Bálintéknál mikor van gyülekezõ? Tegnap bemelegítettem
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
miskolciak ide
Indította
Gabi07
, 2002. május 26. 10:52
Írta 2010. július 16. - 10:45
Írta 2010. július 16. - 10:02
tudok gönci kajszibarackot, befõzésre rágcsálásra 250ft/kg ha kell valakinek most írogatom össze a megrendeléseket.
Írta 2010. július 16. - 06:57
Bakker, én megin' nem jövök, legalábbis nagyon úgy tûnik.
(zombaton reggel 4kor indulunk Pöstre, 'szt jó lenne elõtte dögleni egy keveset)
Eccer csak sikerülni fog.
(zombaton reggel 4kor indulunk Pöstre, 'szt jó lenne elõtte dögleni egy keveset)
Eccer csak sikerülni fog.
Írta 2010. július 15. - 22:38
Írta 2010. július 14. - 21:26
énis kocsival tervezek kimenni és eddig csak maggit tom magam mellé, ha azzal me kami holnapig kiderül akkor fér oda is ámbör
Írta 2010. július 14. - 21:21
lekestem ugyan balint, de valoszinu mennenk
egy adaggal szamolj
nem leszunk sokaig mer masnap huzunk eskuvore.
kocsiban van hely két fõre? kiugranánk az asszonnyal.
Írta 2010. július 14. - 21:20
felénk és mályinka környékén 3k a szilvórium.
A hõmérsékletrõl meg kinek mi az izlése vagy nemizlése. Hivatalosan külön pálinkapohárból is kéne inni, én a befõttes üvegbe dugom az orromat, egy slukk és máris vidámabb az ember.
A hõmérsékletrõl meg kinek mi az izlése vagy nemizlése. Hivatalosan külön pálinkapohárból is kéne inni, én a befõttes üvegbe dugom az orromat, egy slukk és máris vidámabb az ember.
Írta 2010. július 14. - 21:16
lekestem ugyan balint, de valoszinu mennenk
egy adaggal szamolj
egy adaggal szamolj
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2010. július 14. - 15:37
most veszek 2200/liter igen fasza (magginak: peros) féle, meg volt hernádkakba (báintszoszéd!! ) 2000/l
de az államot úgyis húznánk meg raknák bele a ganaj hûtõházas gyümölcsöt
de az államot úgyis húznánk meg raknák bele a ganaj hûtõházas gyümölcsöt
Írta 2010. július 14. - 13:43
köszi a receptet.
most olvastam, hogy a pálinkát szóba hõn kell fogyasztani.
kuckuc: lehet rendezni egyet j.hónapban is. meg lesz nemsokára fórumtali is.
most olvastam, hogy a pálinkát szóba hõn kell fogyasztani.
kuckuc: lehet rendezni egyet j.hónapban is. meg lesz nemsokára fórumtali is.
Írta 2010. július 14. - 13:27
el ne vegye a license-t az állam
úgylegyen!
aszem belebuknának, egy liter szilvórium barátok között is 3k az akácméz sem ócsóság + a pár száz százalékos haszon amiért megéri nekik csinálni máris 10k felett vagyunk literenként
Írta 2010. július 14. - 11:19
Írta 2010. július 14. - 08:35
pézsé ezt a limonádé receptet leírnád hogy mi hogy meddig?
ha nem titkos.
dehogy titkos.
