Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Ki mennyi km-t tekert idáig?
Started by
Don Vito
, 2006. April 23. 19:29
Posted 2008. January 16. - 10:58

2008-tól kilométeróra és mindennemû "kütyü" nélkül megyek.
(A Polar - meg az azt megelõzõ Oregon Scientific - meg megy az apróba rövidesen...)
(A Polar - meg az azt megelõzõ Oregon Scientific - meg megy az apróba rövidesen...)
"In idem flumen bis non descendimus"
Posted 2008. January 16. - 10:40

Leginkább én is csak az edzésidõt nézem, a dzsuvázó-gépemen pl nincs is kilóméteróra...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2008. January 16. - 00:51

Eddig 10,5óra tekerés (kint v. görgõn) és 1óra futás jött össze idén.
November 1. óta mondhatom úgy hogy alapozok, azóta 64,5órám van.
November 1. óta mondhatom úgy hogy alapozok, azóta 64,5órám van.
Posted 2008. January 16. - 00:30

"...úgy örülök, hogy nem használok km-órát... 
(Na jó, egy azért van, csak elfelejtem lenullázni, meg ilyesmi.)
Tekerni meg ha csak lehet, tudok, megyek. Ugye a hó sem tart vissza - VV!
- viszont a fõvárosban tekerésnek is megvan a hangulata - számomra - mivel én nem tekergek ott minden nap. (Sõt, a belvárost úgy általában kerülöm!) Ellenben érzem én is ezt a szmogot. Mivel vidéken lakom, onnan járok be a város szélére dolgozni, hétvégén meg irány a hegyekbe, ha mostanság bemegyek a városba, az katasztrófa! Boááá....

(Na jó, egy azért van, csak elfelejtem lenullázni, meg ilyesmi.)
Tekerni meg ha csak lehet, tudok, megyek. Ugye a hó sem tart vissza - VV!

Posted 2008. January 15. - 23:29

Huh hát ez az a kérdés ami most megfogott engem. 3 éve tekertem 6900 km-rt úgy, hogy esõben hóban rossz idõben jó idõben tekertem reggel és este. Aztán 2 éve (2006) kezdtem kicsit nagyon lustulni és ez 1500-ra csökkent le. Aztán tavaly az 1000 km-rt épphogy ütöttem és elkezdtem kicsit xc bringás kamaraerdõzést. És idén azaz december vége óta kb. 10 km-rt tekertem eddig, és valszeg idén se fogok sokat mert nyáron dolgoznom kell azért a bicóért amit venni akarok.
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.
Posted 2008. January 15. - 21:42

Hát.. március elején hosszú idõ után újra bringára ültem... neheze indult az év... majd nyáron, mjadem elvasalt egy autó.. újabb kihagyás, és az utóbbi két hónapban sem raktam meg nagyon a "kicsikém" így jött össze majd 6000 km

Posted 2008. January 15. - 21:20

Posted 2008. January 15. - 21:18

Posted 2008. January 15. - 21:10

kela
de bizony. elit után master1 jön, aztán master 2
mire fel kérdezed, nem látom az elõzményét?
de bizony. elit után master1 jön, aztán master 2
mire fel kérdezed, nem látom az elõzményét?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. January 15. - 20:44

Én aztat olvastam valahol (tán itt), hogy jobban kitisztulsz a sporttól, vagyis nem olyan káros a városban ténferegni bringával, mint pölö gyalog, mert kidolgozza a szervezeted.
Egyébként, idén 16 óra görgõ. Szobabetyár.

alap helyzetben percenként kb.5L levegõt forgatsz meg a tüdõdben...
sport közben ez felmegy úgy 20-25L re is...
osszunk-szorozzunk

a károsanyagbevitel is ennek mgfelelõen hatványozódik. sajnos!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"
Posted 2008. January 15. - 20:43

