Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• Please log in to reply
2845 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hmm, szerintem szépen mozog az MX, 110 kilós cimbi alatt is teljesen jól bírja évek óta 180-as pizza mellett. Duke SL-t is használtam, tényleg remek teló, de nem mondanám az MX-nél sokkal jobbnak. Ha drága a Recon, vegyél Torát, a becsúszó anyagát leszámítva tök ugyanaz a teló, és tizenvalahányezret megtakaríthatsz plussz alig 200g-ért cserébe.

azt nem tudom hogy csinálja, 180 as tárcsával pláne - fritzek tesztelték, szigórúan max 6"-os tárcsával ajánlották-.....alattam /pedig 110 nem vagyok/ úgy hajlott a maraton xc hogy az borzasztó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Hmm, szerintem szépen mozog az MX, 110 kilós cimbi alatt is teljesen jól bírja évek óta 180-as pizza mellett. Duke SL-t is használtam, tényleg remek teló, de nem mondanám az MX-nél sokkal jobbnak. Ha drága a Recon, vegyél Torát, a becsúszó anyagát leszámítva tök ugyanaz a teló, és tizenvalahányezret megtakaríthatsz plussz alig 200g-ért cserébe.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

értem.
no akkor mégegy kérdés: ha jól láttam Bikertigger, neked volt Duke-od is?
harmadik játékosnak ugyanis most belépett egy használt Duke Xc u-turn, az milyen lehet az mx-ekhez meg a reconokhoz viszonyítva? azt hiszem talán 2003-2004-es évjárat. õszintén szólva nekem még mindig erõsen szimpatikus az mx, fõleg hogy új 2006-ost olyan 40 ezer körül be lehet szerezni. sajna jelenlegi állapotomban az ár erõs szempont. A használt duke 30, a Recon 60.

régen elég sokat nyomtam, mostanában az utóbbi öt évben kellõen leeresztettem a suli miatt (+15 kg) szóval fõleg ilyen félaszfaltos edzésre kellene, + hétvégi túrázgatásra, barátokkal, Budai hegyek/Pilis, stb.

ja, mégegy: írtad, hogy az mx-ek nem mozognak jól. olvastam valami olyasmit hogy azok tipikusan betörendõ villák, és legalább egy 100 km kell hozzá hogy bejárassák õket - addig szögletesen mozognak, meg minden bajuk van. ennek ellenére?

köszi.

duke sl-em van is....kiváló teló, u-turnös duke-om nem volt,...használtról meg foglmam sincs....

mx compra meg többen panaszkodtak, bekopás után is.....és nekem a jól mozgó marathonnal is az volt a bajom, hogy iszonyatosan hajlik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

esthang

esthang

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
értem.
no akkor mégegy kérdés: ha jól láttam Bikertigger, neked volt Duke-od is?
harmadik játékosnak ugyanis most belépett egy használt Duke Xc u-turn, az milyen lehet az mx-ekhez meg a reconokhoz viszonyítva? azt hiszem talán 2003-2004-es évjárat. õszintén szólva nekem még mindig erõsen szimpatikus az mx, fõleg hogy új 2006-ost olyan 40 ezer körül be lehet szerezni. sajna jelenlegi állapotomban az ár erõs szempont. A használt duke 30, a Recon 60.

régen elég sokat nyomtam, mostanában az utóbbi öt évben kellõen leeresztettem a suli miatt (+15 kg) szóval fõleg ilyen félaszfaltos edzésre kellene, + hétvégi túrázgatásra, barátokkal, Budai hegyek/Pilis, stb.

ja, mégegy: írtad, hogy az mx-ek nem mozognak jól. olvastam valami olyasmit hogy azok tipikusan betörendõ villák, és legalább egy 100 km kell hozzá hogy bejárassák õket - addig szögletesen mozognak, meg minden bajuk van. ennek ellenére?

köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

köszönöm.
a recononk közül honnét is ismerszik fel a rugós?
amit én alternatívaként láttam, az egy 327 SoloAir volt - ami ugye nem rugós..
kicsi szívem fáj, merthogy ez bizony 20 rugóval megnöveli a büdzsét (Mx Comp 40, 327 SoloAir 60), de hoszabb távon mégis jobban járhatok..
most légy okos.. néztem Torat is, de nem tetszik a kezeletlen becsúszója. Manitou-t nem vennék.

a u-turnös a rúgós. én azért vettem azt mert egy hátul 130-at mozgó fulliba jobban illik mint a levegõs, és pont nem nehezebb mint a marathonj xc volt.de tökéletes választás a levegõs is.......ráadásul az mx comp nem is mozog szépen.....

esthang

esthang

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

ha 90 kg vagy akkor ne gondolkodj ezeken a marzokon, pláne tárcsával ne....szvsz egyértelmûen recon....én pont mostanság cseréltem le egy marathon xc-t, egy rúgós reconra, és hiába mozgott picit finomabban a marzo, a reconnal nagyságrendekkel jobb a bringa összességében....

köszönöm.
a recononk közül honnét is ismerszik fel a rugós?
amit én alternatívaként láttam, az egy 327 SoloAir volt - ami ugye nem rugós..
kicsi szívem fáj, merthogy ez bizony 20 rugóval megnöveli a büdzsét (Mx Comp 40, 327 SoloAir 60), de hoszabb távon mégis jobban járhatok..
most légy okos.. néztem Torat is, de nem tetszik a kezeletlen becsúszója. Manitou-t nem vennék.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok, lenne pár kérdésem:

1, hallom többek is útcsökkentésen törik a fejüket. én épp most gondolkodom új teló vételén (MX comp) - cc, túra, meg ilyen all mountain-os marhaság - és kissé tanácstalan vagyok hogy kell-e 120-as villa ilyesmire. Fix villát szeretnék (nem állítható úttal). Össztelós a gépem, hátul 10cm-t mozog.

