcsõ.

Nna, ez érdekes lenne, kicsit jobban kifejtve..

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

basszus, az nem merült fel bennetek hogy szoknyában a csajos nem bírja átlépni a nyerget felülrõl, és ezé van oan buta elsõháromszög?

Olvastad az indító hozzászólást?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
basszus, az nem merült fel bennetek hogy szoknyában a csajos nem bírja átlépni a nyerget felülrõl, és ezé van oan buta elsõháromszög?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

A szpesölályzd pl gyárt nõi bringákat, nem épp az alsó kategóriában. Mondjuk vázgeometriában alig-alig térnek el a többitõl, max kisebbek, és a festésük más, no meg ugye ottvan még a marketingkörítés is.

csak ahova ezek készültek... ott egy alap városi bringák ezek
herkules trekking? hs33, full xt vagy xtr, és majd' fél misi. és ez egy városi cirkáló. szóval a nõi vázas speci sem monti, inkább csak örömbicózáshoz városba szoknyával egy rendes bicikli.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
a kifejezett nõi vázaknak asszem az egész geo-juk más.. nem csak a felsõcsõ.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

A szpesölályzd pl gyárt nõi bringákat, nem épp az alsó kategóriában. Mondjuk vázgeometriában alig-alig térnek el a többitõl, max kisebbek, és a festésük más, no meg ugye ottvan még a marketingkörítés is.

Akkor igazából az a kérdés, hogy mit nevezünk nõi váznak? Mert én eddig úgy gondoltam, hogy amikor a felsõcsõ szinte nem is létezik, vagy együtt fut az alsóval, azt nevezzük nõi váznak.
Azt ami csak méretben különbözik, azt kisebbnek szoktam hívni. :)
Kérdés, hogy egy "sportolásra" használt komoly géppel szemben van-e valami olyan követelmény, ami a nõk esetében más? Mitõl kellene nekik ejtettebb felsõ csõ? Pl a barátnõmnek csak azért nem lett ugyanaz a márka, ugyanaz a típusa, mert nem volt méretben megfelelõ, de ez inkább a magasságának és láb hosszának tudható be..

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Az érdekes inkább az, hogy a nõi vázas biciklik (amiket én láttam) általában eléggé az alsó kategóriához tartoznak. Azok a lányok, nõk, akik sportolni veszik, azok valószínû nem ilyet vesznek, akik meg igen, azok meg nem sportra, vagy túrára használják. Akkor meg minek erõlködjenek a lábuk felemelésével. Megjegyzem egy jó kis feszülõs farmerben nem olyan kényelmes átemelni a lábad a vázon. :)

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Szét kell választani az alacsony csöves vázakat. Vannak a kifejezetten városi célokra való alacsony csöves bringák, ahol gyakran csak egy vastag csõ van és nem létezik férfivázak kivitele. Ezt nem nevezném nõinek. Iknkább csak azokat az mtb, országúti, trekking bringákat amiknek van férfivázas megfelelõje.

Magyarázat lehet még a fennmaradásra, hogy a kislányok inkább babáznak és nem tudnak olyan jól biciklizni, ezért gyakrabban esnek, és az alacsony vázról könyebb menekülni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
viszont nõk esetében látványos! :D

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Arra kis libegõs szoknyában ülnék fel, két copfba fonnám a hajamt és mosolyogva tekernék átlagosan 10 km/órás sebességgel.

Hmm, te tönkre akarod tenni a férfiakat? ;)

Az érdekes inkább az, hogy a nõi vázas biciklik (amiket én láttam) általában eléggé az alsó kategóriához tartoznak. Azok a lányok, nõk, akik sportolni veszik, azok valószínû nem ilyet vesznek, akik meg igen, azok meg nem sportra, vagy túrára használják. Akkor meg minek erõlködjenek a lábuk felemelésével. Megjegyzem egy jó kis feszülõs farmerben nem olyan kényelmes átemelni a lábad a vázon. :)

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts

Tegnap merült fel bennem a gondolat. Miért vannak nööi vázas bicajok, és miért szeretik ezt a nöök? Legalábbis az én kedvesem nem hajlandó kipróbálni az én bringámat, mondván hogy zavarja a lába között az a rúd. Nem röhög.
Ugye azt gondoltam, hogy a hööskorban mikor még nagyanyáink szoknyában jártak nem tudták általvetni a lábukat a felsööcsövön, így muszáj volt kitalálni a nööi bicajvázat. Na de manapság szinte minden nöö farmerban jár, aki meg esetleg kiskosztümben az nem számít biciklis célközönségnek. Nööi bringák pedig továbbra is vannak. Mi olyan csábító bennük a nöök számára? Ezt szeretném tudni!

Érdekes, mert én meg nem szívesen mennék nõi vázas bicajjal. Olyan furcsa még a kinézete is :) Elképzelem, ahogy repesztek lefelelé a Szépvölgyin egy ilyennel :D
Bár el tudok képzelni egy oldszkúúúl bicajt, széles hajlított kormánnyal, valami szép színnel. Arra kis libegõs szoknyában ülnék fel, két copfba fonnám a hajamt és mosolyogva tekernék átlagosan 10 km/órás sebességgel. Ja és kis kosárral. Ezt tuti imádnám:
Posted Image

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Tegnap merült fel bennem a gondolat. Miért vannak nööi vázas bicajok, és miért szeretik ezt a nöök? Legalábbis az én kedvesem nem hajlandó kipróbálni az én bringámat, mondván hogy zavarja a lába között az a rúd. :) Nem röhög. :)