Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Posted 2007. June 01. - 13:31
Posted 2007. June 01. - 13:16
A sebesség mindent megold.
Posted 2007. June 01. - 13:09
Ha jól értelmeztem az eddigi irásait.
Amugy szerintem nem kellene annyit parázni ezen a villamagasság dolgon.
Bár ez is ízlés kérdése... (3points rulez)
Posted 2007. June 01. - 12:35
Daci, a Pike alacsony villa
mégis 2 cm különbség van közte, és egy 18at mozgó boxxer között:chin:
verseny DH váz, 20-21 cm rugóúttal.
és hogy képekkel is illusztráljam:
http://dolog.uw.hu/pikegiant1.jpg
http://dolog.uw.hu/pikegiant2.jpg
http://dolog.uw.hu/pikegiant3.jpg
http://dolog.uw.hu/pikegiant4.jpg
Posted 2007. June 01. - 00:54
egy ilyen konaban volt ni
100mm-en van. lehet belole barbarkodas nelkul hosszabb utas telot csinalni? amugy elado
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. May 31. - 16:03
Daci, a Pike alacsony villa, azért nem állt szarul benne, a marzok magasabbak, a dropoffom 130-on 520mm volt, míg egy 06-os Pike 140-en 512mm..
Posted 2007. May 31. - 15:34
Posted 2007. May 31. - 14:35
stance flow nekem a dropoff elõtt volt hát sztem nem egy kategória, most átadtam unokatesómnak úgyhogy össze is tudom hasonlítani. leet azt is meg kéen csinálni, de a stance flownál még a dropoff comp is jobban bejött, mozgattam már párat, ha jól belövöd az is zsír teló.. bár errõl is megoszlaak a vélemények van akinek jó van akinek nem vált be
én sztem akkor néznék hazsnáltan egy drop off comp-ot 35-40 ért vannak jók, és a merevségen meg talán egy jobb csavaros agy segíthet.
akitõl meg megvettem a mostani dropoffomat azért adta el (illeve cserlte le a pike-omra) mert sok volt neki a rugóút dirtre, szal akor valszg elég kevés az esély arra h 100-120ra lelehessen csökkenteni.
de tényleg annyira más a 2002es polar x? nekem ténylg simán jó a 150 mm-es teló...
Posted 2007. May 31. - 11:47
Milyen képre/méretre lenne szükséged?
NEkem más dropoffom volt, 05-ös, ott a nyomórúd alatt volt egy távtartó, azt átraktam nyomórúd fölé/rugó alá, és lett 130mm utam.
Ennél viszont csak akkor derül ki, ha vki szétszedi, és megmondja, van e vmi a rugó alatt. Ha van, akkor 130-ra csökkenthetõ sztem..
Ha nincs, akkor elég esélytelen lecsökkenteni, rövidebb rugó szintén esélytelen..
Sztem kezd el nézegetni más telókat:/..stance flow? lehet h ennyiért nem átütõs, de ennel ellenére sztem elég merev egy csavaros aggyal.
Posted 2007. May 31. - 10:14
Hát igen. Szerintem sajnos max 50 centis telót bírna el ezért mindenképpen le kéne csökkenteni 120-as rugóútra. Annak aki konkrét ötlettel vagy képekkel és pontos méretekkel tudna szolgálni, felajánlanék egy fél literes bontatlan flakon SAE 7.5-ös eredeti Marzó telóolajat!De a régi polar-xnek valszeg még más geoja van, picit lehet sok lenne már neki..
És ahogy ma belenéztem, nincs távtartó a rugó fölött, alatta még lehet, az olajon nem látok át:)
Ha viszont nincs, akkor nem nagyon csökkenthetõ..
Dacim nincsmit, igaz, arra számítottam, h nem fog így visszarúgni már, szal tényleg kéne állítani rajta.
Posted 2007. May 30. - 22:39
És ahogy ma belenéztem, nincs távtartó a rugó fölött, alatta még lehet, az olajon nem látok át:)
Ha viszont nincs, akkor nem nagyon csökkenthetõ..
Dacim nincsmit, igaz, arra számítottam, h nem fog így visszarúgni már, szal tényleg kéne állítani rajta.
Posted 2007. May 30. - 21:34
nekem 2005ös 14,5 vázban van, és nem para
egyébként kösz viktorider az olajat, így tényleg jobb lett vmivel a teló, bár a visszautat még meg kell csináltatnom, így túl gyors:S utána már tényleg faszán be lesz lõve a telóm..
