Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Amatõr Kupa 2006

- - - - -

  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#41
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 posts
Nem megyünk. :)
Szerintem tök egyedül leszel Tatabányán, de legalább biztos nyersz! :lol1:

#42
lollipop

lollipop

    vendég

  • fórumtag
  • 31 posts
Jöttök Tatabányára a hétvégén?

Ismeri valaki az útvonalat?
Mire lehet számítani?

több kérdésem egyelõre nincs : )

#43
johnyiron

johnyiron

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 475 posts

igen, nagyon jó verseny volt, jó kis tempóval. kicsit sokat vártam a 40%-os listától, elég sokan bennmaradtak, akikre nem számítottam :), de majd legközelebb!

Látod, látod:beer:
Nekem az a tapasztalatom, hogy amíg nem tudsz síkon egy óra körüli 40 km-t egyedül, addig nem is érdemes foglalkozni ezzel.
Viszont ha tudsz, akkor mezõnyversenyen vszleg el tudsz velük menni, amíg ki nem raknak:D
Eddzééééé köményen, résztáv a lelke mostmá mindennek!
Üdv
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

#44
53/11

53/11

    vendég

  • fórumtag
  • 14 posts
igen, nagyon jó verseny volt, jó kis tempóval. kicsit sokat vártam a 40%-os listától, elég sokan bennmaradtak, akikre nem számítottam :), de majd legközelebb!

#45
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 posts
Igen, többek közt rám is!:)
Tényleg nagyon frankó volt!

#46
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 posts

Szép volt a mai tihany!...
...a 40%- os lista áttanulmányozása után kijelenthetjük... Sokan nem voltak ezek szerint a 2005 listán a mai menõk közül, nagyjából senki, HIHI.


Ez lehet, hogy igaz, de ne felejtsük el, hogy egyik évrõl a másikra sokat lehet fejlõdni! :clap:

Gratulálok a szervezõknek, szép versenyt sikerült összehozniuk!!
Sokan vettek részt, a biztosítás (kívülrõl) jó volt. Nehéz dolguk nem a forgalom miatt adódott, hanem azért mert a harmadik körben már lekörözöttekre is figyelniük kellett!


Prohi

#47
johnyiron

johnyiron

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 475 posts
Szép volt a mai tihany!
Visszatérve a topik eleji problémára: a 40%- os lista áttanulmányozása után kijelenthetjük, hogy egy nagy rakás **ar! Sokan nem voltak ezek szerint a 2005 listán a mai menõk közül, nagyjából senki, HIHI.
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

#48
johnyiron

johnyiron

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 475 posts
1: ez sajnos itthon igaz
2: ez fõleg igaz
3: Külföld?? Radmarathonon 1000 célbaérkezõ! Ebbõl jó, ha 10% amatõr-profi korosztályos versenyzõ, és õk is a mezõny elõtt elszeparálva indulnak. Kicsit más világ ez az ausztria-mémet-olasz-svájc...
4: Ez a legjobb:impra:
Proha Te nem a legjobb péda vagy! Nálad a hozzáállás a tehetséggel párosult, nálunk sztem vagy egyik, vagy a másik. Mondjuk ez a hozzáállás kérdés igen szubjektív tétel, hiszen aki Mo.-n erre a sportra adja a fejét, annak a hozzáállása a munkához már eleve adott, csak van egy bizonyos határ, "ahol bedobják a gereblyét a mezõnybe", eldõl, kibõl lehet hosszútávon valami.
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

#49
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 posts
Szerintem meg együtt kell indítani õket!
1. mert egyébként kevesen lennének
2. mert egyébként az amatõr amatõrök sosem tanulnak meg versenyezni
3. mert külföldön sem indítják külön õket
4. mert akármennyivel is edzettebbek az igazolt versenyzõk, néha eltaktikázzák, esetleg eléheznek, stb..., és olyankor jó érzés az amatõrnek, hogy mgegfirkálja õket.

