Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
kérdeztem felniseket, kb. 2e Ft-ért megcsinálják.
Mivel viszonylag nagy felületrõl van szó, olyanra fogom bízni, aki csinált már ilyet. Meg ahogy néztem, 2e Ft nem biztos hogy fedezi a hozzávalók költségeit (korongok és paszták).

Majd a nyeregcsõbilincset felpolírozom otthon, az nem olyan nagy szám, és meg lesz az "éncsináltam" érzés is :)

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Fúrógép miért ne lenne elég gyors?

(Kissé témához kapcsolódik, pecás mûsorban a srác fúrógépet befogta satuba, a tokmányba meg egy házi készítésû polírozós cucc volt pamutzokniból, kis polírpaszta, és a villantókat már suvickolta is szép fényesre)

Szerintem házilagosan megoldható a történet, de az helyekkel ahova nem férsz be géppel ott el leszel vele egy darabig.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Szerintem a fúrógép nem elég gyors a polírhoz. Elõtte biztosan érdemes megcsiszolni valami finomabb papírral. A szögletek, meg a szûkebb helyek nem lesznek könnyûek.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Pajtások, segítsetek!

Adott egy gyárilag homokszórt, feketére eloxált hajtómû.
Ebbõl szeretnék sima, natúr alu felületet varázsolni.
Hogy fogjak hozzá a polírhoz? Milyen finomságú papírok, polírtárcsák stb. szükségesek a mûvelethez? Speckó gép kell hozzá? van egy gyorstokmányos szabályozható fordulatú fúrógépem és egy kistárcsás sarokcsiszolóm (aka. "flex") - ez elég hozzá.

Várom építõ jellegû hozzászólásaitokat :)

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Hát én itt csináltattam és hát van benne hiba böven és erösségre sem az a kegyetlen.... Tudna valaki ajánlani valmi oylat ahol fix hogy pöpec melót végeznek? Nemmarad szinter alatt por, nem vasatagb festék egyes ehlyeken, nembaszik le festék ha rászáll egy légy...
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Halihó

Arra lennék kíváncsi hogy acélvázat szinterezésen kívül hogylehet még festeni? Az bajom vele hogy ez szinter elég sérülékeny, leeht gagyi helyen csinltattam... Airbrusht enmakarok emrt 1 szinü lenne a váz és az se sokkal tartosabb. Valami ötlet? Olyasmit olvastam, hogy ionizálni vagy anodizálni nemlehet az acélt...

Már bocs, de egy jó szinterezett felületet kalapáccsal nem versz le ... (lényege, a felület elõkészítése)

Ha ez nem jó, akkor marad az ecset vagy a festékszórópisztoly ..
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Vigyétek el rendes helyre - ha jól van csinálva (nem lehet elrontani) akkor max egy kamion szedi le a színt a vázról.

www.bozser.hu

nekem itt csináltak szintert, gyorskötözõ leszedte...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Mondtam én egy szóval is, hogy a szinterezés nem jó, otthon kell herélni a vázzal?
A kisbicajom váza szinterezve lett, szerintem nem kell egy ideig hozzámacerálni.
Õ azt kérdezte, milyen lehetõség van még, illetve hogyan lehet megcsinálni. Én válaszoltam.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Aha, ok. De továbbra is azt írtam, hogy annál a szinternél nagyon elböktek valamit, mert erõsebb, mint egy otthon fényezgetett váz.

De legyen így, ha ennyire szeretnéd.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Bocs Thez, 2 vázat fújtam le otthon, elõtte kompresszorral alapozóztam, eléggé idõtálló. ;)

Az egyik még most is fut, másik pedig -baleset miatt- lóg a gázcsövön a pincébe.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a szinter sérülékeny, és ez a rétegzett akármi, amit irogattok, otthon a garázsban, pincében, kertben, meg jó bármire is?
Fura.

Vigyétek el rendes helyre - ha jól van csinálva (nem lehet elrontani) akkor max egy kamion szedi le a színt a vázról.

www.bozser.hu

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Sima festés. Egyébként akkor tényleg gagyi a szinterezésed, mert én most csináltattam, az iNbuszkulcs sokszor nekiverõdött, és egy pötty sem maradt.
A vázat fémtisztára elõkészíted, zsírtalanítod, alapozó, kettõ réteg, szín, kettõ vagy három réteg, lakk, egy vagy kettõ réteg.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Halihó

Arra lennék kíváncsi hogy acélvázat szinterezésen kívül hogylehet még festeni? Az bajom vele hogy ez szinter elég sérülékeny, leeht gagyi helyen csinltattam... Airbrusht enmakarok emrt 1 szinü lenne a váz és az se sokkal tartosabb. Valami ötlet? Olyasmit olvastam, hogy ionizálni vagy anodizálni nemlehet az acélt...
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Tudom, hogy fényezõ vagy kotomi. :)
Mondjuk a kromofághoz képest nem erõs.

Bár szerintem a legjobb módszer a féktisztító lenne. De tényleg.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Tudom, hogy kérdezték ezt már sokan, de mégis felteszem: Budapesten hol vállalnak homokfúvást+szinterezést, illetve hol dolgoznak a legszebben? Árakat is tudtok esetleg?

Pl. itt...
http://www.porfesto....hp?module=index

De öt perc topikböngészés is segít ;)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Nitró sem agresszív, festékes kezemet azzal tisztítom.

Fényezõ a szakmám...az én kezemet az tette tönkre!
Ettõl függetlenül meg mihez képest...? Amúgy azért írtam többféle megoldást,hogy tudjon választani de ezek közül a nitró a legagresszívabb ami persze nem jelenti azt,hogy lekapja a festéket.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nitró sem agresszív, festékes kezemet azzal tisztítom.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Tudom, hogy kérdezték ezt már sokan, de mégis felteszem: Budapesten hol vállalnak homokfúvást+szinterezést, illetve hol dolgoznak a legszebben? Árakat is tudtok esetleg?

Hát igen!Ez itt örök téma... Google-ba beírod,és találsz vagy 200-at,sajna fejbõl nem megy,annak idején én is ott keresgéltem. Az ár meg sok mindentõl függ!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Öntapadós ragsztócsík hagyott nyomot a kormányomon.
Körömlakklemosóval ezt el lehet távolítani, vagy megeszi a felületet (fekete elox oúti kormány)?

Szerintem ha nem is nitrohigító,de akár foltbenzin,alkohol,neoluxhigító (ez utóbbi nem annyira agresszív mint a nitró),vagy akár sima benzin is jó.Nem hiszem,hogy ez akkora problémát fog jelenteni neked.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts