Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Posted 2008. August 18. - 13:50

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. August 18. - 12:43

Öntapadós ragsztócsík hagyott nyomot a kormányomon.
Körömlakklemosóval ezt el lehet távolítani, vagy megeszi a felületet (fekete elox oúti kormány)?
Szerintem próbáld meg 75% gyógyszertári alkohollal meg fûltisztító pálcikával..az nálam lehozta és az eloxálást nem bántotta.
Posted 2008. August 18. - 12:36

Körömlakklemosóval ezt el lehet távolítani, vagy megeszi a felületet (fekete elox oúti kormány)?
Posted 2008. August 09. - 21:07

helló
Nekem az lenne a kérdésem hogy ha a villám lábát szintereztetném ki kell e vennem a teflonos csúszóperselyeket, vagy kibírják azt a hõt amivel ráolvasztják a porfestéket. kb 200 fok
továbbá van e valami egyéb lehetõségem olcsón tartós fehér bevonatot intézni szegény villám lábára???
elõre is köszi
Én kivenném ... ugyanis kb 250 C° fölött romlanak a teflon tulajdonságai ...
A szinterezés a legjobb, és legtartósabb. De standox vagy egyéb festékkel is le tudod fújatni egy fényezõvel, ugyanis annak is kell száradni, kamrában igaz nem 200 fokon.
Valamint, ha magnézium lábas telód van, ne homokfújóval szedjed le a régi festéket ... mert lehet nem marad láb a kezedben, ugyanis nem szereti.
http://hmika.freeweb...Html/Teflon.htm
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Posted 2008. August 09. - 20:59

pyxist vittünk homokfújatni. Ami valójában fémszórás volt, és jó durva szemekkel.
Specializálódott is egy nagyobb buckán, csak a közel 90 fokos fejcsõ nem mutatott olyan jól utána...
(hajlított alsócsõ)
szal a felhasznált anyag azért számít
(és pl az integrált hajtómûvet sem szabad ilyennek kitenni)
Azért annyit hozzátennék, hogy fémszemcse szórást csak acélokon szoktak alkalmazni.
Fémszórás: Ennek lényege, hogy nagy sebességgel a felületre lövik a különbözõ méretõ fémgolyócskákat, melyek elkenõdnek a felületen, így homogén bevonatot képeznek a kívánt felületen.
Homokszórás: kb. ua. mint a fémszórás, mármint az eljárás, csak az anyag az kvarchomok. Ezt festés, felületkezelés elötti felület érdesítésre, tisztításra használják, hogy jobban tapadjon a festék, nikkel, króm stb. a felületre.
A két eljárás nem ugyanaz ... ha puhább felületre fémszósz akkor ki is lyukadhat.
Posted 2008. August 09. - 20:47

Gondolom akkor a nagyfaluban is találsz ilyen intézményt, ha nem, ... akkor a helyet már tudod ...

Posted 2008. August 09. - 20:15

Sziasztok!
Nem tud valaki pesten helyet, ahol tudnék matricát csináltatni? A nevemet szeretném felrakni a vasra.
köszi
Na ez engem is érdekelne!
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2008. August 07. - 20:33

Nem tud valaki pesten helyet, ahol tudnék matricát csináltatni? A nevemet szeretném felrakni a vasra.
köszi
Posted 2008. August 03. - 17:11

helló
Nekem az lenne a kérdésem hogy ha a villám lábát szintereztetném ki kell e vennem a teflonos csúszóperselyeket, vagy kibírják azt a hõt amivel ráolvasztják a porfestéket. kb 200 fok
továbbá van e valami egyéb lehetõségem olcsón tartós fehér bevonatot intézni szegény villám lábára???
elõre is köszi
Szerintem mindenképpen kapd szét teljesen,csak a csupasz lábat vigyed! Szinter az biztos tartós lesz!
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2008. July 31. - 00:53

elõre is köszi
Posted 2008. July 31. - 00:01

kérdés!
Ezüst juci hetemet le tudom eloxáltatni valamiféle sötétszürkére vagy feketére? Lesz neki baja?
Válaszokat elõre is köszi
Posted 2008. July 27. - 08:37

Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2008. July 26. - 20:13

Specializálódott is egy nagyobb buckán, csak a közel 90 fokos fejcsõ nem mutatott olyan jól utána...
(hajlított alsócsõ)
szal a felhasznált anyag azért számít

(és pl az integrált hajtómûvet sem szabad ilyennek kitenni)
Posted 2008. July 26. - 17:00

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. July 26. - 14:44

Posted 2008. July 26. - 14:36

Háát... nem tudom, hogy Te csináltad-e valaha is, de hidd el, nem kell hozzá sok, és simán kiszed az anyagból.
Ne legyenek illúzióid, hogy a mûhelyek minden egyes alkatrész anyagához, és az eltüntetendõ felülethez más minõségû homokot választanak majd. Max. a levegõ nyomását módosítják. Így a durvább szemcseméret hamar elintézi a fémet.
Amúgy éppen a homokfúvók rinyálnak, ha szintert kell leszedni. Persze, el tudják tüntetni, de gürcös, és aggódnak a felület vastagsága miatt. Éppen a néhány hónapja felujított CroMo váznál tették fel háromszor is a kérdést, hogy "ugye nem szinterezett"?
Nagyon sok bringáscuccot homokfújtam már le a régi melóhelyemen,de nekem soha sem kellett néznem,hogy nehogy elkopjon a munkadarab... persze ha dunakaviccsal vereted a vázat akkor lehet

Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2008. July 26. - 11:57

Ne legyenek illúzióid, hogy a mûhelyek minden egyes alkatrész anyagához, és az eltüntetendõ felülethez más minõségû homokot választanak majd. Max. a levegõ nyomását módosítják. Így a durvább szemcseméret hamar elintézi a fémet.
Amúgy éppen a homokfúvók rinyálnak, ha szintert kell leszedni. Persze, el tudják tüntetni, de gürcös, és aggódnak a felület vastagsága miatt. Éppen a néhány hónapja felujított CroMo váznál tették fel háromszor is a kérdést, hogy "ugye nem szinterezett"?
Posted 2008. July 25. - 16:12

LX nem festett, így van.
Szintert lehet homokfúvással, de kockázatos, mert megkezdheti a már leszedett helyen a szinter alatt lévõ fémet is. Azt meg, ugye nem lehet visszacsinálni oda!
Na azért az szép lenne ha homokfúvással elkoptatnád annyira a fémet,hogy meglátszodjon!
Legalább is qrva ügyesnek kell lenni hozzá,sõt a türelem sem egy hátrány..

Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Posted 2008. July 25. - 13:38

Szintert lehet homokfúvással, de kockázatos, mert megkezdheti a már leszedett helyen a szinter alatt lévõ fémet is. Azt meg, ugye nem lehet visszacsinálni oda!

Posted 2008. July 25. - 08:40

De valszeg a hajtókar van túl tartósan festve:D Másról leszedi pikkpakk
Nekem a tavalyi konámról úgy lekapta a festéket (gyárit),mint a huzat,de ha szinterezett az alkatrész akkor kicsit nehezebben fog menni,nekem pl a szinterezet cuccot még csak meg sem lágyította,próbálkozz homokfúvással az biztos leszedi.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."