2, Mx Compon gondolkodva egyik boltban felmerült egy olyan probléma, hogy 30-as becsúszószárból max 100 mm körül mozgó telót érdemes csak venni, mert a 120-as már nagyon rugalmas ilyen átmérõ esetén, és fõleg tárcsa használatnál az élettartama is erõsen lecsökkenhet.

3, Recon vagy mx comp?

90 kg vagyok.
Ha valakinek van ilyen jellegû tapasztalata, lenne olyan kedves megosztani velem?

köszönöm.

ha 90 kg vagy akkor ne gondolkodj ezeken a marzokon, pláne tárcsával ne....szvsz egyértelmûen recon....én pont mostanság cseréltem le egy marathon xc-t, egy rúgós reconra, és hiába mozgott picit finomabban a marzo, a reconnal nagyságrendekkel jobb a bringa összességében....

esthang

esthang

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok, lenne pár kérdésem:

1, hallom többek is útcsökkentésen törik a fejüket. én épp most gondolkodom új teló vételén (MX comp) - cc, túra, meg ilyen all mountain-os marhaság - és kissé tanácstalan vagyok hogy kell-e 120-as villa ilyesmire. Fix villát szeretnék (nem állítható úttal). Össztelós a gépem, hátul 10cm-t mozog.

2, Mx Compon gondolkodva egyik boltban felmerült egy olyan probléma, hogy 30-as becsúszószárból max 100 mm körül mozgó telót érdemes csak venni, mert a 120-as már nagyon rugalmas ilyen átmérõ esetén, és fõleg tárcsa használatnál az élettartama is erõsen lecsökkenhet.

3, Recon vagy mx comp?

90 kg vagyok.
Ha valakinek van ilyen jellegû tapasztalata, lenne olyan kedves megosztani velem?

köszönöm.

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 posts

ETA-s útcsökkentés kicsit nehezebben mûködik, mert erõsebben be kell nyomni ahhoz, hogy a szelep záródjon...

Az hogy erõdsebben az mit jelent??Érezhetõen nehezebb vagy zavaróan keményen kell lenyomni h záródjon???Az ETA felsõ csavar kupakja, amire felül a kis kar van rácsavarozva az egybe van a patronnal vagy az csak felül van és arra van rögzítve alulról az ETA patron???Szerinted azt meg lehetne csinálni hogy a kart levéve a csavarba furni egy kis lyukat és egy elsõ generáviós RS remote control kart felrakni rá(ezt még a hatlapfejû csavarra rögzítették és ezen volt egy bovden vég fogadó kis rész)a lyukra egy olyan kis tárcsát felfogatni ami majd megvezeti a bovdent,alá meg egy rugót h visszarántsa!!!Szerinted ez így mûködne??

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
Monjuk jobb lenne egy kit-szerû valami. ha akarod lerakod ha akarod fel. mert ha belsõséget cserélsz akkor nó véj ha esetleg vissza akarod rakni.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Aztán sikerült lerántani 80-100mm közé???Egyáltalán lehetséges??Az ETA az nem egy fix hosszúságú bigyó,vagy aztán abból vágni kell le??

igen, most 80-on van, gyapinál csináltattam meg, ha minden igaz 2-3E Ft volt olajcserével együtt, a geometria így most tökéletes, a mozgás is megmaradt a legjobbnak azáltal hogy a levegõs és a rugós rendszerek elõnyeit ötvözi, viszont az ETA-s útcsökkentés kicsit nehezebben mûködik, mert erõsebben be kell nyomni ahhoz, hogy a szelep záródjon...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Ádámé lapos vállas

végül is így sem gáz ha belegondolok, ez elvileg 584mm magas 200on
a boxxer meg 556mm volt

szal a különbség nem nagy, talán még jót is tesz a geónak
Autist Team:)

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts

Mindkét oldalt nyílt olajfürdõ.

hát...a bal oldalon csak egy rugó volt egy kis zsírral bekenve,de olaj abban a szárban semmi nem volt,a jobboldali levegõs részben volt csak olaj...érdekes...-'06 -os scrap villájáról van szó

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Aztán sikerült lerántani 80-100mm közé???Egyáltalán lehetséges??Az ETA az nem egy fix hosszúságú bigyó,vagy aztán abból vágni kell le??

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nájá. egy belsõrész átgányolásból simán meglehet egy váll.
csak futni kell utána. hátha utoléri:D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
különben is mór trávöl isz bettör

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
én meg olyan telót vettem ami kellett:)

Conor: hirdesd meg, úgyis van aki meg nagyobbat akar, cseréltek belsõséget és kész is.
addig meg mész így.(szerezz hozzá lapos vállat, azzal pont az a 3 centi lesz meg)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
mali az egy vicc, annyi közük van a marzocchihoz mint egy ovodásnak...
anno én is hívtam õket több ügy miatt is, sohasem tudtak semmit hozni, de még segíteni sem tudtak, hogy milyen megoldások lehetnek...
(én ETA-s telót akartam 120-ról lerántani 80-100 közé valahová)

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
én is akarnék 170->150-re :)
próbálj te is írni malinak...lehet csak nekem tévedt el az email :-D

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts