Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Buda Maraton -- 2006. május 1.

- - - - -

• Please log in to reply
474 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hmmm...
Kis netezés után 1 kis sírás;mikor lesz már olyan verseny, aminek lesz ilyen részletes térképe is? :)
http://img.tar.hu/ka.../21398205.jpg#3
Ez egy kis eltéréssel a mostani rajt/célról készült (a túloldalról)

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
Sziasztok
Beszéltem ma a pilis kupán a Haranggal és holnap és szerdán (1/2 6-kor a rajtnál)lesz a végleges pályabejárás.A pálya elején lesz csak módosítás.
Egyébként a szint emelkedés valós kb:40 km-en tényleg olyan 1000 m felett lesz.
Lemértem egy turista térképen a szintet, GPS ide vagy oda.
Ízelitõül: Solymári vártól 150m
Téglagyártól Csúcshegy közepéig 260m
Virágos nyeregig 200m
HHH csúcsig 180m
Vadaskerti hegyen a két emelkedõ 150m
Ez összesen kb:940m!!!
És ezek csak a folyamatos emelkedõk voltak amit egyhuzamban kell felvenni!
A többi kis mászást még nem is számoltam de nagyon sok kis apró emelkedõ van benne.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nehogy olyan illúzióid legyenek, hogy annyira marha jól megyek, nem így van. :) 1000 szinttõl 25 km-en fel is dobnám a taccsot, az tuti.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Jó, akkor nektek legyen annyi a szint, nem vitatkozom, de tévedtek, az is biztos. Jelzem finoman, hogy egy olyan marcin, ahol 25 kmenként van egy 1000 m szint, a magyar mezõny 80%-a össze is csinálná magát. Megjegyzem, Tigger adatai (tavaly 28 km ~800 szint) helyesek. Szerintem ebbõl kellene kiindulni. Érdekes, hogy én 1000 alatt mértem a kört, de hát el is tévedhettem, szóval nem garantált, hogy a helyes útvonalon mentem végig. Ha 25 km-en 1000et akartok mászni a HHHn azt biza lehet, CC pálya le-föl-le-föl...na AZ lesz 1000 szint. De lehet, hogy csak jól eltévedtem, s majd nézek nagyokat, ha ott leszek.

De végül is - számít a szint? Marhára nem! Tekerjetek egy jót és kész, nem kell tõle beparázni...

Nemtom. GPS az GPS. Nem az enyem. Mi rendesen mas uton mentunk azt tudom.

En mar nezegetek magamnak 1 jo magassagmero orat-muszert...de a 30-70e ftot sajnalnam ra.

Jelzem elfaradtam:) Igaz, hogy nem tekertem annyit ebben az evben, mint Te [de ha tekertem volna, sem lennenk 1 szinten]. Nekem a cel a 3oran beluli celbaerkezes lenne [valoszinu alom].

Most per pill a 4 orat celoztam meg:)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Kedden nem akar vki jönni pályabejárásra? Elsõsorban, olyanra gondoltam aki egy kicsit ismeri is a terpet. Nem nagyon járkáltam még arrafelé...

hi!
szívesen mennék,de én sem ismerem annyira a terepet.párszor tekertem ott összevissza.attól még mehet a pályabejárás...szóval csatlakoznék.viszont nekem a csütörtök délután lenne jó...nos?!?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Jó, akkor nektek legyen annyi a szint, nem vitatkozom, de tévedtek, az is biztos. Jelzem finoman, hogy egy olyan marcin, ahol 25 kmenként van egy 1000 m szint, a magyar mezõny 80%-a össze is csinálná magát. Megjegyzem, Tigger adatai (tavaly 28 km ~800 szint) helyesek. Szerintem ebbõl kellene kiindulni. Érdekes, hogy én 1000 alatt mértem a kört, de hát el is tévedhettem, szóval nem garantált, hogy a helyes útvonalon mentem végig. Ha 25 km-en 1000et akartok mászni a HHHn azt biza lehet, CC pálya le-föl-le-föl...na AZ lesz 1000 szint. De lehet, hogy csak jól eltévedtem, s majd nézek nagyokat, ha ott leszek.

