Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jó kis kerékbilincs rá.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Nyugodt, higgadt hangon mondtam mosolyogva. :)

Kár, az ilyeneket össze kell verni.:(
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nyugodt, higgadt hangon mondtam mosolyogva. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
No, pedig Jorus vérmérséklete alapján minimum egy kamionnak kellett volna megtolnia, hogy egy ilyen kifusson a száján...
Út legszélével nem csak az a gond, h az említett módon ledudálható semminek néznek az ótósok, hanem, h oda összpontosul az összes szemét, így minden létezõ tárgy, ami a kerék gumijában képes akármilyen módon kárt okozni.
Én anno Borsiék felé menet szedtem össze anno a Vörösvárin egy 6*2 centi hosszú, hegyes horgot, ami menet közben még a vázba is belevert, pedig csak a fele lógott ki a kerékbõl...Máig õrzöm :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
tamaska: dobtam egy mailt, holnap zaklatlak:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
1 méterre közlekedhetsz az út szélétõl, szal nem dudálhat le senki az árokig. Illetve megpróbálhatja, csak nem javasolt. Ha nagyon lehúzódsz nem fog figyelni arra, hogy megelõzzön, simán csal el fog menni melletted, amivel simán le is szoríthat. Ha már elõznie kell, akkor figyelni fogja a szembejövõket, és akkor meg fogja tudni tartani az oldaltávolságot is. Nemrég Aquincum felé tekertem az összekötõ hídtól, ott elég dzsindzsa az út széle, 30-40 centis mélyedések, repedések, kátyúk. Mindez tele vízzel persze. Naná, hogy nem azokban karatézom át magam, hanem beljebb húzódom. Mögöttem duda. Hátranézek, vasárnapi apuka. Középsõ ujj felmutat, tovább haladás. Egy autót kellett elengednie szembõl, utána meg tudott elõzni, mellettem lelassít, vmit magyaráz. Mondom takarodjakur*anyádba, vagy állj félre. Az elõbbit választotta.

Két kép következik ma estérõl, nem szeretném, ha megint kromofágos, kerékkilukasztós menjanyádba flém lenne belõle. Csak úgy. Ja, megint egyedül fogasoztam, depis. :)

A szokásos hely.

Feltöltött kép

Emmeg kicsit bentebb.

Feltöltött kép

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
idekint 10 bringasbol 8 hord fenyvisszavero dolgot [nem csak kukasmelleny van!] es szerintem egyiknek se faj. Mondjuk itt sisakt is hordanak. no-ferfi, fiatal-oreg, 4eves gyerek, mindenki. MAjdnem minden alkalommal mikor eladunk egy biciklit, megy vele egy sisak is. Igaz ennek megfeleloen benne voltunk a top3ban, ami a MET eladasokat illeti angliaban. :)

amugy a melleny se ved, haveromon is volt, meg ket smart lampa a kormanyon, es megis szembol utottek el. Rohogtuk is, hogy hogy lehet egy narancsarga kleinen meno elefantot [100kilo a srac] nem eszrevenni :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ja igazából azért felesleges iitt ez az egész, mert úgyse lesz az egészbõl semmi. csak kampány.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ne legyen mar mindenki elore okos megint! Majd meglatjuk.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tjah, bocs:)
A szememben 2 külön téma az, h ha autós elõtt mész az úton és az ledudál te meg alkalmasint feljegyzed a rendszámát és rágyújtod a házát :) - itt nem konkrétan Thez házáról van szó!! :-D
mint az, h busz elõtt haladsz, és azt a saját sávjában, akár akaratlanul is, de nem hagyod elmenni
mert a második esetben 1. ugyebár saját sávról van szó 2. nem 1 v 2 embert akadályozol, hanem 30-at, 50-et
itt inkább csak az elméleti síkról van szó, h sajnos, be kell ismerni, a kerékpározás nincs azonos szinten a tömegközlekedéssel, eleve, ez nem mindenki számára alternatíva...

Kellemes emlékeid vannak Itáliáról :)
Mi is voltunk ott, és nekünk 1értelmûen az jött le, h sokkal rosszabb a közlekedési morál, több az idegbeteg sietõs tuskó :-/
Meg van kismillió halálrobogós és dugó.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
kala, szerintem lezártuk a dolgot és jó is volt úgy ;)

a busz nem para, kikerül...

rómában bezzeg.. nincs sok bringás sõt.. alig van
de egyszer csak azt vettem észre, hogy nagyon lassú a busz (ott ez nem természetes, mint nálunk) egy bringás ment elõtte... nem dudált, nem anáyzott, hanem várt egy kicsit, aztán elment.. senki nem halt bele, behozta a következõ egyenesben azt a pár másodpercet... és mostanában nálunk is néha már már ilyenek a sofõrök.. néha meg leszorítanak jól, de hát na :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

az meg hogy a kerékpáros ezentúl az egész sávot magának tudja, ennél nagyobb baromságot még nem hallottam.

Thez, végülis kerékpáros vagy te is?!? :)
Mit sáv, út lenne jó!

