Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
alapozd is elõtte. csiszolópapír helyett bõven jobb a kromofág (mire lecsiszolnád beleõrülsz), csak vigyázz vele, veszélyes anyag.

Windos

Windos

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok
Nem rég neki álltam össze szerelni nagyon régi GT acél vázamat, de elõtte még le szeretném festeni,ha én magam akarom lefesteni akkor az jó kezdés, h csiszoló papírral le szedem a régi festéket aztán a nagyobb sérüléseket vmi autós gittel meg csinálom,elmegyek venni vmi jó kis autós festéket,utána 1-2 réteg lakk és csócsesz?

Elõre is köszi
viny:beer:[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:mudug95XdKldmM:http://www.mongoose.com/bikes/displaybike.php%3Ffilename%3D21.29.M7_INTL_HARDBALL_WHT.jpg[/IMG]

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 535 hozzászólás
Tegnap én is keresgéltem a neten, de alig találtam Budapesten, aki pl: kormányszárat si csinál. Vidéki annál több van...
Köszönöm!!!

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Google a barátod, az alumínium polírozása címszóra iszonyat mennyiséget ad ki.

13. kerület 0620 226 2069 mindig vele políroztatok gyors és olcsó, kormányszár kb 500ft

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Google a barátod, az alumínium polírozása címszóra iszonyat mennyiséget ad ki.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 535 hozzászólás
Szia!

Ez nagyon jónak tûnik! Szerintem már nem keresgélek tovább. Köszi! :)
Már csak a polírozásra, a karcok eltüntetésére várok ötleteket, ajánlatot..stb.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Hali

Én a matricához adnék segítséget: Használt eladó Minõségi Bringa Feliratok Készítése
Nagyon profi, és korrekt a srác. Jelenleg is készítetek vele matricát. Én két darab Corratec feliratot készítetek vele megy egy logót, és ez 2500+300 forintomba fog kerülni. Ha érdekel hétfõn jön meg a matrica csinálok róla képet.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 535 hozzászólás
Sziasztok!

A kormányszárat szeretném poliroztatni (apró karcos), illetve matricát szeretnék készítetni rá.
Egy KORE polírozott kormányszárról lenne szó, amirõl lejött a gyári matrica.
A gyárival megeggyezõ matricát szeretnék rá, és szépen felpolíroztatni a kormányszárat vagy eltüntetni az apróbb karcokat, amik csak az egyik oldalán vannak. Mit vagy kit ajánlotok! Elõre is Köszönöm! üdv: talpfa

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

hentes
!

Itt rájuk gondoltál? Z-ELOX

inkább rájuk Egerhzi Felletkezel s Vegyi zem

Z-elox-nál az a jó hogy rengeteg színnel dolgoznak de nagyon kicsi a színezõ kádjuk, legalábbis nekem ezt mondták így max kisebb alkatrészek férnek bele (én felnivel próbálkoztam.) viszont nem voltak valami kedvesek. egerházinál viszont teljesen korrektül kommunikálnak le mindent, és nagyon segítõkészek (itt viszont se polírozás se homokszórás se csiszolás se semmi elõkészítés nem végezhetõ tehát ha olyan cuccot viszel ami pl le van lakkozva mert gyárilag is eloxált akkor azt homokszórás után tükörre polírozva veszik csak át stb..)

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

hentes
!

Itt rájuk gondoltál? Z-ELOX

vecsésen van jó eloxáló néhány csavart is vállalnak kis tételben
ha érdekel valakit megadom az elérhetõséget

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

eloxálást mivel lehet eltávolítani,agyról lenne szó,szóval homokfúvást meg egyéb fizikai beavatkozásokat mellõzném.

beviszed eloxálóba és visszabontják. viszont nem fogják vállalni, mert valószínüleg jo alaposan át van lakkozva azzal meg nem tudnak mit kezdeni

mivel az elox anyagában keletkezik a feületen így a legcélszerûbb tényleg a finom szemcsés homokszórás majd ujra polírozás

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
eloxálást mivel lehet eltávolítani,agyról lenne szó,szóval homokfúvást meg egyéb fizikai beavatkozásokat mellõzném.
www.sintesibikes.com

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
ha fekete a felnid és ezt megakarod õrizni, akkor simán csiszold fel, ezt úgy is megteheted ha a fékpofára teszel csiszolopapírt, miközben hajtod a kereket húzd össze a féket érintõre és addig csináld még szép fényes nem lesz(:

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
köszi szépen,ezen a polírozós dolgon még elgondolkodom,de ha marad fekete a felni akkor csak azt a részt kellene leragasztani,v lefesteni feketére ahol meg lett gyárilag köszörülve a felni
www.sintesibikes.com

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
ha nem akarod szétfûzni akkor próbáld meg nitróval lemosni, nagyjából le tudod szedni a zavaró fekete gumi réteget. viszont ha szeretnéd teljesen "eltüntetni" akkor elképzelhetõ hogy szét kellene fûzni és felpolírozni.
összerakva is neki lehet állni polírozni csak hülyén fog kinézni hogy a fékfelület meg a felni pereme szép fényes máshol meg matt(:
vagy keress egy gumis/felnis-t ott vannak bazinagy polírkorongok, azzal a küllõk közé is befér a felniperemen és nem is bántja a küllõidet..

ha nem tiszta fémfelületrõl hanem festett felnirõl beszélnünk akkor 1000-1200-as csiszolópapír + utána vatta és polírpaszta egészen addig amég nem vagy megelégedve az eredménnyel.

ezeken kívül autósboltban lehet kapni mûbõr vagy bõr kárpittisztítót ami elég húzós de minden szennyezõdést minden felületrõl leszed, vagy veszel Vanish folttisztítót (van por és folyékony formában is) és szivaccsal nekiesel 30-40percre és szép tiszta lesz (:

remélem tudtam segíteni
üdv

BikeButcher

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
eltüntetésre gondoltam,mert fixin ahol nem is használok hátul féket elég zavaró az az ezüst csík a fekete felnin
www.sintesibikes.com

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

ha eloxált akkor kromofág lehozza mivel az egy festett felirat vtn technologiával viszik fel rá. ha a kupak is festett akkor sehogysem

Tessék Nem drága, szép, és nem ciki...:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Valakinek valami tuti ötlete a fékfelület "eltakarására"?
www.sintesibikes.com

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszi - akkor asszem inkabb az ebayrol rendelek. ugyse tul szimpi ez a lyukacsos design, idovel tuti megy alaja mocsok.

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
nitrohigito még leszedi a festéked de ha festve van a vörös szín is akkor annak a lakkját is megmarja