Abból gondolom, hogy én is az voltam odakinn.
Jelentkezz be Regisztrálj
Üzenõfal (archív #3)
Írta 2007. március 21. - 02:02
Abból gondolom, hogy én is az voltam odakinn.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. március 21. - 01:04
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. március 21. - 00:30
Kaweagucsui San (Sun?) (Son)
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. március 21. - 00:22
Írta 2007. március 21. - 00:06
zsír. támogatom !
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. március 20. - 23:54
Írta 2007. március 20. - 22:42
Ilyesmire gondoltam én is, de nem megoldás hosszabb távon (sem).zOrg, és olyat nem lehet csinálni, hogy ha megírok egy 40 soros hozzászólást, és megnyomom az elküldést, akkor nem elutasít, hanem berakja egy nagy "kosárba" az üzenetemet, és aztán utasít csak el...és majd akkor postolja, ha van rá erõforrás?
amúgy azért gondolom örültök, hogy a bikemag.hu-t ilyen sokan látogatják;)
Látogatottság: örülünk persze, csak a vasat ne nekünk kellene fizetni...
Esetleg a Szan hozzánkvághatna egy olyan nagy kék gardróbszekrényt, csak úgy...
Írta 2007. március 20. - 22:33
amúgy azért gondolom örültök, hogy a bikemag.hu-t ilyen sokan látogatják;)
ptom: 18 év alatt nincs vizítdíj;), meg is döbbentem tegnap, amikor nem kellett fizetnem a doktorbácsinak...
Írta 2007. március 20. - 22:31
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!
Írta 2007. március 20. - 22:28
Minden lekérés, küldés után lehetne "kapcsolási díj"! enté! A százalékot majd leosztjuk...
Írta 2007. március 20. - 22:26
Mint a kapcsolási díj? Halló...!
:D:D
Aztán ha nem javul, akkor bevezetjük a hozzászólás utáni elvárt sarcot az alsó sávban futó bankszámlaszámra...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. március 20. - 22:19
Be kell vezetni egy vasterhelés riadót. Páros napokon a magánhangzóval kezdõdõ nevû felhasználok, páratlan napokon pedig a mássalhangzóval kezdõdõ nevûek használhatnák a fórumot.
Aztán ha nem javul, akkor bevezetjük a hozzászólás utáni elvárt sarcot az alsó sávban futó bankszámlaszámra...
Írta 2007. március 20. - 22:15
Írta 2007. március 20. - 22:14
Írta 2007. március 20. - 22:13
Be kell vezetni egy vasterhelés riadót. Páros napokon a magánhangzóval kezdõdõ nevû felhasználok, páratlan napokon pedig a mássalhangzóval kezdõdõ nevûek használhatnák a fórumot.Szóval magyarul: rendes fórumozó éjfél, és reggel hat óra között jön ide, hogy egyenletesen terheljük a fórumot.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. március 20. - 21:42
es aztan oten fogunk focizni a galaxis meretu jatszoterunkon juheeee
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. március 20. - 20:39
Tényleg csak próbáltam icipicit rávilágítani a dolgokra - csak "megszaladt" a billentyûzetem.Én ehez teljesen hülye vagyok. Én naív felhasználóként csak azt veszem észre, hogy régi téli napokon egyszerre százan, százötvenen voltunk fent és nem észleltem problémát.
De én tényleg nem értek ám hozzá.
Igazából az a gond, hogy igencsak átalakultak a Bikemag.hu-t böngészõk szokásai. Nem "bekukkantotok" kicsit a portálra, fórumra, piactérre, stb. hanem egyre több idõ töltötök itt (exponenciálisan több "kérést" - ami lehet egy keresés, kilistázás, üzenetküldés - produkálva) - erre sokkal nehezebb optimalizálni. És sokkal kevésbé elegendõ "brute force" a vas méretét növelni hozzá.
Iszonyatosan nõ az apróhirdetõt használók száma (januári napi átlag 2.500-ról mostanra permanens napi 4.000 körül járunk - és ahogy megyünk belefele a szezonb' a helyzet csak "romlik"), amit leginkább egy vadonatúj szoftverrel fogunk tudni normalizálni. Aprócska gond, hogy a szoftver még "nempublikus béta" állapotban tart a fejlesztõnél - hiába venném meg már ma.
No way: ennél __sokkal__ gázosabb volt a terhelés cirka egy éve, akkor is a különféle szolgáltatásokkal "sakkozgattam"; melyik mekkora terhelésnél utasítsa el a felhasználót. Ha romlik az alább csatolt grafikon átlaga megint ezt fogom tenni - az adatbázis költöztetés és optimalizálás határideje ugyanis egyelõre nem konkretizálható. Sikerülhet egy-két héten belül is, de elhúzódhat nyár elejéig.
Ami biztos: mint minden ilyen problémás idõszakban, lesz topikja a dolognak amint lesznek konkrétumok, amikrõl informálhatlak titeket.
Köszi a türelmet a végigolvasáshoz...
Írta 2007. március 20. - 20:21
Szóval magyarul: rendes fórumozó éjfél, és reggel hat óra között jön ide, hogy egyenletesen terheljük a fórumot.
És mi lenne ha mondjuk 8-ra állítanád?
(Mert egyébként nem az a baj, hogy lassú, hanem az hogy elutasít... ez olyan nõies dolog.)
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. március 20. - 20:19
De én tényleg nem értek ám hozzá.

Belépés
Felhasználó létrehozása
Lezárt topik
Ugrás az oldal tetejére