Jelentkezz be Regisztrálj
Gyõr-Moson-Sopron megyei rájderek
Posted 2010. December 04. - 21:58
Posted 2010. December 04. - 20:48
:D:D jaja, de mostanában nem hagytam el egy patentet sem, amióta van egy tartalék nálam
Lemaradtam valamirõl?Ki hagy el mit?
Posted 2010. December 04. - 20:47
Na, csak hogy egy kicsit belekotyogjak és legyen kit lehurrognotok...
nem tudom hol nézték a biciklidet, de én nem vennék mérget arra hogy egy lánccserével megúszod, ennyi használat után...
a 7-rõl 8-as sorra csere pedig nem olyan egyszerû ám:
hátsó kerékagy csere, ha a hátsó váltód nem tudja a 8 sebességes rendszert akkor azt is cserélheted, persze a váltókart alapból cserélni kell majd.
így hirtelen ennyi jutott eszembe
Egyébként én SRAM láncokat használok, elégedett vagyok velük, bár több helyrõl is hallottam hogy szakadnak... mondjuk én elég lájtos tekerõ vagyok, lehet azért nem volt velük soha gondom
Nem kotyogsz,bele miért tennéd ? Úgysem hagynánk
Én is tudom,hogy nem olyan egyszerû.Nem igazán lehet 7-es váltoval vezérelni egy 8-as sort,meg még sokmindentõl függ.Kazetta?Mennyit bir el?Ezért is említettem a multkor,hogy elég kemény beruházás lenne.
Arra gondoltam mebrikozom kezdetben lánccserével és meglátjuk mire jutok.Rövid távon ugy is kiderül mit szol egymáshoz a két technika.Ha nem komálja folyt köv. .Nem fogok feleslegesen szétcseszni egy jó láncot.
Posted 2010. December 03. - 22:13
Posted 2010. December 03. - 22:11
Most Shimano-t használok, Sram patentszemmel
Anubis meg gyenge, nála azért nem szakad.
Õ csak elhagyja :D:D:D
Posted 2010. December 03. - 22:09
Posted 2010. December 03. - 22:00
Posted 2010. December 03. - 21:23
nem tudom hol nézték a biciklidet, de én nem vennék mérget arra hogy egy lánccserével megúszod, ennyi használat után...
a 7-rõl 8-as sorra csere pedig nem olyan egyszerû ám:
hátsó kerékagy csere, ha a hátsó váltód nem tudja a 8 sebességes rendszert akkor azt is cserélheted, persze a váltókart alapból cserélni kell majd.
így hirtelen ennyi jutott eszembe
Egyébként én SRAM láncokat használok, elégedett vagyok velük, bár több helyrõl is hallottam hogy szakadnak... mondjuk én elég lájtos tekerõ vagyok, lehet azért nem volt velük soha gondom
Posted 2010. December 03. - 21:09
9-es rendszered van?
Deore alatti szintût szerintem ne nagyon nézegess, tehát legalább azt.
Néha akcióban ki lehet fogni Deore áron LX, XTkicsivel drágábban.
De ha csak láncot cserélsz, és a sorod már el van kopva, akkor nem vagy elõbbre.
Az új lánc ugrálni fog a kopott soron, és szépen lassan kinyírja.
Akkor inkább vmi használt, de még üzemképes láncot dobjál rá.Ez a legolcsóbb megoldás.
(lehet nekem is van 1-2használt láncom sram971, 991H, xtr, ha nem dobtam még ki õket:D kb 1500km-el)
SZERINTEM!
Ok,köszi a tanácsot hasonlóképpen gondoltam.Elvoltam ma,megnézettem a soromat,azt az infot kaptam,hogy elbir ez még pár láncot(nincs annyira kopott állapotban),de a láncom dobjam ki .Kuka.:)Sõt hozzátették,hogy rakjam ki otthon a falra,mert csoda hogy eddig kibirta. ,de ennyire megnyult láncot nagyon ritkán láttak.
Amugy 7-es sorom van állandó lejtõzéshez tökéletesen elég,de gondolkodtam már 8-ason ha majd egyszer elkopik
Posted 2010. December 03. - 16:58
Deore alatti szintût szerintem ne nagyon nézegess, tehát legalább azt.
Néha akcióban ki lehet fogni Deore áron LX, XTkicsivel drágábban.
De ha csak láncot cserélsz, és a sorod már el van kopva, akkor nem vagy elõbbre.
Az új lánc ugrálni fog a kopott soron, és szépen lassan kinyírja.
Akkor inkább vmi használt, de még üzemképes láncot dobjál rá.Ez a legolcsóbb megoldás.
(lehet nekem is van 1-2használt láncom sram971, 991H, xtr, ha nem dobtam még ki õket:D kb 1500km-el)
SZERINTEM!
Posted 2010. December 03. - 14:13
Posted 2010. December 03. - 14:12
Posted 2010. December 02. - 16:01
Posted 2010. December 02. - 12:01
Posted 2010. November 30. - 21:14
Norok.Nem sajnálod a dh bringádat nyakig sárban dzsuvában barátin szétbaxni.Én nem dh-zok mert ahhoz kevés vagyok és drága is lenne nekem,ezért cc-zek de ilyen idõben ki nem viszem a bringát.Sem a hideg,sem a víz, sem a sár nem tesz jót neki.
Ati46 megmondom neked õszintén (DE),hogy nagyon sok bringát leéltem régebben,tacsratettem,miközben nyúztam és javítottam õket.Jól mondod én is van,hogy sajnálom de nálam is van egy határ aminél tovább nem megyek .Nehéz lenne megfogalmazni szavakban ,de ha arra vagy kiváncsi már régren kinöttem a fiatalság bolondság idöbõl.Szoval ezzel azt szeretném mondani,hogy szó sincs arrol,hogy gallyra tegyem a gépsárkányomat.Isten örizz.Miután betöltöttem a 30-at már benött a fejem lágya,én is ugy vagyok,hogy az élet nem habostorta.Meg kell becsülni azt amink van,pláne ha szegény vagy.Szoval irreálisan nagy eszetlenségeket én sem teszek,de mint korábban irtam már nagyon régóta hajtom ezt a gépet.Most értem el arra a szintre,hogy elkoptak az alkatrészek,frissiteni kell.Nem is gondolnátok de nagyon sokat kibirnak még ha gyengébb márkájuak,minõségüek a cuccok.A tietek biztosan többet kibirnak,de ti sokkal jobban kimélitek amit meg is értek.Remélel ezzel kielégítõ választ adtam.
Posted 2010. November 30. - 09:12
Posted 2010. November 29. - 20:04
Posted 2010. November 29. - 19:09
tippelek: tiszta sar es latyak? tegnap is eleg szar volt, pedig akkor meg nem olvadt ennyire.
Talált süllyedt.De nyakig .Én is elszomorodtam mikor élõben láttam mennyire olvad,de azért helyenként még megvolt a hó és lehetett benne lefelé száguldani.Ennek párja nincs,eszméletlen jó volt.Mondjuk bátorkodtam és feltettem a sárhányókat,pedig nem akartam.Nem bántam meg,sõt,nem egy kellemetlen helyzetet tudtam vele megelõzni.Kellemes volt mikor nem a képemben jött a cupák,hanem a sárhányoba. .A sok sár ellenére,azért jó buli volt,de inkább legyen hó.Balesetmentesen sikerült a tura,hála égnek,de mikor majdnem hazaértem azért a lánc bosszuját megint megkaptam.Szalajtást követõen,úgy lerugtam a térdemmel a kormányváltót,hogy eltart egy darabig mire lemegy a daganat.Persze a váltónak nem lett semmi baja..Ezt már nem szabad halogatnom.