Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a marzocchikba jó a motorteleszkóp olaj? ha jól tudom akkor abból is van szintetikus és ásványi egyaránt. melyiket tölthetem bele? repsol lenne az áldozat, egy 2003-as dj-be. milyen sûrût vegyek? (ha jól emlékszek akkor 7.5-ös kell ha van olyan)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

'07 drop off 4 és avid bb7 g2 cleen swep 8"tárcsával nem csavargatja,vagy csak nem veszem észre:D
edit:kattogással továbbra se tudok mit kezdeni,hiába fújok bele több levegõt,akkor csak keményedik,hang ugyan ugy van befelé és kifelé utnál is...a boltban ahol vettem,szoltam hogy valami gond van vele,erre elkezdi a srác hogy nem versenyezni kell vele,meg nem kell fának menni vele...megnyomogatta,hallotta ö is...válasz:használd úgy...:S

nekem is kattog...Megszokod, szerintem semmi baja nincs, hallottam már 888at is kattogni de ha jól tudom akkor rátöltöttek 1 kis olajt és abbahagyta

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
'07 drop off 4 és avid bb7 g2 cleen swep 8"tárcsával nem csavargatja,vagy csak nem veszem észre:D
edit:kattogással továbbra se tudok mit kezdeni,hiába fújok bele több levegõt,akkor csak keményedik,hang ugyan ugy van befelé és kifelé utnál is...a boltban ahol vettem,szoltam hogy valami gond van vele,erre elkezdi a srác hogy nem versenyezni kell vele,meg nem kell fának menni vele...megnyomogatta,hallotta ö is...válasz:használd úgy...:S

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Kérdés:a 2007es átütõs 150mm-es drop off-ot ugye nem csavarja egy magához képes erõsen fogó 203as hayes Mx2?

nem hiszem
nekem a 203as bb7el sincs gond
a te fékedet meg nem éreztem túl erõsnek az enyémhez képest, igaz akkor 160as tárcsa volt rajta

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
egy átütõs telót csak nem illene csavarnia igazából semminek (na jó a boxxer is csavarodott kicsit, de csak ülve nosewheelienél :D), fõleg nem egy mechanikusnak.
köszi a válaszokat rugókérdésben, de úgy néz ki h össze lesz húzva a villa 80-ra. úgy szerintem végig fogja mozogni az útját két rugóval is, mert helybõl kb 5 centit le tudok rajta nyomni.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
pali kj:szerintem nyugodt lehetsz egy rugóval is hiszen a drop offokba is csak 1 van.

Kérdés:a 2007es átütõs 150mm-es drop off-ot ugye nem csavarja egy magához képes erõsen fogó 203as hayes Mx2?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
most 130-ról van összehúzva elviekben 110-re, de csak akkor lóg ki 110 mm-nyi becsúszó ha mindkét szárat izomból felfújom, és akkor csak kb fél centit tudok lenyomni (gondolom ott még segit a negatív rugó). de én még a gyári röviditést is meg akarom toldani h csak 80 legyen, vagy talán kisebb. de elõtte még megnézem h hogy mûködik hegyen meg dörtön és utána lesz csak röviditve ha kell, de lehet h kipróbálom 80-on is. csak sajna augusztus elejére lesz kész a gép. amúgy ha összehúzom akkor kevesebb olaj is kell bele? vagy ugyanannyi. és milyen olajat javasoltok? repsolt tudok nekem elfogadható áron szerezni. gondolom nem kell a két szárba egy liter. szintetikus vagy ásványi menjen bele?
ja és milyen sûrûségût használtak a 2003-as dj-k?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

ok akkor egy rugóval fog futni szerintem. ha meg összecsukom, akkor jöhet bele a másik. thx a választ.
és ugye úgy össze tudom húzni 80-ra h a mostani távtartó fölé berakok egy vastagabb 2cm magas pvc csövet (a nyomórúd alá) és a rugó fölé pedig egy 2 centivel rövidebbet mint ami most benne van. bírni fogja? (az átmérõk természetesen megegyeznének).

nekem is ment egy idegi a do egy rugó + levegõ ráfújással, mert a két rugóval sose mozogta ki az útját. a rövidítés pedig nagyjából a gyári megoldásnak felel meg. amennyi távtartó van a rugó fölött annyival tudod csökkenteni az útját.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én is csak gondolkozok rajta, mert street-dirt light dh lenne a felhasználási terület, és hát az utóbbira nem árt a sok rugóút. a boxxerem szépen végigmozogta a maga 18 centijét, szóval nagy a váltás. :D fullyról kisbicóra... :(
igazából streetre lenne jó a 80

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Sztem mûködne.
Ugyanezt terveztem a marzommal(100-ról 80-ra), ami végül mégse lett meg:/

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ok akkor egy rugóval fog futni szerintem. ha meg összecsukom, akkor jöhet bele a másik. thx a választ.
és ugye úgy össze tudom húzni 80-ra h a mostani távtartó fölé berakok egy vastagabb 2cm magas pvc csövet (a nyomórúd alá) és a rugó fölé pedig egy 2 centivel rövidebbet mint ami most benne van. bírni fogja? (az átmérõk természetesen megegyeznének).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy rugoval szerintem jo lehet. bar nem idealis hosszutavon

rugo nelkul meg se probalnam
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
üdv
lenne egy kérdésem. van egy 2003-as dj 2-es telóm, ami ugye dual ssv csilivel rendelkezik, meg duplarudó, dupla levegõs rásegités. a kérdés az hogy ha túl keménynek találom két rugóval akkor kivhetem belõle az egyiket? akkor ráfújok kicsit, és jó. nem fognak meghalni a levegõzárók? vagy esetleg streetre használnán rugók nélkül is, h könnyû legyen. vagy azt már lehet h nem kéne erõltetni?
bocs ha sok hülyeséget kérdeztem. a válaszokat elõre is köszi.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ha van benne távtartó ami ehhez kell, akkor szétszedés után már nem tart semeddig..csak ki kell szedni, és áttenni rugó alá. Sztem ahol veszed megcsinálják 1-2ezerért..

UMF Spyke

UMF Spyke

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
köszi akkor mindenkinek aki segített...még utoljára annyit, hogy kihúzatni kn mennyi?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
ha 110, az streetre már jó.
130-ra sztem ki lehet húzni(legalábbis enyém ilyen volt), 150re már nem.

UMF Spyke

UMF Spyke

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
kösz _daci_ ma délelõtt voltam a boltban megnéztem és 110es de igy is ugyis nehéz streetre?jah ha igen meglehet oldani, h kihuzzák 130/150re?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
tehát akor jános hegyre menne?
oda jó a 150es dropoff..
streetre dirtre fölösleges nehéz nagy stb
nekem eddig bejött, mint írtam bár én nem vagyok streetes, inkább dh-ra, dirt longokra, letörésekre, nortshoreokra stb használom
szal döntsd el mi a fontosabb h fõleg street dirt vagy az amit én csinálok.
eddig bírja, és nem hiszem h eltörne a váz alattam.. nem hiszem h a 60 kilóm úgy meghatná.

UMF Spyke

UMF Spyke

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Ahha...csak aza para, h street az kell h városban lehessen közlekedni(manual,bunny)de közben meg jános-hegyen egy ugrástól tövig bemegy a százas...keményebb rugo meg nem mozdul be alattam...:D
jah és _daci_nak is a polarx ében drop off van...szal inkább az õ véleménye érdekel!

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
enyém nem kattog még:) (sztem cserélj olajat benne hátha segít)