Posted 2007. May 30. - 18:56
Köszi az infókat! Megmondom õszintén, eléggé parázom, hogy nem lenne jó a PolarX-embe (2002, 16.5"-os piros csillagos) mert kiszerkesztettem és az eredeti rugóúttal homlokcsõszög kb. 65-66° lenne amit kicsit laposnak tartok, viszont a belsejérõl semmi rajzot/képet/leírást nem találtam. Annélkül meg nem lehetek biztos benne, hogy tutira le tudom csökkenteni valami megbízható módszerrel. Szóval ha valakinek van ilyenirányú konkrét tapasztalata plíz ossza meg velünk!nekem teljesen jó a polar x-ben, bár egy kisebb fullyban az igazi a teló
meg leírtam már sokszr milyne, keressvissza
összességében jó teló, ennyiért fõleg
é az enyém még nincs is tökéletesen beállítva, gyárilag sztem kevé benne az olaj.
a hasonló árú stance flownál könnyebb és szebben, jobban és többet is mozog, nem is kicsivel, a geo meg gyakoratilag ugyanaz.
Posted 2007. May 29. - 21:32
már mondták nekem páran h be kéne állítanom, és ehhez kell vmi speciális kulcs, amielvileg járna hozzá, de mive én nem boltból vettem ezért nem kaptam, meg amúg is oem villa, szal az is lehet emiatt nincs hozzá.
ez a speciális kulcs egy hosszabb sima imbusz, igaz?
és elvileg a jobb szárban kell ezt megcsinálni, nem?
Posted 2007. May 25. - 22:28
A levego elofesziteseseknek lehet egy nagyon pici elojateka
Az nem hiba , ha errol van szo edzodj hozza , vagy cserelj
a levego elofeszítés egy ksi szelepes kupak a tetején nem?! Mert én úgy láttam h csak annyi. És azt kitekerve is hallatja azt a kis koppanó hangot. Írtam a marzónak kiváncsi vagyok válaszolnak e...
Posted 2007. May 25. - 22:04
meg leírtam már sokszr milyne, keressvissza
összességében jó teló, ennyiért fõleg
é az enyém még nincs is tökéletesen beállítva, gyárilag sztem kevé benne az olaj.
a hasonló árú stance flownál könnyebb és szebben, jobban és többet is mozog, nem is kicsivel, a geo meg gyakoratilag ugyanaz.
Posted 2007. May 25. - 15:52
Mentem az övével egy kört, így elsõre bejött, az én stancem-nél nagyon picit talán jobban akadozik, de ez inkább állóhelyben érzõdik, menet közben fasza, nem tapad le, az áráért egész jó.
Ha belül olyan mint az én dropoffom volt, akkor le lehet csökkenteni az útját. Ehhez az kell, hogy a rugó alatt/fölött legyen egy távtartó, amit ki tudsz venni/át tudsz rakni a nyomórúd feje alá. Sztem van benne ilyen, ha nincs, akkor a rugóútcsökkentéssel összenyomod a rugót is, amivel viszont már a mozgása is szar lesz..
Dacinak is polarx-ben van, lehet h kisebb villa kéne bele, de nem gáz egyáltalán. A 2006-os DO beépítési magassága 539,7, sztem ez is annyi.
Posted 2007. May 25. - 15:21
Szeretnék egy új villát venni és az ára miatt(is) erre gondoltam:
http://ebike.hu/term...mplavallas/4987
viszont a marzo honlapján nem találtam a 2007-es villák között ilyen nevüt.
Tudna valaki errõl valami bõvebbet mondani? Azon túl, hogy megéri e különösen az érdekelne, hogy mekkora a beépítési magassága (PolarX-be menne) és a rugóutat lehet e csökkenteni. Mivel már évek óta nem foglalkoztam a bingázással, eléggé megkoptak a technikai ismereteim ezért minden tanácsot szivesen veszek!
Elõre is köszi a segítséget!
Posted 2007. May 23. - 21:51
az ilyet az üzenõfalra szoktuk
10.000 után
10e?:rofl: :lol1:
nagyobb mozgásnál több olaj mozog - jobban szuszog.
alap, és :love:
legjobb:)
Posted 2007. May 23. - 21:48
az ilyet az üzenõfalra szoktukBocsánatot kérek mindenkitõl, de
EZ A 100. HOZZÁSZÓLÁSOM.
Csak hogy ne maradjon nyom nélkül! (Örök emlék lesz a "Hozzászólást törölte: XY")
10.000 után
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.