Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Pedig a béna Boyd Coddigton-csapat is így csinálja ;)

hm.... nem láttam még õket teló fényezés közben,de azt hiszem egy telót lefújni kicsit más mint egy hot rod-ot
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

hegi

hegi

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
No még 1 utcsó kérdés...:)

Mivel ragasszam le a teló nyílásait hogy tuti nemennyen bele a festék?

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

nagyonoff

csinálta :(

on

uhhh,most olvastan!
nyugodjék békében!:(

http://totalcar.hu/m...n/kozelet/boyd/

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

nagyonoff

csinálta :(

on
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Az ötlet nem rossz,és bár a szakmám autófényezõ azt azért tudni kell,hogy elég gáz ha egy telót nem tudnak lefújni narancsbõr nélkül!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hát köszönöm mindenkinek. Végül is eljutottam addig, hogy ma vettem Tesa maszkoló szalagot, és lecsiszoltam a festést vízpapírral. Tipp: csakis vízpapírral csiszoljatok, mert nagyonn szemcsés papír nem kapkodja le a festést, ellenben legalább lehatol a fémig...
Lakkbenzinnel áttöröltem, a könnyített híd meg még koszos, úgyhogy hígítós fültisztító.
Holnap még vízzel átmosom, aztán felakasztom, és fújom az alap réteget.
A gyári fekete festés elég vastag egyébként.
Aztán még egy réteg, és utána a minták a szalaggal.

Köszi eddig is mindenkinek a helpet!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

No, holnap telóláb festés. Az alany Suntour XCR... :D
Mostani réteget érdesre nem fémig felcsiszolom, zsírtalanítom, felakasztom valahogy, és lefújom fehérre. Aztán várok vele, ilyenkor lehet hajszárítózni, miután megszáradt? Vagy kérjek hõlégfúvót? Nem a szárítást akarom gyorsítani, hanem nagyjából ráégetni a festést. Sütõbe betevés nem megoldható.
Aztán különféle mintákat találnék ki, és mivel fedjem le? Cellux? Valami vékony kell, azért nem szigszalag. Aztán ha ott lefújtam (pirossal), akkor picit összevízpapírozom (persze ittis megszárad meg a javasolt égetési folyamat), és ha az összes ilyen meglesz, akkor még szép díszes írással feketével beleírok valamit. Ha ez megvan, akkor lakk, és megint a javasolt égetés.
Még ha tudnátok korrigálni, megköszönném.

edit: Mohus féle szöveget elolvastam.

Ha nincs lepattanva itt-ott akkor mûködik a régit felcsiszolom dolog. Zsírtalanításra jó a nitró, de a második szinnél már ne azt használd, mert oldja egy kicsit a festéket, még ha tíz éve lenne rajta, akkor is kicsit leszed belõle. Égetésnek azért ez a neve, mert szinte ég. Te még hõlégfúvóval sem tudod elérni azt a hõfokot. A többi rész szerintem ok.
Én a helyedben leszintereztetném, és utánna mehet általad a második szín 3 lakk.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Szerintem denaturált szesszel zsírtalaníts, az tuti nem marja le a festéket. A híd zugaiba meg beférsz összehajtogatott csiszolópapírral amennyire kell. Ahonnan nehéz lecsiszolni a festéket, onnan kopni sem fog késõbb;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Háháá, köszönöm.
És zsírtalanítás mehet nitróhígítóval is?
Még egy kérdés.
A fékhíd hátulja hülye módon ki van könnyítve, oda ugye nem férek hozzá a csiszolóvászonnal, ott mit míveljek?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
CJ,

ne celluxot használj (az alá befolyhat a festék, és túl merev is), hanem maszkoló szalagot. Lehet ilyesmit kapni pl. makettezõ boltokban.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
No, holnap telóláb festés. Az alany Suntour XCR... :D
Mostani réteget érdesre nem fémig felcsiszolom, zsírtalanítom, felakasztom valahogy, és lefújom fehérre. Aztán várok vele, ilyenkor lehet hajszárítózni, miután megszáradt? Vagy kérjek hõlégfúvót? Nem a szárítást akarom gyorsítani, hanem nagyjából ráégetni a festést. Sütõbe betevés nem megoldható.
Aztán különféle mintákat találnék ki, és mivel fedjem le? Cellux? Valami vékony kell, azért nem szigszalag. Aztán ha ott lefújtam (pirossal), akkor picit összevízpapírozom (persze ittis megszárad meg a javasolt égetési folyamat), és ha az összes ilyen meglesz, akkor még szép díszes írással feketével beleírok valamit. Ha ez megvan, akkor lakk, és megint a javasolt égetés.
Még ha tudnátok korrigálni, megköszönném.

edit: Mohus féle szöveget elolvastam.

