Jelentkezz be Regisztrálj
miskolciak ide
Írta 2013. április 17. - 16:32
eloxalasrol nem tudok a kornyeken csak pesten.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2013. április 16. - 18:05
Az a legszebb, hogy elvileg az Excelsior az Shimano Service Center, simán rávágták hogy ez így jó, hosszabbitsam meg az ujjam
De a Bombastic se jobb, ott azt mondták fujjak bele WD-40-et, ami egy igen jó dolog de nem erre. Vagy vegyek egy újat mert nem javitható. Na erre felhívtam a W-bikot ott rendesek voltak, rögtön értette a szervizes hogy mi baja, azt mondta jó eséllyel javítható. Így ide fogom elvinni.
Bele se merek gondolni mi van ha valami komolyabb, összetettebb probléma lenne... akkor mit mondanának vegyek egy új bringát?:confused:
Megoldódott a hátsó váltókar probléma, a W-bikeosok pikk-pakk megcsinálták, nevetséges összegért. Az összes többi szervíz azt mondta vegyek újat... mindegy, már tudom hogy hova kell vinni a bringákat. Szívem szerint visszamennék vele az excelsior, Marikoo, Bombastic trióhoz hogy nesztek csak egy rugót kellett cserélni:)
Írta 2013. április 14. - 21:20
Eloxálási lehetõségrõl van valakinek tudomása Miskolcon, vagy környékén?
Neten kutakodva Egerben találtam legközelebb. Bár mivel még nem vettem fel velük a kapcsolatot, koránt sem biztos, hogy vállalnak néhány alkatrésznyi, azaz kis mennyiséget.
Írta 2013. április 12. - 16:21
de az menni fog
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2013. április 12. - 09:21
Az meg akkora ugye, hogy pont rámegy a kábelre. Annyit kéne, hogy rádugni, 'szt feltölteni cuccal.
Csak még le kén vagdosnom méretre.
Írta 2013. április 11. - 20:48
oszt akkor nem lep meg a cucc merete.
miki rajmi fele szerviz sehol kb vagy ahol epp ok vannak.
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2013. április 11. - 15:22
Írta 2013. április 11. - 15:19
Lor: akkor majd valamikor hílak, elviszem, hogy nézzed meg lécci, mer' én nem értek hozzá.
Írta 2013. április 10. - 22:44
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2013. április 10. - 09:16
A Marikoo szervízrõl mi a tapasztalat? Valahol olvastam hogy nagyon leromlott a szinvonal.
Írta 2013. április 09. - 22:39
Valakinek van fölös, akár használt shinanó stoplija? kölcsönvenném míg eldöntöm megtartom-e az xtr pedált.
A bringaboltok siralmasak Miskolcon, a W-bike volt a legkorrektebb az utóbbi idõben. Szereztek nekem beszerezhetetlen alkatrészt, igaz egy hét alatt, de a többi bolt kapásból azt mondta lehetetlen.
Edit:
az a legjobb ha megtanulod magadnak szervizelni a bringát, így nem vagy ráutalva senkire. Azért visszasírom a régi szép maríkós idõket.
Írta 2013. április 09. - 20:02
excelsiorban nem tudom ki szerel.
de szerintem epp forditva kene lennie
a hatso valtonak kell rovidebb bovdent huznia ket fokozat kozott.
en ugy gondolom, hogy a valtokarod el van baszodva.
egy kis kilincsmu van a valtokarban (mint a hatso agy szabadonfutojaban) ha a rugo nem tolja oda a kilincset akkor nem akad be igy nem valt.
kuckuc: Jah megprobaljuk, remelem eleg az a teljesitmenyszint ami nekem van. ha mas nem gazon melegitjuk.
remelem forraszthato
Az a legszebb, hogy elvileg az Excelsior az Shimano Service Center, simán rávágták hogy ez így jó, hosszabbitsam meg az ujjam
De a Bombastic se jobb, ott azt mondták fujjak bele WD-40-et, ami egy igen jó dolog de nem erre. Vagy vegyek egy újat mert nem javitható. Na erre felhívtam a W-bikot ott rendesek voltak, rögtön értette a szervizes hogy mi baja, azt mondta jó eséllyel javítható. Így ide fogom elvinni.
