Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gyõr-Moson-Sopron megyei rájderek

- - - - -

• Please log in to reply
2481 replies to this topic

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts

Bakker csak megkérdeztem mivel méred :)
Én pl mindig GPS-el.

Akkor ne haragudj,azt hittem valami jó poén volt.Nem hallottam még olyanról,hogy GPS-el is lehet mérni sebességet.Bocs kicsit elmaradtam ezzel a fajta technikával.:)

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Bakker csak megkérdeztem mivel méred :)
Én pl mindig GPS-el.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Mennyire meredek az a hely amit javasoltál?[/QUOTE]

Amit Ati javasol 20% os meredekségû!
A B.tábortól tekersz hazafelé aszfalton, nem kell teljesen a domb tetejére feltekerni hanem 20m el elõtte lesz egy keresztezõdés, ott jobbra kell fordulni, megmászni az aszfaltos emelkedõt, majd átbuksz a tetõn és onnan kezdõdik a lejtmenet.
Ha elõször jársz ezen az úton akkor vigyázz mert a lejtõ közepén/lesz egy balos kanyar/ macskaköves az út nagyot lehet tanyálni, bár szerintem dupla telós géppel sima ügy. :)

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts

@norok999 - a videó alapján nekem is ilyen kamerám van (mini dv md80 - kb mint a hüvelykujjam, fekete, 3gomb, microSD foglalat, miniUSB csati)
a kép sajnos tényleg nem adja vissza a sebességélményt. legjobban úgy mutatna, ha az embert is venné közben hátulról, de az meg kb kivitelezhetetlen

felfogatási ötlet: kb mellmagasságban felfogatni, de elõbb kéne pár próbafelvételt csinálni, hogy melyik pózban veszi rendesen. már megvan több mint fél éve a kamera, de még mindig nem csináltam meg rendes felfogatást. ja igen. maga a kivitelezés. valami öv, vagy pánt amit a mellkasra tudsz tenni, és arra rácsíptetni. a másik, amit én valószínû alkalmazni fogok, az a váz kormány részénél ott ahol a márkajelzések szoktak lenni elöl (nem tudom mi a rendes megnevezése), oda szépen felfogatni, 'kipárnázni'.
vagy még ami jól nézhet ki, az a sisak teteje.

a holnap nemjó (bár délután 3-4körül végülis igen), azon kívül bármelyik nap. most leírom, hogy a héten pontosan mikor. szerda: 11:00-13:00-ig, majd 15:20-tól szinte akármeddig, de fogorvoshoz megyek, úh ez a lehetõség most kilõve. csütörtök: 17:40-tõl 18:30-ig (vagy akár a sörözéses dolgot is megejthetjük). péntek: 9:05-9:40ig, majd 11:20-12:30, vagy valamikor késõbb délután.

Én is a kormányra fogattam fel,de szerintem a vázon is hasonlo lenne a rázkodásos élmény.Erõsen gondolkodom a sisakon,vagy mint mondtad a mellkason,Az emberi kéz talán elnyeli a rezgést annyira,hogy szép képet adjon.De ez az !!Nehét beálítani úgy hogy nem tudod mit is láthat valójában a kamera.

Szerda 11:00 és 12:00 között jó lenne.Városháza elõtt (Szökõkút)mondjuk 11:05 ???

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts

GPS-el mérted?
Amúgy Csordahajtón jobban lehet menni lefelé, mivel az hosszabb, igaz a kanyarban a köves rész necces ha lendületbõl belerongyol az ember.

Köszi a bizalmat :) Ja GPS-el mértem:D
Csináltam egy videot úgy is,hogy a Km órát vette de annyira rázkodott,hogy semmit sem lehet látni csak egy összemosodott képet ami remeg.Ezért kellene tipp.A helyet amit írtál utánnanézek,de a szembeszéllel is számolni kell,meg a meredegséggel.65 km/h felett akora a szembeszél,hogy nehezen lehet gyorsitani,ilyenkor jön képbe a meredegség.Mennyire meredek az a hely amit javasoltál?

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
@norok999 - a videó alapján nekem is ilyen kamerám van (mini dv md80 - kb mint a hüvelykujjam, fekete, 3gomb, microSD foglalat, miniUSB csati)
a kép sajnos tényleg nem adja vissza a sebességélményt. legjobban úgy mutatna, ha az embert is venné közben hátulról, de az meg kb kivitelezhetetlen

felfogatási ötlet: kb mellmagasságban felfogatni, de elõbb kéne pár próbafelvételt csinálni, hogy melyik pózban veszi rendesen. már megvan több mint fél éve a kamera, de még mindig nem csináltam meg rendes felfogatást. ja igen. maga a kivitelezés. valami öv, vagy pánt amit a mellkasra tudsz tenni, és arra rácsíptetni. a másik, amit én valószínû alkalmazni fogok, az a váz kormány részénél ott ahol a márkajelzések szoktak lenni elöl (nem tudom mi a rendes megnevezése), oda szépen felfogatni, 'kipárnázni'.
vagy még ami jól nézhet ki, az a sisak teteje.

a holnap nemjó (bár délután 3-4körül végülis igen), azon kívül bármelyik nap. most leírom, hogy a héten pontosan mikor. szerda: 11:00-13:00-ig, majd 15:20-tól szinte akármeddig, de fogorvoshoz megyek, úh ez a lehetõség most kilõve. csütörtök: 17:40-tõl 18:30-ig (vagy akár a sörözéses dolgot is megejthetjük). péntek: 9:05-9:40ig, majd 11:20-12:30, vagy valamikor késõbb délután.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
GPS-el mérted?
Amúgy Csordahajtón jobban lehet menni lefelé, mivel az hosszabb, igaz a kanyarban a köves rész necces ha lendületbõl belerongyol az ember.

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Urak elérhetõvé vált a viedó :

Tallózó / Videók / Mountenbike 78 km/h 5s alatt a Netlogon

Várom a hozzászolásokat...

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Slippy !! Melyik nap lenne neked jó a héten és mikor ???

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Csak összejött szerencsére a túra,mely kemény dagonyázásba torkolott. :) :).Megmondom õszintén szép halál volt :),de nem hagyott ott a bringa sem ,meg én sem õt,és hatalmas élménnyel lettem gazdagabb.Csak egy dolgok sajnálok:Nem lett róla videó.Kõkemény offroad volt.Biztos élveztétek volna.Na jó,nem biztos :)Az eleje nagyon csúszós volt,fõleg az erdõben és annyira párás volt az idõ,hogy nehéz volt a tempo.A nagy esõzések után ez a nagy meleg nagyon megnyomta az levegõt.A természetrõl meg ne is beszéljük.Nem értem.Hatalmas nagy repülõ hangya felhõk tömkelege,csak úgy pattogtak a sisakomon miközben áthajtottam rajtuk.Rengeteg volt,nem tudtom mi okból.Na meg a pókok.El sem hiszitek de életemben még nem láttam ennyi pókot,és az a legszörnyübb,hogy keresztülfonták az utakat háloval és ott pislogtak a közepén.Nem zavart volna ha nem 2-3 cm nagyok és legföbbképp keresztesek.Ezekkel nem jó poénkodni,régebi tapasztalat.Már lassan sétáltam annyi háló volt az utakon átszöve,és ráadásul a vadászok által kitaposott autoutakon is,ahol meg noszensz.
Egyik haverom egyszeri alkalomból kölcsönözött nekem egy kamerát(Slippy szükség lesz a tiedre is),és engedtem a kisértésnek mentem egy próbát a rekodlistás utcán.A rekord 78 km/h ,mely meg is van örökitve kamerával,de mivel rászereltem a bicóra eléggé remegõs,de a hang az megadja a száguldás szelét.A Km órát nem tudom,hogyan lehetne lekamerázni,de ha valaki tud valami tippet,csinálok olyan videot is.Az mégiscsak meggyõzöbb.Igaz majdnem otthagytam a fogamat,mert én lüke késön kezdtem el fékezni és nem birtam megállni a fõútig.ÁÁÁÁÁ !! Nagy lendülettel ki a fõútra.Hála égnek nem jött semmi,de tele lett a gatya rendesen.Még egy ilyet SOHA.Nem értem miért lett ennyire hosszu a fékutam.A video már fel van töltve csak még nem elérhetõ,majd adom az utvonalat.

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts

Holnap megyek megint egy Gyõujbaráti körtúrára(terepezni),ha valakinek van kedve 13:40 baumax fõbejárat.

Slippy !! Hogyan tundánk majd megdumálni a kamerát??Csak érdeklõdöm.Meg említetted hogy Vámosszabadin laksz.Nincs melletetek az erdõben ösvénytúraútvolnal,esetleg ahol jókat lehetne tekerni?Mert ha van lehet kimennék azt gurulnánk egyet.Mit szólsz?

nálunk itt minden lapos, szimpla, talán a duna mentén van valami kis élvezehtõ rész :)

amúgy bocsi a késõi válaszért, csak unokatesómék 'elraboltak', és ide mentünk túrázni...késõbb észrevettük, hogy van felvonó is (nem tudom, hogy mûködik e), de nagyon kemény lehet bringával leereszkedni innen...bár csak két emberkét láttam, aki megpróbálkozott vele...egyik merevfarúval, a másik fullyval ment...én is kedvet kaptam hozzá...hihetetlen szép...de a felfele, az nem nekem való :D

ja meg a kamera...hát ha végre jutna szépen mindenre idõm, és nem akarnám magam százfelé szakítani :D, akkor találkoznánk, és odaadnám, vagy egy közös bringázás során csinálnánk felvételeket. lényegében minden nap bentvagyok mostmár városban, szinte egész nap, úh lényegében akármikor le tudjuk egyeztetni (ha mást nem, a kamera átadást :) )

le kéne lassan feküdnöm azthiszem :D

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts

Na volt ma dagonyázás? :D

Hát Ati46 megmondom õszintén lett volna,de nem is kicsi,csak történt egy kis bökkenõ.Mikor indultam akkor vettem észre,hogy az elsõm full lapos :mad:.Na gyorsan gumiragasztás,hát persze,hogy beszáradt a ragasztom.Elõvettem a pótbelsõmet:szelepnél gyárihibás,eldobta a levegõt. ÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!:mad:Huu de bolond lettem.Mire összejött a reparir,akkor meg az asszony talált ki programot.Erre bizony nem lehet felkészüni,mikor összeesküdnek ellened az égiek.Hétfõn újra megprobálom.Pedig feltöltöttem a fotogépet is hogy mutassak nektek dagonyaképeket.Így hát köszönöm a kérdést de rendesen besz...tam:DHétfõn újramegprobálom,ha esik ha nem.Pedig tök jó idõ volt,igaz esett de nem lett volna veszélyes.Kinéztem a Gyõrujbaráti erdõben egy helyt (googleearth)oda szeretnék mindenképp eljutni.Ha esik ha nem :).
Ha valakinek van kedve csatlakozni hétfõn ebéd után indulok.(13:40)Baumax fõbej.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Na volt ma dagonyázás? :D

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Holnap megyek megint egy Gyõujbaráti körtúrára(terepezni),ha valakinek van kedve 13:40 baumax fõbejárat.

Slippy !! Hogyan tundánk majd megdumálni a kamerát??Csak érdeklõdöm.Meg említetted hogy Vámosszabadin laksz.Nincs melletetek az erdõben ösvénytúraútvolnal,esetleg ahol jókat lehetne tekerni?Mert ha van lehet kimennék azt gurulnánk egyet.Mit szólsz?

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts

...Jól olvastam a kerékpáros nap kiirást?Nekem az jött be ,hogy az oldal nem található.Valaki tudna errõl bõvebb infot?...

közben változtattak a címen, ami a linket is változtatta. itt érhetõ el: Mobilitási Hét Autómentes nap | keret.hu

na igen tárcsafékszett. azon én is rendesen gondolkodom, azért is próbálok mindent 'kiszórni' itthonról, ami felesleges. csak mellé még egy túragps-t is akarok. igazán jöhetne egy gazdag nagybácsi, aki rámszabadít valami nagyobb összeget :)
a dumálásra jövõ hét a tuti, mert most elkezdõdött nekem is a suli, aztán még fejetlenség van. bár péntek is jó lehet akár :)
alkatrész az van nálunk is, csak én használni sem tudnám (túl sok érdeklõdési kör, stb)
úúúúúúú...viszont mennem kell, mert még suli elött dolgoznom kell egy kicsit itthon :)

