Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Ebben nincs semmi fura, tekintve, hogy az általad említett modellek OEM változatok, így önállóan "nem" kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Ahhamm értem!De a Juniortól akkor is búcsuzni kell :( :( :( !

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ami még fura hogy a Drop Off-ot sem látom meg a Drop Off Triple-t sem :S

Ebben nincs semmi fura, tekintve, hogy az általad említett modellek OEM változatok, így önállóan "nem" kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Ami még fura hogy a Drop Off-ot sem látom meg a Drop Off Triple-t sem :S

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!

Restellem nem olvastam mégig a hozzászólásokat és lehet hogy már megelõztek de nembaj gondoltam adok egy linket ahol láthatóak a 07 es Marzók.Nem semmi lesz az biztos.Szerintem nagyon szépek a színösszeállítások, ismét kitettek magukért az olaszok!66-ból négy fajta lesz, 888-ból szintét és amit szomorúan tapasztaltam hogy a kedvencem (két példányon is átmentem és jelenleg is nyûvöm :D ) a Junior T kimarad a palettáról helyette egy 185 öt mozgó Super T nevezetû dög áll a rendelkezésünkre!Hehhheeee 888 ba is lesz World Cup :D.Amúgy aki jobban tud angolul mint én nézze majd meg kérem szépen a jövõ évi újdonságokat hogy mi micsoda lesz!Pl: TST2, TST5, SFA, ATA, VA .Jó nézgelõdést!

Jövõ évi telók:

http://www.marzocchi...&LN=UK&Sito=mtb

Ezek pedig a felsoroltak (SFA, ATA, VA stb stb):

http://www.marzocchi...&LN=UK&Sito=mtb

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Az hogy "kirug" a telo attol is lehet hogy tul nagy elofeszites van beallitva.
Ha pl. levegoelofesziteses, akkor tul sok levego van benne. Es persze lehet attol is hogy keves az olaj, vagy rosszak a szimeringek.
Szerintem nagyon higat ne tegyel bele mert nem lesz jobb a mozgasa. A 7.5-os jo, esetleg 5wt (De ez sulyfuggo dolog!)
A marzok foleg a levegoelofeszitesesek (ill. az SSV rendszer miatt is -amelyik olyan-) akkor mozognak szepen ha intenziv hasznalatban vannak , mivel ilyenkor kinyit az SSV szelep es picivel tobb olaj tud atfolyni a rendszeren. Ha szep mozgas kell akkor vegyel Pike-ot az raadasul 140-et mozog.

1:nagyon kevés levegó van benne,a szimering szerintem nem rossz mert kb fél éves,olajról meg nem tok semmit
2:5w van benne gyárilag 50kilóm alá melyik lenne jó?,mert sztem a 7.5ös azzal már ilyan manitou lassúságú lenne
3:pike-ra nincs pénzem ez 44volt az meg a duplája,és nem vagyoki elájulva a roksokkok mázgásától sem, sem a márkától

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Az hogy "kirug" a telo attol is lehet hogy tul nagy elofeszites van beallitva.
Ha pl. levegoelofesziteses, akkor tul sok levego van benne. Es persze lehet attol is hogy keves az olaj, vagy rosszak a szimeringek.
Szerintem nagyon higat ne tegyel bele mert nem lesz jobb a mozgasa. A 7.5-os jo, esetleg 5wt (De ez sulyfuggo dolog!)
A marzok foleg a levegoelofeszitesesek (ill. az SSV rendszer miatt is -amelyik olyan-) akkor mozognak szepen ha intenziv hasznalatban vannak , mivel ilyenkor kinyit az SSV szelep es picivel tobb olaj tud atfolyni a rendszeren. Ha szep mozgas kell akkor vegyel Pike-ot az raadasul 140-et mozog.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

5.0w-s van benne ennél higabb a 7.5w és sokkal higabb a 10.0w

ezt elirtam.
sûrûbbet akartam irni.
de akkor mi legyen mert megint 5.0w-set nem akarok.más milyen mozgást szeretnék de azt se szeretném hogy egy gödört nem mozogjon ki olyan lassú,de azt se hogy kikoppanjon.vagy az is változtatja a mozgást ha mittomén a marzó lószagú olaj helyett motorex van benne?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a számozás növekedésével sûrûsödik az olaj. a 2,5w a leghígabb

