Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

hogy lehet gariba visszacserélni egy telót? hova lehet ilyenkor menni?
az lenne a probléma, h használtan vettem 2 hetesen, akitõl vettem az kecskeméti, és semmi kedvem kecskemétre utazni azért h visszacseréljem a telómat
gari papír nélkül mennyire lehetséges az h visszacserélik? lehetõleg itt bp-en
tudtok vmit errõl, van vkinek tapasztalata?

garanciat ervenyesiteni, papirral, abban a boltban ahol vetted. Jo esetben. egy bolt miert foglalkozna olyan alkatresszel, amit nem naluk vasaroltal? iletve nem is te vasaroltal, szoval a papir alap.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hogy lehet gariba visszacserélni egy telót? hova lehet ilyenkor menni?
az lenne a probléma, h használtan vettem 2 hetesen, akitõl vettem az kecskeméti, és semmi kedvem kecskemétre utazni azért h visszacseréljem a telómat
gari papír nélkül mennyire lehetséges az h visszacserélik? lehetõleg itt bp-en
tudtok vmit errõl, van vkinek tapasztalata?

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
ahha.értem :) tényleg!!

még egy kérdés...

a drop off comp milyen szintû villla?
a teleszkóp palettán (teló hierarchia) :)ami rendelkezésünkre áll,ott hol helyezkedik el.. ?

iletve ár/"minõség"/teljesítmény arány mennyire milyen? :D

köszönöm szépen elõre is

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
hát hasonló: a compressio az felkeményiti az eta is csak ott az ajján lessz a villa tehát pár centire összeül

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
én ugy tudom hogy motion control az a kompresszó illetve poplock
tehát :D nem mozog a teló hanem "megmerevedik" :D
mint az argyleokon-on is van olyan funkcióó..
amugy az u-turn azé kell...hogy...ha kihuzom 130ra sokkal finombban mozog..ha össztolom 90-100-ra akkor viszont nem indul meg könnyen akkor streetre pont optimális. :D amugy nem csak "streetelek" de igazából nem KELL u-turn csak nagyon hasznos! és jó dolog.(saját tapasztalat ha hülyeség akkor javítsatok ki ) :)

és én eddigis csak azért nem vettem marzocchit mert az ETA funkció csak a drága telóikba rakta bele...asszem hasonló mint a u-turn

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
u-turn az sztem fölösleges streetre és a motion control mit takar?egyébként nem csakvarodik a marzó csak a bagyobbaknak amik nem átütõsek egy kicsit rugalmas a lába.Enyémen egy magához képest marha erõs 200as hayes van és egyenlõre semmi baja sõt repedni se akar pedig a váz 1ik csapágya már bemonta az unalmast.de majd most kideül mert megyek semmeringbe. 1ébként ez a repdeés is olyan hogy reped de nem törik,vagyis nem gyakran.Ismerõsömé mind2oldalt repedt és halál nyugodtam 360azik vele meg ugrál mert nem naon reped tovább.Persze ha nagyon állatkodsz vele akkor eltörheted:D.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
viszont..így vakon..más elmondására támaszkodva a tora-m jobban mozoghat :D
meghát a u-turn és a motion control egy nagyon elmés találmány...

de puding próbája az evés !!

majd megmozgatom a kettõt és akkor okosabb leszek. :)

kösz az eddigieket!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát sztem azért a toránál tuti jobban bírja a strapát sokaknak van fr-re dropoff

törés is sztem max akkor ha 100 kiló vagy és tényleg keméynen tolod

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
nem elég hogy csavarodik még törik is a drop off ???? :D
akkor maradok a "nem zúzós" toranal...ami érdekes módon..nagyon is zúzós teló ugyanis 85 kilómmal már egy éve szolgál hûen és rezzenéstelen lábakkal.
pedig..hát..sok midnenen keresztül mentünk,ugrottunk már együtt :D

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
szerintem meg streetre csak az uj dirt jumperek a jók amiknek uj vállat csináltak(kicsit más és nincs a marzó sárvédõnek menet) mert elvileg az már nem fog repedni, a drop off is elrepedhet ha sokat forogsz tehát a sok oladlirányú ütéstõl.bár az enyém még nem repedt el pedig kettõ is volt (13as 2005ös comp és 2007es 150 es átütõs) de a haverom ugyan ezeket használta és a 2005ös compnak a tengelytartó majd a merevitõ tört le, pár 360tól.de az idei 150essel kb egyet se forgot és mégis elrepedt a válla.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
torát próbáltam most a náyron, hát kurva jól mozog jobban mint a pike-m anno
cska ugye nem durvulós

sztem jó villa a dropoff comp, bár próbáltam viktorider-ét de az övét leszámítva meggyõzõk voltak, egyedül a visszaútcsili állíthatatlansága nem túl jó, meg h nincs átütõ benne.
sztem inkább 150es dropoff a jobb, cska picit drágább, és merevbe lehet túl nagy annak aki streetelni akar.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Igen természetesen.
a Tora viszont az meg sem mozdul a "fékhatástól"...
ellenben olvasgattam rémhíreszteléseket hogy csavarodik és te is ezt támasztod alá..szóval...akor majd kiproóbálom hajó akkor jó hanemjó akkor eladom a búsba.

