Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Hidrogénperoxiddal islehet maratni? Nem is tudtam.

ja. hidrogénperoxid meg háztartási sósav nagyjából 1:10-hez, ha a peroxid 35%os (legtöményebb), a sósav meg 25-30... meg egy kevés víz(minél több a víz, annál lassabb a maratás). én fodrászkellékesben vettem ilyen krémes peroxidot, (figyelni kell, hogy ne mossa le a rávasalt festéket, ha vasalálos módszerrel csinálja az ember), az 12%os, volt 400 ft a liter. cbaban sósav 25%os, litere 200. nekem az arány ennél a setupnál 2 mûanyagpohár sósavhoz 4 nagy WD-40 kupaknyi peroxid.

mivel átlátszó, ezért lehet látni, hol tart a folyamat - ha nem mar, akkor küldünk még rá peroxid, ha nagyon mar, akkor meg víz. akkor jó, ha forró a tál...a folyamat végeztével vízzel lemosom a panelt, megvárom, míg nyugalmi állapotba kerül a lötty, aztán bele a wcbe - sósav van a domestosban is bõven, az nem árt. fogni meg nem fog, ellenben a vaskloriddal. és sokkal gyorsabb, és olcsóbb: 600 forintból vettem eddig 2 darab A/4es egyoldalas nyáklaphoz való maratót, ennyiért nem kapok rendes vaskloridos elõhívóból egy litert sem...és még a fele televan mindkét flakonnak.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
tam: akármit is látott, komoly fejlesztés van a mosóporok "intelligens" enzimjeit illetõen
több doktori disszertáció és cikk foglalkozik protein engineeringgel, aminek a céges keretek közötti nem publikus verziója a mosópor enzimje

nem tagadom, hogy az eladást viszont nem az észérvek vezérlik, hanem a maszlag, szín, az aktív okszidzsen meg a színes bogyók

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A nagybátyám is imádja a kutyáit. Még sohasem adott nekik tápot.

Hidrogénperoxiddal islehet maratni? Nem is tudtam.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
És melyik milyen?
Néha kedvem lenne nekem is megkóstolni, annyira élvezettel eszik. :)

ja és kis állat kicsit szarikXD

De milyen büdöset és ragadósat tud!!! Hányszor átkoztam, amikor reggel pucolhattam az elõszobát...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Én személy szerint meg szoktam kóstolni a tápot amit veszek a kutyának ;) Sajnos 20-30 ezret nem tudok tápra költeni,de így is szerintem én adom a legjobb tápot itt a környéken :)

Ezzel a bringa-szeretés dologgal kapcsolatban bennem februárban megpattant valami,azóta nem érdekel,simán elballagok mellette....

Ma 3 éve..... :'(

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
találtam egy nagy csomó nyáklapot a minap a suli szertárában, szertárosbácsi meg odaadta nekem, mert neki már nem kell, ellenben látja, hogy én milyen lelkes vagyok. :)

nade ez ilyen elõre lakkozott fotózós nyák, és van rajta egy réteg kék papíros. node én nem fotózóm...szóval a papírt leáztatni még csak csak letudom, de alatta mivel érdemes a ragasztót meg ezt a lakkozást leszedni?

és most jön az a rész, ami a kémikusoknak szól:

acetonra gondoltam, de hidrogénperoxiddal maratok, és nem szeretek olyannal játszani, ami robbanhat (TATP-effekt..).

lakkbenzinre is gondoltam, de abban is van a doboza szerint aceton.

érdemes lenne háztartási benzint vennem holnap, vagy van valami csodaszer?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem akartam egész életem történetét leírva hagyni, no :)
Jó ez, de én spec a bringázásért építettem a bringát.
Rá merem fogni, hogy hónapok óta nem ültem rajtuk sajnos.
A bringák itt vannak mellettem, mégsincs jó érzésem velük kapcsolatban.

Naponta szóba kerül többször a bringázás (hogy hogy nem... :)) és akkor már jobb érzés egybõl... Kéne menni... De az itt parkoló bringa ezt nem adja meg :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
persze.:)

kár, hogy módosítottál az valamelyest igazolt volnaengem is..:)

amúgy meg drukkolni.. nem olcsón rendeltem ma cipõt..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Olee: eskü meg kellett néznem, pontosan mire is gondolsz :) asszem pihennem kéne.

Kela, tuti ismered az érzést mikor ülsz a gépen, és érzed, hogy ez nem teljesen erre való... :)
és akkor kerül elõ egy komplett géppark :)

És nem a bringáért építettem õket. Hanem a használatért.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
egyetértek kelával.
én néha félek is -hogy beugranak és elviszik az egyik bicajom- amikor kiteszem az udvarra a melléképület elé.és reggel ha elkések a suliból, ha nem, mindig megnézem hogy ottvan e.aztán végigsimítom és rohanok a buszhoz:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Thez kolléga, most nézem, hogy milyen frankó gépet árul. Eddig nem is tudtam róla. hmmmm

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

a bringára, mert máshonnan ellopnák.
a pénztárcád se viszed le a ki tudja milyen tárolóba, pincébe.

Ti a bringázást vagy a bringát szeretitek jobban?

Nekem az elöbbi jobban bejön...

én ha tehetném a szobámban tárolnám,, nem mintha nem lenne eléggé biztonságos a garázs..

ja és a bringázást a bringámmal szeretem.. hmert ha csak a bringázás öröméért akkor te sem tartanál annyi bringát;)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Tamaska: ertem en mint mond Lor. De nem en talaltam ki hogy mi a jo a kutyanak, mivel nem ertek hozza. Megkerdeztem a hozzaertoket, mivel van par ismeros. A kajat amit ajanlottak, azt szinten olyanok allitottak ossze akik ertenek hozza. Ezek utan ugy gondolom, hogy en mindent megtettem, es a leheto legjobbat kapja a kis kedvencem.

A gyerekemet szinten nem fogom tesco gazdasagoss szarral tomni, ahogy magamat sem.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
fantasztikus volt a 4 for dance!remélem néztétek!!;)

mi azért vagyunk 6-an, mert a kutya családtag.és nekem a 2. legjobb barátom.meghallgat mindig, nem ugrándozik ha látja rajtam hogy rosszkedvem van, egy érzõ lény.viszont ha én is látom rajta, hogy unatkozik, rosszkedve van, akkor kicsit beszélek hozzá, babusgatom, aztán mintha elvigyorodna, és mehetünk is játszani vagy sétálni vagy vadászni.
és még mindig értelmesebb mint egykét ember.

ez mekkora mááá http://www.trilulilu.../7cb656c32499f0

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a bringára, mert máshonnan ellopnák.
a pénztárcád se viszed le a ki tudja milyen tárolóba, pincébe.

Ti a bringázást vagy a bringát szeretitek jobban?

Nekem az elöbbi jobban bejön...

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
kela14: Teljesen eggyet értek veled. Számomra a háziállat olyan mint egy család tag. S a bringám pedig egy hû társ. Lehet ciki de néha lemegyek a bringámhoz és megbabusgatom.Szerintem LL is hogy ágya mellett van a gépe nyugodtabban alszik esténként s vigyáz rá.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
értem mire próbál MJani célozni és valamilyen szinten meg is értem.. persze nálunk is inkább a kutya családtag- házörzõ, de a bringámat sem tárgyként kezelem.. ergo, ha a kutya húzzá a lábát akkor addig nemfekszemle,amíg pl. meg nemtalálom azokat a ^¢·¢·^¢°¢^¢°¢^ rózsatöviseket, de amellett sem megyek el szó nélkül ha eldõlni látom a bringát,megkarcolom, elesem vele stb...

Lehet,hogy gáz de mindig 1 mondat elmormolásával indulok túrázni is: Én vigyázok rád, remélem te vigyázol rám...= nem vágom földhöz, nem ugrok vele letöréseket, cserébe annyia vágyam, hogy menet közbe ne essen ki alólam a kerék, a teló ne törjön, stb.. lehet, hogy ciki de ezzel vmilyen szinten már emberi "élõ" tulajdonságokkal ruházom fel..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Olee: végülis :)

csak az maggi kockával kevert pörkölt nem biztos hogy az a fajta étel amire a kutyunak szüksége van :)
csak mert mi ezzel romboljuk magunkat :)

mondom ezt mikor viszem le az ebnek a fõtt csirkefejet - miközben adom neki az eukanuba tápot.

ez van.

tv-n netelés ááá de jó :)

LFS-t adna vki? :S

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Sok ember nyersen eszi a halat és jóval tovább él és egészségesebb, mint mi. Pedig állítólag a teljes kiõrlésût, meg vitaminosat, meg marha drágát kell enni, mert az az egészséges.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vole: nem erted lort. nem arrol beszel hogy mit erdemel meg a kutyad, a szandek dijazando, hogy te a legjobbat szanod neki, de nem biztos hogy azt is kapja. Ez olyan mint a mosopor. Inteligens meg megtalalja a foltot meg mittudomen. Erre tesom mikor bent volt a gyarban meselte hogy a sima feher cucchoz kevertek a szines bogyokat. Amibe kek bogyo ment az lett a Tomi, amibe zold, az az Ariel.

nem tudod hogy milyen osszetevok vannak a kutyakajadban es miert. Persze ettol meg lehet jo az, csak mivel nem ertesz hozza ezert el lehet adni neked barmit. Ez nem szemelyeskedes, ha lenne kutyam en is megvennem neki a tapot es engem is ugyanugy venne hulyere a Pedigree Pal. ez ilyen :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F