Van egy HiTen acélvázam, amit õsszel szeretnék szintereztetni. A gondom annyi, hogy kissé ütött-kopott állapotban van, egy csomó apró sérülés van rajta (a csávó, akitõl vettem, jó nagyokat eshetett vele). Ezeket szeretném kijavítani, .......
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Started by
KeX
, 2002. February 13. 20:45
Posted 2006. August 11. - 20:45

erdemes ennyi munkat aldozni egy olcso acelvazra, amit utottek-vagtak?
Posted 2006. August 10. - 19:02

szerintem kérdezd meg a gyártót v a mygyar forgalmazót h mi a véleménye
Posted 2006. August 10. - 15:18

Van egy HiTen acélvázam, amit õsszel szeretnék szintereztetni. A gondom annyi, hogy kissé ütött-kopott állapotban van, egy csomó apró sérülés van rajta (a csávó, akitõl vettem, jó nagyokat eshetett vele). Ezeket szeretném kijavítani, mert a szinterezés nem tünteti el õket, fõleg ahol az aszfalt végignyalta a hátsó villát, meg ilyenek...
Találkoztatok már olyan anyaggal (tapasz, gitt, bármi), ami erre alkalmas? Nézegettem, a Loctite-nak vannak ilyen cuccai (folyékony fém a fantázianevük), de kétséges, hogy a szinterezõ kemence 200°C-át kibírják-e...
Találkoztatok már olyan anyaggal (tapasz, gitt, bármi), ami erre alkalmas? Nézegettem, a Loctite-nak vannak ilyen cuccai (folyékony fém a fantázianevük), de kétséges, hogy a szinterezõ kemence 200°C-át kibírják-e...
Sacred cows make the best burgers
Posted 2006. August 04. - 20:04

töröld le szerinten, aztán kromafág, és ha akkor se jön le, akkor polírpapír.
én ezt tenném, de mondjuk nekem szerintem vastagabbak a falvastagságaim mint neked az orsz. acálvázon. mert gondolom az.
én ezt tenném, de mondjuk nekem szerintem vastagabbak a falvastagságaim mint neked az orsz. acálvázon. mert gondolom az.
Posted 2006. August 04. - 19:43

kromofagot mar kapott, eppen azutan kentem le rozsdaoldoval. lehet, hogy a kozepresz menete zsiros volt, es azt kentem szet. dehat a rozsdaoldo zsirtalanit is, szoval nem lenne szabad ilyen fekete taknyot csinalnia belole. a leiras szerint a rozsdatlanitas utan le kell torolni a feluletet, es lehet festeni. fekete takonyrol szo sem volt.
(egyebirant, ha jol csinaltam, akkor mar logom is van)
(egyebirant, ha jol csinaltam, akkor mar logom is van)
Posted 2006. August 04. - 19:03

a kromafág asszem fémtisztára cuccol mindent, meg zsírtalanít, meg mindentelenít
szerintem nem árthat neki.

Posted 2006. August 04. - 18:51

sziasztok:
lekentem rozsdaoldoval egy acelvazat, es helyenkent valami szurokszeru anyag kepzodott rajta. mi lehet az, es hogy szabadulok meg tole?
qu
lekentem rozsdaoldoval egy acelvazat, es helyenkent valami szurokszeru anyag kepzodott rajta. mi lehet az, es hogy szabadulok meg tole?
qu
Posted 2006. August 03. - 19:53

üdv!
régebben olvasgattam ezt a topicot, csak nem emlékszek h volt e benne szó a bukók festésérõl, és valahogy nincs most kedvem végigolvasgatni azt a pár tízezer postot ha nem haragszotok
a lényeg h van egy fullface bukóm, és le szeretném festeni valami egyedire. a minta már megvan, meg aki csinálja az is, de nem airbrush, mert nem akarom egy fél bicó árát költeni egy festésre.
szal a kérdés h milyen oldószerû festéket ajánlotok, ami nem oldja a bukót (nem akarom kipróbálni h mi oldja v mi nem). elõször lefújom egy színûre, gondolom ahhoz le kell maszkolni a nyílásokat rendesen h ne menjen be a festék belülre. aztán rá lessz nyomva a lényeg, azaz a kép kézzel festve, mint a kinder figurák... mondjuk ez igazából is kézzel lessz. majd jön rá pár réteg fényes átlátszó lakk.
szal a technológia meglenne, csak a festék oldószerével kapcsolatban vagyok tanácstalan. ha ebben valakinek van tapasztalata, és át akarja nekem adni, akkor azt nagyon megköszönném.
elõre is kössz a válaszokat.
régebben olvasgattam ezt a topicot, csak nem emlékszek h volt e benne szó a bukók festésérõl, és valahogy nincs most kedvem végigolvasgatni azt a pár tízezer postot ha nem haragszotok

