Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Buda Maraton -- 2006. május 1.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
474 hozzászólás a témában

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Szombat nekem is jó lenne, bár nem vagyok egy szélvészgyors (=lassú :) ).
Du meg CM!

Tegnap voltam fent HHH-n, hát ez az esõ "jót" tett az ösvényeknek. CSúszós, nyálkás avar, és sár, közte gyökerek, kövek, kersztben fekvõ fák. Kétszer is ugrottam tigrisbukfencet elõre a bicóról, mert úgy gondoltam, hogy az vicces :D

Hol indulnátok? 10-f11 jó lenne. Hüvösvölgyhöz odatalálok...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én mennék szombaton!

De 10-f11 körül találkozzunk, hogy CM-re meglegyünk, oks?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Szevasztok!
Kicsit elvesztem a hozzászólásokban/szervezkedésben... Szombaton megy valaki esetleg pályát bejárni? Szívesen csatlakoznék.
Sajnos a mai napi indulás nekem korai :-(
Hurka

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Légyszi, legyen mindenki a megbeszélt idõben a rajtnál, ha lehet! Persze várunk 10 percet, de jó lenne minél elõbb indulni, hogy minél többet járhassunk be.
Mivel az elsõ részét nem ismerem a pályának, és nem akarok keresgetni, ott a 2004-es vonalon megyünk nagyrészt. Aki tudja az utat, akkor módosítunk. A téglagyáritól remélem, megtaláljuk a helyes utat, onnantól ismét terv szerint fogunk haladni. Virágosnyeregnél sem biztos, bejárjuk azt a hurkot, de Villám hegyre mindenképpen felmegyek! Ezután már 80%-ban ismerem a nyomvonalat, de idõ hiányára hivatkozva lehet, hogy itt is rövidíteni fogunk.
4-kor szeretnék lelépni. Sztem ha jó tempót megyünk, 2 óra alatt jó részét bejárjuk a pályának.

Ott leszek reptér mellett, a murvás út erdõ felõli végén. Pyxis, merev.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Sziasztok!!!

Én benne lennék de lehet,hogy csak negyed 3-ra érünk oda....

A számotokat elküldhetnétek privibe...
Amúgy a tempóról:
én 15 éves vagyok igy jön a felettes szervem is
lehet még 1 gyerek v.mi gyengébb cangával de ök igy pont 1 szinten lesznek
Ugy beszéltem meg velük, hogy mindennagyobb elágazásnál ill. hegytetõn találkozunk.

HA nektek igyjo akkor én benne vagyok!!!
számom: 06 70 37 67 517

AMúgy könnyen megismertek: idei salamander+kék uvex sisak

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Mondjuk én.
2-kor a hûvösvlgyi reptéren. Nem az egész pályát fogom bejárni, mert késõb idõre mennék máshova. Azért jó részét megnézem még egyszer.

En fel 4ig dolgozok, s 4 korul indulok itthonrol Viragosnyereg felol kozelitven meg a Voroskovarat vagy a repteret

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

KI szeretné holnap kb. 2-kor végigjárni a buda maraton pályáját?

Meg én is. Reptéren kb. ahol rajt lesz?
a második p néma!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Mondjuk én.
2-kor a hûvösvlgyi reptéren. Nem az egész pályát fogom bejárni, mert késõb idõre mennék máshova. Azért jó részét megnézem még egyszer.
Race, no Rest!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Te figyu, a sportaktiv.hu-ról nem töltötted le a térképet? Én is csak az alapján nézelõdtem. Plusz mellé raktam magamnak egy turistatérképet, mert azon meg a jelzések látszottak.

Amúgy én a Pázsit utca végétõl indulnék. Hûvösvölgy felé itt kezdõdik az erdõben egy kerékpáros útvonalnak is kijelölt sétány, ami már a maraton útvonala is, majd a térképet követve értelemszerûen fel reptér, megkerül, mindent szerintem úgysem fogsz végigjárni, fõleg, hogy még a rendezõség is módosít. De a legjobb, ha csapódsz valami szervezõdõ csapathoz.

OK!!!!

KI szeretné holnap kb. 2-kor végigjárni a buda maraton pályáját?

Legalább 25 km-t.....

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Szal tényleg überkirály frankógyerek lenne nálam az, aki legalább 1 nagyjáboli útvonaltervet leírna ide....:)

Csak tényleg, hogy hol kezdõdik pontosan a pálya és merre induljak el?

Ténylegcsaknagyjábol kellene nekemvalamifélaútvonal!!!

Az se baj ha 1-2 részlet homályos csak legyen valami, ami alapján próbálkozhatok!!!

Te figyu, a sportaktiv.hu-ról nem töltötted le a térképet? Én is csak az alapján nézelõdtem. Plusz mellé raktam magamnak egy turistatérképet, mert azon meg a jelzések látszottak.

Amúgy én a Pázsit utca végétõl indulnék. Hûvösvölgy felé itt kezdõdik az erdõben egy kerékpáros útvonalnak is kijelölt sétány, ami már a maraton útvonala is, majd a térképet követve értelemszerûen fel reptér, megkerül, mindent szerintem úgysem fogsz végigjárni, fõleg, hogy még a rendezõség is módosít. De a legjobb, ha csapódsz valami szervezõdõ csapathoz.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Kela, sztem nézd meg a honlapra kitett térképet, az lehet, segít a tájékozódásban. :)
Race, no Rest!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Szal tényleg überkirály frankógyerek lenne nálam az, aki legalább 1 nagyjáboli útvonaltervet leírna ide....:)

Csak tényleg, hogy hol kezdõdik pontosan a pálya és merre induljak el?

