Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nitróhígító baze. Ha a 3TTT (vagymi) 51.151-es idõfutamkormányt nem báncsa', akkor eloxot még úgy sem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Öntapadós ragsztócsík hagyott nyomot a kormányomon.
Körömlakklemosóval ezt el lehet távolítani, vagy megeszi a felületet (fekete elox oúti kormány)?

Szerintem próbáld meg 75% gyógyszertári alkohollal meg fûltisztító pálcikával..az nálam lehozta és az eloxálást nem bántotta.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Öntapadós ragsztócsík hagyott nyomot a kormányomon.
Körömlakklemosóval ezt el lehet távolítani, vagy megeszi a felületet (fekete elox oúti kormány)?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

helló

Nekem az lenne a kérdésem hogy ha a villám lábát szintereztetném ki kell e vennem a teflonos csúszóperselyeket, vagy kibírják azt a hõt amivel ráolvasztják a porfestéket. kb 200 fok

továbbá van e valami egyéb lehetõségem olcsón tartós fehér bevonatot intézni szegény villám lábára???

elõre is köszi

Én kivenném ... ugyanis kb 250 C° fölött romlanak a teflon tulajdonságai ...

A szinterezés a legjobb, és legtartósabb. De standox vagy egyéb festékkel is le tudod fújatni egy fényezõvel, ugyanis annak is kell száradni, kamrában igaz nem 200 fokon.

Valamint, ha magnézium lábas telód van, ne homokfújóval szedjed le a régi festéket ... mert lehet nem marad láb a kezedben, ugyanis nem szereti.

http://hmika.freeweb...Html/Teflon.htm
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

pyxist vittünk homokfújatni. Ami valójában fémszórás volt, és jó durva szemekkel.
Specializálódott is egy nagyobb buckán, csak a közel 90 fokos fejcsõ nem mutatott olyan jól utána...

(hajlított alsócsõ)

szal a felhasznált anyag azért számít :)

(és pl az integrált hajtómûvet sem szabad ilyennek kitenni)

Azért annyit hozzátennék, hogy fémszemcse szórást csak acélokon szoktak alkalmazni.

Fémszórás: Ennek lényege, hogy nagy sebességgel a felületre lövik a különbözõ méretõ fémgolyócskákat, melyek elkenõdnek a felületen, így homogén bevonatot képeznek a kívánt felületen.

Homokszórás: kb. ua. mint a fémszórás, mármint az eljárás, csak az anyag az kvarchomok. Ezt festés, felületkezelés elötti felület érdesítésre, tisztításra használják, hogy jobban tapadjon a festék, nikkel, króm stb. a felületre.

A két eljárás nem ugyanaz ... ha puhább felületre fémszósz akkor ki is lyukadhat.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Fehérváron és D.újvárosban a Copy Generali-ban kasíroznak amilyet akarsz ....

Gondolom akkor a nagyfaluban is találsz ilyen intézményt, ha nem, ... akkor a helyet már tudod ... :)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Sziasztok!

Nem tud valaki pesten helyet, ahol tudnék matricát csináltatni? A nevemet szeretném felrakni a vasra.

köszi

Na ez engem is érdekelne!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Sziasztok!

Nem tud valaki pesten helyet, ahol tudnék matricát csináltatni? A nevemet szeretném felrakni a vasra.

köszi

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

helló

Nekem az lenne a kérdésem hogy ha a villám lábát szintereztetném ki kell e vennem a teflonos csúszóperselyeket, vagy kibírják azt a hõt amivel ráolvasztják a porfestéket. kb 200 fok

továbbá van e valami egyéb lehetõségem olcsón tartós fehér bevonatot intézni szegény villám lábára???

elõre is köszi

Szerintem mindenképpen kapd szét teljesen,csak a csupasz lábat vigyed! Szinter az biztos tartós lesz!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

NmJ

NmJ

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
helló

elõre is köszi

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Sziasztok

kérdés!
Ezüst juci hetemet le tudom eloxáltatni valamiféle sötétszürkére vagy feketére? Lesz neki baja?