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Majdnem elfelejtettem.A próbaút vonala Gyõr-Ménfõcsanak-Gyõrújbaráti-Gyõr.Ha valakinek van kedve csatlakozni 13:40 Baumax fõbejáratánál.+ -5 perc :)forgalomtól függõen

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Na,akkor remélem õsszejön a sörözés valamikor.MSn-en,vagy skype-n elérsz.Gondoltam ha már nem tudunk elmenni mostanában gurulni,egy dumálásra szakíthanánk idõt.Remélem nem jön az esõ túl gyorsan mert elkészült az aszfalbringám és elmennék kiprobálni holnap.Mint irtad slippy korábban én sem tudnák több bringát tartani,de lomtalanitást végeztem a múltkor az alkatrészek között és összejött egy brinyóra való,gondoltam akkor már összerakom,miért ne.Igen nagyok nálunk is a megszorítások,ugyhogy nem engedhetek meg én sem túl sok mindent.Például álmom vágya a tárcsafékszett de egyre inkább távolodik az álom.Számomra annyira kezd elérhetetlenné válni,hogy azt el sem hiszed.Cseperik a picukra is és mivel van fontosággi sorrend .... szóval érted.Talán majd az õ bringáján lesz.:)
A felfázás ellen a legjobb a ..... :D.

Jól olvastam a kerékpáros nap kiirást?Nekem az jött be ,hogy az oldal nem található.Valaki tudna errõl bõvebb infot?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

hátha valakit szintén érdekel, csak még nem hallott róla

pont egy idõben a 24órással :D

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
hátha valakit szintén érdekel, csak még nem hallott róla

Mobilitási Hét Kerékpáros nap - Bringapolisz 10.0

Ismét szeptember, ismét Mobilitási hét, és Bringapolisz!

A programok a Megyeháza téren lesznek megrendezve szeptember 18-án, szombaton.

A programok a következõképpen alakulnak:

10:00-16:00-ig különbözõ bringás programok a Megyeháza téren.

- Itt lesznek az Egyesület érdekes, kipróbálható kerékpárjai: velocipéd, bringóhintó, fekvõbringa, fixi, elektromos rollerek és kerékpárok stb.

- lesz Bringapóló, amit bárki játszhat velünk:

http://nol.hu/noller...kerekkel_harit_

Nem kell félni, finomak leszünk! :)

- kreszpark gyerekeknek (a biztonságos közlekedésre nevelésért),
- ingyenes kerékpárszerviz,
- térzene,
- sörsátor :)

16:00-17:15.-ig Bringapolisz, kerékpáros felvonulás. (aki regisztrál, ajándék fényvisszaverõ matricát kap)

17:15-19:00.-ig bringaemelés, térzene, sörsátor,

19:00-20:30 Ingyenes Nemjuci koncert

YouTube - Nemjuci Runaway

Gyertek szépen dudorogni :)

Több infót a http://keret.hu/port...-kerekparos-nap címen találtok.
keret.hu | civil? - jövõ!

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
@norok999 - nem teljesen vagyok gyõri (vámosszabadin lakok), csak napjaim nagy részét gyõrben töltöm. de bringázós sörözõs dologban benne vagyok, max ellopom tesóm bringáját (õ viszont már gyõri :) )
ez a kedd nem jó, jövõ hetet még nem tudom, de szerintem meg tudjuk oldani valamikor ;) (aztán addigra lehet az én bringám is összeáll végre, mert nem tudom mikor lesz idõm most rendesen beállítgatni)
ja mellesleg esõt ígér kedd estétõl :S

@tekeyagd - az én nyergem is fasza (valami prosztatakímélõs velo), csak szerintem megfázott a seggem (nem ér röhögni, elég sok nedvességet kapott szombaton :D ) még az a szerencse, hogy nem köhögök ott alul XD
na meg most legfontosabb a fékpofák cseréje :)