Jelentkezz be Regisztrálj

miskolciak ide
Posted 2008. June 01. - 22:06

Vesszõsrõl lefelé iszonyat milyen lejtõ van, most jártam arra elõször, szóval aki szereti a veszélyt annak bátran ajánlom, bevallom én a fele távon csak saját lábamon mertem leereszkedni...-rohadtúl be lehet gyorsulni.
És persze megint odaköszöntem jópár srácnak, akikrõl fogalmam sincs kik voltak. Egy Caprine-os srác jól megnézett magának, lehet hogy felismert, nemtom.
Posted 2008. June 01. - 20:30

annyi volt vele gondolm hogy a ragasztott szélvédõk szép szinesek voltak.
Posted 2008. June 01. - 20:21

örülök hogy a többségnek tetszik
OFF
oszt mi jót csinálsz ennél a nasszerû vasútnál, azonkívül hogy "halálra" keresed magad?
hát cargóskodom barcikán...raktárnok vagy mi...

Posted 2008. June 01. - 20:04

hehe Hát igen!A tekeréshez a láb a lényeg.
![]()
Jó tudom, elég pihent/fáradt határon vagyok.

Ma újra találkoztam elsõ "montimmal"

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2008. June 01. - 19:37

Posted 2008. June 01. - 15:09

Ne bammeg egy kis olvaskodnivaló az inteligencs egyetemistáknak: Hogy nekejjen a ösztöndíjat napszemcsire kõtened
kisérletet láttam már hogy polárszürös lencsén átvilágtottunk és simán átment aztán eforgatva a lencsét nem ment át a fény. (még gimibe fizika szakkörön)
én csak arra próbáltam tegnap utalni hogy nem biztos hogy minden lencsegyártó ugyanolyan szálírányítású lencsét alkalmaz tehát nem biztos h ez a 90 fokos elforgatás mindig azt mutatja meg amit te akarsz.
lehet h 100 v 110 nál van a fedés, de egyesek szerint akkor az már biztos szar termék. na mind1. még szerencse h vannak nálam sokkal de sokkal okosabb emberek

egyébként meg tekeréshez sztem nem a polárszürés a lényeg, hanem az hogy a bogarak ne menjenek az ember szemébe és ne párásodjon be a szemüveg.
Posted 2008. June 01. - 13:56

Pityke: Egész konkrétan a fõutcán található összes boltban megpróbáltam az összes olyan Polaroid (és minden más számomra elfogadható árú) szemüveget, amit kicsit is hordhatónak ítéltem. Szinte mindegyikkel az volt a baj, hogy a fix orrnyerge miatt (és nem utolsósorban az orrom alakja miatt) elállt a fejemtõl, és alatta kiláttam.
Látjátok ezért nem szabad 10 évesen fogócska közben nekiszaladni a másik ember fejének!

Ma mentünk egy László-Kereszt-Hollós-Lilla kört.Nincs hideg viszont baromi párás az idõ....
Posted 2008. June 01. - 13:07

Posted 2008. June 01. - 11:29

ennek állítható az orrnyerge. Ha illik az arcodhoz -mert nem biztos hogy fog- akkor teljesen takarja a szemedet, illetve egy kis rés van oldalt hogy ne párásodjon belülrõl. Elvileg állítható az orr része, de nekem nem kellett ezzel foglalkozni.
Azt szeretem benne a legjobban, hogy van kívülrõl rajta egy tükrös bevonat valami Revo vagy mi, ami miatt senki nem látja a szemedet csak a saját tükörképét. Sokszor néznek is az emberek, hogy látják magukat benne.

Illetve elég erõsan fogja a fejedet, nagyobb rázkódásoktól sem mozdul el, és ennek ellenére sem zavaró. Sõt volt olyan, hogy az izzadság belecsorgott a szemembe és meg akartam törölni, teljesen megfeledkezve a szemüvegrõl belekaptam a lencsébe.
Napba nézve sem kell hunyorítanom.
Posted 2008. June 01. - 10:56

Egyébként amikor Imi szemüvegét anno én vettem, akkor egy csúnya benézés következtében nem azt rendeltem meg, amit próbáltam a Marikában. Elképzelhetõ, h BBB lesz a megfelelõ választás nekem, mert azoknak az alja dõl a tapasztalatom szerint a leginkább az arc felé. Viszont állítható orrnyereg is elférne, mert nem szimmetrikus az orrom. Ugye az meg dob az árán.
Látjátok ezért nem szabad 10 évesen fogócska közben nekiszaladni a másik ember fejének!

