Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

miskolciak ide

- - - - -

• Please log in to reply
9697 replies to this topic

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 posts
Nem, nem volt, majd augusztusba'. Elõtte még júliusba' tesómé.
Ismerõs ismerõse fotóz majd. Mindkettõnknek. Ilyenekkel foglalkozik, h. esküvõi fotó-videó.
Annyi, h. én digitálisan kapom az összes képet, a nyerseket is, mindent. (de ezt csak halkan, mert másnak így nem vállal) Kis lagzi lesz, videó nem kell, majd csinálnak a vendégek. Albumot meg megcsinálom magamnak, nem egyet csináltam már õ is valszeg valami hozzánk hasonló céggel csináltatná meg.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
de volt olyan iso is.

szolsz hogy JOBBROL! es beall jobbra :-)

kuckuc neked volt mar eskuvo?
ha igen ki fotozott?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 posts
"Aki bénázik az nem áll félre h. ne akadályozza a többit aki tudna normálisan menni?"

Eztet mondom. Vegyünk egy példát, mondjuk Duna maraton, régi pálya, HHH, bazi nagy réten keresztül, másik végén be az erdõbe. Ott a fák között csak egyenként lehet bemenni. Ha addig nem elõzted a sort, akkor szépen kivárod, míg átvergõdik mindenki. De nem tudod elõzni a sort, mert 1000 emberbõl mindig lesz elõtted néhány, hacsak nem te vagy legelõl. Na erre mondják, hogy aki versenyezni megy maratonra, az álljon a rajt elejére, aki meg nem, az hátrébb.
És ilyenkor jön az, hogy nem tudod kivédeni a hétvégiharcosokat, akik jól elédállnak, vagy pont mögéd, aztán az elsõ 5 km- en veretik, mint a hülye, hogy majd õk megmutatják, te meg vergõdsz mögöttük, az elsõ hegy tetejére meg már kiköpik a belüket.
Na ez a szerencsétlenkedõk fele, a másik fele meg az, aki nyugisan túrázósan tekergél, de azoknak szólsz, hogyaszongya: JOBBBRRÓÓÓÓLLL, és õk többnyire elengednek, csak nem mindegy, hogy milyen sebességgel jösz, meg milyen messzirõl kiabálsz, hogy legyen ideje félrehúzódni.

Egyébként Filek Mikivel, meg szõrös Lacival tervezzük az idei Duna kistávot, elõtte szombati sátoros ottalvósra,ha gondolod, gyere, velünk, próbázd ki. Miki végigtolja izomból, mi Lacival, csak tekergõzünk.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

az neveltetes fuggo, hogy kiall-e az utbol vagy nem.

sokszor elmondtam ma amit anno paoszunk elt at
nyomta cc ob-n profi kategoriaban.
jott a lejto es vki oberkodott elotte erre o elore szolt, hogy engedj el profi vagyok.
/ugye hobbis csiranak nem szamit mindig annyira. igaz volt egy profiban indulo arcunk flori na az az igen/
erre skac hatra sozlt lefele enis. no ezt ugy paosz is megjegyezte.

meg volt olyan is hogy szilvason a dh-s arcok egy letoresnel kiabaltak es vartak vmi zold magura fekes gyereket /ki lehet az vigyori? :-)/
mer attoltam a letorest, de volt, hogy repulve eloztem meg az elottem boklaszo bringast.
igaz en nem tartom magam cc-snek igazbol mindig cask poenbol hobbibol toltam es full minden terepen.

aze vizdi tolta vegig a saros versenyt felnin is!

Zõd magura régen nem a plakátragasztó huligánok menekülõjárgányának szériafelszerelése volt?

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
az neveltetes fuggo, hogy kiall-e az utbol vagy nem.

sokszor elmondtam ma amit anno paoszunk elt at
nyomta cc ob-n profi kategoriaban.
jott a lejto es vki oberkodott elotte erre o elore szolt, hogy engedj el profi vagyok.
/ugye hobbis csiranak nem szamit mindig annyira. igaz volt egy profiban indulo arcunk flori na az az igen/
erre skac hatra sozlt lefele enis. no ezt ugy paosz is megjegyezte.

meg volt olyan is hogy szilvason a dh-s arcok egy letoresnel kiabaltak es vartak vmi zold magura fekes gyereket /ki lehet az vigyori? :-)/
mer attoltam a letorest, de volt, hogy repulve eloztem meg az elottem boklaszo bringast.
igaz en nem tartom magam cc-snek igazbol mindig cask poenbol hobbibol toltam es full minden terepen.

aze vizdi tolta vegig a saros versenyt felnin is!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

a durva részeknek nincs kerülõje? Aki bénázik az nem áll félre h. ne akadályozza a többit aki tudna normálisan menni? Nálunk aki nyomi az szalagon kívül küzdi le magát, így nem áll a fejébe a fogaskerék amikor beugranak a sziklák közé és õ is ott fetreng éppen.

Mint azt fentebb leírták:
a, ez a maratonozás elméletileg tömegsportnak igyekszik lenni
b, itt csõtöl-csapatostol indul mindenki. Nem úgy mint a DH-ban, hogy egyenként indítanak és van kötetek minimum egy perc. És mivel itt indulnak kezdõ bringások is gyakran a hülyeség szorgalommal párosul és elõjön egyesek agyából a hungarikumnak számító "há ki ha én nem" gondolkodás is. sokan nem tudják hogy mit hogyan kell.
Elsõ maratonomon (ami eddig az utolsó is volt : )) én is csak néztem amikor mondogatták hátulról hogy "jobbról jövök!" meg "balról jövök" ...há mijagetszivan, ezek kinek beszélnek?! :D

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
a durva részeknek nincs kerülõje? Aki bénázik az nem áll félre h. ne akadályozza a többit aki tudna normálisan menni? Nálunk aki nyomi az szalagon kívül küzdi le magát, így nem áll a fejébe a fogaskerék amikor beugranak a sziklák közé és õ is ott fetreng éppen.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Azért ezt annyira nem kell drámaian felfogni :)
A fáradtság valóban tud gondot okozni. de nem ez a jellemzõ, hanem hogy aki kezdõ ráengedi mindenre magát. Volt olyan hogy egy lejtõ aljában folyt a patak én fékeztem, valami turistaszerkós versenyzõ meg fék nélkül belement, hogy megmutassa nekem hogy kell....fürcsizett is egyet a hûs patakban.

Ezekkel szokott baj lenni.

A mezõny jó része már nem megy 2.0-ás guminál kissebbel, sõt sokan mennek 2.25-ösökkel. azért azokkal a gumikkal már igen sok akadály leküzdhetõ.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Addig OK hogy van lehetõség a pályát bejárni! De kivi lennék hogy az indulók hány százalékának van lehetõsége ezt megtenni.
ráadásul 40-60-100 Km-es távot nem lehet egy pár kilométeres DH pályához hasonlítani. Felraksz egy külsõt oszt elindulsz. Oszt ha 20 kilinél elkap egy esõ akkor azzal mégy ami van. Nem úgy mint DH-nál, hogy legurulok a pályán oszt ha nem jó a gumi akkor felrakok egy másikat, vagy még baszkurálom a csillapítást egy kicsit, meg lejövök még ezen a letörésen vagy 3X mer az elõbb nem adta.
Meg hát ugye az embernek egy idõ után elszáll az ereje, és a pálya végén már nem biztos hogy tud úgy koncentrálni mint az elején. Valami elit CC-s arc mondta valamikor hogy "nyerni felfelé,veszteni lefelé lehet" .

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 posts
Én, mikor kezdtem, a magellannal, is megoldottam, a ruckussal is, meg azóta a dawggal is ugyanúgy megoldom, ugyanolyan kilátós nyeregcsõvel. Nincs azzal gond, mondom az a lényeg, hogy a többség nem mindennapi, hanem hétvégi bicajos. Akik kicsit is rendszeresebben járnak erdõbe, azok megcsinálják, ha néhol kicsit lassabban is, de én még közép, és rövid távokon nem találtam olyat, amin ne tudtam volna lefelé jönni. Pedig az utóbbi 4-5 évben én is hétvégi bicajos lettem. Viszont a lejövésekhez az is kell, hogy szabad legyen az út. Ez nem olyan mint a déhán, hogy egyenként indítanak, bemész egy faja ösvényre, mondjuk singletrack, vannak elõtted 5-6-7-8- an, az elején meg valaki tolja lefelé, többiek nem tudják megelõzni. Na, ilyenkor, ha ki tudsz gangolni oldalra, akkor jó, ha nincs hely, akkor megvárod.
Pályabejárás, akkor van, amikor akarod, megnézed az útvonalat, 'szt mész. De 40-60-100 km- es távok, és egyszer mész végig rajta, szerintem(!) nagyon stratégiázni fölösleges, max. megjegyzed az elágazásokat, nehezebb kanyarokat, veszélyesebb részeket (de azokat úgyis jelzik elég feltûnõen).

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
bejarhato lathato minden
igazabol a sok turas emberke miatt van gond
ok nem az ilyen palyahoz vannak szokva
atlag cc-s tobbnyire megoldja vagy megoldana ha nem kezenallva kene bringaznia
egy 10cm-el lekokott nyereggel semmi bajuk nem lenne.
mondjuk azert nem mindegy mekkora mintak fernek arra az 1,75-os vagy 2,25-os gumikra

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Köszi az infókat. Maratonon van olyan h. pályabejárás? Meglehet nézni, stratégiát építeni a durvább részekhez vagy improvizálni kell mert akkor látod életeben elõször azt a a terepet?

Mikor lokálozunk már egyet?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Volt 1-2 vérzõ könyökû-térdû emberek.....

