Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

GyK: de ha összes izzó, elavult CRT és egyéb hasonló villogókat(TV), hûtõt, mosógépet, mélyhûtõt, számítógépet laptopra cserélsz - igaz ez így nem kevés összeg, de folyamatos elavulás miatt úgy kell cserélni, akkor már a jobbat veszi az ember - akkor meglepõdsz a végén, hogy hiába mesterkedik az állam azon, hogy minél több pénzt húzzanak le rólad a számlákkal, ilyen téren nem jön majd össze nekik.
Neked is jobb érzés hogy lecsökken az áramfogyasztásod, nem pazarolsz, meg hát a pénztárca is... :)

gratulálok, kiváló tagja vagy a fogyasztói társadalomnak! :)
és évente növeled egy köbméterrel a szemét, ne adj isten veszélyes hulladék mennyiségét ;)
de a folyamatos cserélgetéssel elképzelhetõ, hogy több pénzt adsz ki, mint a kevésbé gazdaságos elektromos cucc üzemeltetésével...
azért mert anyu napi 1-2 órát használja a 3-4 éves monitort, nem adunk ki feleslegesen plusz 50 ezret, mert egy gazdaságosabb lcd monitorral jobban járunk

nekünk kb. havi 8-9 mosás játszik be. tehát nincs agyonhasználva a 25+ éves mosógépünk.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

hívd fel õket..

az az 1000ft kicsit soknak hangzik nekem. 25kW-ot fogyasztanának ezek a cuccok egy hónapban?

Az kb. óránként 35W.
Ha egy-egy ilyen standby-os cucc 5-6W-ot vesz fel (mondjuk 1-2W írnak rájuk), akkor 5-6 darabnál már meg is van a dolog.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Mihelyst leütöttem az enter-t, csöngetett is a futár. Jófej, fiatal srác volt. Megsimogatta a kutyit is, azt mondta nagyon szép. :)
Na mostmár öröm és bódottá, húzok feltenni az uj cuccokat, meg aztán kipróbálni. :)

Részvét Matt! :(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hívd fel õket..

az az 1000ft kicsit soknak hangzik nekem. 25kW-ot fogyasztanának ezek a cuccok egy hónapban?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Speed-Way miért nem hozza a hétfõn rendelt dolgokat? :(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
persze, értem én, meg egyet is értek vele (most vettem A+ mosógépet :) ), csak azt próbáltam megvilágítani, hogy pl. a a mosógépek energiaosztálya egy kicsit túl van misztifikálva, érdemes máshol kezdeni a környezettudatos háztartást és a megtakarítást :)

edit: még valami... cimborám megmérte mennyit fogyasztanak a "stand by" készülékek a lakásban. TV, hifi, töltõk bedugva hagyva, modem, router, stb. Mind kikapcsolva a nap jórészében, de mégis világít rajtuk 1 led, csinálnak valamit.
Havi szinten ezek a nem használt eszközök 1000 Ft körül fogyasztanak. Itt már megéri kihúzgálni a töltõt a konnektorból, meg a TV elosztóját kikapcsolni, ne legyen az sem stand by-ban.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
GyK: de ha összes izzó, elavult CRT és egyéb hasonló villogókat(TV), hûtõt, mosógépet, mélyhûtõt, számítógépet laptopra cserélsz - igaz ez így nem kevés összeg, de folyamatos elavulás miatt úgy kell cserélni, akkor már a jobbat veszi az ember - akkor meglepõdsz a végén, hogy hiába mesterkedik az állam azon, hogy minél több pénzt húzzanak le rólad a számlákkal, ilyen téren nem jön majd össze nekik.
Neked is jobb érzés hogy lecsökken az áramfogyasztásod, nem pazarolsz, meg hát a pénztárca is... :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
lakatolni kell MINDENHOL. itt kúrtam el. minden volt ez a bringa csak kívánatos nem .)

jardok között meg azér akadnak jófejek. az eset után leintettem egy rendõrkocsit. mondom a szitut, kérdezem hogy mit lehetne tenni. sofõr egybõl elkezd oltani, hogy elõbb józanodjak ki aztán majd reggel... mondom jó, kösz viszlát. aztán egyszer csak kiabál meg jön utánam a másik, hogy valami képet adjak hátha látják. feljelentést meg most vagy akár holnap kapitányságon tehetek. aztán eldumálgattunk pár percet a helyzetrõl.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Igen, igen. Na de akkor hol a környezettudatos gondolkodás? :)

Amúgy meg vannak olyan megújuló energiaforrások, amiknek az elõállítása annyira energiaigényes, hogy _összességében_ nemigen van elõbbre vele az emberiség. Ilyenek pl a napelemek. Persze vannak ebben a témában ígéretes kutatások, de kereskedelmi forgalomban igazán jó még nem kapható.