Ténylegcsaknagyjábol kellene nekemvalamifélaútvonal!!!

Az se baj ha 1-2 részlet homályos csak legyen valami, ami alapján próbálkozhatok!!!

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Most, hogy már kivették a Vihar-hegyet, mindegy.

De ha már ma elcaplattam addig, leírom.

Direkt felmentem a Harsány lejtõ felõl a Virágosnyereghez (a mai esõ után itt még nem volt _különösebb_ sár).

Innen a Vihar hegy felé a kidõlt fa után egyrészt nem tudtam rögtön visszaülni a kipörgés miatt, másrészt meg olyan szinten volt nyálkás az avar és a föld, hogy a kerekeken rövid idõ alatt 3mm vastag sima avarköpeny lett, így slick gumit kaptam eredményül. Fel is kellett tolnom, tolás közben párszor elcsúsztam.

Bár nem volt sok belõlük, de az összes kõ meg szikla csúszott, mint a jég.
Így aztán felérve a Vihar hegy tetejére megnéztem, hogy hol ment le Henger, vettem egy nagy levegõt és ....
... és letoltam. Ugyan a nyálkás sziklákra fogtam, de szerintem ha száraz az idõ, akkor se mertem volna bevállalni. (Egyébként a kövek aljától nézve valóban riasztóbbnak tûnt a Vihar hegy, mint fentrõl letekintve).

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Látom azért te v.mennyire képben vagy...

Kérlek irj 1 nagyjáboli útvonaltervet...

Elég csak néhány község, hegy vagy valaminek a neve csak legyen v.mi támpontom:)

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Tudom,hogy gondjaitok vannak nektek is a pontos útvonallal de örülnék ha valaki irna egy viszonylag részletesebb útvonalat a számomra mert holnap megyek pályát bejárni és háát nem odavalósi vagyok, ezálatal az illletõ rendkívül lekötelezne(jönnék neki egy zizivel).

Na nekem is holnapra tolodik at a reszletek bejarasa, szombatra meg a teljes palya.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Igen, pláne ha már nemzetközi kupafutamot akarnak jövõre. Végülis mehetne dózerúton az egész, az is terep. De akkor vinném az országutimat, oda az is jó.

"Erre a változásra, azért szántuk el magunkat, mivel szeretnénk, ha a Buda Maraton mielõbb Világkupa futam lenne és információink szerint az UCI a látványosság kedvéért engedélyezni fogja a Maraton versenyeken a két kört!"

sõt a látványosság miatt jövõre már 3 db 25 km es kör lesz, aztán 4 db 16 os és a végén mitõl lesz maraton ? :)

igaz tavalyelõtt is 2x30 volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Nézz ki egy pontot a rizikósabb részek mögé, így a probléma kikerül a perifériára, ezáltal nem fogsz feleslegesen rákoncentrálni. Míg ha a köveket nézed,biztos, hogy vagy állóra fékezel, vagy nekiállsz szlalomozni.

Akkor ez az én bajom. Szinte nullára fékezek, aztán megakad az elsõ kerék egy kõben. Amikor volt merszem kicsit engedni, akkor meg simán kimozogta a teló a problémás részt.

De most írta Robi, hogy kimarad ez a rész. A résztvevõk biztonsága miatt. Sztem meg pont ezeket kellene erõltetni.

Igen, pláne ha már nemzetközi kupafutamot akarnak jövõre. Végülis mehetne dózerúton az egész, az is terep. De akkor vinném az országutimat, oda az is jó.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Pinyo, azért nézz messzebbre, mert így többet látsz be, mntha lehajtott fejjel mennél. Jobban át tudod tekinteni a helyzetet, és könnyebben gurulsz át. Amúgy meg amerre nézel, arra is fogsz menni. Nézz ki egy pontot a rizikósabb részek mögé, így a probléma kikerül a perifériára, ezáltal nem fogsz feleslegesen rákoncentrálni. Míg ha a köveket nézed,biztos, hogy vagy állóra fékezel, vagy nekiállsz szlalomozni.

Nem csak Oli, mások is így mondták, meg Ned Overend könyvéb en is így tanítja. Ugyanígy igaz a köves, technikás mászásokra.

De most írta Robi, hogy kimarad ez a rész. A résztvevõk biztonsága miatt. Sztem meg pont ezeket kellene erõltetni.
Race, no Rest!

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Hát miután az "idevalósiaknak" is gondjaik vannak, nem tudom, mit vársz?

[Vihar hegy]
Henger,
Miért kell messzire elõre nézni a lejövetelnél? Félelem ellen? Oli tanította így?
(Utána az az avaros rész néhol olyan, mint egy bobpálya, nekem is nagyon tetszik).

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Tudom,hogy gondjaitok vannak nektek is a pontos útvonallal de örülnék ha valaki irna egy viszonylag részletesebb útvonalat a számomra mert holnap megyek pályát bejárni és háát nem odavalósi vagyok, ezálatal az illletõ rendkívül lekötelezne(jönnék neki egy zizivel).