Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki mennyi km-t tekert idáig?

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
887 hozzászólás a témában

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

Ez biztos??? Egy szakértõ is megerõsíthetné.

http://www.fitnesses...d/FT_2005_1.pdf
Egy professzor elég lesz? :) 25. oldal
"Nice boys don't play rock and roll"

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

Hány km a szigetkör? :)

Pontosan 5350 méter.
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Igen, ez a legfrissebb elmélet, miszerint az izomlázat nem a tejsav okozza, hanem az izomszövet gyulladásai.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Nekem eddig nagyon jól sikerült a február 836km bringázás +4óra futás pedig volt 2pihenõnapom is teljesen.Szerintem a jobb idõnek is köszönhetõ több idejig lehet kint lenni a szabadban.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Igen, a levezetésre mindenképpen oda kel figyelni, a tejsav nagy része ekkor "alakul át" energy-vé. Namármost ha teljesen új mozgást végeztél, pl felüléseztél 200-at, amikor elõtte még nem csináltál ilyet, akkor hiába vezetsz le, akkor is izomlázad lesz, mivel az izomszövetek tényleg károsodnak és ettõl lesz izomláz érzésed.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
az nem ugyvanaz, hogy a tejsav némiképp energiává is alakulhat, ha cseppet aerob mozogsz?
Kvázi odafigyelsz a leveztésre?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
És az mitõl van, hogy mozgás után 36-48órával van izomlázam?

A sebesség mindent megold.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Részben igaz. Azért a tejsavtól is, mivel nem ürül ki az olyan gyorsan...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

Onnan gondoltam, hogy nem, hogy másnap semmi izomláz, meg érezni azt amikor elkezd égni. Most csodálkozom is, hogy már 30p alatt megy a szigetkör, mert régen rühelltem futni, most meg nem:)

Nem a savasodástól van izomlázad, mert a tejsav hamar kiürül. Ha nem megszokott mozgással terhelsz izmokat, akkor roncsolódnak és attól van izomláz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én ezen a télen szerettem meg a futást, elkezdtem nem rohanni, nálam ez a titok. Nem felejtem el az edzõtábort, coopert (remélem így írják) futottunk (kb 50en voltunk), az elsõ 200m után utolsó 20%ban voltam, a végére 5. lettem...

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Hány km a szigetkör? :)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
Én is a szigeten szerettem meg a futást, legutóbb 26:06 volt, szerintem ez már egész jó...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Én azért a helyedben ezt a 175-ös pulzust megnézném mégegyszer hogy tényleg nem savasodsz-e.Futásnál állithatom hogy olyan 10-el magassabb a pulzus mint ugyanolyan bringás terhelésnél.Futásnál nagyobb terhelés éri a szervezetett mint bringázásnál persze ez tempó függvénye is.Van valamennyi rálátásom 16 évig tájfutottam aki már próbálta tudja milyen erõs a szervezetnek.

Onnan gondoltam, hogy nem, hogy másnap semmi izomláz, meg érezni azt amikor elkezd égni. Most csodálkozom is, hogy már 30p alatt megy a szigetkör, mert régen rühelltem futni, most meg nem:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Áá, dehogy... Jó ez azért Neked, fõleg tavalyhoz képest. Úgy fogsz menni mint a villám! Nem olyan gyorsan, viszont legalább olyan cikcakkosan :D:D
Mondjuk nekem 12 napból 7 az pihi (persze nem 0 km) volt azért is ien kevés :o

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Matyi
akkor én el vagyok maradva nagyon :(
~320 km bicaj
~ 57 km futva

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
548,1 km eddig februárban. Azért ilyen kevés mert többet montizok :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Futásnál állithatom hogy olyan 10-el magassabb a pulzus mint ugyanolyan bringás terhelésnél.

ez egyénenként azért változhat. edzettségtõl függõen.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Én azért a helyedben ezt a 175-ös pulzust megnézném mégegyszer hogy tényleg nem savasodsz-e.Futásnál állithatom hogy olyan 10-el magassabb a pulzus mint ugyanolyan bringás terhelésnél.Futásnál nagyobb terhelés éri a szervezetett mint bringázásnál persze ez tempó függvénye is.Van valamennyi rálátásom 16 évig tájfutottam aki már próbálta tudja milyen erõs a szervezetnek.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

Ha valaki ismeri a 111-es utat Dorog, és Esztergom között, annak ismerõs lehet. Tegnap itt sikerült 45-el nyomni a távot, mert amilyen forgalom van, érdemesebb volt felvenni a tempót:)
Ami viszont meglepett. 175-ös pulzussal futva nem savasodik a lábam, de ugyanennyivel tekerve igen.Mi lehet az oka?

Melyik irányba mentél 45-el? Mindkettõben van egy "nehezebb" szakasz :) edit - bocs, nem, összekevertem a 117-essel. 111-es ugye a régi rally pálya - katonai kiképzõ és Kis-Strázsa közötti út?
A savasodásról meg annyi, hogy bringával szinte csak a lábizmaidat mozgatod és a vér csak oda "dolgozik", futásnál meg sokminden mozog - szerintem nem kap akkora terhelést ezért azonos pulzusnál a lábad futáskor, mint cangakor :)