Hidrogénperoxiddal islehet maratni? Nem is tudtam.
ja. hidrogénperoxid meg háztartási sósav nagyjából 1:10-hez, ha a peroxid 35%os (legtöményebb), a sósav meg 25-30... meg egy kevés víz(minél több a víz, annál lassabb a maratás). én fodrászkellékesben vettem ilyen krémes peroxidot, (figyelni kell, hogy ne mossa le a rávasalt festéket, ha vasalálos módszerrel csinálja az ember), az 12%os, volt 400 ft a liter. cbaban sósav 25%os, litere 200. nekem az arány ennél a setupnál 2 mûanyagpohár sósavhoz 4 nagy WD-40 kupaknyi peroxid.
mivel átlátszó, ezért lehet látni, hol tart a folyamat - ha nem mar, akkor küldünk még rá peroxid, ha nagyon mar, akkor meg víz. akkor jó, ha forró a tál...a folyamat végeztével vízzel lemosom a panelt, megvárom, míg nyugalmi állapotba kerül a lötty, aztán bele a wcbe - sósav van a domestosban is bõven, az nem árt. fogni meg nem fog, ellenben a vaskloriddal. és sokkal gyorsabb, és olcsóbb: 600 forintból vettem eddig 2 darab A/4es egyoldalas nyáklaphoz való maratót, ennyiért nem kapok rendes vaskloridos elõhívóból egy litert sem...és még a fele televan mindkét flakonnak.