köszi

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Volt ilyenem, 2 hónap után eladtam.
Hátrányok:nem tetszett a mozgása, darabos, letapadós volt, nehezen indult. Aztán merevséggel is gondok voltak, pedig kistárcsával, és csavaros aggyal használtam.
Elõny:jó szimeringek, és jó a levegõs rendszer, soha semmit nem eresztett. Festése is tartósnak bizonyult.

Szóval ha veszel, mindenképp csavaros aggyal használd, fõleg h a tárcsa 203-as..Az áráért nem rossz teló.
Ez az én véleményem, van akinek nagyon bejön..:), azóta egy 06-os Static van, hát sokkal inkább jó dirtre, streetre, mindenben:)
Amúgy a Tora nem egy durvulós villa, gondolom ezzel tisztában vagy:chin:

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Hellóbelo!

Érdeklene átfogó, összegzõ tapsztalat engem a drop off compról..vagy az a típus amit a gyári stp1 bõl lehetne kinyerni..pontosan ez az és 110mmet mozog: ..http://www.marzocchi...&IDOggetto=8485

amúgy nékem van egy 318 u-turn-os tora-m és nem tudom hogy cseréljem e lefelé..inkább örült módon utcaizok vagy megyek midnehová amit bir az aszfaltgumim :D meg néha megyek messzi távolba zöldbe ilyesmi..
és egy 525ös deore fékkel használnám 203as tárcsával...

éshát mert 2 bicóból ohajtanék összerendezni egyet..

szeretném ha leirná itt a mélyentisztel egybegyültek a tapasztalatokat,meglátásokat,véleményeket melyik optimálisabb..

elõre is hálás köszönet!

skajwa

skajwa

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
"aza nagy kattogás/fröcsögés az olajcsillapitás,
meg a visszakoppanásgátló rugó ugrál"

Ezt egy Marzocchi exr air mûködésére írták. Ha így van, akkor van gond a telóval? Üdv

Equinox1991

Equinox1991

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
nah meg még az van...h ugye az egyik oldalon volt elasztométer a másikon meg nem....és ugye kettõ volt belerakva a rugóba...észrevettem, hogy azok az elasztométerek szét vannak vágva...és tulajdonképpen egymáshoz illenek...nem tudom mi értelme van annak, hogy külön vagy egybe van belerakva a rugóba az elasztométer...minden esetre a másik rugóba is kéne vhonnan szereznem ilyen gumirúdat...

Equinox1991

Equinox1991

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
na sikerült szétszedni a telót...kiderült h csak az egyik oldalon van elasztométer...az úgynevezett gumirúd ami a rugóban van...két darab volt belegyömeszölve a rugóba...ha a másikba is tennék ilyen szart akkor megoldódna az a gondom h lekoppan a teló illetve az is h hiperaktívan mozog?

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

vki mondta nekem nem rég a fórumon, hogy állítólag a marzocchi dirt jam compba jó vmiféle manitou rugó...ez igaz? vagy sem?
jó lenne ha találhatnék már a telómba passzoló rugót...vagy vhogy megoldani azt h ne mozogjon annyira a teló...vhogy megbütykölni..

Még én voltam, de közbe utánanéztem és sajna nem passzol... A Manitou rugója hosszabb és más az átmérõje!

Equinox1991

Equinox1991

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
vki mondta nekem nem rég a fórumon, hogy állítólag a marzocchi dirt jam compba jó vmiféle manitou rugó...ez igaz? vagy sem?
jó lenne ha találhatnék már a telómba passzoló rugót...vagy vhogy megoldani azt h ne mozogjon annyira a teló...vhogy megbütykölni..

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

valaki tudja h lehet-e kapni valahol (lehetõleg 2003-as) dirt jumper matricát?
le aharom festeni a telót valószinûleg fehérre és kéne matrica. na meg az eredeti is elég ütött-kopott.
vagy festeni necces lenne rá?

Írsz a Marzonak egy mailt h kis sérülés érte a telódat és szeretnél egy új matricaszettet!
Email-be leírod a teló:
-pontos évjáratát
-típusát
-termék számát (amit általában a váll aljában találsz vhol)

Aztán 2-3héten belül vagy mégkésõbb várhatod a postán... ;)