Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
lor: jaja, nekem is ezt mondták, hogy inkább 3-4x terhelés az emberéletes cuccok.

koca: hát mert akkortájt nagyfater jó kapcsolatban állt a helyi csapágyboltos-mindenessel, és ez volt olcsóért:D de azóta is forog, úgy, ahogy kell, pedig kint áll ugye a szabadban 15 éve...szóval jó kis szerkezet.:)

CJ: megelõzöm egy kérdésed: a váltók beállításával kapcsolatban egy jó kis írás van a bikemag.hu-n. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.233 hozzászólás
zOrg:

a nagyon primitív megoldás az excel kérdésre:
1. beszúrsz elsõ oszlopnak egy olyan oszlopot, ami felváltva 0 illetve 1 értékeket tartalmaz (ez viszonylag egyszerû, nem kell hozzá végigzongorázni a 800 sort :) ).
2. adatok sorba rendezése az elsõ oszlop szerint szintén könnyû.
3. innen már csak azt kell eldöntened, melyik 400 sort törlöd. :)

nem olyan elegáns mint a makros megoldás, de mûködik.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Leslie: köszi! Nekem is erõs túlzásnak tûnik az a hatalmas zártszelvény. Végülis nem kocsit akarok lengetni rajta, hanem gyereket :) Nem egy súlykategória.

Az egylábú meg azért kell, mert amúgy is egy kisebb köpéssel össze birám nyálazni az _egész_ kertet.

Delma: a felületkezelés csak természetes :) Mondenképpen szükségét érezném egyébként is.

...amúgy meg épp befejeztem a mai napra való munkahelyi baszakodást, úgyhogy húzok a retekbe haza. Nézegessétek a http://www.valasztas.hu oldalt, hogy ne hiába szopjak itt.

--Trifo

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
amúgy én meg lehet h hagyományos 2 lábú hitát csinálnék inkább. nem muszáj olyan vastag anyag, cserébe kicsit többet kell hegeszteni. döntsd el melyik az optimáils.
de amit lor is emlit h hintánál való igénybevétel nem csak annyi h log rajta egy terhelés. ide-oda dinamikusan fogják terhelni a csemeték a szerkezetet. és az 1 lábú tartó hamarabb kifárad :D nagy merevítést tolnék neki ha ragaszkodnék az 1lábúhoz.

dave nagyfater féle: minek egy hintához dupla tömitös csapágy? jó oda 1 sima is...

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Most akkor leteszed, vagy felteszed?!
Nézz inkább tv-t, mert így ki tudja mi lesz belõle... ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ajj, nem tudok gépelni a váltóktól, francba... :P
Hú de örül a hülye fejem, megyek le, fel is teszem õket. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
120HEB
:-)
ahogy szamoltam 10x
de ugye a hintazasbol adodo eroket nem szamoltam, csak azt, hogy log rajta 100kg.
ilyen ember eletes cumokat 3x bizti tenyezovel szokas szamolni

ha ket labuva bonyolitjuk akkor inkabb negy

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
azér egy 3as falú dolog nem olyan hamar rohad ám el... ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
lehet, hogy túlzás, de ha anyagiakban nem több, akkor szvsz trifonak biztosan megéri azt a plusz pár ezrest az, hogy garantáltan túl van biztosítva a gyereke:)

nekünk nagyapám csinált hintát (õ kovács és lakatos), ~0.5 cm vastag falú, ~4-5 cm sugarú acélcsõbõl - igaz az nem ilyen egyszárú volt, hanem kettõ, ilyesmi: |=|, szóval két lába volt, jó mélyen a földben. a hintaszerkezet csapágyazott volt, saját tervezés, esztergásismerõssel megcsináltatta a csészéket meg amit kell, aztán jó kis duplatömítéses SKF csapágyak bele. :) a két lábánál ásott/fúrt két nagy gödröt, abba belerakta a szárakat, amiknek az aljára két darab I-profilt hegesztett keresztbe, aztán az egészet kiöntötte jól betonnal.

kela: nincsmit. hogy hagytad el õket?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Dave nagyon nagy köszi..

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
Kela nézd a jó oldalát: nem az általános iskolás pisis képed lesz minden igazolványon + lesz normális tajkártyád, nem az a szakadt zöld szr...(most már asszem valami uniós taj téma van)

negatívum az hogy rohadt sokat kell várni

valamivel le kellene rendesen kezelni azt a csövet ha a föld alá akarja dugni
csak hogy én is okoskodjak:)

nekemnemvolthintám:(:(

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ha fölbe betolja, akkor 100%, hogy túlzás a 80*80*4....

holnapra mondok valami okosat trifo...
és vigyázz, mer van sok lakatos""mester""... aki hát ja....

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
LL:

Persze úgy, hogy a talprész teljesen a föld alatt lenne, mondjuk 3 betontuskóval rögzítve. Az egész cucc legyen mondjuk 250cm magas (a föld alatti résszel együtt).

tehát fixre akarja:)

kela: személyi okmányiroda.

Mi a teendõ az igazolvány elvesztése esetén?
Három napon belül fel kell keresni valamely körzetközponti jegyzõt (külföldön történõ elvesztés esetén a külképviseletet), és be kell jelenteni a személyazonosító igazolvány elvesztését. A bejelentéskor jegyzõkönyvet vesznek fel az elvesztés körülményeirõl (elvesztés ideje, helye stb.), amit a bejelentõnek alá kell írni Posted Image .
Az elveszett személyazonosító igazolványokat az okmánykörözési nyilvántartásba bejegyzik, és a rendõrség a továbbiakban körözi azt.
Ha valaki elveszti a személyazonosító igazolványát, akkor kérhet helyette újat (pótlás). Ez azonban nem kötelezõ, csak akkor kötelezõ pótolni az elveszett személyazonosító igazolványt, ha a polgárnak nincs érvényes útlevele, vagy érvényes 2001. január 1. után kiadott gépjármû vezetõi engedélye (lásd még: Okmányok elvesztése, megsemmisülése, megrongálódása).

diák iskola, fordulj az ofõdhöz:

Mi a teendõ az igazolvány elvesztése esetén?
Ha az igazolvány elveszett (ellopták), haladéktalanul be kell jelenteni a kiadó intézménynek, és egyidejûleg új igazolványt kell igényelni. A gyors intézkedés egyrészt azért fontos, mert igazolvány híján a tanuló (hallgató) nem tudja megkapni az igazolvánnyal járó kedvezményeket, másrészt megakadályozható, hogy mások visszaéljenek az igazolvánnyal. Hasonlóképpen kell eljárni, ha az igazolvány megsemmisült vagy megrongálódott. Ilyen esetekben az intézmény ideiglenes diákigazolványt ad a tanulónak (hallgatónak) az új állandó igazolvány elkészültéig.

TAJ az meg szerintem okmányiroda:

TAJ kártya pótlása elvesztés, rongálódás, lopás esetén
Abban az esetben, ha a TAJ kártyát elvesztik, az megrongálódik vagy ellopják, bejelentõ lapon újat lehet igényelni, ilyenkor azonban az újabb kártya kiállításáért jelenleg 2200.- forintot kell fizetni Posted Image , Posted Image .

de a magyarorszag.hu-n mindezt te is megtaláltad volna, ott van a fõoldalon, 2 kattintás.;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Gépészemberek! Most kellene segíccség!

Szeretnék a kölköknek hintát csinálni a kertbe, de olyat, amihez csak egy oszlop áll ki a földbõl. Valami ilyesmire gondoltam:

Posted Image

Persze úgy, hogy a talprész teljesen a föld alatt lenne, mondjuk 3 betontuskóval rögzítve. Az egész cucc legyen mondjuk 250cm magas (a föld alatti résszel együtt).

Namármost. Mekkora csõ/zártszelvény kell ahhoz, hogy egy kölök ezen biztonságosan hintázhasson? Jelenleg a nagyobbik is csak 15kg, de én ezt hosszabb távra tervezném.

Ötlet javaslat?

köszi,

--Trifo

arat majd mond hozza leslie

80*80*3 árat tudok fejbõl az 8900 asszem ?! az biztos, hogy 9 alatt..
de én nekem így hallásra baromi túlzásnak tûnik a 4es fal...
trifo: megkérdem holnap a kollegámat (ex lakatos..)

Amúgy ezt így mobil állványnak akarod? mer az sokat segítene a dolgon, ha mondjuk 50-100cm mélyen beletúszkolnád a földbe.

De a csövet felejtsd el, mindenképpen zártszelvényben gondolkozz.. vagy I gerenda? :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
ha elvesztettem a személyi+diák+Taj kombót, akkor mi a teendõ? okmányiroda?

mennyibe fáj?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Sala: yeeeee! Akkor elkezdem gyüjtögetni a családi pálinkákat fizetségül :)

--Trifo

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát
Eszközök/Makró/Makrók
Itt beírod felül a makró nevét, Létrehoz, és a szerkesztõbe bemásolod a kódot.
Utána visszamész a Munkafüzethez (Excel fõablak), és megint
Eszközök/Makró/Makrók
Kiválasztod a makrót, és Indítás.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
tomidny:
KÖSZÖNÖM!

Megtaláltam...
"In idem flumen bis non descendimus"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Nah ha olyat akarunk, hogy az üres sorokat vizsgálgassa, akkor ez kell:
Sub Torolgetes()
    t = 2
    While Cells(t, 1).Text <> ""
        Rows(t).Select
        Selection.Delete Shift:=xlUp
        t = t + 1
    Wend
End Sub
A while feltételnél kell megadni a számnál (1) a vizsgálandó oszlop számát. (nem megijedni, hogy nem X,Y sorrendben van a dolog!)
Na mára ennyi elég is lesz a Excel makrózásból.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
szerintem VB makró
Mondjuk ilyen:
Sub Torolgetes()
    For t = 2 To 800 Step 2
    Rows(t).Select
    Selection.Delete Shift:=xlUp
    t = t - 1
    Next
End Sub
Mondjuk az a 800, az hülyeség, de legalább biztosan megcsinálja mindre ;)
Lehetne úgy is csinálni, hogy vizsgálja az üres sorokat is, és akkor hagyja abba ha olyat talál...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök