Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gyõr-Moson-Sopron megyei rájderek

- - - - -

• Please log in to reply
2481 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mi szamit kijelolt utnak? en sehol sem lattam ilyet.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Hát, sem jogász, sem erdész nem vagyok, de ha az avart nem lehet elvinni, akkor szerintem abba is bele köthetnek ha az ágakat, köveket félredobálod... szerintem nem érdemes a pofonos ládát feszegetni, örüljünk hogy errefelé elnézik ha biciklizünk az erdõben. Pest környékén komoly harcot vívnak a biciklisek (itt a normális biciklisekre gondolok, akik nem okoznak kárt) és az erdészet, nem lenne jó ha itt is ilyen helyzet alakulna ki.
Azt nem is gondoltam hogy láncfûrésszel ugrottál neki az erdõnek :D

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Köszönöm a figyelmeztetést .Gondoltam hasonlokra ,de az ide vonatkozo törvényt nem találtam.Egyébként ez arra is vonatkozik hogyha elhullott ágakat gallyakat félredobok az utról?Mert semmi favágás,erdészeti beavatkozás eszembe sem jutott.Természetbarát vagyok és semi pénzért sem akarnák kárt okozni.Elsõsorban egy szurdikot keztem el kitakaritani,de itt arra gondolok ,hogy az ott lévõ korhadt ágakat viz által lemosott törmelékek tettem félre.
Bizonyos értelemben kirándulásként lehet kezelni a dolgot,mert nincs károkozás.

Egyébként azt halottam gombászni lehet,nem?Szóval semmi féle erdõirtást ne gonolj. :D

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
2009. évi XXXVII. törvény
91. §
(1) Az erdõben - annak rendeltetésétõl függetlenül - üdülés, sportolás és kirándulás céljából gyalogosan bárki saját felelõsségére ott tartózkodhat...
(4) Az erdõ látogatója
- a) az erdei életközösségben, az erdõ talajában és az erdészeti létesítményekben kárt nem okozhat,
- B) az ott tartózkodók pihenését, valamint a rendeltetésszerû erdõgazdálkodási tevékenységet indokolatlanul nem zavarhatja.
92. § (1) Az erdõben lovagolni, illetõleg jármûvel közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad.

még a pályaépítéssel kapcsolatban:

61. §
(1) Tilos az erdõben
- c) élõ fáról, cserjérõl gallyat, díszítõ lombot levágni (kivéve a minõségi törzsnevelést elõsegítõ nyesést), mohát gyûjteni.
63. §
(3) Az erdõbõl az akácmag engedélyezett gyûjtésének kivételével erdei avar vagy a talaj humuszos termõrétegének összegyûjtése és elszállítása tilos.
(5) ... amennyiben a (2)-(3) bekezdések szerinti károkozás nem az erdõgazdálkodónak róható fel, az erdõgazdálkodó köteles a további károkozást megakadályozó intézkedések megtételére, így a rendõrség, a környezetvédelmi hatóság az erdészeti hatóság felé feljelentést, illetve bejelentést tenni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Na azért a pályaépítéssel csak óvatosan, komoly jogi problémáid lehetnek belõle, alapban környezetkárosítással kezdenének és még ki tudja mit rád nem vernének... Az erdészeti törvény eleve tiltja az erdõben kerékpározást, úgyhogy örüljünk ha nem szólnak érte, nem hogy még pályát is építeni...

egyaltalan nem lehet?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az ötlet nem is rossz.Hol lehet ilyenhez hozzájutni.Nálam kissé komolyabb van ,most,de mivel nem az enyém szeretnék majd a késöbbiekben beruházni egyre.

Ezt használom :

epp ezzel hasonlitjak a videoban :) rosszabb kepet csinal. bar mindegyik messze van egy normalisabb actioncamtol, de hat nem is 100k.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Bringatársak !! Mtb pálya Gyõrújbarátin az erdõbe

Elég régóta járok már túrázni Gyõrújbarátra,de az erdei utak kezdenek rémessé válni.A fakitermelõk teljesen szétgyurják õket és akkora dagonyatelepeket hagynak maguk után,hogy áthaladni rajtuk szinte már egyenlõ kezd lenni a lehetetlennel.Jóideje térképezem az erdõt,és arra az elhatározásra jutottam,hogy megprobálok összehozni egy mtb pályát.Elég hihetetlennek tünhet a megvalósítás,mivel elég erõs az aljnövényzet mindenhol,de sikerül elég jó utvonalat összehoznom.A terep egyik része vadcsapásokon menne(nem olyan amire gonoltok)széles kemény talajú,a másik része pedig egy szurdikon keresztük lenne.Megkezdtem az alapokat(ritkittást),de egyedül kevés vagyok hozzá ezért is gondoltam arra,gogy ha lennének valakik,akiket hasonlo irányelvek vezérelnek,sokkal könnyebb lenne a megvalositás.Inkább a DH felé hajlana mondjuk a pálya,mivel vannak helyenként szintkülönbségek,de autoval nem lehetne legaláb szétgyurni._Crossmotorosok kíméljenek. :D Ha valakinek lenne kedve és beszállna a buliba jelentkezzen.Semmi sem lehetetlen csak egy kis akarat kell hozzá.

Na azért a pályaépítéssel csak óvatosan, komoly jogi problémáid lehetnek belõle, alapban környezetkárosítással kezdenének és még ki tudja mit rád nem vernének... Az erdészeti törvény eleve tiltja az erdõben kerékpározást, úgyhogy örüljünk ha nem szólnak érte, nem hogy még pályát is építeni...

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Norok miért nem grulsz itt:
4X Gyõrújbarát - 4xgyorujbarat.bulisokk.fotoalbum.hu

Elképzelni sem tudom Barátin hol lehet DH pályaszerûséget csinálni.
Engedély, gép stb... nélkül amúgy is halott ügy

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Bringatársak !! Mtb pálya Gyõrújbarátin az erdõbe

Elég régóta járok már túrázni Gyõrújbarátra,de az erdei utak kezdenek rémessé válni.A fakitermelõk teljesen szétgyurják õket és akkora dagonyatelepeket hagynak maguk után,hogy áthaladni rajtuk szinte már egyenlõ kezd lenni a lehetetlennel.Jóideje térképezem az erdõt,és arra az elhatározásra jutottam,hogy megprobálok összehozni egy mtb pályát.Elég hihetetlennek tünhet a megvalósítás,mivel elég erõs az aljnövényzet mindenhol,de sikerül elég jó utvonalat összehoznom.A terep egyik része vadcsapásokon menne(nem olyan amire gonoltok)széles kemény talajú,a másik része pedig egy szurdikon keresztük lenne.Megkezdtem az alapokat(ritkittást),de egyedül kevés vagyok hozzá ezért is gondoltam arra,gogy ha lennének valakik,akiket hasonlo irányelvek vezérelnek,sokkal könnyebb lenne a megvalositás.Inkább a DH felé hajlana mondjuk a pálya,mivel vannak helyenként szintkülönbségek,de autoval nem lehetne legaláb szétgyurni._Crossmotorosok kíméljenek. :D Ha valakinek lenne kedve és beszállna a buliba jelentkezzen.Semmi sem lehetetlen csak egy kis akarat kell hozzá.

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts

noroknak :) nem ilyesmivel szoktal kamerazni? egesz turheto kepet csinal... es vmi 2k.

http://www.youtube.com/watch?v=pWU3ec4-p4c

Az ötlet nem is rossz.Hol lehet ilyenhez hozzájutni.Nálam kissé komolyabb van ,most,de mivel nem az enyém szeretnék majd a késöbbiekben beruházni egyre.

Ezt használom :

file:///C:/DOCUME%7E1/Csontos/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.pnghttp://fenykepezo-kamera.vatera.hu/videokamera/digitalis/mini_dv_hd_motoros_kamera_sport_webcam_extreme_1437766991.htmlFeltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
noroknak :) nem ilyesmivel szoktal kamerazni? egesz turheto kepet csinal... es vmi 2k.

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts

Upsz :D
+1
Gorzi :D:D:D:D:D

Meg még egy !!:D:D.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts

Boldog tegnapot Atika, Anubis, Kele, én :D:D

Upsz :D
+1
Gorzi :D:D:D:D:D

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
köszi, köszi! :D

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
Isten éltesse a nagy sokaságot! :D

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Boldog tegnapot Atika, Anubis, Kele, én :D:D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ilyenkor nem tanácsos terepre menni, ha nem szeretsz biciklit pucolni. Az idõkép szerint 8-9 C fok volt ma.

epp arra szamitottam, hogy tiszta retek lesz minden - de nem volt, a felso reteg szaraz volt sok helyen. ilyenkor amugy a murvas reszt keresem, az szinte mindig jo, de megsem aszfalt :)

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
Ilyenkor nem tanácsos terepre menni, ha nem szeretsz biciklit pucolni. Az idõkép szerint 8-9 C fok volt ma.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ma voltam tekerni, jol el is faradtam, vissza kell razodni. tok fura volt a talaj. teljesen meglepodtem, hogy szaraz volt. a meglepi csak akkor jott, hogy minden bordarol ugy csuszott le a canga, hogy orom volt nezni. nemtom, hogy jeg, vagy csak azott volt a talaj melyen, de az agyag most sem valt kedvencce. a latszolag szaraznak tuno kaptaton nem tudtam feltekerni... csak onnan lattam, hogy nem koser, hogy a kerek egyre hizott, de felul olyan volt, mintha sar utan homokba tekertem volna.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a bakonymaraton nekem tok ilyen volt, hogy mas uton jottem :D

hogy most magam szervezem az idom a munka(hiany) miatt, mindig tervezek tekerni nap kozben, de most is esik ez a szemet ho :)