Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• Please log in to reply
2845 replies to this topic

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
Köszi !
Rád mindig lehet számitani ! ;)
szedrik

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Marzo. monsterhez hol találok szimeringet és mennyiért ?
. . . .tudom a boltban . . .
tudja valaki ,h pl. motorboltban kapok e, vagy kék enduro szimeringet honnan tudok szerezni (magyarországon) ?

A segitséget elöre is köszönöm !

ez nem magyar, de itt biztos van: MONSTER T SEAL KIT
itt egy magyar oldal is: Sala Racing Technology - Enduro termékek

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
Marzo. monsterhez hol találok szimeringet és mennyiért ?
. . . .tudom a boltban . . .
tudja valaki ,h pl. motorboltban kapok e, vagy kék enduro szimeringet honnan tudok szerezni (magyarországon) ?

A segitséget elöre is köszönöm !
szedrik

mikloskaresz

mikloskaresz

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Lassan kezdek meggyõzõdni, hogy nem vertek át, csak milyen az ember, mindig a legrosszabbra gondol. Amúgy Sepsiszentgyörgyön lakom Kovászna megye.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Köszi a segítséget, hasznos volt. Esetleg tudnál egy Drop Off Triple teló felépítésérõl rajzot linkelni? Mert már az is megfordult a fejembe, hogy átvertek, vagyis egy gyengébb és olcsóbb Marzo tellót vettem meg és nem Junior T-t, mert a keménység állítása nem mûködött.

Hali

<exploded diagrams>

Itt válogathatsz kedvedre. Remélem azért nem vertek át.
Merre felé laksz, mert látom Erdély van megadva neked?!

Üdv Gergõ

mikloskaresz

mikloskaresz

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszi a segítséget, hasznos volt. Esetleg tudnál egy Drop Off Triple teló felépítésérõl rajzot linkelni? Mert már az is megfordult a fejembe, hogy átvertek, vagyis egy gyengébb és olcsóbb Marzo tellót vettem meg és nem Junior T-t, mert a keménység állítása nem mûködött.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok, Karesz vagyok. Azért regisztráltam, mert gondoltam tudtok segiteni. Nemrég, kb 1 hete vettem használtan egy Marzo Junior T-t, duplavállas jó kis teleszkópot, de viszont van egy kis gondom vele. 100 kg vagyok, és túl puha alattam. Mivel tudnám orvosolni a problémát és hogyan? A jobb oldali allítócsavart tekergettem de semmi nem változott, a bal oldalival a visszaút csillapítást lehet állítani. Segítsetek légyszi... elõre is köszi.

Hali

Hát ahogy elnéztem a telónak a belsõ felépítését csak rugócserével tudod megoldani h keményebb legyen.
http://www.windwave....ior T QR20 .pdf
szét kéne lehet szedni, megmérni h a rugó/rugók milyen átmérõjûek, meg milyen hosszúak és valahonnét szerezni keményebbet. Nem feltétlenül gyárira gondoltam. Nekem pl SIMSON rugó volt az egyik telomba, mert az méretre megfelelt, meg keményebb is volt.
Sok sikert

Na most találtam ezt:
http://www.chainreac...px?ModelID=2464

mikloskaresz

mikloskaresz

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok, Karesz vagyok. Azért regisztráltam, mert gondoltam tudtok segiteni. Nemrég, kb 1 hete vettem használtan egy Marzo Junior T-t, duplavállas jó kis teleszkópot, de viszont van egy kis gondom vele. 100 kg vagyok, és túl puha alattam. Mivel tudnám orvosolni a problémát és hogyan? A jobb oldali allítócsavart tekergettem de semmi nem változott, a bal oldalival a visszaút csillapítást lehet állítani. Segítsetek légyszi... elõre is köszi.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Wins
Köszönöm a segitséget!
Ha pontosak az infoim akkor 430ml kell bele lábanként.
Gondolom érdemes kicsit többet tölteni,h az összeszereléskor elfojo olaj potolva legyen

Igaz nem ismerem a Monstert, de az ki legyen zárva h teljes összeszerelés elõtt keljen az olajat beletölteni, leszámítva ugye a kupakokat.
SZVSZ abba annyi olaj kell és készen is van, a kupakokon keresztül beletöltöd, egy kicsit óvatosan megjáratod, h a beszorult bubik kijöjjenek, és csókolom.
Ha túl töltöd, sem fog rendesen mozogni, ugyan olyan rossz mint ha kevés lenne benne az olaj.

