Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gyõr-Moson-Sopron megyei rájderek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2481 hozzászólás a témában

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Ezzel csak egy gond van (mármint a Hungexpoval), a megközelítés/parkolás. Még parkolóhely csak-csak, de tavaly is legomboltak valami 1500Ft a parkolásért, kifelé meg araszolhattunk 30-40 percet, mindezt pénteken. Mi lehetett ott szombaton?! Szerintem érdemesebb a környéken megállni (ha lehet) és inkább begyalogolni. Nekem a Vasúttörténeti helyileg jobban bejött, csak az volt a gond, hogy kicsi volt a hely a kiállítóknak.

Gondolom most is több kiállítás lesz mellé szervezve, így tömeg is lesz rendesen.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
idén ismét lesz Bringaexpo március 3-6, készüljetek:)

link:

www.velo.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
bakker, ezt eloben lattam.
Robbanás a Szarvas utcában, három tûzoltó megsérült | Gyõr hírei, gyõri hírek | Gyõr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

a gyaev mellett tekertem el, amikor robbant, akkorat szolt, hogy majdnem leestem a cangarol. volt egy villanas is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
pedig a bringanal kornyezetbaratabb jarmu nem nagyon van - a turazokra kell figyelni, kb ennyi. de ettol eltekintve nem ertem, hogy miert karositobb, mint akarmelyik gyalogos turista.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Barátom,nagyon bölcsen szóltál és az elgondolásunk teljesen egyezik.Kár,hogy nem lehet ellene tenni semmit ,veszekedni meg teljesen felesleges úgy sem fog másképpen alakulni. :( Egyszer talán majd mi is megérjük,hogy lesz a közelben egy mtb-s paradicsom tele szebbnél szebb lejtökkkel,ugratokkal,semmi nyomványok életveszélyes törések. :) csak a szabad és biztoságos útvonalak.No favágok,gyerekek,kutyák,vadisznók,crossmotorosok. :D

Eplény. remélhetõleg.

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 hozzászólás
Barátom,nagyon bölcsen szóltál és az elgondolásunk teljesen egyezik.Kár,hogy nem lehet ellene tenni semmit ,veszekedni meg teljesen felesleges úgy sem fog másképpen alakulni. :( Egyszer talán majd mi is megérjük,hogy lesz a közelben egy mtb-s paradicsom tele szebbnél szebb lejtökkkel,ugratokkal,semmi nyomványok életveszélyes törések. :) csak a szabad és biztoságos útvonalak.No favágok,gyerekek,kutyák,vadisznók,crossmotorosok. :D

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

Amirõl Te beszélsz az turistaút, azokon elvileg nem lehet biciklizni, azok gyalogos használatra kijelölt utak.

Valóban igazad van, de azért azt csendben tegyük hozzá, hogy az erdészetnek kötelessége lenne a kijelölt turistautak rendben tartása, amit azért a Sokoróban elég szabadon értelmeznek (a 30-50cm mély keréknyom nem éppen a turistaút jellemzõje). Mindenesetre meglátásom szerint inkább „ipari területnek” tekinthetõ, ahol akkor csinálnak utat, ha ott munka folyik. Egyszer beszélgettem is az erdésszel, persze oda lyukadtunk ki, ahova mindig szoktunk, „nincs pénz rá” (persze a fáért felmenni arra van, hisz az hasznot hoz). Vannak utak, amit meg szoktak csinálgatni, de az általában csak kis százaléka a teljes útvonalnak.
A motorosok meg magasról tesznek a szabályra, elég nehéz elkapni õket, pláne rendszám nélkül. Elég összehangolt akcióra lenne szükség ehhez. Egyébként a Bakonyban sem bántják a biciklist, pláne ha normálisan viszonyul a többi erdõben tartózkodóhoz, viszont a motorost meglátja a bakonyi erdész, már nyúlna a puskához, de nem lehet. :)
Az erdõtörvény meg lobbi. Igazándiból nem tudják nekem megmagyarázni, amikor feljön a domboldalon a 2m magasságú kerekeivel a „faszállító” :D erdészeti jármû, hogy „ott hogy nem tapossa ki (irónia)” a védett hagymás növényeket a puha erdei talajban, vagy a tarra vágott erdõ alatt, valamikor honos védett növények, hogyan élik túl a megváltozott körülményeket (tikkasztó napsütést, mindent elnyomó fûfélék és egyéb a nem fás területeken megtelepülõ növények támadását). Tudom a környezetünk folyamatosan változik, de ha letépsz egy szál hóvirágot akkor mennyi is a bírság? Szóval értitek, akkor ki károsítja súlyosan a környezetet? (Költõi kérdés, nem kell rá válaszolni)

Egyébként a kifejezetten kerékpárosoknak is kijelölt út (festett piktogram a vinyei bejáratnál) pl.: Cuha-völgy. Na itt van a legtöbb gyalogos, tehát nagy a valószínûsége, hogy futkosó gyereket, kutyát, macskát gyalulsz egy szép tavaszi/õszi délutánon.(Pl. 2009 Bakony marci, pedig kint voltak a figyelmeztetõ táblák, mégis szabadjára engedték a szülõk a gyerekeket az úton)
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
jaja, atomot nekik! :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szerintem intezd el oket :D

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
õõõõ... mivel kapcsolatban kellene a tanács? :D
természetesen a crossmotorosokra is vonatkoznak a törvények.