De végül is - számít a szint? Marhára nem! Tekerjetek egy jót és kész, nem kell tõle beparázni...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Kedden nem akar vki jönni pályabejárásra? Elsõsorban, olyanra gondoltam aki egy kicsit ismeri is a terpet. Nem nagyon járkáltam még arrafelé...

Hetfo bicikli szereles, kedden szivesen mennek, de nem egesz palyara. Meg most is erzem a labam.
A HHH-ra a felmaszast megneznem, meg megkeresem a Viragosnyereg utcai lejtozest.

a HHH maszast meg tudja nekem mutatni valaki?

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Éhérdekes, hogy én meg Polarral egy ezrest. (/~40) ;) Figyeljetek, 25 kmen 1000 szint az 100on 4000 - na neeee, az egy Swiss Mountain Masters Cup a berni alpokban, de az 20%-ossal indul, s én nem bírok kistányéron végigmenni rajta, e BM meg (majdnem) végig középtányér! Szóval erõsen kételkedõn nézek a GPS adatotokra!

Zozoval lemaradtam, mert lancszakadas volt.

Valahol megkerdetzem mind a GPS mind az egyik leanyzo Polar orajanak szintjet. Akkor 300 m volt koztuk [Zozo kesobb inditotta a GPS-t, s Neki akkor volt 375, mig a leanyzonak valami 625m]. Ekkor volt szo arrol, hogy akkor menjunk a Rekettyesbe, s nyomjuk meg. A csapat fele Paul-al elhuzhattak. Nekem kozben az egyik lejton volt a lancszakadas. Ekkor maradtunk le Zozoval. Na innen szereles utan ketten lementunk a tavalyi palyabejaras aljara is, s onnan masztunk csak vissza a kekre. Par ember megvart minket 2 km-rel a Viragosnyereg elott. Ott ujra kerdeztem a Polar orat es a GPS-t.
Ekkor derult ki, hogy a tobbiek nem masztak annyit, mert mi Zozoval baromira leereszkedtunk. Akkor a Polarnal volt 750m, a GPSen meg 700. 8 kilometerrel korabban meg 250 m volt a kulonbseg kozte, s mikro eltevelyedes utan ujra talalkoztunk, mar csak 50 meter. Aztan felmentunk a Virgaosnyergeig, majd onnan felmentunk a setanyon keresztul a HHH utra, s vegul a Rekettyesnel kerdeztem ujra az adatokat. Ugyanugy megmaradt az 50m szintkulonbseg.

Innen a 26on az 1000m szint. [jelzem Zozoval tobbet mentunk-en ki is doltem:)]

Amugy bar faradt voltam, reszben tenyleg kozeptanyeros addig a palya. [fene gondolta volna]. Mondjuk a Harsanylejto szakasz biztos kistanyer lesz, a kek vege is Viragosnyereg elott 2 km-errel, meg ahol a beonkevero megallt es varnunk kellett, nekem az is kistanyer.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
a 2004 esen ahol 2 db 30as kör volt ott egy kör volt 28 km és 794m szint.....
ha nagyon kell megvan az a térkép esetleg lehet hozzá viszonyítani.....
ha vkinek mûxik a bikemagpix hozzáférése átküldöm belinkelhetné.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
Vagy a kezükben volt akkor is, amikor emelgették a söröskorsót. :)

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
vagy az Alpokban mértek :D
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
igen, az a 1000 szint 20 kmen kicsit soknak tûnik..nem lehet, hogy a gpsel nem pontosan a pályán mentek, hanem néhol letértek meg ilyenek??

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Na en csak annyit tudok mondani, hogy elfaradtam. Volt egy lancszakadasom is [hala Zozonak megjavult]. 26 km-re GPS-szel 1085m szintet mertunk...