Bele se merek gondolni mi van ha valami komolyabb, összetettebb probléma lenne... akkor mit mondanának vegyek egy új bringát?:confused:
MÁS:
Hely szûkében vagyok, csináltam egy fali konzolt...
Írta 2013. április 09. - 19:35
de szerintem epp forditva kene lennie
a hatso valtonak kell rovidebb bovdent huznia ket fokozat kozott.
en ugy gondolom, hogy a valtokarod el van baszodva.
egy kis kilincsmu van a valtokarban (mint a hatso agy szabadonfutojaban) ha a rugo nem tolja oda a kilincset akkor nem akad be igy nem valt.
kuckuc: Jah megprobaljuk, remelem eleg az a teljesitmenyszint ami nekem van. ha mas nem gazon melegitjuk.
remelem forraszthato
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2013. április 09. - 13:38
(kocsiba lesz testkábel, a végekre kéne rácuccolni a sarukat, csak nekem semmim nincs hozzá)
Írta 2013. április 09. - 08:49
Köszi a tippetpróbáld meg felülrõl fellazítani az egész váltómû központi tengelyét,(5-ös imbusz ált.) a fékkar síkja felõl, s egy kicsit magad felé fordítani
mármint, ha rapidfállyerrr
elvileg ez kivitelezhetõ, s akkor talán "hamarabb" tudsz elnyúlni a felváltókarért, nem kell akkorát nyújtózkodni, vagyis legalább "hamarabb" kezded a mozdulatot
régebbi rapidfire-nél ez állítható, szvsz.. legalább is nálam /lx 8as kar, özönvíz elõttrõl mûködik/
milyen a váltókar?
A váltókar Deore. De mondom nagynéha lehet váltani vele sokkal rövidebb úton, kb. úgy mint ahogy a videon is látszik. Olyan mintha meg lenne nyúlva valami benne, vagy nem is tudom hogyan mondjam nem vagyok tisztába a mûködésével. Megnézetem egy másik szervízbe, biztos vagyok benne hogy ennek nem ez a normális mûködése.
Az excelsiorban azzal magyarázták amikor mondtam h az elsõ váltóé nagyon rövid úton jár hogy ott kevesebb a lánctányér azért, de mondom hogy ha a bringa 30 sebességes lenne akkor a lábbammal kéne váltanom?
Írta 2013. április 08. - 22:34
mármint, ha rapidfállyerrr
elvileg ez kivitelezhetõ, s akkor talán "hamarabb" tudsz elnyúlni a felváltókarért, nem kell akkorát nyújtózkodni, vagyis legalább "hamarabb" kezded a mozdulatot
régebbi rapidfire-nél ez állítható, szvsz.. legalább is nálam /lx 8as kar, özönvíz elõttrõl mûködik/
milyen a váltókar?
Írta 2013. április 08. - 22:14
Sajna azt, hogy a váltókar milyen rövid úton váltson, tudtomal tényleg nem lehet állítani.
banany Köszi
Kerékpár karbantartás - 3. rész, Váltórendszer mûszaki ellen - YouTube ebben a videoban is (0:30) olyan rövid úton jár a váltókar, nekem meg annyira ki kell nyomni hogy el kell engedni a kormányt, mert nem elég hossú az újjam hozzá. Gyakorlatilag ott "fog" ahol a fékkar van. Viszont néha sokkal rövidebb úton "fog" de szinte mindig olyan mintha nem akadna be, csak üres úton járna, és túltolva a kart vált csak.
Írta 2013. április 08. - 21:52
Írta 2013. április 08. - 20:50
Írta 2013. április 08. - 19:56
Köszi, a teló és a fék kérdés már megoldódott, még a hátsó váltókart kéne beállítani, mert túlságosan elõre kell nyomni hogy váltson. Sajnos itt a bringaboltok több napra válalják. Az excelsiorban meg azt mondták hogy ez ilyen. Persze az elsõ váltókar rövid úton jár, akkor a hátsót miért nem lehet úgy beállítani?