Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nõi vázas bicikli, miért?

- - - - -

• Please log in to reply
38 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

...
Bnõm kifejezetten kért, hogy ne legyen nõi vázas a kerója, mer "elég gázul néz ki" .

A nõi vázas brinyó nem feltétlen az ILYEN hajlított fejcsõves dolog..

Speckó:
Feltöltött kép
valami japán csoda:
Feltöltött kép
Scott fully:
Feltöltött kép
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
...
ez az arány dolog érdekes. jó átlagban nagyobb a seggük, OK, kell egy szélesebb nyereg. Szeretnek kényelmesebben csapatni, rövidebb stucni, ívelt kormány..jó, mondjuk picit lehet rövidebb a felsõcsõ. De egyébként szvsz csak parasztfakítás a nõi mtb.
Bnõm kifejezetten kért, hogy ne legyen nõi vázas a kerója, mer "elég gázul néz ki" viszont váltani még most se tud normálisan.
áhhh.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
pont akinek a nõi vázas kell.
aki elegáns ruhában, vagy szoknyában képes szakítani a szokásokkal, és a 3 sarokra levõ melóhelyre nem avval akar menni(így nem veszélyeztet téged sem)
tehát ezért van.
az meg hogy te hogy teszed át a lábad.képzelj el egy 60 éves idõs embert, néha még a férfiak is azzal mennek. nem épp hajlékonyak.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
nem értem mi könnyebb átlépni így
mikro boltba megyek anyám kb 30 éves csepel biciklijével amin van kosár, megszokásból is a hagyományos módon teszem fel a lábam.
max szoknyában, de ki az a hülye nõ aki szoknyában ül bicóra?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Én is kérdezõsködetm és mindenki egyértelmûen a könnyebb átlépést hozza indokként.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Volt egy gimis fiú osztálytársam akinke ilyen váza volt és elmentünk bringázni páran az osztályból. 3 fiú 1 lány és a csajnak ff váza volt és a srác természetesen nõiesen lépett be a sajátjába :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Ma megkérdeztem teo-t és õ is azt mondta h az átlépés miatt jó a nõi váz meg õ alacsony lány.

de ez tök nyilvánvaló nem?:)
hogy fel tudjanak libbenni a kerékpárra full utcai ruhában is akár, minden megeröltetés nélkül. krúzingolni kiváló, nem sportolási célra.
aki meg sportol, annak úgyis befelér egy láblendítés:)

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Ma megkérdeztem teo-t és õ is azt mondta h az átlépés miatt jó a nõi váz meg õ alacsony lány.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

http://www.mosquito-...0a285adaab9f3b5
...vagy így:) Szóljon akit érdekel, soron kívül jöhetnek a fórumosok;)

Khm, érdekelne-érdekelne, biztos nem is drága.. De háát olyan messze van.. :D

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Megkérdeztem ma a bnõmet h miért ilyen vázú a bringája. Azt mondta h könnyû átlépni meg jó rátenni a lábát ha nem teker (robogó feeling).

...hauser grizlije van

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

nem egész jó a kép...a pontos méretvételhez teljesen le kell vetkõzni a kedves +rendelõ hölgynek :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Pont ezeket az arány különbségeket nem fedeztem fel. Vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy pasiban is van hasonló arány és az emberek közötti testrész hossz beli különbségeket általában az alkatrészek összeválogatásával oldjuk meg (pl stucni).
...

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Azér mer a nõknek más arányúak a végtagjaik/testrészeik.

Pont ezeket az arány különbségeket nem fedeztem fel. Vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy pasiban is van hasonló arány és az emberek közötti testrész hossz beli különbségeket általában az alkatrészek összeválogatásával oldjuk meg (pl stucni).
Vagy annyira jellemzõ a két nem arányaiban különbség? Nem csak a magasságban és "vaskosságban" mutatkozik ez?

rainman: ha ezt mondja, akkor inkább õt hívd meg egy sörre.. :D

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Hallod raycoon, most ha látok majd ilyen bike-ot megkérdem a hölgyet h miért ilyet vett. Ha azt mondja h a mellei miatt a súlyelosztás érdekében akkor vendégem vagy egy sörre!

teo-nak egy kelly's colibree-je van. Írok neki mailt és megkérdem, vagy max a szombati túrán majd.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
Azér mer a nõknek más arányúak a végtagjaik/testrészeik.
Meguntam az aláírásom....

