Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

függõséget szóba ne hozzátok...

merthogy?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
függõséget szóba ne hozzátok...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Erre gondolsz?
http://www.staffords...&kat1=28&akt=28

Igazából nem nehéz a genetikai vizsgálat, ha hozzá lehet jutni, hogy pontosabban mit is néznek (a technika, megoldások ugyanazok, mint a humán diagnosztikában)

http://www.aht.org.u...netic_main.html
pl.: vérvonal vizsgálat = apasági és igazságügyi tesztek

Igen,ugyanis ilyen fajta kutyát akarok venni...
Az a furcsa, hogy csak angliában végzik a vizsgálatokat :S Találj ki rá vmi vizsgálati módot és csináld másodállásban ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
a nyar folyaman sajnos eleg sokat jarkaltam a nagynenemet meglatogatni a koranyi tudogondozoba. Ott szinte mindenki(ha nem mindenki) rakos beteg, de az emberek fele meg ott is lancdohanyos. A gyerekeknek nem a vedoneni pampogasa kene, hanem a nagymeno 14-15 eves kis hulyeket egyszer vegig kene vezetni a rakosztalyon, asszem elmenne a kedvuk a dohanyzastol

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Help me plíz

fateromnak szeretnék venni 50. szülinapjára egy álmai óráját
ilyet:

Feltöltött kép

nincs valakinek órás ismerõsa akin keresztül valamivel olcsóbban meg lehetne venni?
van rá egy napunk

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A (cigizéssel tönkretett erek miatt) frissen amputált lábú cigisek elsõ dolga is az, hogy kitolatják magukat az erkélyre dohányozni.

Kérdés:
belépõ szint: JVC Everio GZ-MG135 vagy Sony DCR-SR32?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Sok az akaratgyenge ember,nem tudja letenni azt a k.cigit

a legjobban az tetszett a múltkor voltam mellkas röntgenen, - csak 3,5 órát vártam, - a tüdõgondozóban, kb várakoztubk 15-en,ebbõl egy ember biztos volt mindig az ajtó elõtt dohányolni....bent meg majd megfulladtak a köhögéstõl, de óránként egyszer kétszer azért kimentek füstölni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Félig-meddig szerencsés, hogy ismert a humán betegség.... http://www.ncbi.nlm....m.cgi?id=236792

ezen már el lehet indulni, hogy kidolgozzon az ember egy tesztet

"In 21 patients with L-2-hydroxyglutaric aciduria (L2HGA) from 15 Turkish families, 14 of them consanguineous, Topcu et al. (2004) found 9 mutations in the L2HGDH gene (609584). The 9 mutations comprised 3 missense mutations, 2 nonsense mutations, 2 splice site mutations, and 2 deletions."

a mutációkat (missense=más aminosav lesz a fehérjében adott helyen, nonsense és splice s.=csonkolt fehérje) vagy célzott egyszerû olcsó vizsgálattal lehet, vagy szekvenálással
a deléciókat (adott szakasz törlõdik a génbõl, így a fehérjébõl is) lehet olcsón, célzottan, és lehet a szekvenálással is
Az olcsóbb - célzott megoldás csak akor mûködik, ha nagyon gyakori az adott bibi. A szekvenálás viszont mindent megmond, cserébe drágább.

kutyában: "Homozygosity mapping and direct sequencing identified a homozygous mutation in exon 10 of the canine L2hgdh gene in all affected animals."

Innen pedig rögtön ki is derült, hogy az egyszerû "brute force" módszert alkalmazzák. Végigolvassák a teljes gént (szekvenálás), így minden "félregépelés" (mutáció), szakaszok kiesése (deléció) látszik.
Ez a 100%-os módszer. Bármelyik másik "olcsóbb" csak 60-80%-ot ad.

Ha emberrõl van szó, akkor a vérmintát kiküldve külföldre, haveri lapon 1000 euro per beteg a hasonló meló. Egyébként 4000. Ha jól számolom 25e huf ez, ergo rohadt olcsó...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Charon,az L-2-HGA-t milyen módon szûrik?

Erre gondolsz?
http://www.staffords...&kat1=28&akt=28

Igazából nem nehéz a genetikai vizsgálat, ha hozzá lehet jutni, hogy pontosabban mit is néznek (a technika, megoldások ugyanazok, mint a humán diagnosztikában)

http://www.aht.org.u...netic_main.html
pl.: vérvonal vizsgálat = apasági és igazságügyi tesztek

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
lor kérdezte h mit ir ki én csak beidéztem neki :)

megtaláltam az elromlott memoriám blokkját huzok is be városba

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Charon,az L-2-HGA-t milyen módon szûrik?

-=B.B.B.=-

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

"Az iWiW karbantartás miatt átmenetileg nem elérhetõ. Kérünk nézz vissza késõbb!"

Milyen nyelvre fordítsuk le, amelyiken megérted? :D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

mit ir ki?

"Az iWiW karbantartás miatt átmenetileg nem elérhetõ. Kérünk nézz vissza késõbb!"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

nem kéne ide semmiféle eü.-reform, ha az embereket a sportra, a mozgásra, az egészséges életmódra szoktatnák rá, és nem az lenne szem elõtt, hogy "a dohány sok dodót termel a szebbe" hiszen ezekkel rengeteg, drága kezelést igénylõ betegséget-problémát meg lehetne elõzni.

Sok az akaratgyenge ember,nem tudja letenni azt a k.cigit

-=B.B.B.=-

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mit ir ki?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nektek sem mûködik az iwiw?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Épp akartam mondani, h broáf :)
Meg, h ki lehet keresni, hogy...
De ugye keresse ki a halál :D
http://portal.ksh.hu...el/jel20708.pdf

07 jan-szept
a fogyasztáshoz kapcsolt adók 2 143,1 milliárd forintjából szerintetek mennyi folyik be konkrétan ezekbõl? :D
amikor ÁFA-t a fingás után is fizetsz? :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Államháztartási/gazdálkodási szakértõink rovatát olvashatják. :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Az egyik legnagyobb bevételi forrása az államnak.

de azért az üzemanyagon is szakít egy keveset.
meg a szeszesitalok, bár ott nem olyan nagy összegrõl van szó.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
többek között az államnak is....

amúgy ezt én sem értem, a védõnõ a minap tartott szentbeszédet arról, hogy "a megelõzés mennyire nagyon fontos" meg hogy ha meg lehet elõzni valamit pár szurival vagy egy két vizsgálattal, akkor meg kell elõzni, és nem kivárni a drága mûtéteket meg kórházi kezelést. ugyanazt hallom több orvostól is...de ezt pont annál a dolognál nem hozzák fel fontosnak, ami miatt ma itthon a legtöbben halnak meg (cigizés).

és persze a kezelés megint a többi ember adójából megy el...(tudom, van a cigire is adó...de annyi biztos nem, mint amibe egy komplett kezeléses rehabos minden kerül)

az meg valahogy nem igazán érdekel, hogy az állam mit veszít meg mit nyer, ha egy utolsó senki dohányrágó suttyó száj és torokrákját egy antidohányos, füstallergiás, sportot és természetet kedvelõ, napi 8 órát dolgozó polgár adójából is kezelik (hozzátéve, hogy az ilyennek a túlélési esélye az idõ múltával erõsen közelít a nullához) - nem kéne ide semmiféle eü.-reform, ha az embereket a sportra, a mozgásra, az egészséges életmódra szoktatnák rá, és nem az lenne szem elõtt, hogy "a dohány sok dodót termel a szebbe" hiszen ezekkel rengeteg, drága kezelést igénylõ betegséget-problémát meg lehetne elõzni.