Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• Please log in to reply
2845 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
minõség és rugóútbeli különbség. a junior mozgását meg sem közelíti...

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!

Kérdésem az lenne hogy a Junior T kapható átütõtengelyes kivitelben mert akárhol nézem sehol sincs?!Amúgy valaki magyarázza meg nekem kérem hogy miért olyan rohadt olcsó a Drop off Triple a Junior meg mé olyan buzi drága mikor a Drop off Triple átütõs és ha jól tom egy oldal levegõs és ugyanabból az anyagból van és 70 ezer környékén van az ára a Junior meg nem átütõs nem levegõs és 179 ezer ez hogy a búbánatba van?????

nickjames

nickjames

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Sziasztok!

Szükségem van egy új villára, és a Marzo MX Pro ETA az ideális jelölt. Elvileg a 2005-ös modellre gondoltam, mivel abban az egyik szárban még acélrugó dolgozik, így vélhetõen finimabb a mozgása, mint a 2006-os levegõs modellnek. Van valakinek mindkét villával kapcsolatosan összehasonlító tapasztalata?

Tavalyi modelleket elég nehéz felhajtani, elfogadható áron csak 120 mm rugóutas verziót találtam, nekem pedig 105-ös kellene. Lerövidíthetõ a valahogy a rugóút? Esetleg nem tud valaki egy boltot, ahol még akad 105-ös pro?

Segítségeteket köszönöm!

Üdv:

nickjames

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

Ezt írják a 2007-es XC sorozatról:

The TST 5 system uses a serviceable sealed cartridge with a rubber lung for oil collection."

Jól értem, vége a szörcsögõs éveknek, patronosak lesznek az XC/Enduro telók?

Ez csak a TST-re vonatkozik.
Az eddig is egy zárt, patron-felépítésû rendszer volt.
Egy kevés olaj kente a becsúszószárat.
A másik oldal ellenben nyílt fürdõs azt hiszem.

Bár ezt csak a Marathon XC-rõl állíthatom 100%-os biztonsággal.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a tpc is az, mégis tökéletes.
emiatt nem kell parázni, ha olaj keni a lábat belül amugy is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Ezt írják a 2007-es XC sorozatról:

"XC Retro nuovo series bring's back the heritage and passion of Marzocchi's first XC suspension forks (XC 700-XC 100) into a modern day design. This totaly new fork series designed for the lightweight endurance/xc racing scene, replaces the Marathon series. The TST 5 system uses a serviceable sealed cartridge with a rubber lung for oil collection."

Jól értem, vége a szörcsögõs éveknek, patronosak lesznek az XC/Enduro telók?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

DJ2 átütõs, és belülrõl állítható a visszacsillije.
Akinek Drop-Offja van, mindegy milyen, annak mennyi idõ alatt kopott be a teló? A bekopás után mennyire indul meg nehezen és mennyire akadozós a mozgása?

mozgása viszonylag szép, megindulás nem a legjobb de udrásnál nem érezhetõ mer tngyon jól csillapit.Szerintem az ssv-vel sincs gond az is jól müxik.Bekopás??...sztem mex 2hét de én nem, vettem észre sok külömbséget

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
DJ2 átütõs, és belülrõl állítható a visszacsillije.
Akinek Drop-Offja van, mindegy milyen, annak mennyi idõ alatt kopott be a teló? A bekopás után mennyire indul meg nehezen és mennyire akadozós a mozgása?

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Mi a különbség a DJ2 és a DJ3 között a 2005-ös modelleknél?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
nekem is kicsit nyikorog a drop offom de nekem már több hónapos(2005-ös modell)sztem nem a szimering, mert (nem tom jól tettem-e)a szimering rúgóját ovatosan leszedtem és a körmömmel a szimeringet egy kicsit hihuzatm és ugy zsiroztam egy kicsit utánna vissza a rugókat a szimeringre de ugyan ugy nyikorog és semmi sem változott(lehet hogy azért mert szinte minden nap egy nagyon poros helyen szoktam tekerni

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
2 napja van meg:), de nem új, factorban vettem, bár nem nagyon látszik rajta h használt mert alig pár karc van rajta...állítólag Koczka Zsófié volt:)
NA mindegy most ugyis sokat megyek majd vele, ha elmúlik jó, ha nem múlik el akkor nemtom nem jó-e:), de annyira nem zavaró, a szürcsölése sokkal hangosabb..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem kicsit bentebb, a nyomórúd és a becsúszó közti kapcsolat nyikorog, bár ez csak egy tipp, hallani kellene.
a szimmeringre kent zsírt elég hamar kihordja, és csak ragadni fog bele a por. ezekben duplaajkas szimmering van, az alsó része az olajzáró a felsõ meg a porvédõ, de az nem olyaj/zsírzáró, ráadásul kifelé áll, szóval nem tudná a zsirt benn tartani...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Lehet, hogy a szimeringekre kéne belül kenni kis zsírt?