Pézsé: Meglepõdnél néha milyen terepekre visz a maraton.....És az is igaz h nem mindenki rendelkezik komoly kerékpárkezelési technikákkal. Én sem vagyok egy pro dh racer, de én is lefelé úgy ordibálom le a morékat néha. Viszont vannak olyan szituk, hogy egy meredek lejtõ beledob egy patakba nagy kövekkel, ott nem is annyira látod mibe mész bele, meg mennyire csúszik, aztán néha a szerencsére van bízva. Tavaly bükkön volt olyan rsác aki esett mert tartani akarta velem a tempót, de látszott, hogy nagyon kezdõ.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
köves-sáros katlan volt,ahogy most olvasgatom a beszámolókat elég sokan estek ott.arra tudok gondolni,hogy elõtte gyakorlatilag száraz volt a pálya,azt nem tudtunk elég gyorsan alkalmazkodni a sárhoz,meg hogy a sziklák már csúsznak

osztálytársam régi országútiját rendbe kellene raknom,aztán szükségem lenne pár alkatrészre.menetes kerékszettre,amire rámegy az 5ös sor és egy pár nagy benyúlású fékre.ha kallódik ilyesmi valakinél,szóljon már,megvásárolnám

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
ismerem Vizdákot és a hazai Dh versenyek tényleg eléggé silányak (tisztelet a kivételnek). Nem értek a maratokonkhoz azért kérdeztem h. a felkészülés része-e a bringakezelés.
Na mindegy mert hatott az átok :D
A fazekasnál a keresztezõdésbõl kifelé, a patkára bunnyztam volna fel és az elrugaszkodásnál eltéptem a láncomat, pont csõrrel bele a patkába, de sikerült idõben tehermentesíteni az elejét és nem estem el. Kicsit megrúgtam a kormányt és annyi csúszott ki a számon h. Hoppá :D Ott röhögtek az emberek :P

Az ecsegi földúton megriadt elõttem egy nyuszi. ott dzsavelt a keréknyomban, rendesen verte a port, akkora temyeres talpas volt, h. nem is látszott csak a két patája és a füle hegye. Idõvel észrevette h. egyforma sebességgel megyünk és berambózott a repcésbe, onnan meg egy fácánkakas szált fel.

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 posts
Hát az a helyzet, h. a maratonokon rengeteg ember (többség) nem versenyzõ, hanem hétvégi kerékpáros, mivel ez régebben elsõsorban tömegsportként indult.
Ha jól emlékszem, Vizdi Jani mondta egy interjúban, (ugye õ xc és maraton versenyeken volt ott, aztán pár évvel ezelõtt végignyomott egy DH szezont), hogy a magyar dh pályákhoz képest az xc pályák némelyike sokkal durvább, és csodálkozott, mert neki tök simán ment a legtöbb DH, szinte semmi nehézséget nem okozott.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
nem akarok bántani senkit csak nem értek valamit: Nem tudtok bringázni, vagy tényleg ennyire kemények ezek a versenyek-terepek? Pár hete is írta valaki az üzenõfalra h elesett egy olajfolton aszfalton... azt sem értettem.
Valami Dh kiképzés nem ártana szerintem, tiszta nyálkás gempában is lelehet menni igen durva helyeken, és nem a gumin múlik, meg nem a rugóúton.
most hogy 1.75-ös vékonykával tekerek ugyanúgy belehet tenni a kanyarokba, kövekrõl buckákról lehet ugrani támasztani a kanyarokban. Lehet h. megijednek és leugrálnak a bringáról? Tanulnak esni a versenyzõk, kanyarodni, rázós terepen menni?
Na mindegy jobbulást. múlthéten lyukónak mentem varbó tó ser majd haza péterre jó könnyû tekerõzsdi.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

na én visszaértem szilvásváradról,sikerült a megyei kórház vendégszeretetét is élvezni 1 órát.pontosan 6km-rel a vége elõtt estem egy embereset,utána a jobb kezemet nem nagyon tudtam mozgatni,félkézzel és elsõ fékkel jöttem le,rejtély hogy hogyan.a lapockám zúzódott meg,1 hét múlva már mehetek elvileg tekerni.így lettem a felnõttek között 20.rövidtávon.milyen érdekes,barátnõm pont tegnap kérdezte van-e olyan hely amitõl tartok,és pont ezt a köves lejtõt mondtam,ahol tavaly nyílt törést láttam.

Jobbulást!
És gratula a helyezéshez!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
bazz Bálint, ott okosba kellett volna rakni! az a köves nagyon sunyi szar csúszós volt. mintha nyálkás lett volna minden egyes kõ. én is rázuhantam arra a részre nagy tempóval aztán csak úgy firegett a gumi jobbra-balra, de végül egy kis lehasalással megúsztam az egészet.
végre egy szilvás ideális idõjárásban. nem volt rossz. király a poló, meg a specis fejkendõ is zsír.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
na én visszaértem szilvásváradról,sikerült a megyei kórház vendégszeretetét is élvezni 1 órát.pontosan 6km-rel a vége elõtt estem egy embereset,utána a jobb kezemet nem nagyon tudtam mozgatni,félkézzel és elsõ fékkel jöttem le,rejtély hogy hogyan.a lapockám zúzódott meg,1 hét múlva már mehetek elvileg tekerni.így lettem a felnõttek között 20.rövidtávon.milyen érdekes,barátnõm pont tegnap kérdezte van-e olyan hely amitõl tartok,és pont ezt a köves lejtõt mondtam,ahol tavaly nyílt törést láttam.