Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• Please log in to reply
2845 replies to this topic

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Igen, biztos vagyok benne hogy annyi, kár hogy most már nem tudom neked megmérni h pontosan mennyi:) CSAk mert emlékszem hogy amikor olajat cseréltem beletöltöttem a másfél-másfél decit, akkor nem mértem le a távot, utána azt picit kevésnek éreztem, kicsit rátöltöttem, akkor lett pontosan 4cm, és az útját még akkor is kimozogta.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

edit: a rajzért jár a pirospont

KÖSZIKEE!
én ilyen pontos mérõvel mértem le a cuccot

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Üdv!Azt szeretném kérdezni, hogy egy '06 Drop Off IV-ben van vmi visszaut csillapitás féle?Mert nekem nagyon keményen vissza rúg.

http://www.marzocchi...IDOggetto=28114

Ha jól olvasom még állítható is belülrõl.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Üdv!Azt szeretném kérdezni, hogy egy '06 Drop Off IV-ben van vmi visszaut csillapitás féle?Mert nekem nagyon keményen vissza rúg.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Kezd kicsit nehézzé válni az eszmefuttatás.

Nem akarok belekotnyeleskedni, de melyik a pontosabb mérés: Tolómérõvel szórakozni, hogy meddig van a szint így úgy, vagy BELETENNI A GYÁRILAG ELÕÍRT 160mililitert SZÁRANKÉNT!

Lehet, hogy nehéz felfogású vagyok, de szerintem ez az alap.

edit: a rajzért jár a pirospont

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
nem hinném hogy kevés bár jóval gyorsabb a mozgása mint egy gyári olajjal menõ dropinak!sztem az is számít hogy mikor a teló mert a 2006osok szarok.amiket tavaj vettgek azok mind jók.nekem 5.0w motorex van benne ezzel jól mozog.Viktor!biztos hogy 4cm?
a kékkel jelölt részen folyt ki az olaj(asszem, mert direkt letöröltem é amikro hazaérkeztem akkor olajos volt)
valahogy igy néz ki

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Na beszereltem a z1.fr1-et!:D piszkosul szépen mozog!És jelentõsen könnyebb mint a z150-em!De remélem tartósságban nem rosszabb.Mellesleg baromira passzol a bringába!

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Nekem a 10wt-s olajjal se tûnt lassúnak, nekem megfelelt, bár biztos olaj meg súlyfüggõ is a dolog(nekem Castrol volt benne)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Akkor erre az 5W-re befizetek, azt tetetek bele.

Levegõvel nincs probléma, nekem olyan 1-1,5 báron van száranként. Azért nem tudom pontosan, mert eredetileg kettõt fújtam bele, és borzalmasan kemény lett. Utána mindkét szárból engedtem, oszt most jó.

Köszi szépen!

Zsenõ

Zsenõ

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Figy!

Most akkor hogyan? Lecseréltétek 2,5W re. Akkor kirúgott. Utána tettetek bele 5W-t. Akkor is kirúgott. De feltételezitek, hogy gyárilag 5W volt benne.

Utána megnéztétek az olajszintet és kevés volt benne? Nem annyi mint amennyit beletettetek? Vagy hogyan van ez?

Ott a marzo oldalán 1,6 1,6 deci kell bele. Annyit tettetek bele?

Nekem ugyanez a telóm van. Én is pont most akarok olajat cserélni benne, hogy gyorsabban mozogjon. Csak én nem 55 hanem 95 kiló vagyok. Szóval jelenleg én is azon töprengek, milyen viszkozitású olaj lenne megfelelõ. Az ötös, vagy a 2,5ös, mert mindenképpen szeretném ha sokkal gyorsabb lenne.

Az sem mindegy milyen márkájú olajat teszel bele, én szintén 92-95kg vagyok és nekem is 160 ml 5w Motorex van benne bõven elég, viszont valamilyen szinten a levegõ nyomástól is függ a gyorsasága, de ott ne nézd a gyári értékeket. 1,6 bar elég kellemes.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

most kb annyi van benne hogyha kiveszem a rúgót és tövig lenyomom akkor a válltól az olajszintig olyan 7cm van.

Ha jól látom ugyanolyan telód van mint nekem volt..05-ös DO Comp 130. Nem akarok beleszólni, de amikor én az 1,6decit beletöltöttem, akkor összenyomva, rugó nélkül a váll teteje és az olajszint között olyan 4cm hely volt kb..Szóval nem lehet hogy neked még így is kevés benne az olaj?

ja és nem az nem volt sok bele mert így is egy 127et kb kimozgattam belõle..

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
ma bejárattam egy kicsit mostmár kicsit koppan de azt mindenonnan.egyébként sztem sikerült elba**ni mert a szimering illesztésénél egy kicsit olajos lett a villa használat után(használat elõtt tisztára töröltem direkt)
egyébként mivel nem egy nagyon nagy szerkezet ez a drop off ezért sztem 2 választásod van aske
1.:Gyorsabb mozgás,de visszaút koppanás(2.5-5.0 olaj)
2.:Lassabb mozgás,visszaút csillapítás(7.5-....)
egyébként sokkal gyorsabban mozog a telóm mint az összes többi drop off de nem túl gyorsan

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
akkor nekem sincs ötletem.
talán még annyi, hogy miután feltöltöttétek, jól megjárattátok, sokat nyomogattátok? mert kell neki egy kis gyepa, hogy teljesen körbeérjen az olaj és csillapítson.
elvileg egyáltalán nem koppanhat.
befele is csak akkor ha túl gyors (2,5-5) az olaj - marzokban egyébként 7,5-esnek megfelelõ olaj van gyárilag.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

egyel feljebb lirtam hogy volt. én a te súlyodhoz 7.5w-set tennék vagy 10.0-eset.de lehet variálni hogy egyikszárba 7.5 másikba 10.0 vagy egyikbe 5.0 a másikba 7.5 de ez nem biztos hogy jót tenne neki

Értem, csak ha mondjuk ötös vagy 7,5es volt benne, és lassú volt nekem... Akkor mi lesz ha megint 7,5öset vagy tizeset teszek bele. Kiszúrok magammal, hogy még lassab legyen?