kiveszel a frigóból meggyet egy 500g-os vajasdobozal ( vagy szilvát barackot egyéb jóféle gyümölcsöket) kimagozod mert a mag kesernyés íze jól beleázik és durva lesz. Egy teflonserpenyõbe belepattintod és öntesz rá akácmézet mintha olaj lenne és megpárolod a gyümölcsöt és karamelizálod a mézet. kb akkor jó amikor már nem a víz pezseg benne, hanem besûrûsödött. A meggy már rég cafatokban van, és a bõre is leugrott. Ekkor elõkerül egy 2.5 literes befõttesüveg aminek a kupakja jól zár és bele a fõzelék. Kimosod az edényt pálesszel bele az üvegbe, és felöntöd kb 1 liter jóféle házival. Cefreszagúakat felejeteni kell mert azt nem lehet kivenni belõle. Ha dõzsölés van akkor tiszta szilvórummal, törköllyel, finom gyümölcsös pálinkákkal ha nincs más maradnak a vegyesek. A bolti aromázott "gyümölcspáleszok" felejtõsek. Kupakot rá és adni a gyereknek rázza három éjjel és három nap. A bükkszentibe én pattintottam 3 evõkanál legalább 10 éves szilvalekvárt is, de anélkül is jóféle. Egy hétig legalább ázzon közbe rázogatni szagolgatni.
Amikor leszûrés elõtt párnapig nem abalygatni és leöntöd a tetejérõl a zaccmentes lét, a maradékot drót tésztaszûrõn leszûrni, aztán teaszûrõn.
A zaccot megeszed egy hét mulva mire ébredsz, megint leülepedett a szûrt lé, bele a befõttes üvegbe rá az akácmézet, KB 2 rész pálesz egy rész méz (7 decihez raktam majdnem egy üveg 250g-os akácmézet.) A jó méz nehezen oldódik el a pálinkában, fakanalas kevergetés meg sem kottyan neki, ezért az üveget kell rázni. A pálinka karakterétõl és az egyéni izléstõl függõen kell bele több kevesebb mézet tenni. Az állaga bélylízhez hasonlít, ha a mézet elkeverted, késõbb már nem csapódik ki könnyen, de azért rázva (a finom gyümölcsmaszatok miatt) -20 fokosan fogyasztandó.
Írta 2010. július 13. - 21:31
csak ezuttal pontosan kell szamolni!
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2010. július 13. - 21:28
nem para,gyertek nyugodtan.pálinka van,de ha hoztok saját kedvencet nem fogok megharagudni,olyan lesz mint kereszten,haladunk sorba:D
Írta 2010. július 13. - 20:52
Te Bálintka, iszunk mink reggelig, szal pályinka legyen jol
KucKuc: sztem nem parcsi....
KucKuc: sztem nem parcsi....
Írta 2010. július 13. - 20:22
He este fél 11- re értünk haza, az tényleg nem 5-6.
Bakker, mindig kimaradok minden jóbul.
Mér' pont péntekre kell mindent szervezni?
Ha Bálintnak szülinapja lesz, akkor õ biztosan nem lesz magánál, jól gondolom- e?
Egyébként meddig tervezitek az estét? Reggelig? Szal mondjuk ha 11-vagy éjfél
körül betoppannék, az mennyire lenne gyükérség?
Bakker, mindig kimaradok minden jóbul.
Mér' pont péntekre kell mindent szervezni?
Ha Bálintnak szülinapja lesz, akkor õ biztosan nem lesz magánál, jól gondolom- e?
Egyébként meddig tervezitek az estét? Reggelig? Szal mondjuk ha 11-vagy éjfél
körül betoppannék, az mennyire lenne gyükérség?
Írta 2010. július 13. - 19:38
ma voltunk mályiban tónál,mire kiértünk szakadt azt esõ...berkit fel is hívtam,nem vitorlázik-e:)
pénteken gyertek bicajjal,úgyis van fotonágytok:)vagy busszal/kocsival,aztán csak reggel mentek,sátorhely van bõven,kb 1 hektár a kert:)
kezdés mondjuk 6-7 körül?
pénteken gyertek bicajjal,úgyis van fotonágytok:)vagy busszal/kocsival,aztán csak reggel mentek,sátorhely van bõven,kb 1 hektár a kert:)
kezdés mondjuk 6-7 körül?
Írta 2010. július 13. - 14:34
Írta 2010. július 13. - 12:57
pézsé ezt a limonádé receptet leírnád hogy mi hogy meddig?
ha nem titkos.
ha nem titkos.