Belül az egész olajban úszik.

Mennyi ideje van meg? Kell neki idõ, hogy bekopjon és finoman mozogjon. Enyim új még nem volt használva csattog kattog letapad minden. :D

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Mitõl lehet nyikorgó hangja egy Drop-Offnak??
Ha lassan benyomom, akkor lehet hallani h picit nyikorog kifele befele is, nem hangos, és annyira nem is zavar, de ha lehet megszüntetném..Lehet, hogy a szimeringekre kéne belül kenni kis zsírt? Vagy talán a rugó a becsúszóban?
Köszi

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 posts
Jólvan, kösz mégegyszer! Akkor ez lesz.. még jó, hogy Marzo topic. :]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ok, köszi! A Marzo 1610 g (+ 380 g steer tube).. ebbõl mennyi lehet igaz beépítés után? A Recon 327-esnek van V-fékes változata?

hát az a cirka 2 kiló kb sztem reális.....

van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 posts
Ok, köszi! A Marzo 1610 g (+ 380 g steer tube).. ebbõl mennyi lehet igaz beépítés után? A Recon 327-esnek van V-fékes változata?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Üdv! Egy Magellan Pyxis '05 vázhoz kellene teleszkóp, max 50 ezres tételben (bár ez már húzós jelenleg). A gép nagyon könnyû lesz, már csak a telepóktól függ az egész, így nem lenne szép, ha hazavágná az elképzelést egy két kilós monster. :] A gépet 85 kilóval használnák, néha terepen is, amúgy V-fékkel. Így lukadtam ki az MX Comp-nál, viszont lenne pár kérdésem..

1. Mit ajánlanátok helyette? Más márka / típus / verzió?
2. Mennyire bírja a tárcsás csavarodásokat?
3. Mi a különbség a '05-ös és a '06-os MX Comp között azon kívül, amit a honlapon olvasni lehet és miért drágább a tavalyi?
4. V-fék konzol, papucs, vagy mifene alapból jár a telóhoz?

A másik elképzelésem a költség-, de nem éppen súlytakarékos Rock Shox Tora.. Az új Judy-kat kizártam a versenybõl. :] Mindenféle tapasztalatra kíváncsi vagyok! Két napom maradt dönteni..

levegõs tora nem nehezebb mint a marzo....én inkább azt venném. vagy ha még 6-8 k belefér akkor recont abból még a rúgós is egy súlyban van a marzóval a levegõs meg vagy 20 dekával könnyebb, és merevebb, sokkal precizebb kidolgozással....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 posts
Üdv! Egy Magellan Pyxis '05 vázhoz kellene teleszkóp, max 50 ezres tételben (bár ez már húzós jelenleg). A gép nagyon könnyû lesz, már csak a telepóktól függ az egész, így nem lenne szép, ha hazavágná az elképzelést egy két kilós monster. :] A gépet 85 kilóval használnák, néha terepen is, amúgy V-fékkel. Így lukadtam ki az MX Comp-nál, viszont lenne pár kérdésem..

1. Mit ajánlanátok helyette? Más márka / típus / verzió?
2. Mennyire bírja a tárcsás csavarodásokat?
3. Mi a különbség a '05-ös és a '06-os MX Comp között azon kívül, amit a honlapon olvasni lehet és miért drágább a tavalyi?
4. V-fék konzol, papucs, vagy mifene alapból jár a telóhoz?

A másik elképzelésem a költség-, de nem éppen súlytakarékos Rock Shox Tora.. Az új Judy-kat kizártam a versenybõl. :] Mindenféle tapasztalatra kíváncsi vagyok! Két napom maradt dönteni..

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
oakley,nem rossz 5let,ha van majd szólok azt lehet bicót pimpelni!:chin: :)