Lehet szamolni mennyi lesz 40en..:)

Éhérdekes, hogy én meg Polarral egy ezrest. (/~40) ;) Figyeljetek, 25 kmen 1000 szint az 100on 4000 - na neeee, az egy Swiss Mountain Masters Cup a berni alpokban, de az 20%-ossal indul, s én nem bírok kistányéron végigmenni rajta, e BM meg (majdnem) végig középtányér! Szóval erõsen kételkedõn nézek a GPS adatotokra!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Nekem meg az is lehet jön barátnõ is szóval...de ez még nem biztos. És én alapból sem vagyok egy Armstrong...:)
Neked mikor lenne jó? Én gyakorlatilag ha nem megyek be elõadásra(márpedig nem) egész nap ráérek. Talán délelõtt jobb lenne.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
En megyek szivesen, csak elegge le vagyok epulve, lehet lepukkanok 10km utan :D

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Na en csak annyit tudok mondani, hogy elfaradtam. Volt egy lancszakadasom is [hala Zozonak megjavult]. 26 km-re GPS-szel 1085m szintet mertunk...

Ajaj, nem jó elõjelek... nekem a papucs, neked a lánc, meg visszajött tõletek egy kolléga, akinek meg a hátsó váltó ment szabadságra...
Mondjuk ami jobban zavar az a 26/1085m... lehet hogy nehezebb lesz mint gondoltam? Na mindegy, vhogy csak megoldjuk

Ba'lesZ

Ba'lesZ

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Nos a bejárás nem volt vmi kõ pontos de még lesz alakítgatás május 1-ig a vonalvezetésen. Van mindjárt a mocsaras rész miután elhagyjuk a kis utcákat, házakat az talán inkább egy kicsit arrébb lesz átvezetve. Aztán a szarvas hegyi megkerülõ úton nem mentünk végig de az nem hosszú szakasz. Utána kis erdõzés majd pár mezõn áttekerõs rész jött, majd a hosszú mászós rész ami a téglagyártól indul, kék jelzés asszem, az sokaknak be fogja tenni a mókuskereket :-] (nekem is az fix) . Virágos nyeregnél még van egy balos lezúzós rész a házakig meg ugyanannyi fel ami mászós. Vihar hegyre nem mentünk fel de az lehet nem is lesz benne, utána ugyanaz mint a tavalyi. A Nyéki hegyen még lesz egy kis fel le kanyargás de hogy az hol mennyi merre azt pontosan nem tudom. Dióhéjjban ennyi, meg egy bambi:P Jah aki a 80 ason indul annak azért kell hogy legyen erõnlét, nincs sok pihenõs elnyújtott ugyanolyan szakasz.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Nos, úgy látom én értem vissza legelõször. Sajnos...
Történt ugyanis, hogy a Hidegkuti uton egy visszaváltás után elgörbült a papucs, és a váltót betette a küllõk közé :( [ha minden igaz Era képtárában fent lesz]
Mindez történt a reptértõl 500mre. Azért ha addig elmentem, már odamentem. Elég sokan voltunk, gyönyörû idõ volt. Késõbb Harang is befutott, és két csoportra oszolva (40km, turista) elindult a menet. A vicces az volt, amikor a 40re indultak GPS-szel, 5m után már rossz irányba mentek. :D Hiába is, a GPS megmutatja azt, amit már addig is tudtál, hogy eltévedtél...
Azért remélem Kacsa, v valaki majd ír a bejárásról részletesebben is.

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Nos, úgy látom én értem vissza legelõször. Sajnos...
Történt ugyanis, hogy a Hidegkuti uton egy visszaváltás után elgörbült a papucs, és a váltót betette a küllõk közé :( [ha minden igaz Era képtárában fent lesz]
Mindez történt a reptértõl 500mre. Azért ha addig elmentem, már odamentem. Elég sokan voltunk, gyönyörû idõ volt. Késõbb Harang is befutott, és két csoportra oszolva (40km, turista) elindult a menet. A vicces az volt, amikor a 40re indultak GPS-szel, 5m után már rossz irányba mentek. :D Hiába is, a GPS megmutatja azt, amit már addig is tudtál, hogy eltévedtél...
Azért remélem Kacsa, v valaki majd ír a bejárásról részletesebben is.