Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #3)
Írta 2006. április 06. - 12:08

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
vendég_Charon_*
Írta 2006. április 06. - 11:59

rámás (tényleg margarinos vajon...?) csizma
"rámás csizma"
A 19. század vége felé, a 20. század elején szögezéssel kezdik hozzáerõsíteni a talphoz a felsõrészt. A csizma talpa így két részbõl áll: egy béléstalpból és egy járótalpból. Ennek egyik változata a nagyon divatossá és népszerûvé vált ún. rámás csizma. Ezt úgy készítették, hogy a béléstalppal való találkozásnál a felsõbõr szélére egy keskeny bõrcsíkot varrtak, az volt a ráma, és ehhez szögezték hozzá a járótalpat. A szögezett talpú rámás csizma nem lett azonnal általános divattá. A 19. század végén készült rámás csizmákon kívül még fordított, azaz magyar csizmát is készítettek (a talp belsõ széléhez hozzávarrták az ugyancsak kifordított felsõbõrt, majd a csizmát színére fordították.)
Magyar Néprajz III., Akadémiai Kiadó (1991), 378.o.
Írta 2006. április 06. - 11:33

Pécs amúgy jó hely. Szeretek ott. Van Kispál, meg jó hegyek, meg jó gádzsik.
meg (Perfect) Symmetry zkr /van még ?/ meg életem egyik legnagyobb koncertélménye.....3 éve /vagy 4 a fasz tuggya/ a 3. prog metal fesztivalon, a lebetegedett zenekar miatt Devon Graves egyedül egy szál gitárral.....felejthetetlen hangulat....

Köszi! Nekem nagyon hiányzik, hogy esténként nem túristákkal, meg kutyasétáltató emberekkel telerakott bicikliúton tekerek, hanem a volt háztól 20 méterre lévõ sárga jelzésen a vértesben róttam a napi köröket.
ahogy örexem 1re jobban meg tudlak érteni....pedig én nem is pösti vok....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. április 06. - 10:13

Falun is szeretek lenni, olyan 2 hét idõtartamot, jó, hogy csönd van, hogy nyugi van, hogy délelõtt, csak a fekete ruhás nénik rámás (tényleg margarinos vajon...?) csizmájának kopogása töri meg a csendet, ahogy a misére sétálnak, a tikok, meg a kecskeállatok hangjai, a frissen kaszált széna, esténként az eltüzelt avar illata is jólesik, meg a csend éjszakánként. Abszolút rekreáció.
Köszi! Most aztán tényleg sokat segítettél ennek a nagy rakás kutyaszaros betonbasznádnak az átvészelésében.:cry:
Ezt a rohadt egy évet csak kibírom már valahogy. Nekem nagyon hiányzik, hogy esténként nem túristákkal, meg kutyasétáltató emberekkel telerakott bicikliúton tekerek, hanem a volt háztól 20 méterre lévõ sárga jelzésen a vértesben róttam a napi köröket.:cry:
Írta 2006. április 06. - 10:06

Falun is szeretek lenni, olyan 2 hét idõtartamot, jó, hogy csönd van, hogy nyugi van, hogy délelõtt, csak a fekete ruhás nénik rámás (tényleg margarinos vajon...?) csizmájának kopogása töri meg a csendet, ahogy a misére sétálnak, a tikok, meg a kecskeállatok hangjai, a frissen kaszált széna, esténként az eltüzelt avar illata is jólesik, meg a csend éjszakánként. Abszolút rekreáció.

Aztán persze 2 hét után mindez kezd idegesíteni, a város meg hiányozni. Mégicsak betonbunkó vagyok na.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. április 06. - 09:15

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2006. április 06. - 09:07

Írta 2006. április 06. - 08:59

-=B.B.B.=-
Írta 2006. április 06. - 08:50

Egyébként erre már én is gondoltam. Papolnak itt nekünk, hogy ilyen vasúthálózat, meg olyan autópályák stb.... Minek????? Professzionális módon összekötött belvízhálózatunk van! Gondolát és vizibiciklit mindenkinek!!!

Írta 2006. április 06. - 08:48

mindenhol ilyen szar idõ van??
eladom a bicikliket és vizibiciklit veszek helyettük :S
-=B.B.B.=-
Írta 2006. április 06. - 08:30

Írta 2006. április 05. - 22:03

ezért sem értettem a "rotfl"-t.
Írta 2006. április 05. - 22:00

nem ezt mondtam, tessék csak kifordítani a szavaim;)
akkor miért kell errõl tovább beszélni? nemértem nemértem.
Nem állt szándékomban kiforgatni, ha sikerült akkor bocsánat.
És csaka zért görgettem tovább a kereket mert csak azt hallani hogy budapest jó/rossz, falu jó/rossz

.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. április 05. - 21:34

jártam már ott is, meg sok helyen ám..

Írta 2006. április 05. - 21:31

én nemtudom. egyszerüen nem tudok itt érden mit csinálni magammal, mert csend van meg vidék meg anyámkínja. sehol semmi pezsgés, semmi mozgás, semmi sem. ha meg csinálunk pezsgést akkro meg a kedves helyiek hívják a csend és rend hû õreit... szal aludni kiváló hely. csak mivel 6 éves korom óta abban a zsibvásárban vagyok reggeltõl estig, így nekem hiányozna a pörgés meg az ezer ember. ennyi
tessék, rotfl. lol, meg hehe meg földönfetrengés.
De thez, nem csak Pest és Érd van az országban.
Pest számomra undoritó, nagy, meg büdös.
Egy _tényleges_ falu meg nagyon latymatyag...
Pécs véleményem szerint Pest és a falu között helyezkedik el, mind méretben, mind pezsgésben.
Tehát nem kell fõvárosban élni, ha unod a falut (vagy a kisvárost), vannak nagyobb városok is.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. április 05. - 21:27

II. ker. Zöldmáli és Felsõ Zöldmáli utca találkozása, buszmegálló.azért feltûnt, hogy témát váltottam?
van ilyen szadeszes plakát, a lehelen láttam eddig csak, közelebbi is kéne.
bumm-bumm
Írta 2006. április 05. - 21:26

nem tudjátok, hogy bp-n a lehel téren kívül hol van olyan plakát, hogy '4 éve jöttem fel (asszem ide jön a sic!), még mindig szeretem a várost stb...' ? (egy pcsa törökülésben rajta közben nagyban...)
A 61-es villamos megállójában, a Móriczon.
Írta 2006. április 05. - 21:25

köszi, ez jó, tök közel van.móricz zsiga körtérnél a 3-as busz megállójánál van kint nagyban
megyek oszt 'leexponálom'.
Tin, neked is köszi.
Továbbá VV-nek is.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. április 05. - 21:24

Írta 2006. április 05. - 21:23

amire kell nekik kiválóNem ertem mit szerettek a Kuplung-ban. Egy iszonyatosan undorito, lepusztult, fustos, osszefirkalt lepratanya. Hihetetlen milyen igenytelen emberek jarnak oda.
Erre kiderul hogy ti is. Pedig azt hittem...

b*baszni, na meg nézni ahogy a többi vendég az asztalnál ülve megtekerje a füvescigit, majd kimenni az ajtóba elszívni...
régen jócska hely volt, lehet még arra emlékeznek:)