Nem osztom teljesen azt a véleményt sem, hogy a magyar "profik" és az amatõrök között törvényszerû a nagy különbség. Ezt a saját példánkkal tudom igazolni: Annak idején a Siófoknak nem volt olyan csapata, mint a Fradinak, Csepelnek, Szolnoknak vagy a Szekszárdnak, nem volt szakképzett, gyakorlott kerékpáros edzõnk sem, mindenki tanult, dolgozott az edzések és versenyek mellett. Fizetés, az tervbe sem volt véve. Volt olyan amikor a munkából mentünk a Gemenc kupára és bemelegítés nélkül kellett a Prológon elindulnunk, mert 3 perccel a rajt elõtt estünk be a versenyre, DE mindent megtettünk, megtettem azért, hogy erdményt, eredményeket érjünk el, és nemcsak végigmentünk a "profikkal", hanem sokszor meg is vertük õket. Én személy szerint 20-21 évesen kezdtem el kerékpározni és voltam Kritérium OB-n, Tiszántúli Körversenyen 6., 5., 4., Pest Megyei Körversenyen 4., Ezeknek a versenyeknek a sprint összetett pontversenyében 4., 3., 2. helyezett, a Csepel Kupa Kritériumán 3., úgy, hogy az 1-2 helyet Beloruszok vitték el, akik világbajnokságot nyertek (meg nem mondom miylen versnyszámban), a Magyar Körön a Danilo Hondóval sprinteltem a részhajráért és 10 cm-rel vert meg úgy, hogy 8-an segítették, míg én egyedül "küszködtem". Ezek igazából csak nekem nagy eredmények, de jólesõ érzés visszagondolni rájuk, mert ezekért én dolgoztam meg totál amatõrként. Amíg a "profik" két szakasz között pihentek vagy este már a lábukat az égnek állítva támasztották a falat, addig én, mi szereltük, mostuk a bringáinkat, cseréltül a defektes gumikat, hogy a köv. szakaszra, versenynapra minden készen legyen.
Ezért merem azt mondani, hogy:
Ez legnagyobb részt csak a hozzáálláson és kisebb részben a tehetségen múlik. A sok munkának köszönhetõen voltak eredményeink, ezt igazoja az is, hogy késõbb olyan versenyzõk jöttek hozzánk, mint az Arany Gábor, Rohtmer Balázs, Roszik Gábor, Orbán Edgár, Jéger Veronika akik nálunk vagy közvetlenül átigazolás után országos bajnokságot/kat nyertek.
A versenyeken, ahol amatõr és profi együtt indulhat, nem kell bravúroskodni, az elsõ komolyabb emelkedõ úgy is beosztja felkészültség szerint a versenyzõket.
És a legjobb edzés a verseny!!!

Jó felkészülést!

Prohi

#50
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1,247 posts
4:30 egy ironman 180km-en?? Ez piszok jó, ráadásul egyedül, ez ugyanaz a tempó, mint amivel a TdP nyerik!
Amatõr/profi: nálunk egyértelmûen csak a Betonnívó proficsapat, a többi valóban amatõrnek mondható, ill. magyar viszonylatban talán néhány már több, mondjuk "félprofi" csapat. De azért az is igaz, hogy mindkét féle profi és egy mezei amatõr között (akinek nincs igazi csapata/edzése, edzõje) nagy különbség van, és igen is az edzettségi és technikai (bolyozás, és egyéb huncutságok) különbség miatt szerintem nem jó/nem érdemes együtt indítani õket.

#51
johnyiron

johnyiron

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 475 posts
Mindenkinek igaza van!:beer:
Félreértettétek, én igazán nem irígykedem félamatõr-félprofi szerencsefiakra. Sõt! Tisztelem az eredményeket, hiszen tudom milyen befektetett munka kell egy egyórás 40km-hez is. A 90-es évek inkább elején én is hasonló helyzetben voltam, csak más sportágban, én a tanulás és munka mellett döntöttem. Vlszleg a reggel 6 órai úszóedzések, az "izületnyikorogtató" téli kerékpáredzések, az esti futások évek alatt kiölték belõlem azt a tüzet amivel lehet valamit kezdeni. Most tíz évvel késõbb, tíz kilóval nehezebben:cegly: egy feleséggel és egy gyerekkel többen vagyok, és boldogsággal tölt el minden edzés újra!
A céljaim mások, de nem az amatõr kupa minden egyes helyezése vérfürdõben elõrébbkönyökölni. (de fél szemem a listán minden egyes nap:D )
Elszomorító ha látom, a számomra értelmes sportágak hazai helyzetét, de sajnos errõl csak meddõ vitákat tudunk ezen az oldalon folytatni.
Az amatõr kupát NEKÜNK találták ki, és semmi bajom azzal, hogy a "profik" is indulnak rajta, hiszen itthon kevés a versenyzési lehetõségük.
Proha! A profi jelzõt tehát magamhoz képest használtam. Ha a versenyeden összebolyozunk páran egy 34-35 átlagot, az nekem csúcs, de messze van a hazai "profik"-tól igaz?
Egy kedves ismerõsöm tavaly aug végén az ironmanen váltóban a kerékpáron, tehát kvázi idõfutam (180 km) 4óra 30 percet ment. Õ nekem profi, de sajnos csak nekem. Abból a kb 100 ezerbõl amit kap tengeti az életét, és higgyétek el a legtöbb amatõrnek jobb bringája van... Ehhez évi 25-30 e km-t edz.
Konklúzió: senkinek a lelkébe nem akartam gyalogolni, az amatõr kupa fontos, a díjazása számomra már nem annyira, akinek igen (mert olyan szinten van), az érvényesítse a szervezõknél a 40%-os szabályt.
U.I: bocs a terjedelemért!
(érdekes, a srácaink foci ovi kupán voltak, kis helyi rendezvény, a gyõztes csapat tagjai ötezer forintot kaptak fejenként. A kis lurkókat idõben hozzá kell szoktatni ahhoz ami jár nekik, igaz????)
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

#52
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 posts
Igazából nincs is értelme az amatõr kupa szempontjából a profi nem profi vitának, mivel pénzdíjazás nincsen. Azt meg úgyis mindenki ki tudja számolni, hogy hány "profi" (vagy általa annak vélt profi) végzett maga elõtt. Ha meg a dicsõség a cél, akkor elõbb utóbb úgyis a profikat kell lenyomni, így legalább lehet tõlük tanulni, hogy õk a különbözõ helyezetekben hova teszik a kereket stb.

#53
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 posts

"Vágom"...mégis "profi" magyar viszonylatban. (profi szerintem = nincs se macskája se kutyája, egyesületben edzõvel edz, ezért anyagi vagy egyéb javadalmazást kap, kvázi szûkösen akár meg tud élni belõle) ....


Szerintem az a profi akinek profi licence van. A többi esetleg "fizetett", de nem megfizetett amatõr lehet vagy bármi más néven is nevezhetjük õket. Én tudom, hogy pl. az Arany Gabesz egy-két éve még dolgozott a kimerítõ edzések, versenyek mellett is. Ne irigykedjünk rájuk, hanem sokaktól inkább példát merítsünk. Azok a "profi" srácok a fiatalságukat és az egzisztenciájuk megnemteremtésének a kockázatát vállalják fel azzal, hogy a legtöbben bagóért mennek el versenyzõnek, abban a reményben, hogy egyszercsak kimagasodnak a magyar mezõnybõl és elviszik õket PROFInak kölföldre. Lássuk be ennek igen csekély egyenlõre az esélye még a nagy kerékpáros nemzeteknél is. Ne a széthúzás legyen ebben a kérdésben is, hanem egymás segítése.
Az amatõr kupának ezek a szabályai, ez van. Akkor kell az amatõr kupa rendezõi felé fordulni ezekkel a véleményekkel, amikor a jövõ évi szabályokat alkotják. Akkor van értelme, most meg csak a durrogás van. - Pedig lehet, hogy igazad van.

Jó felkészülést!

Prohi

#54
johnyiron

johnyiron

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 475 posts
"Vágom"...
Csak ha megnézed a listát, hát... Van ott rengeteg olyan ember, aki nem lesz benne a 40%-ban, mégis "profi" magyar viszonylatban. (profi szerintem = nincs se macskája se kutyája, egyesületben edzõvel edz, ezért anyagi vagy egyéb javadalmazást kap, kvázi szûkösen akár meg tud élni belõle) Ott van abszolút második helyen pl. õ sem lesz kerékpáros 40% listán stb...
Egyébként én magammal versenyzem, 53/11-et egyszer tudtam rendesen meghajtani a mátrában lefelé....
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

#55
53/11

53/11

    vendég

  • fórumtag
  • 14 posts
latom nem vagod. azert kell a 40%, h aki abban benne van, az nem szerezhet pontot az amator kupaban. ezeken a versenyeken egyebkent az elso 20 kap pontot ( elvileg tehat az elso 20, aki nincs benne a 40%-ban). es pl Tihany kupan, ahol ott lesz a P-nivo meg a Ronaszeki Balazs az osztrak csapataval, akik valoszinuleg mind elottem vegeznek majd, es igy ha nincs lista, akkor kicsit nehez lenne pontot szerezni, de ha van lista, akkor akar egy 30. helyezes is pontot er.csak ezert kerdeztem.

#56
johnyiron

johnyiron

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 475 posts
És mit számít ha van?
A 41%-nál járót lealázzuk???:wtf:
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

#57
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 posts
A Tihany kupa kiírásában és az amkeli honlapján is szerepel a szabályok között. Így valószínûleg lesz.

#58
53/11

53/11

    vendég

  • fórumtag
  • 14 posts
hello, tudja valaki, hogy lesz e idén 40%-os lista az amatõr kupákon? azt tudom, h elvileg lennie kellene...