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 hozzászólás
Kikérném a tanácsotokat.Ma elvoltam egyet kirándulni,és meg néztem a kiszemelt helyet(amirõl beszéltem) és hát meg kell mondjam dobtam egy hátast.Éppen ráfordultam volna a kiszemelt ösvényre mikor szembe jött velem 2 crossmotoros.Ilyenkor mi van?? Rájuk nem vonatkozik semmi? Eddig nem láttam õket valszeg õk is most találtak rá erre a nem létezõ ösvényt.Mit tanácsoltok?:confused::confused:

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 hozzászólás

No de azért nem kell lelombozódni.
Megadom a kertem címét.
Igaz pályát ott sem lehet építeni, de gazolni dolgozni stb.. igen.
És az legalább belátható idõn belül elkészül.
Ha kész, nem jelentek fel senkit rongálásért :D:D:D:D:D:D

Köszi a lehetõséget még átgondolom.:D:D:D:D

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 hozzászólás
No de azért nem kell lelombozódni.
Megadom a kertem címét.
Igaz pályát ott sem lehet építeni, de gazolni dolgozni stb.. igen.
És az legalább belátható idõn belül elkészül.
Ha kész, nem jelentek fel senkit rongálásért :D:D:D:D:D:D

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

A képek dátuma :Készítés dátuma: 2008. 08. 19 12:52:40

Most 2011 -ben sajnos nem is hasonlit már rá. :( Multkor voltam rajta és meg kell mondjam szörnyû volt. :(
Ha pont ugyan ugy nézne ki mint akkor egy szavam sem lenne,valszeg állandó látogató lennék.Azért köszi a tippet.

Tavaly is rendeztek azon a pályán versenyt, ahogy minden évben szoktak, és nem bmx, hanem fourcross versenyt.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
:) értem, értem... se fejsze se láncfûrés nem volt Nálad... :D nem is feltételeztem ilyet, de sokszor az ami számunkra semmilyen káros dolgot nem jelent, a törvények és a szakemberek szemében probléma lehet. Fõleg ha olyan cselekményt szolgál az a tereprendezés, ami elvileg tiltott az erdõben (biciklizés) ezért írtam hogy nem szabad feszegetni a dolgot, biciklizzünk békésen és ha tisztelettudóak vagyunk, akkor nem piszkálnak bennünket. Én találkoztam már a Sokoróban is és a Bakonyban is erdésszel, nem szólt a bicikliért egyik sem, szeretném ha ez a jövõben is így lenne.

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 hozzászólás

Norok miért nem grulsz itt:
4X Gyõrújbarát - 4xgyorujbarat.bulisokk.fotoalbum.hu

Elképzelni sem tudom Barátin hol lehet DH pályaszerûséget csinálni.
Engedély, gép stb... nélkül amúgy is halott ügy

A képek dátuma :Készítés dátuma: 2008. 08. 19 12:52:40

Most 2011 -ben sajnos nem is hasonlit már rá. :( Multkor voltam rajta és meg kell mondjam szörnyû volt. :(
Ha pont ugyan ugy nézne ki mint akkor egy szavam sem lenne,valszeg állandó látogató lennék.Azért köszi a tippet.

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 hozzászólás
Ebben teljesen igazad van,a mulkor tök véletlenül pont belefutottam festõ emberkékbe és rákérdeztem,miért nem potolják a kivágott jelzésü fákat?Valami zöld egyesülettõl voltak és egy természettúrát terveztek,ahhoz festegettek.Teljesen fel voltak háborodva,hogy igazam van õk sem értik,de majd panaszt tesznek .... El tudom képzelni,szerintem az elsõ kanyar után elfelejtették mit mondtak.

Módositanám a bejegyzésem(elirtam) miszerint"semmi féle ritkitás nem volt ! "Nehogy félreértések legyenek.

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Arn:
Sajnos én sem... az a kijelölt út, ami kifejezetten bicikliseknek jelölnek ki, táblákkal vagy egyéb úton jelzik, ha lenne ilyen nem lehetne eltéveszteni... vagy olyan úton lehet biciklizni ahová be lehet hajtani jármûvekkel, kocsival is, ez többnyire aszfaltos. De az hogy aszfaltos nem azt jelenti hogy be lehet menni biciklivel... ilyen esetben a táblát kell figyelni, ha nem tiltja lehet menni... de ha nem aszfaltos az út, akkor alapban nem szabad behajtani... Természetesen a közutakon lehet közlekedni erdõben is.

Norok:
Amirõl Te beszélsz az turistaút, azokon elvileg nem lehet biciklizni, azok gyalogos használatra kijelölt utak.
A fákat nem annak megfelelõen vágják ki hogy van-e rajta turistajelzés vagy nincs, erdészeti megfontolásból vágnak fákat. Elvileg pótolniuk kellene ezeket a jelzéseket a vágás után.

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 hozzászólás

mi szamit kijelolt utnak? en sehol sem lattam ilyet.

Pedig barátin az erdõben van jópár.Jelek vannak rá felfestve és többnyire járhatatlanok,mert olyan nyomványok vannak amin biciklivel nem lehet ,vagy csak nagyon nejezen végigmenni.Egyébként azt viszontr nem értem,hogy a jelölt fákat miért vágják ki???Nem egy rönköt láttam bestokizva rajta jelzéssel.Akkor ilyenkor merre?

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 hozzászólás

Norok miért nem grulsz itt:
4X Gyõrújbarát - 4xgyorujbarat.bulisokk.fotoalbum.hu

Elképzelni sem tudom Barátin hol lehet DH pályaszerûséget csinálni.
Engedély, gép stb... nélkül amúgy is halott ügy

Az a pálya sajnos már montisoknak majdemhogy járhatatlan,halott,inkább bmx-esek nek ajánlott.Annyira le van élve a terep,hogy mondhatni életveszélyes rajta végigmenni.Hát akkor ugy néz ki maradnak a régi erdei utak. :(