Jelentkezz be Regisztrálj

Nõi vázas bicikli, miért?
Posted 2006. May 18. - 11:33

vendég_rainman_*
Posted 2006. May 18. - 10:25

Posted 2006. May 18. - 10:08

Ez valami lenne, ha tudnám értelmezni..bár ez egy marketing szöveg, de...

Ebbõl én annyit látok, ami tényleg "nõi" lehet, az a keskenyebb váll miatti rövidebb kormány és a nyereg. Úgy értem, ami általában a nõi és férfi testfelépítése közötti különbségre utal. A súly és a testmagasság nem az.
Szóval mi az a geo különbség, ami nem a testmagassággal függ össze?
Posted 2006. May 18. - 07:20

Olvastad az indító hozzászólást?
ja, hiába van farmer rajtuk, nem akarnak magasra lendíteni, sztem tradicio
aki télleg bájkol az rendes vázat vesz mert nem akarja megfejelni a stucnit
Posted 2006. May 18. - 00:35

Nna, ez érdekes lenne, kicsit jobban kifejtve..
bár ez egy marketing szöveg, de...
Az ASL (AUTHOR Sport Lady) rövidítés egy komplett termékcsoportot jelent, amely kizárólag sportos, aktív hölgyek számára készül. Ebbe a körbe tartoznak a speciálisan hölgyeknek tervezett MTB modelljeink, az ezekhez tartozó kiegészítõk és ruházat. Az ASL koncepció messzemenõen figyelembe veszi a hölgyek fiziológiai adottságait, a nõi test sajátosságait, ugyanakkor megjelenésében követi a legújabb divatirányzatokat. Az ASL kerékpárok közös meghatározó vonásai a következõk: Vázak geometriája � rövidebb tengelytáv, alacsonyabb középcsapágy-ház, specifikus vázszögek a könnyebb kezelhetõség érdekében. Rugózás � puhább, könnyebben meginduló teleszkópok a hölgyek kisebb tömegéhez igazodva. Nyereg � sportos, zselés kivitel, formájában a nõi test formáihoz igazodva. Stucni � rövidebb, meredekebb emelkedésû. Markolatok � puhább szivacsból, a maximális komfort eléréséhez. Kormány � rövidebb, a keskenyebb nõi vállakhoz igazodva. Az ASL sorozat kerékpárjait úgy terveztük, hogy a lehetõ legszélesebb rétegekbe tartozó hölgy kerékpárosokat is kiszolgálják.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. May 18. - 00:24

Tegnap merült fel bennem a gondolat. Miért vannak nööi vázas bicajok, és miért szeretik ezt a nöök? Legalábbis az én kedvesem nem hajlandó kipróbálni az én bringámat, mondván hogy zavarja a lába között az a rúd.
Nem röhög.
Ugye azt gondoltam, hogy a hööskorban mikor még nagyanyáink szoknyában jártak nem tudták általvetni a lábukat a felsööcsövön, így muszáj volt kitalálni a nööi bicajvázat. Na de manapság szinte minden nöö farmerban jár, aki meg esetleg kiskosztümben az nem számít biciklis célközönségnek. Nööi bringák pedig továbbra is vannak. Mi olyan csábító bennük a nöök számára? Ezt szeretném tudni!
Ezekszerint párod a modern nõi vázas Speckóra se ülne szívesen, mivel az elõzõ hozzászólásokban is le van irva - meg mink is tudjuk - hogy a drága nõi bringa a geometriában tér el és nem a felsõ vázcsõben.
A felsõcsõ ott van lejebb rakva, ahol a cél nem a sportfelhasználás. A hagyományos nõi váz sportkerékpározásnál szóba se jöhet, mert túl gyenge, túl rugalmas. (nem csoda, hogy nem látni egy valamire való mtb versenyen hagyományos nõi bringákat)
A kulcsszó tehát ez. Felsõcsõhiány = városi, egyszerû felhasználási terület
És ez persze tartalmazza a könnyebb leszállást, amit a feszülõ farmer, körömcipõ, kisestélyi vagy egyszerûen csak a kényelmesség illetve a bringához való nem szokottság okoz.
Komoly célokra pedig komolyabb bringa kell. Számomra pl.egyáltalán nem vonzó az olyan bringa, aminek a felsõ csöve lent van. (ezalól kivétel a városi közlekedés egyébként, de még ott se mindig). Egyrészt mert hülyén néz ki, de a legnagyobb gond vele az, hogy több hátránya is van.
Pl.nem tudom a vállamra vinni, csak béna helyen lehet megfogni, ahol sokkal több erõt kell kifejteni a cipeléshez.
A másik az, hogy egy ilyennel sokkal rosszabbul lehet terepezni, déházni, versenyezni.
Nincs belõle össztelós változat, tehát már csak emiatt is elvesztette számomra a jelentõségét. (nõi vázasból össztelós verzió csak trekkingbõl vagy city bikeból van! És itt persze a hagyományos nõi vázasról beszélek vagy a Tescós nõi vázasról, nem a Speckó, trek vagy egyéb nõi vázakról.)
Tehát, kedves regent, ha a kedvesedet zavarja az a valami a lába között, akkor még sokat kell szoktatni! De a változás bármikor végbemehet... Az én példám is igazolja, hogy a változás olykor hatalmas lehet.
Posted 2006. May 18. - 00:00