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
na akkor mi lessz?nekem 2.5ö kéne bele de a szervizbe azt mondják hogy ki fog tõle koppani.amúgy gyirilag 5.0w-s van benne ennél higabb a 7.5w és sokkal higabb a 10.0w
amikor ugykikoppan mint egy rst akkor azért van /rájöttem/ mert elõtte mindig fel volt forditva és az olaj átfolyta a másik oldalra ezért az elsõ bemozgatást nem csillapitja.ha túltöltöd akkor viszont kinyomhatjka a szimeringen a fölösleges amitõl tönkre is mehet.(a szimering)
na tapasztalat a 2.5ösrõl?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Jó ha egészen picit lenyomom és kirántom akkor koppan picit, de ez nem zavar egyáltalán, fõleg menet közben, túltölteni meg nem akarom, ha jól tudom a váll tetejétõl az olaj ha olyan 4cm-re van akkor jó kb, nekem most úgy van, így is hagyom valószínûleg..

nekem nem épp ez a gondom,hanem mintha egy picit úgy kotyanna a villa elõre hátra és fel-le is,de mielõtt elvittem a szervízbe olajcserére nem volt ilyenje!:(Ezt az elõzõ is csinálta!De ez mitõl van?Szarul rakták össze?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mondjuk nem levegõs, csak az elõfeszítéshez fújhatsz bele levegõt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hát, azért ~200 grammal könnyebb szvsz, pont ami az acél vs alu becsúszók közti különbség.
(ha jól emléxem, a reinforced steel nyakat csak a 66-hoz és a dj szériához adják.)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
kösz!!

nem is tudtam hogy ez ilyen qrva nehéz, szinte majdenm annyi mint a stance flow(2800g), ezek szerint stance flow-t fogok venni

ahhoz képest hogy levegõs tényleg nehéz

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

valaki megtudná mondani a marzocchi drop off comp pontos súlyát mert sehol sem találtam a neten, azért lenne rá szükségem mert vagy stance flow-t veszek vagy drop off-t, a 2 közül a könnyebbet

fenn van a marzo honlapon.
2420 gramm nyak nélkül
alunyak 223 gramm, erõsített alunyak 255 gramm, acél 534 gramm - amelyik van, azt add hozzá.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
valaki megtudná mondani a marzocchi drop off comp pontos súlyát mert sehol sem találtam a neten, azért lenne rá szükségem mert vagy stance flow-t veszek vagy drop off-t, a 2 közül a könnyebbet

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Jó ha egészen picit lenyomom és kirántom akkor koppan picit, de ez nem zavar egyáltalán, fõleg menet közben, túltölteni meg nem akarom, ha jól tudom a váll tetejétõl az olaj ha olyan 4cm-re van akkor jó kb, nekem most úgy van, így is hagyom valószínûleg..

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
hasonló gondok,de akkor én is rátöltök még!:)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ugyanilyenem van nekem is, nemrég cseréltem bene olajat, mondjuk elõtte nemtom milyen lehetett benne, de most sae 10wt-s castrol-t töltöttem bele, én nem érzem lassúnak, bár az elõzõvel ugyanilyen volt sztem:) Gyárilag asszem 7.5wt van benne..
Elsõ egy-két centin nekem is kikoppant, de csak ha egyhelyben álltam, és úgy nyomtam be, most icipicit rátöltöttem, abbahagyta..
Az hogy néha kikoppan, az menet közben van vagy pl miután állt egy ideig?
Mert ha én felhozom pincébõl akkor elsõ kirántás hasonló nekem is aztán egykét bemozgatás és jó is..

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Viktorider a te embered. :D

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
drop off tripke tapasztalat:nekem nincs de a havernak akinek szintén szinkije van sokat mentem vele, a sima 2005ös drop off hoz képes egész más a mozgás valamivel szebb,vagyis sokkal.elég merevnek tûnik, de én sokszor láttam lekoppanni ,nem tudom mitõl lehet mert a bringa se régi már, és a telóba van levegõ(bár egy kicsit kevés, annyira hogy a gyerek egyhelybe állva majdnem lemozgatja teljesen)ennek a lekoppanásnak nincs hangja

kérdés:mijen olajat ajánlanátok egy sima 2005ös marzo drop off 13asba?
azt szeretném hogy egy kicsit szebben mozogjon de mégse koppanjon se ki se be.Egyik hozzáértõ haverom szerint 2.5w motorex a másik nem hozzáértõ haverom szerint 5.0w motorex.
nem tudom melyiket tetessem bele hogy szépen mozogjon ne ilyen csiga lassan és ne kopogjon?
ha valaki már cserélt olajt benne mondja már el legyenszives hogy mit rakot(tatott) bele és hogy milyen lett tõle?
Az hogy most az elsõ pár centiig benyomom és hirtelen felrántom és kikopan egy picit az attól van hogy egy kicsit kevés benne az olaj?

és ha már kikoppanás: indõnként "kikapcsol a visszaút" árszor volt hogy ahogy kirántottam hatalmasat koppant mint egy rst utánnam meg semmi baja, csillapitotta a visszautat!
ez kb 3-4szer fordult elõ.a teló még egyszer se volt szétszedve

Bocs hogy sokat szövegelek!(gépelek)