Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Indította
KeX
, 2002. február 13. 20:45
Írta 2009. április 12. - 12:57

Csõ emberek
Át szeretném festeni a bicajom, nagyon speciális(kb. vörösréz-fehér variációk)
szinûre, bonyolult mintákkal. Hova fordulhatok? A színkeverõs festékboltok tudnak-e segíteni?
Át szeretném festeni a bicajom, nagyon speciális(kb. vörösréz-fehér variációk)
szinûre, bonyolult mintákkal. Hova fordulhatok? A színkeverõs festékboltok tudnak-e segíteni?
Írta 2009. április 10. - 16:52

Valaki mesterembert tud ajanlani?? Szinterezni kellene, regi gepet ujjitok
Koszi
korábban már volt említve párszor
Bozsér Szinterezés
1134 Budapest Dunyov I. u. 6.-Árpád hídnál
Tel.: 350-2812
Nyitva tartás: 7-15
(RAL színek )
Nekem csupa jó tapasztalatom volt most velük, errõl kicsit késõbb körmölök részletesebben.

http://www.kepfeltoltes.hu

http://www.kepfeltoltes.hu
Írta 2009. április 07. - 13:01

Írta 2009. április 07. - 12:53

Na, miután fél napomat elrabolta ez a cucc, megtaláltam a tutit a festés elfekvõ cuccai között, POLI-FÁG névre hallgat és ugyan 98-ban lejárt, de percek alatt leszedi azt is, amit a szuperkromofág nem tudott

vendég_Master_*
Írta 2009. április 07. - 12:53

Koszi
akkor senki?? M-a-TT te biztos tudsz

Írta 2009. április 07. - 12:52

Írta 2009. április 07. - 12:32

raz szopott ilyennel anno.
http://bringazzunk.b.../04/27/festes_4
neki 5 órába telt...
ÁÁÁÁ
pont ugyanebbe futottam bele
az Author úgy néz ki, h szinter, matrica, lakk
homokfúvós nekiment, majd visszaadta
ehhez képest tele van festékhibával, elég volt egy fának letámasztani, és máris...

megkérdeztem a szinterest, szerinte a szintert is leszedi a kromofág, ehhez képest elment fél liter, és semmi
most megcsiszoltam kicsit, hátha akkor nagyobb affinitást érez majd a leesésre

Írta 2009. április 07. - 12:27

Írta 2009. április 07. - 09:56

Kicsit elkéstem a kérdéssel, de lehetséges, hogy a kromofág nem hozza le a szinterezett bevonatot?
Homokfúvós is elhajtott vele, ezért kellett a vegyszerhez nyúlni. Már reggel felvittem rá egy réteget, de egy óra után sem pattogott le, így most "végigkarcoltam" drótkefével, és úgy kentem rá a vázra a kromofágot, de még mindig semmi... Hosszú menet lesz, ha le kell majd súrolni a bevonatot...
Amúgy nagyon hülye ötlet a natur acél felületet színtelen alapozóval és lakkal lekenni, és úgy használni?

Homokfúvós is elhajtott vele, ezért kellett a vegyszerhez nyúlni. Már reggel felvittem rá egy réteget, de egy óra után sem pattogott le, így most "végigkarcoltam" drótkefével, és úgy kentem rá a vázra a kromofágot, de még mindig semmi... Hosszú menet lesz, ha le kell majd súrolni a bevonatot...
Amúgy nagyon hülye ötlet a natur acél felületet színtelen alapozóval és lakkal lekenni, és úgy használni?
vendég_Master_*
Írta 2009. április 06. - 23:51

Koszi

Koszi
Írta 2009. április 06. - 22:06

Sziasztok!
Õsvasat újitok fel, nemsokára le lesz szinterezve, csak egy dolgot nem tudok megoldani. Az eredeti (hes hasonló) matricákat szeretnék a biciklin, de egy helyen kérdeztem, azt mondták nem lehet a matricára lakkozni, mert azt is úgy csinálják mint a szinterezést és leégne róla :S van ötletetek hogyan lehetne az új vázakhoz hasonló minõségben matricát felrakni, ill hol csinálnak ilyen vékony anyagú matricákat?
Õsvasat újitok fel, nemsokára le lesz szinterezve, csak egy dolgot nem tudok megoldani. Az eredeti (hes hasonló) matricákat szeretnék a biciklin, de egy helyen kérdeztem, azt mondták nem lehet a matricára lakkozni, mert azt is úgy csinálják mint a szinterezést és leégne róla :S van ötletetek hogyan lehetne az új vázakhoz hasonló minõségben matricát felrakni, ill hol csinálnak ilyen vékony anyagú matricákat?
Írta 2009. március 09. - 12:12

Hmm. Ha csak a fenti sort írták, akkor eloxálni lehet, csak lila színre nem.
Írta 2009. március 09. - 11:56

Nem tudom, hogy milyen pedálod van, de ha sima golyós akkor kiszeded az acélperselyeket belõle és jónak kellene lennie.
én is így gondoltam, de az ajánlatomra amit emailben tettem - fotókkal illusztrálva - a fenti választ kaptam. szóval valami mégis hibádzik.
Írta 2009. március 06. - 10:09

Szia! Alumíniumot lehet, acélt nem. Az eloxálás egy védõréteget képez végül is. Amit más eljárással színezni is lehet. és egy alumínium hajtókarnál tartósabb az eloxálás mint a színterezés.
Itt egy link mi is az az eloxálás: http://hu.wikipedia....g/wiki/Eloxálás
Én régen eloxáltattam üléscsõbilincset, kormány, hézagolót, rózsakupakot itt egy helyi cégnél, itt csak aranyra lehetett. De ismerõsöm az agyát eloxáltatta. A linkben írja, hogy lehet ötvözetet is, csak maximum ötvözetenként kicsit más a színárnyalat. Nem tudom, hogy milyen pedálod van, de ha sima golyós akkor kiszeded az acélperselyeket belõle és jónak kellene lennie.
Ezek az én észrevételeim. Ha valamiben tévedtem valaki kijavíthat
Üdv: szabolcska
Itt egy link mi is az az eloxálás: http://hu.wikipedia....g/wiki/Eloxálás
Én régen eloxáltattam üléscsõbilincset, kormány, hézagolót, rózsakupakot itt egy helyi cégnél, itt csak aranyra lehetett. De ismerõsöm az agyát eloxáltatta. A linkben írja, hogy lehet ötvözetet is, csak maximum ötvözetenként kicsit más a színárnyalat. Nem tudom, hogy milyen pedálod van, de ha sima golyós akkor kiszeded az acélperselyeket belõle és jónak kellene lennie.
Ezek az én észrevételeim. Ha valamiben tévedtem valaki kijavíthat

Üdv: szabolcska
Írta 2009. március 05. - 23:59

Írta 2009. március 05. - 23:25

Ha már témánál vagyunk...
Melyik lenne a tartósabb megoldás egy hajtókarra; elox, vagy szinter?
Melyik lenne a tartósabb megoldás egy hajtókarra; elox, vagy szinter?
Írta 2009. március 05. - 23:09

"A pedál ránézésre valószínûleg alumínium öntvény, ezért nem lehet lila színre eloxálni."
ezt válaszolták :/
ezt válaszolták :/
Írta 2009. március 05. - 20:51

Írta 2009. március 05. - 15:57

Írta 2009. március 04. - 00:07