Válaszokat elõre is köszi

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Nyilvánvaló,hogy vannak kivételek de ha jól tudom itt most konkrétan hajtásról volt szó (na az meg nem papírvékony). Na de ha fémszórás durva szemekkel,azzal szerintem még lyukat vágni is lehet :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
pyxist vittünk homokfújatni. Ami valójában fémszórás volt, és jó durva szemekkel.
Specializálódott is egy nagyobb buckán, csak a közel 90 fokos fejcsõ nem mutatott olyan jól utána...

(hajlított alsócsõ)

szal a felhasznált anyag azért számít :)

(és pl az integrált hajtómûvet sem szabad ilyennek kitenni)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
azért pl egy itt ott 0,65 mm falvastagságú csövekbõl készült szkandium vázat nem biztos hogy homokfúvatnék
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nekem csak a rinya tûnt fel, mikor a vázat bevittem nekik. De ha Te ûzöd- ûzted - ezt a sportot, akkor biztos jobban is tudod és úgy is van. Én még sosoem csináltam, csak néztem bambán, mint mûkedvelõ. :D

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Háát... nem tudom, hogy Te csináltad-e valaha is, de hidd el, nem kell hozzá sok, és simán kiszed az anyagból.
Ne legyenek illúzióid, hogy a mûhelyek minden egyes alkatrész anyagához, és az eltüntetendõ felülethez más minõségû homokot választanak majd. Max. a levegõ nyomását módosítják. Így a durvább szemcseméret hamar elintézi a fémet.
Amúgy éppen a homokfúvók rinyálnak, ha szintert kell leszedni. Persze, el tudják tüntetni, de gürcös, és aggódnak a felület vastagsága miatt. Éppen a néhány hónapja felujított CroMo váznál tették fel háromszor is a kérdést, hogy "ugye nem szinterezett"?

Nagyon sok bringáscuccot homokfújtam már le a régi melóhelyemen,de nekem soha sem kellett néznem,hogy nehogy elkopjon a munkadarab... persze ha dunakaviccsal vereted a vázat akkor lehet :D Viccet félretéve elképzelhetõ de szerintem azért ez egy óriási baromság!!!!Fõleg,hogy nem egy egymikronos vázat veret le. Na mind 1
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Háát... nem tudom, hogy Te csináltad-e valaha is, de hidd el, nem kell hozzá sok, és simán kiszed az anyagból.
Ne legyenek illúzióid, hogy a mûhelyek minden egyes alkatrész anyagához, és az eltüntetendõ felülethez más minõségû homokot választanak majd. Max. a levegõ nyomását módosítják. Így a durvább szemcseméret hamar elintézi a fémet.
Amúgy éppen a homokfúvók rinyálnak, ha szintert kell leszedni. Persze, el tudják tüntetni, de gürcös, és aggódnak a felület vastagsága miatt. Éppen a néhány hónapja felujított CroMo váznál tették fel háromszor is a kérdést, hogy "ugye nem szinterezett"?

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

LX nem festett, így van.
Szintert lehet homokfúvással, de kockázatos, mert megkezdheti a már leszedett helyen a szinter alatt lévõ fémet is. Azt meg, ugye nem lehet visszacsinálni oda! :)

Na azért az szép lenne ha homokfúvással elkoptatnád annyira a fémet,hogy meglátszodjon!
Legalább is qrva ügyesnek kell lenni hozzá,sõt a türelem sem egy hátrány.. :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
LX nem festett, így van.
Szintert lehet homokfúvással, de kockázatos, mert megkezdheti a már leszedett helyen a szinter alatt lévõ fémet is. Azt meg, ugye nem lehet visszacsinálni oda! :)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

De valszeg a hajtókar van túl tartósan festve:D Másról leszedi pikkpakk

Nekem a tavalyi konámról úgy lekapta a festéket (gyárit),mint a huzat,de ha szinterezett az alkatrész akkor kicsit nehezebben fog menni,nekem pl a szinterezet cuccot még csak meg sem lágyította,próbálkozz homokfúvással az biztos leszedi.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."