Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
katasztrófa turizmus bassza +
http://www.origo.hu/...0405avizbe.html
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

rámás (tényleg margarinos vajon...?) csizma

"rámás csizma"
A 19. század vége felé, a 20. század elején szögezéssel kezdik hozzáerõsíteni a talphoz a felsõrészt. A csizma talpa így két részbõl áll: egy béléstalpból és egy járótalpból. Ennek egyik változata a nagyon divatossá és népszerûvé vált ún. rámás csizma. Ezt úgy készítették, hogy a béléstalppal való találkozásnál a felsõbõr szélére egy keskeny bõrcsíkot varrtak, az volt a ráma, és ehhez szögezték hozzá a járótalpat. A szögezett talpú rámás csizma nem lett azonnal általános divattá. A 19. század végén készült rámás csizmákon kívül még fordított, azaz magyar csizmát is készítettek (a talp belsõ széléhez hozzávarrták az ugyancsak kifordított felsõbõrt, majd a csizmát színére fordították.)

Magyar Néprajz III., Akadémiai Kiadó (1991), 378.o.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Pécs amúgy jó hely. Szeretek ott. Van Kispál, meg jó hegyek, meg jó gádzsik.

meg (Perfect) Symmetry zkr /van még ?/ meg életem egyik legnagyobb koncertélménye.....3 éve /vagy 4 a fasz tuggya/ a 3. prog metal fesztivalon, a lebetegedett zenekar miatt Devon Graves egyedül egy szál gitárral.....felejthetetlen hangulat....:)

Köszi! Nekem nagyon hiányzik, hogy esténként nem túristákkal, meg kutyasétáltató emberekkel telerakott bicikliúton tekerek, hanem a volt háztól 20 méterre lévõ sárga jelzésen a vértesben róttam a napi köröket.

ahogy örexem 1re jobban meg tudlak érteni....pedig én nem is pösti vok....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Falun is szeretek lenni, olyan 2 hét idõtartamot, jó, hogy csönd van, hogy nyugi van, hogy délelõtt, csak a fekete ruhás nénik rámás (tényleg margarinos vajon...?) csizmájának kopogása töri meg a csendet, ahogy a misére sétálnak, a tikok, meg a kecskeállatok hangjai, a frissen kaszált széna, esténként az eltüzelt avar illata is jólesik, meg a csend éjszakánként. Abszolút rekreáció. :)

Köszi! Most aztán tényleg sokat segítettél ennek a nagy rakás kutyaszaros betonbasznádnak az átvészelésében.:cry:

Ezt a rohadt egy évet csak kibírom már valahogy. Nekem nagyon hiányzik, hogy esténként nem túristákkal, meg kutyasétáltató emberekkel telerakott bicikliúton tekerek, hanem a volt háztól 20 méterre lévõ sárga jelzésen a vértesben róttam a napi köröket.:cry:

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Pécs amúgy jó hely. Szeretek ott. Van Kispál, meg jó hegyek, meg jó gádzsik. Meg ott lakik nagybátyám, és mindenki rendes vele a városban, és vannak franya éttermek, és rend van, meg tisztaság.

Falun is szeretek lenni, olyan 2 hét idõtartamot, jó, hogy csönd van, hogy nyugi van, hogy délelõtt, csak a fekete ruhás nénik rámás (tényleg margarinos vajon...?) csizmájának kopogása töri meg a csendet, ahogy a misére sétálnak, a tikok, meg a kecskeállatok hangjai, a frissen kaszált széna, esténként az eltüzelt avar illata is jólesik, meg a csend éjszakánként. Abszolút rekreáció. :)

Aztán persze 2 hét után mindez kezd idegesíteni, a város meg hiányozni. Mégicsak betonbunkó vagyok na. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
hehe,nagycsöcsû lányok meg szaladnának embert menteni,de az öregek meg szívinfarkust kapnának a látványtól :o

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Itt az üzletem elõtt folyik a Rákos patak. Ami patak helyett most inkább valami kisebb folyó és ellenkezõ irányba folyik, mint eddig. Elvileg a Dunába ömlene arrafelé, amerre lakom. Van ötlet, hogy jetski-vel kéne dolgozni járni. Mekkora király lennék! Tiszta bévaccs lenne!:D :D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Olee,a takarítóbiznisz mellé beveszel csendestárnak és árulunk wasserradot is :D

-=B.B.B.=-

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Itt is kaki!

Egyébként erre már én is gondoltam. Papolnak itt nekünk, hogy ilyen vasúthálózat, meg olyan autópályák stb.... Minek????? Professzionális módon összekötött belvízhálózatunk van! Gondolát és vizibiciklit mindenkinek!!!:)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
'morgen
mindenhol ilyen szar idõ van??
eladom a bicikliket és vizibiciklit veszek helyettük :S

-=B.B.B.=-

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás
brucenak:
http://www.fn.hu/fil...alogus/439/5140

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
falu jó:) okos dolog. annak, aki azt szereti.város pedig ugyanez;)
ezért sem értettem a "rotfl"-t.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

nem ezt mondtam, tessék csak kifordítani a szavaim;)

akkor miért kell errõl tovább beszélni? nemértem nemértem.

Nem állt szándékomban kiforgatni, ha sikerült akkor bocsánat.
És csaka zért görgettem tovább a kereket mert csak azt hallani hogy budapest jó/rossz, falu jó/rossz :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem ezt mondtam, tessék csak kifordítani a szavaim;)

jártam már ott is, meg sok helyen ám..:) én ezt szoktam meg, én ezt szeretem továbbra is. más is jó, de te is azt írod hogy ki mit szok, szeret meg. akkor miért kell errõl tovább beszélni? nemértem nemértem.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

én nemtudom. egyszerüen nem tudok itt érden mit csinálni magammal, mert csend van meg vidék meg anyámkínja. sehol semmi pezsgés, semmi mozgás, semmi sem. ha meg csinálunk pezsgést akkro meg a kedves helyiek hívják a csend és rend hû õreit... szal aludni kiváló hely. csak mivel 6 éves korom óta abban a zsibvásárban vagyok reggeltõl estig, így nekem hiányozna a pörgés meg az ezer ember. ennyi
tessék, rotfl. lol, meg hehe meg földönfetrengés.

De thez, nem csak Pest és Érd van az országban.

Pest számomra undoritó, nagy, meg büdös.
Egy _tényleges_ falu meg nagyon latymatyag...
Pécs véleményem szerint Pest és a falu között helyezkedik el, mind méretben, mind pezsgésben.
Tehát nem kell fõvárosban élni, ha unod a falut (vagy a kisvárost), vannak nagyobb városok is.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

azért feltûnt, hogy témát váltottam?

van ilyen szadeszes plakát, a lehelen láttam eddig csak, közelebbi is kéne.

bumm-bumm

II. ker. Zöldmáli és Felsõ Zöldmáli utca találkozása, buszmegálló.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

nem tudjátok, hogy bp-n a lehel téren kívül hol van olyan plakát, hogy '4 éve jöttem fel (asszem ide jön a sic!), még mindig szeretem a várost stb...' ? (egy pcsa törökülésben rajta közben nagyban...)

A 61-es villamos megállójában, a Móriczon.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

móricz zsiga körtérnél a 3-as busz megállójánál van kint nagyban

köszi, ez jó, tök közel van.
megyek oszt 'leexponálom'.

Tin, neked is köszi.

Továbbá VV-nek is.

:)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
móricz zsiga körtérnél a 3-as busz megállójánál van kint nagyban
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Nem ertem mit szerettek a Kuplung-ban. Egy iszonyatosan undorito, lepusztult, fustos, osszefirkalt lepratanya. Hihetetlen milyen igenytelen emberek jarnak oda.
Erre kiderul hogy ti is. Pedig azt hittem... ;)

amire kell nekik kiváló:)
b*baszni, na meg nézni ahogy a többi vendég az asztalnál ülve megtekerje a füvescigit, majd kimenni az ajtóba elszívni...

régen jócska hely volt, lehet még arra emlékeznek:)