Jelentkezz be Regisztrálj
Gyõr-Moson-Sopron megyei rájderek
Posted 2011. January 21. - 21:16
Gondolom most is több kiállítás lesz mellé szervezve, így tömeg is lesz rendesen.
Posted 2011. January 21. - 20:36
Posted 2011. January 18. - 18:19
Robbanás a Szarvas utcában, három tûzoltó megsérült | Gyõr hírei, gyõri hírek | Gyõr-Moson-Sopron - kisalfold.hu
a gyaev mellett tekertem el, amikor robbant, akkorat szolt, hogy majdnem leestem a cangarol. volt egy villanas is.
Posted 2011. January 18. - 08:51
Posted 2011. January 18. - 01:05
Barátom,nagyon bölcsen szóltál és az elgondolásunk teljesen egyezik.Kár,hogy nem lehet ellene tenni semmit ,veszekedni meg teljesen felesleges úgy sem fog másképpen alakulni. Egyszer talán majd mi is megérjük,hogy lesz a közelben egy mtb-s paradicsom tele szebbnél szebb lejtökkkel,ugratokkal,semmi nyomványok életveszélyes törések. csak a szabad és biztoságos útvonalak.No favágok,gyerekek,kutyák,vadisznók,crossmotorosok.
Eplény. remélhetõleg.
Posted 2011. January 18. - 00:24
Posted 2011. January 17. - 20:49
Amirõl Te beszélsz az turistaút, azokon elvileg nem lehet biciklizni, azok gyalogos használatra kijelölt utak.
Valóban igazad van, de azért azt csendben tegyük hozzá, hogy az erdészetnek kötelessége lenne a kijelölt turistautak rendben tartása, amit azért a Sokoróban elég szabadon értelmeznek (a 30-50cm mély keréknyom nem éppen a turistaút jellemzõje). Mindenesetre meglátásom szerint inkább „ipari területnek” tekinthetõ, ahol akkor csinálnak utat, ha ott munka folyik. Egyszer beszélgettem is az erdésszel, persze oda lyukadtunk ki, ahova mindig szoktunk, „nincs pénz rá” (persze a fáért felmenni arra van, hisz az hasznot hoz). Vannak utak, amit meg szoktak csinálgatni, de az általában csak kis százaléka a teljes útvonalnak.
A motorosok meg magasról tesznek a szabályra, elég nehéz elkapni õket, pláne rendszám nélkül. Elég összehangolt akcióra lenne szükség ehhez. Egyébként a Bakonyban sem bántják a biciklist, pláne ha normálisan viszonyul a többi erdõben tartózkodóhoz, viszont a motorost meglátja a bakonyi erdész, már nyúlna a puskához, de nem lehet.
Az erdõtörvény meg lobbi. Igazándiból nem tudják nekem megmagyarázni, amikor feljön a domboldalon a 2m magasságú kerekeivel a „faszállító” erdészeti jármû, hogy „ott hogy nem tapossa ki (irónia)” a védett hagymás növényeket a puha erdei talajban, vagy a tarra vágott erdõ alatt, valamikor honos védett növények, hogyan élik túl a megváltozott körülményeket (tikkasztó napsütést, mindent elnyomó fûfélék és egyéb a nem fás területeken megtelepülõ növények támadását). Tudom a környezetünk folyamatosan változik, de ha letépsz egy szál hóvirágot akkor mennyi is a bírság? Szóval értitek, akkor ki károsítja súlyosan a környezetet? (Költõi kérdés, nem kell rá válaszolni)
Egyébként a kifejezetten kerékpárosoknak is kijelölt út (festett piktogram a vinyei bejáratnál) pl.: Cuha-völgy. Na itt van a legtöbb gyalogos, tehát nagy a valószínûsége, hogy futkosó gyereket, kutyát, macskát gyalulsz egy szép tavaszi/õszi délutánon.(Pl. 2009 Bakony marci, pedig kint voltak a figyelmeztetõ táblák, mégis szabadjára engedték a szülõk a gyerekeket az úton)
Posted 2011. January 17. - 16:09
Posted 2011. January 17. - 12:46
Posted 2011. January 16. - 21:43
természetesen a crossmotorosokra is vonatkoznak a törvények.
Posted 2011. January 16. - 19:15
Posted 2011. January 16. - 13:04
No de azért nem kell lelombozódni.
Megadom a kertem címét.
Igaz pályát ott sem lehet építeni, de gazolni dolgozni stb.. igen.
És az legalább belátható idõn belül elkészül.
Ha kész, nem jelentek fel senkit rongálásért :D:D:D:D:D
Köszi a lehetõséget még átgondolom.:D:D:D
Posted 2011. January 16. - 09:54
Megadom a kertem címét.
Igaz pályát ott sem lehet építeni, de gazolni dolgozni stb.. igen.
És az legalább belátható idõn belül elkészül.
Ha kész, nem jelentek fel senkit rongálásért :D:D:D:D:D
Posted 2011. January 16. - 02:15
A képek dátuma :Készítés dátuma: 2008. 08. 19 12:52:40
Most 2011 -ben sajnos nem is hasonlit már rá. Multkor voltam rajta és meg kell mondjam szörnyû volt.
Ha pont ugyan ugy nézne ki mint akkor egy szavam sem lenne,valszeg állandó látogató lennék.Azért köszi a tippet.
Tavaly is rendeztek azon a pályán versenyt, ahogy minden évben szoktak, és nem bmx, hanem fourcross versenyt.
Posted 2011. January 16. - 00:24
Posted 2011. January 16. - 00:22
Norok miért nem grulsz itt:
4X Gyõrújbarát - 4xgyorujbarat.bulisokk.fotoalbum.hu
Elképzelni sem tudom Barátin hol lehet DH pályaszerûséget csinálni.
Engedély, gép stb... nélkül amúgy is halott ügy
A képek dátuma :Készítés dátuma: 2008. 08. 19 12:52:40
Most 2011 -ben sajnos nem is hasonlit már rá. Multkor voltam rajta és meg kell mondjam szörnyû volt.
Ha pont ugyan ugy nézne ki mint akkor egy szavam sem lenne,valszeg állandó látogató lennék.Azért köszi a tippet.
Posted 2011. January 16. - 00:15
Módositanám a bejegyzésem(elirtam) miszerint"semmi féle ritkitás nem volt ! "Nehogy félreértések legyenek.
Posted 2011. January 16. - 00:06
Sajnos én sem... az a kijelölt út, ami kifejezetten bicikliseknek jelölnek ki, táblákkal vagy egyéb úton jelzik, ha lenne ilyen nem lehetne eltéveszteni... vagy olyan úton lehet biciklizni ahová be lehet hajtani jármûvekkel, kocsival is, ez többnyire aszfaltos. De az hogy aszfaltos nem azt jelenti hogy be lehet menni biciklivel... ilyen esetben a táblát kell figyelni, ha nem tiltja lehet menni... de ha nem aszfaltos az út, akkor alapban nem szabad behajtani... Természetesen a közutakon lehet közlekedni erdõben is.
Norok:
Amirõl Te beszélsz az turistaút, azokon elvileg nem lehet biciklizni, azok gyalogos használatra kijelölt utak.
A fákat nem annak megfelelõen vágják ki hogy van-e rajta turistajelzés vagy nincs, erdészeti megfontolásból vágnak fákat. Elvileg pótolniuk kellene ezeket a jelzéseket a vágás után.
Posted 2011. January 16. - 00:04
mi szamit kijelolt utnak? en sehol sem lattam ilyet.
Pedig barátin az erdõben van jópár.Jelek vannak rá felfestve és többnyire járhatatlanok,mert olyan nyomványok vannak amin biciklivel nem lehet ,vagy csak nagyon nejezen végigmenni.Egyébként azt viszontr nem értem,hogy a jelölt fákat miért vágják ki???Nem egy rönköt láttam bestokizva rajta jelzéssel.Akkor ilyenkor merre?
Posted 2011. January 16. - 00:02
Norok miért nem grulsz itt:
4X Gyõrújbarát - 4xgyorujbarat.bulisokk.fotoalbum.hu
Elképzelni sem tudom Barátin hol lehet DH pályaszerûséget csinálni.
Engedély, gép stb... nélkül amúgy is halott ügy
Az a pálya sajnos már montisoknak majdemhogy járhatatlan,halott,inkább bmx-esek nek ajánlott.Annyira le van élve a terep,hogy mondhatni életveszélyes rajta végigmenni.Hát akkor ugy néz ki maradnak a régi erdei utak.