Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
jelentem észak felõl GIGANTIKUS fekete felhõ úszik lomhán Százhalombatta felé.
Hóvihar rulez

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Azaz.. "i" a válasz.

Egyszer volt hol nem volt, egy matematikus valami k*rva bonyolult számolásba kezdett, és kijött neki az hogy valami a négyzeten = -1. Mivel ez elvben lehetetlen, ezért azt a bizonyos számot amit négyzeten = -1 behejetesitette "i"vel majd folytatta a számolást, és a végén kikombozta hogy az "i"-k eltüntek az egyenletéböl, és a többi számolása helyes maradt. Tehát megcsinált ugy egy egyenletet hogy egy matematikai lehetetlenség benne van, majd eltünik a számolás soran.

Ha valaki unatkozik TI-83+ számologépen 2nd .-nál találhato az "i", vicces eredményeket ad ki..pl i^5=i vagy i^7 = -3E-13-i = (-0.0000000000003-i) a gyök"i" meg le se irom olyan hosszu.

Még hogy nem lehet matek orán szorakozni :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

....szimbólummal jelölünk, és benne azt az elemet, melynek négyzete -1, tehát az imaginárius (képzetes) egységet, melyet
Feltöltött kép -vel jelölünk többféleképpen is megkaphatjuk...

http://hu.wikipedia..../Komplex_számok ;)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
ez az "i" betû csak egyetemen van...
asszem ebben most nem tudok segíteni, majd xnagyobb egyenlõ másfél év múlva ;) ((ha minden jó megy persze))
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ez nagyon elborult, de ha gyök -1 = i akkor i^2 = -1 és akkor i^6 = -1 :D De tuti nem :D Nem is tudom, ez hogy mûködik.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hát jah, a komplex számokra én is gondoltam..végülis ha ott van gyök(-1), akkor lehet, hogy van olyan szám, aminek a négyzete meg a hatodika -1...de sajnos ott még mi sem járunk:P

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nem komplex szám vagy mifene? Ott még nem járok, de mintha gyök -1 is létezne és az i lenne, vagy mi?
Nem akarok hülyeségeket beszélni :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
kosina: jelenlegi tudásom szerint én is ezen a szinten vagyok:D

csuporka: ez egy konkrét szám vagy egy függvény? mert ha függvény, akkor f(x)= -(x^2) hozzárendelési szabály esetén a -1 és az 1 függvényértéke is -1 lesz:D

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Nekem is van számologépem ne agodj :) az ucso kérdés csak ráadás volt.

No mindegy el van döntve megyünk meghalni.

És bonusz kérdés a sok unatkozo matekosnak:

X a másodikon = -1 (de a hatodikon is)
X = ?

az nem úgy van, h. negatív számok páratlan hatványa is negatív, vagyis -1 a köbön, az minusz 1 lesz és -1 a négyzeten, az +1... :o
olyan szám nincsen, amit ha négyzetre emelsz, az negatív lesz, ha jól tudom...
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Eskü létezik...de még hagyon hogy picit tépödjetek rajta, vagy nem, de azt is tul fogom élni...

Najo annyit segitek hogy egy grafikus számologépen meg lehet találni ha van kis szabadidöd :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
1: nálunk olyan van, hogyv agy suliba mész hétfõkeddszerda és csütpéntek szünet, vagy pedig sítáborba vasárnaptól szombatig. a sítábor persze pénzes, de ahhoz képest, hogy hova megyünk -val di fiemme-, meg úgy egy normál utazáshoz képest jó ára van, sok támogatást kapunk az önkormányzattól meg a sulitól.

2: itt is olvadni fog lassan, szinte biztos.

csuporka: azt hogy?:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

itt konkrétan már 5 centi van az utcán, és nem érdekel, hogy elolvad, (1.) holnap úgyis sítábor. kell ennél jobb ómen?

1. Menj a p*.... :D Én meg suliba. :)
2. Nálunk olvad, de nagyon :(
White Horse

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Nekem is van számologépem ne agodj :) az ucso kérdés csak ráadás volt.

No mindegy el van döntve megyünk meghalni.

És bonusz kérdés a sok unatkozo matekosnak:

X a másodikon = -1 (de a hatodikon is)
X = ?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
itt konkrétan már 5 centi van az utcán, és nem érdekel, hogy elolvad, holnap úgyis sítábor. kell ennél jobb ómen?:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

végre hóesésre ébredtem, oh yeah!:)

Ja, jó is lenne, ha nem olvadna el :( Mert ez a locs-pocs nekem nem hiányzik.
White Horse

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
végre hóesésre ébredtem, oh yeah!:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Mennyi 5ln(12) lol?

12,42453325 :D
White Horse

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Pár gyors kérdés

Szerintetek jár a fogas ilyen idöben? És a jani hegy milyen lesz? nagyon nyaktörés gyanus a dolog ha elmennénk bringázni? Vagy inkább silécet vigyünk? Mennyi 5ln(12) lol?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
váltottam operára mozilláról.
a netem pedig 8000/512k

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
Szakad a hó és fújja a szél is... :(