Posted 2008. January 15. - 20:05

Most pláne nagyon gázos BP levegõje. A kritikus szinten már rég túlment és ez december óta van, fõleg felhõs napokon, amikor áll a levegõ. Én direkt igyekszem alacsonyabb pulzussal tekerni idebent.
én Budaörs-Budapest határában élek, és december közepe óta 2 olyan hét volt, amikor nem fuldokoltam már egy "20-méteres-busz-után-rohanás"-tól. levegõt kapok, de amint egy kicsit is fel kéne, hogy pörögjön a szervezetem, már jön a fulladás, köhögés, este pedig alíg bírok elaludni, annyira köhögök. ebbõl a 2 hétbõl az egyik a karácsonyi, falusi-kisvárosi rokonlátogatás volt, a másik pedig a Val di Fiemme-i sítábor...nem, nem játszik rá megfázás, nem dohányzom, se egyéb hasonló - voltam orvosnál, egészséges vagyok. de a torkom annyira vörös a sok portól meg miasz*rtól, hogy ááá...és ez kb azóta van, amióta bõven a határérték felett van mindenféle koncentráció.
zoozoo: ez így is van valahogy. sport közben nem érzed a port, meg a többi szutykot. én is szoktam futni mostanában, közben nem érzem...de amint megállo, jön a fulladás vagy 5 percig és kész, utána se a futás nem megy tovább, se az aznapi nap...nem bírom ezt, vagy mi.
Posted 2008. January 15. - 20:03

Én aztat olvastam valahol (tán itt), hogy jobban kitisztulsz a sporttól, vagyis nem olyan káros a városban ténferegni bringával, mint pölö gyalog, mert kidolgozza a szervezeted.
Posted 2008. January 15. - 19:43

Ritkán bringázom a fõvárosban, de a szutykos levegõn kívül az útburkolat ramaty állapota is ellenjavallttá teszi a gyakori, és intenzív belvárosi tekerést, nem? Csak kérdezem... Én csak néhányszor átbringáztam Budapesten, de pl. az elsõ alkalom után többé nem mentem rá a "kerékpárút"-nak nevezett mozaikra. Az úttesten meg iszonyat gödröket kell átugrálni, ami országúti géppel nem biztos, hogy mindig jól jön össze, de legalább visz a forgalom. Itthon más a helyzet, jó a levegõ, bár az úthálózat szintén kritikán aluli.
Ja, hogy a topik témájához is szóljak: 2007-ben 9467,6 km. Idén: 144,3 km. Utolsó évem az elitben, remélem, jó lesz...
Ja, hogy a topik témájához is szóljak: 2007-ben 9467,6 km. Idén: 144,3 km. Utolsó évem az elitben, remélem, jó lesz...
2009-tõl már MASTER I-ben nyomom!!!:cheers:
Posted 2008. January 15. - 19:20

Posted 2008. January 15. - 17:52

Natinak igaza van. Érdemes megkérdezni egy pulmonológust a dologról. Nem tudom, Charon miért van annyira meggyõzõdve róla, h ez hosszú távon is jót tesz neki...
Posted 2008. January 15. - 17:43

Posted 2008. January 15. - 17:22

Városi tekerés, hm.. jó is lenne, mondjuk Kölnben, vagy Düsseldorfban. Ott igen! Sajna Bp-en, mint most is, igen sz.r a levegõ, pedig én is, ha tehetem tekerek a városban. De hát egyszer élünk!

Posted 2008. January 15. - 16:54

ja, és közben szívjátok be a sok szart! Minél intenzívebben tekertek, annál jobban belihegitek. Miért nem egybõl a bányába mentek intervallozni???
Most pláne nagyon gázos BP levegõje. A kritikus szinten már rég túlment és ez december óta van, fõleg felhõs napokon, amikor áll a levegõ. Én direkt igyekszem alacsonyabb pulzussal tekerni idebent.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Posted 2008. January 15. - 16:51

Áá, zöldhullám a körúton jó
Fõleg ha nagy a forgalom
Nekem egyszer, amikor direkt próbáltam, majdnem végig sikerült a petõfitõl a Jászai Mary térig
Persze slick gummával és nem volt forgalom

High5 ->A világ leggyorsabb sportitala