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
Wins
Köszönöm a segitséget!
Ha pontosak az infoim akkor 430ml kell bele lábanként.
Gondolom érdemes kicsit többet tölteni,h az összeszereléskor elfojo olaj potolva legyen

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Talán ez lenne a legkézenfekvõbb megoldás :)

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
esetleg érdemes lenne megkérdezni az elõzõ tulajt, hogy mennyit tettek bele.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

A srác akitöl vettem a villát azt mondja majdnem 1 l olaj kelet bele .
Ez szerinted valos lehet (esetleg ha küldenék pár képet az segit ?)

Hali

Nem tudom h ez jó ötlet e Monsternél, de ha letudod tekerni a felsõ kupakokat, akkor egy pálcával megtudod nézni az olajnak a szintjét. És akkor feltöltéskor tudod meddig kell tölteni, közben meg nézed h mennyi olajat töltöttél bel, és legközelebb már nem kell így méricskélni.
Ezt azért merem ajánlani, mert nekem volt már ugy hiába töltöttem a kiirt adag olajat a teloba, nem mozgott megfelelõen, és kezdhettem játszani az olajszintel :S
Ha most meg neked szépen mozog akkor meg ez az olajszint megfelelõ, max egy két ml literrel többet adni neki h ami eddig elment az pótolva legyen.

És ez az olajszint mérést teljesen kihúzva nyugalmi állapotban mérjed, illetve feltöltéskor is ugyan ebben a pozícióban legyen. feltöltéskor mondjuk úgy is meg kell egy kicsit járatni h kimenjenek a bubik.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Dobj fel pár képet. Amúgy reális lehet a közel 1 liter egy ekkora dögbe:D, mert a 2002-esbe is kb 8 deci kell. Amúgy 1 liter motorex olaj legutóbb 4000Ft körül volt.

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
szedrik

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Wins !
Tudnál egy kicsit részletesebben segiteni ?
A villát ugy vettem ,h olajcserét kapot ,de most látszik ,h az egyik szimeringnél engedi az olajat.
ezt akkarom kicserélni de a szervizbe azt mondták ,h akkor uj olaj is kell belle, mert nem tudja visszatölteni a benne lévö olajat !?
Szoval .hogy álljak neki a szétszedéshez ,h a benne lévö olaj is megmaradjon ?
Ha tudsz segiteni válaszodal azt megköszöném . . .

Pontosan melyik típus, mert 2003-ban több monstert is kiadtak, de azokhoz a marzo honlapján nem találtam semmi adatot az olajról. (a 2002-esbe kell lábanként 380ml 7,5-es olaj, gondolom ebbe is hasonlóan sok) Amúgy kicsavarod a láb alján lévõ csavarokat, aztán a felül lévõ nagy csavarokat. Ezután le tudod engedni az olajat valami edénybe. Ha tiszta végülis vissza öntheted, de valószínûleg venned kell egy kicsit hozzá, mert nem mind jön ki.
http://www.marzocchi...UK&IDFolder=777

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
Wins !
Tudnál egy kicsit részletesebben segiteni ?
A villát ugy vettem ,h olajcserét kapot ,de most látszik ,h az egyik szimeringnél engedi az olajat.
ezt akkarom kicserélni de a szervizbe azt mondták ,h akkor uj olaj is kell belle, mert nem tudja visszatölteni a benne lévö olajat !?
Szoval .hogy álljak neki a szétszedéshez ,h a benne lévö olaj is megmaradjon ?
Ha tudsz segiteni válaszodal azt megköszöném . . .
szedrik

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

tud valaki segiten MONSTER (03) szétszedésében ?
A villát olajcserésen vettem de a szimeringek nem letek cserélve , most jött el az ideje.
Ha valaki (valakik) tudnának segiteni, hogy hogy álljak neki azt nagyon megköszöném !

http://www.windwave....er T300-200.pdf robbantott ábra.
<exploded diagrams> itt meg még több.
amúgy alul kiszeded a csavarokat meg felül és széthúzod.

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
tud valaki segiten MONSTER (03) szétszedésében ?
A villát olajcserésen vettem de a szimeringek nem letek cserélve , most jött el az ideje.
Ha valaki (valakik) tudnának segiteni, hogy hogy álljak neki azt nagyon megköszöném !
szedrik

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

egy centivel simán megméred mennyit mozog most
vagy huzz rá egy recsegõs kötegelõt

1 cm eltûnt valahová:D biztos amikor összeraktam levegõ került a felsõ kamrába.