Ahha...szal a Spec Dolce, Stormjumper FSR, Kona Lisa HT, Trek EX-7 wsd, Scott Contessa: ezek ilyen "városi bringák"?...szóval a nõi vázas speci sem monti, inkább csak örömbicózáshoz városba szoknyával egy rendes bicikli.
Mindig tanul valamit az ember:)
A speckóra visszatérve: az L-es nõi vázak geometriái sokszor megegyeznek az XS-es ffi modellével, de ha vetsz egy pillantást az említett modellek bármelyikére, rájössz hogy nem a Margitszigetre szánták õket.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy a nagy gyártók igyekeznek a nõi vásárlók igényeit is kielégíteni (na nem úgy:) ), ami nem rossz sztem.
Posted 2006. May 17. - 21:56

Nna, ez érdekes lenne, kicsit jobban kifejtve..a kifejezett nõi vázaknak asszem az egész geo-juk más.. nem csak a felsõcsõ.
Posted 2006. May 17. - 21:51

Olvastad az indító hozzászólást?basszus, az nem merült fel bennetek hogy szoknyában a csajos nem bírja átlépni a nyerget felülrõl, és ezé van oan buta elsõháromszög?
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. May 17. - 21:34

Posted 2006. May 17. - 20:56

csak ahova ezek készültek... ott egy alap városi bringák ezekA szpesölályzd pl gyárt nõi bringákat, nem épp az alsó kategóriában. Mondjuk vázgeometriában alig-alig térnek el a többitõl, max kisebbek, és a festésük más, no meg ugye ottvan még a marketingkörítés is.
herkules trekking? hs33, full xt vagy xtr, és majd' fél misi. és ez egy városi cirkáló. szóval a nõi vázas speci sem monti, inkább csak örömbicózáshoz városba szoknyával egy rendes bicikli.
Posted 2006. May 17. - 20:27

.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. May 17. - 20:21

Akkor igazából az a kérdés, hogy mit nevezünk nõi váznak? Mert én eddig úgy gondoltam, hogy amikor a felsõcsõ szinte nem is létezik, vagy együtt fut az alsóval, azt nevezzük nõi váznak.A szpesölályzd pl gyárt nõi bringákat, nem épp az alsó kategóriában. Mondjuk vázgeometriában alig-alig térnek el a többitõl, max kisebbek, és a festésük más, no meg ugye ottvan még a marketingkörítés is.
Azt ami csak méretben különbözik, azt kisebbnek szoktam hívni.

Kérdés, hogy egy "sportolásra" használt komoly géppel szemben van-e valami olyan követelmény, ami a nõk esetében más? Mitõl kellene nekik ejtettebb felsõ csõ? Pl a barátnõmnek csak azért nem lett ugyanaz a márka, ugyanaz a típusa, mert nem volt méretben megfelelõ, de ez inkább a magasságának és láb hosszának tudható be..
Posted 2006. May 17. - 18:10

A szpesölályzd pl gyárt nõi bringákat, nem épp az alsó kategóriában. Mondjuk vázgeometriában alig-alig térnek el a többitõl, max kisebbek, és a festésük más, no meg ugye ottvan még a marketingkörítés is.Az érdekes inkább az, hogy a nõi vázas biciklik (amiket én láttam) általában eléggé az alsó kategóriához tartoznak. Azok a lányok, nõk, akik sportolni veszik, azok valószínû nem ilyet vesznek, akik meg igen, azok meg nem sportra, vagy túrára használják. Akkor meg minek erõlködjenek a lábuk felemelésével. Megjegyzem egy jó kis feszülõs farmerben nem olyan kényelmes átemelni a lábad a vázon.
Posted 2006. May 17. - 17:11

Magyarázat lehet még a fennmaradásra, hogy a kislányok inkább babáznak és nem tudnak olyan jól biciklizni, ezért gyakrabban esnek, és az alacsony vázról könyebb menekülni.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. May 17. - 16:22

Posted 2006. May 17. - 16:12

Hmm, te tönkre akarod tenni a férfiakat?Arra kis libegõs szoknyában ülnék fel, két copfba fonnám a hajamt és mosolyogva tekernék átlagosan 10 km/órás sebességgel.

Az érdekes inkább az, hogy a nõi vázas biciklik (amiket én láttam) általában eléggé az alsó kategóriához tartoznak. Azok a lányok, nõk, akik sportolni veszik, azok valószínû nem ilyet vesznek, akik meg igen, azok meg nem sportra, vagy túrára használják. Akkor meg minek erõlködjenek a lábuk felemelésével. Megjegyzem egy jó kis feszülõs farmerben nem olyan kényelmes átemelni a lábad a vázon.

Posted 2006. May 17. - 15:41

Tegnap merült fel bennem a gondolat. Miért vannak nööi vázas bicajok, és miért szeretik ezt a nöök? Legalábbis az én kedvesem nem hajlandó kipróbálni az én bringámat, mondván hogy zavarja a lába között az a rúd. Nem röhög.
Ugye azt gondoltam, hogy a hööskorban mikor még nagyanyáink szoknyában jártak nem tudták általvetni a lábukat a felsööcsövön, így muszáj volt kitalálni a nööi bicajvázat. Na de manapság szinte minden nöö farmerban jár, aki meg esetleg kiskosztümben az nem számít biciklis célközönségnek. Nööi bringák pedig továbbra is vannak. Mi olyan csábító bennük a nöök számára? Ezt szeretném tudni!
Érdekes, mert én meg nem szívesen mennék nõi vázas bicajjal. Olyan furcsa még a kinézete is

Bár el tudok képzelni egy oldszkúúúl bicajt, széles hajlított kormánnyal, valami szép színnel. Arra kis libegõs szoknyában ülnék fel, két copfba fonnám a hajamt és mosolyogva tekernék átlagosan 10 km/órás sebességgel. Ja és kis kosárral. Ezt tuti imádnám:

Posted 2006. May 17. - 15:21