Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
A szimmering egy komplikált tömítõ gyûrû. A mechanikai problémák nem ott keresendõk. Az a kosz kívül és a kenõanyag benntartásáért felel. Az a sanda gyanum, hogy amire te gondoltál az a persely, ami már tényleg okozhat némi gondot. (A becsúszó kotyog a szárban.) Én a helyedben elõször a kormánycsapágyat nézném meg. (Fõleg, ha nemrég piszkáltad.)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziaszok. Van egy kis baj a kecskével, és nem tudom mi lehet. Szóval van egy MZ Comp teleszkópom. V fékkel használom. És ha kicsit tempósabban megyek, és befogom a féket, a bringa elõre hátra rángat. Nem vészes, de érezhetõ. Az a sanda gyanúm, hogy érik egy szimering csere. Valakinek volt már hasonló problémája?
Esetleg ötletek?
Köszi

semmi26

semmi26

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
azért nem tudsz bele levegõt fújni mert ebben igaziból egy ilyen patron van (amit a suntour gyárt) amit az ibusszal lehet felül allítani

Giot

Giot

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv Urak! Egy kis használati utasítás kellene 1 Marzocchi 33 Lo teleszkóphoz. Ez az a tipus ami "variálható a rugóúttal" rendelkezik. Állítólag ehhez szét kell szedni a teleszkópot jelzem állítólag. Ha valakinek volt már dolga ilyen telóval megköszönném ha megosztaná velem a tapasztalatát!!!!
Még annyi hogy azt írják róla olajcsillapítás, meg hogy levegõ + rugó de én nem találok rajta ráfújási lehetõséget!
http://www.bikewebsh..._2009_teleszkop

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
próbálkozott már valaki autós/motoros boltban 32-es marzohoz való szimering beszerzésével, valami azonos méret létezik ami jó is vagy ne szarozzak és vegyek enduro fork szimeringet?

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

vigasztaljion a tudat hogy a 08-09-es szériákban az a suntur alkatrész a legnívósabb összetevõ.

Hát most feldobtál:-))
Mindegy most már ez van.
Átütõs FOX - ot nézegettem, 100-120 as telóúttal, egészen egyszerûen nem vagyok hajlandó annyi pénzt adni egy db teleszkópért.
Tudom hogy a legjobb, de nem megy.
Majd megírom hogy mikor szarik be, had okuljon mindenki, de egyébkent halálos röhely hogy a forgalmazó, és a vebáruházak nemtudják megmondani hogy mi van a teló belsejében.
Ha tudtam volna lehet hogy mást veszek, de most már tényleg leszarom.
Használom aztán ha tönkremegy gariba javittatom, ha utána megy tönkre, akkor majd idegeskedek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Majd én megmondom hogy hogyan néznek ki a mostaniak.
A 2009 - es dj 1 ben egy nitrogénnel töltött bonthatatlan patron van, amit a SINTOUR csinál!!!
Hát nem az volt a napom csúcspontja amikor kihúztam a sintour patront a teló belsejébõl.
Ráadásul a patron oldalán talán egy cent olaj volt, de nem tudom azt mire szánták, a becsúszó kenését nem tudja ellátni.
Ez a két dolog egészen lehangolt, az olaj mennyiségén tudtam segíteni de a paronon nem, majd meglátjuk meddig bírja, hát ez van.
Csalódott vagyok, bár szépen mozog még, igaz 4 napja lett beépítve.

vigasztaljion a tudat hogy a 08-09-es szériákban az a suntur alkatrész a legnívósabb összetevõ.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Nem tudom a mostaniak hogy néznek ki belülrõl, az enyém 2005-ös, abban ilyen van. http://picasaweb.goo...zocchiMaratonXc# Ebben a telóban a csillapító egység egy teljesen hermetikus,de szétszedhetõ, zárt rendszer, olajjal feltöltve, a "nyílt olajfürdõ" a szárban csak a becsúszókat keni. Mivel az egész belseje fémbõl van, és olajban úszik, nem igen kopik el, max. a tömítésekkel lehet gond.