Valszeg amúgy, bár nemtom, milyen széles egy busz, azért van esetleges feltételként egy minimum sávszélesség meghatározva, h a busz adott esetben el tudjon haladni a kerékpáros mellett biztonságosan...
Az említett 7es példát pont ezért hoztam, mert ezt pl. a Rákóczin sajnos nem tudom elképzelni, és az eléggé fontos útvonal.
Más kérdés, h önmagával szúr ki, aki ott teker, úgy, h nem sietõs neki nagyon - a levegõre gondolok...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ezt fogom tenni ha úgy alakul;)
de mind1, túl van reagálva az egész;)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
miért ne fogjam így fel? legalább annyira meg vagyok gyõzõdve a saját igazamról, mint te ;)

szerintem egyszerûen hülyeség amit írtál, szimplán túlreagáltad azt a 2 sort, ami a 600 oldal közül lesz valahol

ha valaki autópályán a 3 sáv közül a középsõben megy, 90el, nem dudálod le? de
menjen a szélére

az hogy mit lehet, meg hogy mi hogy mûködik a valóságban, két külön dolog.. de miért is én magyarázom ezt?!

szóval nyugodtan dudáld csak le, ha valaki pofátlanul megy középen, fölöslegesen

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
:) nem. ne így fogd már fel:) csak ha az autóban ül valaki, és elötte az út közepén megy egy akármilyen jellegü bringás, azt most ledudálja jogosan az árokig. ezentúl nem teheti, hisz jó helyen megy
elég egyet kifognod, és kihullik az összes hajad;)
jó heylen vagyunk az út szélén szerintem, na de mind1 is, ez csak saját rövid, és felesleges eszmefuttatás volt.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
reálisan gondolkodni? áá szóval ez a kulcsszó, innen jön minden bölcseeség

akkor cáfoljuk meg a "reális" gondolkodást

elég sokat bringézom városban, nem annyit, mint egy futár, de ahova kell, bringéval megyek (kivéve egy két esetet ;) ). tudod mennyi bringást látok mostanában? naponta mondjuk 50-60at. talán többet is, nem szoktam számolni...
nap mint nap, a város különbözõ pontjain

ebbõl tudod hány streeter gyerkõc? mondjuk 15
ez azért elég sok... de tudod hány megy ebbõl az úttesten? mondjuk 2

és tudod hány tudja ebbõl a kreszt? ...

szerinted komolyan ettõl a 2-3 dologtól lesz komoly változás? hol itt a reális gondolkodás...

szép dolog, hogy egyre több mindent lehet, de nem kell hasraesni tõlük...

nem kell mindig a legroszabbra gondolni ;) nem ettöl lesz reális...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
de utána visszamentem, mert ott a helyem. és nem tartom fel a forgalmat, csak mert.
érted. lehet mindig a legrosszabbra gondolok, de most épp elképzelem a hülye streetesgyerekeket akik bent kolbászolnak a sáv belsõ felén, mert épp viccesek. ledudálni, leküldeni az út szélére meg nem lehet, mert jogosan vannak ott;)

tudom hülyeség reálisan gondolkodni, de sajnos nekem csak így megy.

amúgy nem félek, mert ez csak választási igéret nekünk;)
hátha a bringások is rájuk szavaznak.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
az, hogy nem kötelezõ a jobb szélén menni, az nem jelenti azt, hogy mindenki az út közepén fog menni...
persze így is fel lehet fogni, nem is csodálkozom rajta... :P

te is mondtad, hogy amikor lekésted a vonatot és dzsuva volt az út szélén, bementél addig, amíg tiszta nem volt az út... ezen túl ezt legálisan teheted meg és nem kell fejet hajtani az anyázó autósoknak. ennyi
teljesen jó ötlet

csak miért pont a választások körül merült fel, hogy a bringásoknak is kéne valami..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem a fényvisszaverõ ellen vagyok hanem a citromsárga kukásmellény ellen;)amit nem fogok felvenin. az meg hogy a kerékpáros ezentúl az egész sávot magának tudja, ennél nagyobb baromságot még nem hallottam.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A melleny csak varoson kivulrol szol es bar en is ellenzem, azert van ott egy olyan kitetel is, hogy vagy fenyvisszavero ruha. Mivel a bringas cipom fenyvisszavero, igy reszemrol ez sem zavar. :) Az erdos torveny ugyan nem korlatoz, de nem volna jo, ha az erdesz egy szot sem szolhatna es nem a tilosban jarnank? Az pedig szinten jol hangzik, hogy nem kis penz es elkulonitve, tehat ha az onkormanyzatok a kedvunkben akarnak jarni, akkor ebbol lesz is valami. Marpedig az utobbi idok felvonulasai miatt szerintem eleg sokan akarnak mostanra a kedvunkben jarni (es akkor meg nem is beszeltunk arrol, hogy aprilis 22-en brutalisan sokan leszunk szerintem). A busz savos dologgal nem ertek egyet, nyilvan a bringas nem fog kocsogolni a buszosokkal, de legalabb van lehetoseg szabalyosan ott menni, amikor a busz eppen nincs a kozelben, szoval szerintem ezzel sincs gond.
A legnagyobb eredmenynek pedig azt tartom, hogy egyaltalan foglalkoznak velunk es konkret dolgokrol van szo, nem igeretekrol. Egyebkent a szkeptikusok kedveert is masoltam be a linket, mert ugye sokan mondtak anno, hogy minek felvonulni. HA nincsenek a CM-ek es nincs a mostani tour de voks, a fekete vonulasok, stb. akkor ez a cikk csak egy alom lenne.

Egyebkent pedig a tokom tele van. Tul sokaig voltam lusta, most Tag&Rename es Bulk Rename Utility segitsegevel is harom oraja rendezem az mp3 gyujtemenyem es meg 10Gb hatra van. :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak