Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Úgy hathat rá (tipp), mint a sütõformára a hõ a sütõben. Sehogy. Gondolom én...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
45 perc 180 fok hogyan hat a 7005 alura? Nem lágyul / vetemedig / akármi?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
Az elox egyébként nem változtatja a méretet ha jól tudom. Tehát a fém felülete lesz más szinû és nem kerül rá + réteg. Ilyen szempontból a menetek nem jelentenek problémát. Gyakorlati példa: szinesre eloxált alucsavarok.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azert vannak anodizalt vazak, pl ellsworth. De gondolom a nagy kadak sokba kerulnek, en meg nem hallottam olyan helyrol ahol akkora lenne, amibe egy vaz belefer. Vagy az mar annyira ipari meret, hogy oda nehez bejutni szamunkra, ilyen fusizassal.

de ki tudja
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

billike

billike

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
nekem 2 kérdésem lenne:)

1; a galvanizálás mit takar? motorokon (chopper) sok rézzel galvanizált felület elõfordul. bringánál hogy van ez? mennyibe kerül eza megoldás?

2; a kromozás mennyibe kerül, ahoz kell valami a váz tisztitáson (homokfújás, zsirtalanitás, meg iylesmi)?

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Ahogy írtátok a szinterezéskor használt por nem festék hanem mûanyag. Ez rátapad a statikusan feltöltött vázra így egyenletes réteget képez.Utánna ráolvasztják a port a kemencében.

Az egész folyamat ugyanaz mint ami a lézernyomtatókban játszódik le csak ott a váz helyett a papír a célpont.

Jó váznyomtatást:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
itt nem fogsz kapni még egy ideig tapasztalatot, max eg ykis elméleti fejtegetést.
amúgy elvi kérdés az egész úgylátom:)

sztem maradj a szinternél, az strapabíró rendesen.

vagy mondd majd meg milyen lett az elox-al!;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
számomra azért tûnik félmegoldásnak,mert FESTÉK :)
de amúgy nem leszólni akartam,nem volt vele semmi gond,elismerem
és tényleg nem lesz elox,ha ezekre a kérdésekre nem kapok választ,v nem megfelelõt:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
na ez a lol félmegoldás:) csomóan vannak ilyen elõitélettel, mikor az is csak egy színes festék,csak nem várják meg hogy megszáradjon magától hanem kemencében szárítják meg.
láttad a fehér bringámat asszem, semmi gond nem volt vele.
zolléé is tökjól néz ki.
nem éri meg a felesleges fáradtságot az elox.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
sütésnél nem,de ott nem is változik meg a felület anyagminõsége, ez viszont kémiai átalakítás,nem ráégetsz vmit,meg aztán ott eldöntheted a takarással, h mit érjen ilyen behatás
szinter nem szimpi,kb félmegoldásnak tûnik a szememben,ami nem éri meg a macerát, vagy ez,vagy marad a gyári

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
13 mikron
számír, de ki lehet kaparni egy tótkéssel!!!!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
tégy bele acélt. vagy mûanyagot. vagy amit akarsz.
sütésnél semmi jelentõsége nem volt.
szinter miért nem jó? úgyse kap semmit a váz...
csak bonyolítani akarod a dolgokat.
mellesleg ha ez csak ilyen vékony "filmbevonat" akkor marhára nem számít a menetnek, röhögve kitisztítja egy monoblokk.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
de basszus, én megkérdeztem
kitakarják papírral, úgyhogy oda nem megy be a festék
ha meg bemegy..
nekem aszonták hogy nemjó monoblokkal betömni, mer esetleg kifolyik belõle a zsír, rá a festékre, és baszhatod

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
namost itt jön elõ h már nem tudok kémiául...
de úgy is para tud lenni, h berakok 1 vatzak monot,nem akarnék úgy járni,mint Robi, h a USE nyeregcsõ összeépül a vázzal, márpedig nem tudom,h történetesen a mono csészéi mibõl vannak és mihez kezdenének az alu házzal savfürdõben

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
becsavarsz egy vacak mono-t.
a forgásponton meg kapirgálsz majd kicsit.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

ha a váz eloxálása technikailag és/vagy anyagilag megoldható lenne, akkor az lenne a legjobb. nézz meg bármilyen eloxált alkatrészt, mennyivel tartósabb a felületkezelése, mint bármilyen festés vagy akár a szinterezés. tehát valami oka van annak hogy komplett vázat eloxálva nem nagyon látni.

szerintem az az egyszerû oka, hogy mint minden elektrokémiai bevonatoló eljárás, rohadt energia igényes és ezért drága is...

ha csak az ár az ok, akkor az nem különösebben érdekel; nyáron felhívtam az AeroMetál-t és õk ha yól Mléxem binyiglivázra azt mondták,h pár e körül lenne, az elõzetes zsírtalanítással 1ütt.Szal 5e pl. nekem még belefér,+1 a homokfúvás.Megfelelõ színnel a legtartósabb megoldás, és a felület keménységét is növeli (rossz színválasztásnál is "csak" kifakul napfény hatására)
inkább ott van a para,h ott nincs kitakarás,meg hasonlók,és pl. a forgásponttal mit kezdjek?
minden ki,aztán le7 újra perselyezni? annyit talán mégsem ér meg...:P
no meg hasonló kérdés a mono menete is

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
pontosan
nincs ami átvonza molekulákat (asszem)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
de krómozni mérnem lehet alut?
mer nem mágnesezhetõ?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ott a pont felettem!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
szerintem az az egyszerû oka, hogy mint minden elektrokémiai bevonatoló eljárás, rohadt energia igényes és ezért drága is...