Posted 2008. May 31. - 23:10

Posted 2008. May 31. - 21:49

Posted 2008. May 31. - 21:43

Nagyon szívesen BASZKI!Honna a halál puskájából kéne tudnom hogy tudod mi az a polarizált lencse?!Sokminden kiderül a hozzászólásaidból, az történetesen nem hogy vágod hogy mirõl van szó.Ha csak kötekedni tudsz akkor inkább ne szólj hozzá a témához. Ha számodra az a "magyar mentalitás" ,hogy konkrét tényekkel igazolom azt amit leírtam akkor ez tényleg az.Egyébként mint említettem, menj be egy optikushoz vagy egy hiperbe, vegyél le a pócról 2 rihes napszemcsit és próbáld ki.sajnálom baszki hogy ilyen csúnyán félreértettél. és külön köszönöm, hogy egyböl hülyének nézed az embert. ez az igazi magyar mentalitás
tudom nagyon jól hogy mi az a polarizált lencse nem kellett volna elmondani....és szerencsére nem csak a polaroid gyárt ilyet
ezt a 90 fokos forgatásos baszást tartom csak parasztvakításnak.
Posted 2008. May 31. - 21:22

Posted 2008. May 31. - 21:21

bzmeg probáld ki akkor. Elforditod nem látod cuccot.

aszzem igy is jo, tuti nem kell két szemüveg a dologhoz, mert haver megnézte valahogy a multkor, telefonnal is, csak elfejetettem hogy hogyan.
Posted 2008. May 31. - 21:06

:lol1: A Polaroid alapvetõen lencsét gyárt, és letett már az asztalra egy-két dolgot az optika témakörben.
Van polaroid utcai és polaroid sport szemüveg (szerencsére nekem van mind a 2 típusból több is, és eddig jók a tapasztalataim).
A polarizált lencse egyébként nem parasztvakítás, és ha gondolod menj el egy optikushoz és próbáld ki!
A polarizált lencséknek pedig az az elõnye, hogy csak a megfelelõ szögbõl érkezõ fényt engedi át a szemedbe (a vakító fénysugarak nagyrészét kiszûri).
ezt a fényszûrési technikát a fotózásban is haszálják cirkuláris és lineáris ploarizált szûrõ formájában.Ettõl lesz a természetfotókon kékebb az ég, ez a szûrõ tünteti el a vízfelületek és üveg felületek becsillanását.
Érdemes elõbb kipróbálni, és aztán a tapasztalatok alapján fikázni valamit...
sajnálom baszki hogy ilyen csúnyán félreértettél. és külön köszönöm, hogy egyböl hülyének nézed az embert. ez az igazi magyar mentalitás

tudom nagyon jól hogy mi az a polarizált lencse nem kellett volna elmondani....és szerencsére nem csak a polaroid gyárt ilyet

Posted 2008. May 31. - 20:11

hali kamisama! üdv a miskolci "szobában".tetszetõs a pyxised...
ejj ez a sok vasutas;)
örülök hogy a többségnek tetszik

OFF
oszt mi jót csinálsz ennél a nasszerû vasútnál, azonkívül hogy "halálra" keresed magad?

Posted 2008. May 31. - 19:32

:lol1: A Polaroid alapvetõen lencsét gyárt, és letett már az asztalra egy-két dolgot az optika témakörben.
Van polaroid utcai és polaroid sport szemüveg (szerencsére nekem van mind a 2 típusból több is, és eddig jók a tapasztalataim).
A polarizált lencse egyébként nem parasztvakítás, és ha gondolod menj el egy optikushoz és próbáld ki!
A polarizált lencséknek pedig az az elõnye, hogy csak a megfelelõ szögbõl érkezõ fényt engedi át a szemedbe (a vakító fénysugarak nagyrészét kiszûri).
ezt a fényszûrési technikát a fotózásban is haszálják cirkuláris és lineáris ploarizált szûrõ formájában.Ettõl lesz a természetfotókon kékebb az ég, ez a szûrõ tünteti el a vízfelületek és üveg felületek becsillanását.
nah hát nah. Jol elmlékeztem én az órán tanultakra. Vezetni is sokkal jobb polaroid szemüvegbe, mert a betonrol, másik autó szélvédõjérõl, meg bárhonnan viszzaverõdõ napfényt megszûri, igy nem vakulsz meg

Bár engem napsütés még nem zavart, ellenben országúti fényszóró szoktot, meg ködfénylámpa városba, ködnélkül.

Posted 2008. May 31. - 19:25

ejj ez a sok vasutas;)
nekem valami ócsóbb bbb van de nekem meg felel...még annó n_vityával bótolt am, mert neki is elállt és zavarta, hogy alatta kilát...
de sztem ez bbb betegség, hogy nem mindenkinek "jó"...
Posted 2008. May 31. - 19:23

:lol1: A Polaroid alapvetõen lencsét gyárt, és letett már az asztalra egy-két dolgot az optika témakörben.ezt én parasztvakításnak érzem
miért pont 90 fok? :chin:
gyártó éy gyártó közt lencse és lencse közt vannak különbségek.
polaroid napszemüveg jó utcára ez tagadhatatlan, de sportoláshoz sztem nem a legjobb.
tuti egyböl bepárásodna pl.