hegi

hegi

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Az ötlet nem rossz,és bár a szakmám autófényezõ azt azért tudni kell,hogy elég gáz ha egy telót nem tudnak lefújni narancsbõr nélkül! Ez a polirozósdi jó ötlet nagy felületnél,de egyébként meg ha pofesteted akkor égetés után gyönyörû fényes,betonkemény felületet kapsz,azt felesleges polírozgatni.
Na de ez csak az én véleményem,rengeteg vázat fényeztem már de még soha sem políroztam egyiket sem. Nyilván ez nem azt jelenti,hogy rossz ötlet ha van kedved és energiád baja nem lesz. Sok sikert! :heej:

Igen csak írták itt a hozzá értõk hogy nemszabad színterezni a telót.
A kérdésem az lenne hogy nem festesz véletlenül telóke is mert nálam véletlen akad 1 amit átkéne festeni. Ha lehet akkor magánba letárgyaljuk a dolgokat.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Ha vérprofi felületet akarsz, akkor fényezés és égetés után óvatosan felcsiszolod vizes polírpapírral a felületet (így a narancsbõrt eltünteted), aztán polírpasztával felpolírozod. Tükör sima felületet kapsz.

Az ötlet nem rossz,és bár a szakmám autófényezõ azt azért tudni kell,hogy elég gáz ha egy telót nem tudnak lefújni narancsbõr nélkül! Ez a polirozósdi jó ötlet nagy felületnél,de egyébként meg ha pofesteted akkor égetés után gyönyörû fényes,betonkemény felületet kapsz,azt felesleges polírozgatni.
Na de ez csak az én véleményem,rengeteg vázat fényeztem már de még soha sem políroztam egyiket sem. Nyilván ez nem azt jelenti,hogy rossz ötlet ha van kedved és energiád baja nem lesz. Sok sikert! :heej:
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Újabb fejlemény!:)
Jártamban keltemben észrevettem a Madaras Tesco hírdetését miszerint hiper akciósan 3990- adják az autópolírozót. Szóval megnézzük mit tud.
Ha a festés végén azzal átmegyek a telón az jóneki?

Ha vérprofi felületet akarsz, akkor fényezés és égetés után óvatosan felcsiszolod vizes polírpapírral a felületet (így a narancsbõrt eltünteted), aztán polírpasztával felpolírozod. Tükör sima felületet kapsz.

hegi

hegi

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Újabb fejlemény!:)
Jártamban keltemben észrevettem a Madaras Tesco hírdetését miszerint hiper akciósan 3990- adják az autópolírozót. Szóval megnézzük mit tud.
Ha a festés végén azzal átmegyek a telón az jóneki?

hegi

hegi

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Kösz a segítséget!
Remélem nemsikerül kinyírnom a telómat és szépis lessz.
Ha készlessz a remekmû megosztom veletek :)

Hegi

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Atesz,

alapvetõen igazad van, csak túl sok a mondatban a "HA" ;) Nem éri meg kockáztatni.

Hegi,
szerintem tuti Mg. Bár ez így nem igaz, mert ezek nem tiszta Mg-ból vannak (az iszonyat puha lenne), hanem magas Mg tartalmú Al ötvözet.
Viszont a sok Mg. miatt nagyon hamar korrodál az anyag, ezért valóban spéci elõkészítés és alapozás kell. Nem szabad lecsiszolni a gyári festéket fémig, mert akkor lecsiszolod a spéci alapozást is.

Elég felcsiszolni az eredeti festést, aztán fényezni. A porfesést azért nem ajánlom, mert ott a folyamat végén kb 190C-on fél órán át sütik a festéket a hordozóra. Ezen a hõmérsékleten már az Al.-ban káros folyamatok játszódnak le és elvetemedhetnek a lábak.
A csiszolóanyag elõször durvább (500 talán), aztán a legfinomabb polír-papír.
Az autófényezés elég szívós, és ezt még fokozhatod, ha otthon 80-90C-on a sütõben egy órán át ráégeted!

Sok sikert:)

hegi

hegi

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Kösz a gyors válaszokat! De felmerültek újabb kérdések :)

1, Régi piros Sid Race teló, szóval tuti magnéziumból van? (bocs az amatõr kérdésért)
2, Egy kis részen már "fém"-ig levan jõve a festés addig csiszoljam le az egész telót?
3, Milyen finomságú csiszolópapírral dörzsizzem?
4,Ha autófényezõvel van lefestve az menyire ál ellen a karcolódásnak+ matrica/festett felírat rajtamarad?

Köszike elõreis

:)

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Szerintem egyiket sem szabad. Finom felcsiszolás aztán fényezés.

Ha jól levannak védve a furatok és a homokfúvóban is a megfelelõ finomságú(méretû)szemcse van és az ember nem béna akkor nyugodtan lehet homokfújni!
Ezt azért merem igy kijelenteni mert én is dolgoztam ilyen szerkezettel több mint 4 évig és a fent említett anyagnál sokkal érzékenyekebb anyagokon is alkalmaztuk.
Én pld 1mm vastagságu üveglapot is fújtam vele amibõl opál üveget csináltunk.
Egyéblént a homokfúvúba létezik olyan szinte liszt finomságu zúzott üvegpor is amely hogy ha azzal van lefújva a cucc akkor olyan mintha fel lenne polírozva.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
A magnéziumra valami speckó alapozó kell.