a lényeg h van egy fullface bukóm, és le szeretném festeni valami egyedire. a minta már megvan, meg aki csinálja az is, de nem airbrush, mert nem akarom egy fél bicó árát költeni egy festésre.
szal a kérdés h milyen oldószerû festéket ajánlotok, ami nem oldja a bukót (nem akarom kipróbálni h mi oldja v mi nem). elõször lefújom egy színûre, gondolom ahhoz le kell maszkolni a nyílásokat rendesen h ne menjen be a festék belülre. aztán rá lessz nyomva a lényeg, azaz a kép kézzel festve, mint a kinder figurák... mondjuk ez igazából is kézzel lessz. majd jön rá pár réteg fényes átlátszó lakk.
szal a technológia meglenne, csak a festék oldószerével kapcsolatban vagyok tanácstalan. ha ebben valakinek van tapasztalata, és át akarja nekem adni, akkor azt nagyon megköszönném.
elõre is kössz a válaszokat.
Posted 2006. August 03. - 07:39

Posted 2006. August 02. - 23:03

Ha megtaláltad, akkor minek rinyálsz?mi lett volna ha pár szót írtál volna nekem "a hülye gyereknek" ezekrõl, gondolom nem szakadtál volna bele!!! amugy kösz az infot már meg is találtam mit kell csinálni
Biztos hogy így akarod kezdeni itteni pályafutásod?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Posted 2006. August 02. - 12:01

mi lett volna ha pár szót írtál volna nekem "a hülye gyereknek" ezekrõl, gondolom nem szakadtál volna bele!!! amugy kösz az infot már meg is találtam mit kell csinálni
Posted 2006. August 01. - 20:59

mi lenne, ha olvasgatnál a topicban?
ez a kérdés szerintem már vagy 50szer elhangozhatott.
ez a kérdés szerintem már vagy 50szer elhangozhatott.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. August 01. - 18:36

le szeretnék festeni egy vázat, de nem tudok hozzákezdeni. valaki segítsen hogy hogyan kezdjem, milyen felületkezelést kell csinálni elõtte? milyen festéket kell használni? hány réteget kell festeni vagy ráfújni? matricázás után kell -e rá lakk? meddig kell szárítani?
VÁLASZOKAT ELÕRE IS KÖSSZ!!!!
VÁLASZOKAT ELÕRE IS KÖSSZ!!!!
Posted 2006. July 30. - 22:01

Posted 2006. July 30. - 21:54

próbálj olyan helyre menni, ahol autókat festenek. aztán ha szerencséd van és olyan színnel fújnak, ami neked is jó, akkor áthúzzák és kész is.
meg aztán talán az kicsit tartósabb festés lesz, mint amit te csinálnál.
majd ha minden igaz, akkor tudok tapasztalatokról beszámolni, hamarosan.
(váz festés, elefántcsont fehérre)
meg aztán talán az kicsit tartósabb festés lesz, mint amit te csinálnál.
majd ha minden igaz, akkor tudok tapasztalatokról beszámolni, hamarosan.
(váz festés, elefántcsont fehérre)
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2006. July 30. - 21:24

Az agyat még nem biztos h le fogom, még nemtom, de a felnit biztos lefujatom. Nem tudjátok, Neolux spray-kbõl lehet kapni matt színûeket? Pl matt fehér v fekete?
Posted 2006. July 29. - 15:52

Egy-két alkatrészt-pl.stucni, agy..- le szeretnék fújni/fujatni majd vmi matt fehér színre. Ezeket érdemes otthon megcsinálni? A boltban kapható szprék bírják az idõjárás viszontagságait?
Vagy vigyem el inkább valami céghez? Ha igen, tudtok lehetõleg Budapesten olyan helyet, ahol ilyen kis alkatrészeket is festenek?
Köszi

Köszi
Posted 2006. July 29. - 13:57

Posted 2006. July 29. - 13:37

Executioner: A "hegesztés" még mindig egy "g"-vel van!
Paul Vitti: nyehe :]] kíváncsi vagyok mikor jönnek az SPD-s buffalok :] tuc-csac-tuc-csac..
rmx rider: Mármint mi van? Szerintem sehogyse fesd, amíg nem találsz olyan festékanyagot, ami képes elviselni a küllõk találkozásánál a terhelést, a nyúlást, ütõdést. Ha mégis lenne jó megolodás - bár kétlem - az engem is érdekelne, nem akarok darabonként 120 forintot költeni a feketére.
Paul Vitti: nyehe :]] kíváncsi vagyok mikor jönnek az SPD-s buffalok :] tuc-csac-tuc-csac..
rmx rider: Mármint mi van? Szerintem sehogyse fesd, amíg nem találsz olyan festékanyagot, ami képes elviselni a küllõk találkozásánál a terhelést, a nyúlást, ütõdést. Ha mégis lenne jó megolodás - bár kétlem - az engem is érdekelne, nem akarok darabonként 120 forintot költeni a feketére.
Posted 2006. July 28. - 15:35

ezüst dt küllõket hogy fessek át úgy feketére hogy se az agyba se a felnibe ne tegyek kárt? mámint hogy nem fessen le õket.