Majd én megmondom hogy hogyan néznek ki a mostaniak.
A 2009 - es dj 1 ben egy nitrogénnel töltött bonthatatlan patron van, amit a SINTOUR csinál!!!
Hát nem az volt a napom csúcspontja amikor kihúztam a sintour patront a teló belsejébõl.
Ráadásul a patron oldalán talán egy cent olaj volt, de nem tudom azt mire szánták, a becsúszó kenését nem tudja ellátni.
Ez a két dolog egészen lehangolt, az olaj mennyiségén tudtam segíteni de a paronon nem, majd meglátjuk meddig bírja, hát ez van.
Csalódott vagyok, bár szépen mozog még, igaz 4 napja lett beépítve.

kratox

kratox

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
hali
ezt a telót akarom megveni:

http://piacter.bikem...=251191&cat=all
szerintem ez a hirdetés nagyon megéri sõt még 2009-es is...mi a véleményetek errõl a telóról?(Marzocchi 55r)
újonnan láttam hogy 70-80 ezer
üdv

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
fog az tovább is repedni,csak idö és használás függvénye,hogy mikor és meddig

david9015

david9015

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hali! én tegnap észrevettem két kis repedést a 2005 ös Dirt jumper 3 (átütös) telómon a nyakán annak is az alján! azt hallottam hogy egy idõ után az összes Dj elreped! de annál tovább nem nagyon csak ha nagyon forgok vele! igaz ez?

duncon

duncon

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
én semmiképp se raknék hegyi briga elejére 24 es kereket, de a váz élettartama sokban függ a használattól, meg a használójának súlyától:D
szóval ha nem "bendereset" játszik nem lesz baja:D

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
alapból a srác úgy szeretné, hogy hátul ugye 24"es mer az fér be, és elõre 26"os + marzo 55r, és mindez egy asszem wheeler whasp 2es (?) vázba...
csak én gondolkodtam, úgy, hogy elõre is inkább 24"es, hogy a fejcsõ tovább tartson...

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Igen lehet tenni, az már más kérdés meddig tolerálja ezt a váz fejcsöve.

duncon

duncon

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
hátulra meg megértem a kis kereket mert kényelmesebb hogy alacsonyabban van a hátulja, mondjuk nem lehet beletekerni rendesen szóval szar.

elõre meg szerintem para, kis kerék nem gördül át annyi mindenen segítség nélkül mint a 26os

merev dh gépbe meg akkora villát lehet tenni amit nem szégyel az ember:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
amíga fejcsõ le nem szakad addig bírja...

nem láttam még merev dh-gépet 24-es kerékkel...meg azokba ált 100-as villa van max

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

lehet bele 24 es kereket rakni,de az 55R nem dirtre,streetre való villa,a 24es kerekeknek pedig máshol nemnagyon van már létjogosultsága...

ok kösssz!
hát a srácnak se dirtre kell.. inkább "merevfarú DH" ha létezik olyan...
aasszem egy olyan wheeler-je van amibe hátul 24es kerék fér csak be és nagy villát is bírja elvileg...

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
lehet bele 24 es kereket rakni,de az 55R nem dirtre,streetre való villa,a 24es kerekeknek pedig máshol nemnagyon van már létjogosultsága...

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
hello!
az egyik haverom most akar venni marzo 55R-t és elvileg hallott vmi olyasmit, hogy nem ajánlják bele a 24es kereket. ez igaz? vagy teljesen okés bele?

duncon

duncon

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
sziasztok

tulajdonképp minden hasznos tudnivaló és vélemény érdekelne ezzel a telóval kapcoslatban 66 rv (2007) , ha valakinek volt van, esetleg valamien élmény:)
talán még annyi hogy, kivülrõl nem lehet állítani rugóutat, de meglehe e oldani hogy kicsit összehuzzam? köszi!