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Akkor újra felteszem a kérdést. Azért más a geoja, mert nõnek kell rajta ülnie, vagy azért, mert kisebb váz, alacsonyabb embereknek?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nekem 16"-os vázam van, normál helyen van a felsõcsöve és eleinte én is féltem, hogy nehézkes lesz a fel- és leszállás. Aztán az ember lánya nagyon hamar beleszokik és szerintem egyáltalán nem zavaró, sõt! Biztonságosabb érzés (bár ez olyan, mint egy intimbetét reklám szlogenje) mert stabilabbnak, erõsebbnek érzek egy ilyen vázat. Nagyobb sebességet pl nem is vállalnák egy nõi vázzal...
Amúgy szerintem a kisebb vázak inkább az uniszex kategóriába esnek, talán a szín, ami meghatározó lehet.
A Lisa DS szerintem pl egyáltalán nem nõiesebb, mint pl a Lavadome, és én geometriában csak annyi különbséget látok, hogy a felsõcsõ tán rövidebb, meg a stucni. Ha tévedek, akkor vki tényleg mondja már el, hogy mi a különbség geo-ban.

semmi...csak szín, + 18-as a legnagyobb....meg a gyári szereltségen tán rövidebb a stucni, és hulladékabb a felszereltség.....ez igaz a fullira is meg az outira is

tán a szkott nõi vázainak más a geója igazából
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts

Nemrég vásároltunk barátnõmnek egy montit azzal a céllal, hogy együtt tudjunk túrázni a természetben. Javasoltam, hogy vegyünk inkább normál vázasat, csak kissebb 15-16-os méretben. Mutattam egy két típust fényképrõl. Tetszett neki az ötlet, de a boltban azt mondta, nem érzi biztonságban magát rajta, mert nehézkesen tud fel- és leszállni. Pár hetes gondolkodás után egy nõi vázas modellt vettünk, amin jól érzi magát. Tiszteletben tartottam döntését. Ilyen felhasználói szinten tényleg a praktikusság dominál, versenycélokra már fura lenne egy nõi vázas mtb.

Nekem 16"-os vázam van, normál helyen van a felsõcsöve és eleinte én is féltem, hogy nehézkes lesz a fel- és leszállás. Aztán az ember lánya nagyon hamar beleszokik és szerintem egyáltalán nem zavaró, sõt! Biztonságosabb érzés (bár ez olyan, mint egy intimbetét reklám szlogenje) mert stabilabbnak, erõsebbnek érzek egy ilyen vázat. Nagyobb sebességet pl nem is vállalnák egy nõi vázzal...
Amúgy szerintem a kisebb vázak inkább az uniszex kategóriába esnek, talán a szín, ami meghatározó lehet.
A Lisa DS szerintem pl egyáltalán nem nõiesebb, mint pl a Lavadome, és én geometriában csak annyi különbséget látok, hogy a felsõcsõ tán rövidebb, meg a stucni. Ha tévedek, akkor vki tényleg mondja már el, hogy mi a különbség geo-ban.

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Nemrég vásároltunk barátnõmnek egy montit azzal a céllal, hogy együtt tudjunk túrázni a természetben. Javasoltam, hogy vegyünk inkább normál vázasat, csak kissebb 15-16-os méretben. Mutattam egy két típust fényképrõl. Tetszett neki az ötlet, de a boltban azt mondta, nem érzi biztonságban magát rajta, mert nehézkesen tud fel- és leszállni. Pár hetes gondolkodás után egy nõi vázas modellt vettünk, amin jól érzi magát. Tiszteletben tartottam döntését. Ilyen felhasználói szinten tényleg a praktikusság dominál, versenycélokra már fura lenne egy nõi vázas mtb.