Az elõzõ postodból még mindig nem derült ki, hogy a hivatalosan elõírt szárankénti 1,6 decit töltöttétek-e a telódba. Sõt, ezek szerint kevesebbet tettetek bele. Abból gondolom, mert nekem már egykét centi után is csillapít. Az meg, hogy kirúg nem vágom nálad pontosan mit jelent. Értelemszerûen a visszautatl (miven nincs negatív légkamra) egy visszakoppanásgátló rugó befolyásolja . Szóval azt ne várd, hogy ha kirántod, akkor mint a vaj olyan puha legyen. De ez a koppanás nem az a szokásos fémes, mikor lefele csukod össze nem? Szerintem akkor no para.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Figy!

Most akkor hogyan? Lecseréltétek 2,5W re. Akkor kirúgott. Utána tettetek bele 5W-t. Akkor is kirúgott. De feltételezitek, hogy gyárilag 5W volt benne.

Utána megnéztétek az olajszintet és kevés volt benne? Nem annyi mint amennyit beletettetek? Vagy hogyan van ez?

Nekem ugyanez a telóm van. Én is pont most akarok olajat cserélni benne, hogy gyorsabban mozogjon. Csak én nem 55 hanem 95 kiló vagyok. Szóval jelenleg én is azon töprengek, milyen viszkozitású olaj lenne megfelelõ. Az ötös, vagy a 2,5ös, mert mindenképpen szeretném ha sokkal gyorsabb lenne.

egyel feljebb lirtam hogy volt. én a te súlyodhoz 7.5w-set tennék vagy 10.0-eset.de lehet variálni hogy egyikszárba 7.5 másikba 10.0 vagy egyikbe 5.0 a másikba 7.5 de ez nem biztos hogy jót tenne neki

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

"(anyitt hogy ne lökje ki)" - ezt nem értem. mennyit?

tehát attól, hogy rátöltöttél kicsit javult a helyzet, ugye? akkor valszeg még kell rá. marzonál mm-ek számítanak.
5-össel, ha _megfelelõ az olajszint_!!, jónak kell lennie.

töltsd annyira fel, hogy épphogy kimozogja az útját.
sõt, ha rá lehet fújni levegõvel, akkor fújj rá egy kicsit, mert a csillapításnak jót tesz, ha kicsit nyomás alatt van.

türelem, nyílt fürdõs villák = pepecs meló, de megéri.

na tehát a boltba azt mondották hogy 5.0w-s van benne.elhittük.tettek bele a boltba 2.5w-set.ez az én 50kilómmal kirúgot,arról nem beszélve hhogy a mozgása is csak levegõ ráfúlyása nélkül volt szép de ugy meg bekoppan ha legurulok a patkáról,tehát 2.5essel elég szar.viszatette a boltos az 5.0w-set de ezzel is kirúgott méghozzá nem kicsit.elmentünk a haverhoz rátöltöttünk de olajból nem volt úly ezért ojanból töltöttünk rá ami kb 1 hónapig volt egy world cup-ba.ahogy töltöttü ugy egyre kevésbé rúgot ki.most kb annyi van benne hogyha kiveszem a rúgót és tövig lenyomom akkor a válltól az olajszintig olyan 7cm van.de az a probléma hogy nem mm-eket tettünk rá hanem sokkal többet(persze fokozatosan) de enné többet nem akartunk mert nem akartam hogy kinyomja(= ha túl sok olajat töltünk rá akkor tegyük fel hogy kimozogja az utat de már nincs elég hely az olajnak mivel a gyári 5%-nál nagyobb a túltöltés/a gyárilag magegadott olajszintet 5%l lehet asszem novelni/ akkor az olaj a szimeringen távozik és akkor irány az skf és uj szimering).de a gyári olajjal nem rúgot ki és még gyorsabban is mozgott mint most, mert most lassan mozog d legalább kicsit rúg ki.gyárilag ojan volt hogy az elsõ egy két centirõl emeltem ki akkor rúgott ki ha már 4-5centire bemozgott akkor volt visszaut csili.
Bocs a sok szövegért

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

hello.
megint it vagyok.na az a helyzet hogy a droffomba már tettünk 2.5w-s olajat de kirúgott.most megint 5.0w-s van benne de még mindig kirugot.
néztük az olajszintet de alig volt benne.rátöltöttünk egy keveset(anyitt hogy ne lökje ki)de annyi a kül hogy picit kissebet üt vissza, már nem annyira zavaró de sokkal lassabb.mi a teendõ?

"(anyitt hogy ne lökje ki)" - ezt nem értem. mennyit?

tehát attól, hogy rátöltöttél kicsit javult a helyzet, ugye? akkor valszeg még kell rá. marzonál mm-ek számítanak.
5-össel, ha _megfelelõ az olajszint_!!, jónak kell lennie.

töltsd annyira fel, hogy épphogy kimozogja az útját.
sõt, ha rá lehet fújni levegõvel, akkor fújj rá egy kicsit, mert a csillapításnak jót tesz, ha kicsit nyomás alatt van.

türelem, nyílt fürdõs villák = pepecs meló, de megéri.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Figy!

te a súlyodhoz semmiképpen ne tegyél 5-ösnél gyorsabbat bele.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Figy!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
gyári olajszint legyen benne.
vagy sz*r a villa és eladod.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.