Az akkukkal meg az a fõ gond, hogy az elemes készülékeket jobbára 1,5V cellafeszültségre készítik fel, ehhez képest az elem formájú akkuk jellemzõ cellafeszültsége 1,2V. Ergo, egy teljesen feltöltött akkuval úgy indítasz, mint egy eléggé leharcolt elemmel. Van persze olyan kütyü, ami ezt a problémát áthidalja: egy Garmin GPS-ben láttam válaszási lehetõséget a menüben, hogy elem van épp benne, vagy akku. Eszerint méri, hogy hol is tart épp a fogyás. Van vannak olyan (mondjuk áramgenerátoros) megoldások, ahol adott áramot mindenképp kirángatnak a szerencsétlen áramforrásból, egy bizonyos határig. Ilyen van pl a Petzl fejlámpák némelyikében.

--Trifo

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

na ja...csak ha a leggagyibb ZS osztályos cucc 3000 ft-al olcsóbb akkor azt fogja +venni a paraszt, hiába költi rá egy hónap latt a különbözetet a többletfogyasztásra..

meg rá kéne szoktatni a kompakt fénycsõre, meg az elem helyett akkura....etc

biztos ez?
1kWh ~25Ft, tekintsünk egy nagyon-nagyon sarkos példát:
a két mosógép között 0.5kWh különbség van fogyasztásban mosásonként, ami teljesen irreális, ahogy nézegettem 0.1kWh (1.1 vs 1.0) körül van mosásonként a különbség két energiaosztály között között, B osztályúnál rosszabbat meg nem nagyon láttam pl. sehol
ez mosásonként a durva példánál maradva 12Ft... Havi 20 mosásnál (3 tagú család) ez egész évre ~3000Ft. Azt nem is mondom, hogy egy 40fok körüli mosás összesen 0.5kW-t fogyaszt összesen, így a különbség még kisebb lesz.

Nem akkora világmegváltás az AA+ energiaosztály. Vegyünk inkább az árkülönbségbõl energiatakarékos izzót, meg újratölthetõ elemeket, azzal szerintem elõrébb vagyok.
Javítsatok ki ha tévedek. :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Matt: részvétem! Szerencsére nem ismerem ezt az érzést... Ellenben a városi bringámhoz izomból úgy állok hozzá, hogy azért olyan amilyen, hogy olcsó legyen pótolni, ha netalán arra lenne szükség. Persze a szívem szakadna meg érte, mert nagyon sok kaland kötõdik hozzá az elmúlt 15 év alatt. (Idén neki is látott már rozsdásodni a szerencsétlenem)

Most, hogy lassan új vázat kap, parázok is, hogy nem lesz-e kapósabb... Mert hát ugye egy városi bringa használati értékét mégiscsak az adja, hogy _ott lehet hagyni_. Én speciel egy szem csirkelakattal szoktam - kiegészítve azzal, hogy kiírtom a lelkembõl az ellopatástól való félelmet :)

Akkor az új váz le lesz festve valami embertelen ronda színre, hogy még azért se legyen kívánatos. A fényvisszaverõ matricákról mondjuk nem mondanék le.

--Trifo

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás

Mondjuk fixit amúgy sem lop akárki, vagy ha igen, akkor az ott fekszik valahol a környéken.

Enyém szabadonfutós, Mattét nem tudom milyen.
Remélem meglesz!

Edit: Ha meg lezárva sem hagyhatom ott szinte bárhol, akkor megette a fene az egész bringával közlekedést.
Like a rock...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.214 hozzászólás

Kisherceg: beteltél :) Privi menne ha menne....

tiszta. várom. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

igen, akkor lesz egy rendszámod, meg egy karcos autód ;)
és cs*szheted a továbbit, többe kerül majd a bíróság, mint 25-bõl újrafényezni :)

Mire valók a jóbarátok? rendõr ismerõsök? sorolhatnám még kik... :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

áhh, azért bentrõl figyelem.
Elszalad vele... kiváncsi lennék rá... :D

Kocsi az más téma, szinte sehova sem merek leparkolni vele, amióta valaki meghuzta a 2 napos autonkat.
Ha beparkolok két azutó közé, akkor mindig probálom megjegyezni a melletem álló autók rendszámát és szinét, mert ha mondjuk rányitja egyémre az ajtaját...

igen, akkor lesz egy rendszámod, meg egy karcos autód ;)
és cs*szheted a továbbit, többe kerül majd a bíróság, mint 25-bõl újrafényezni :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Még hogy nem képvisel értéket... ezért építettem neked, vazz? :D

Igaz, na de ez gyakorlatilag értéket nem képvisel, csak eszmeit, azt is leginkább a tulajnak.
Enyém is tök ugyanilyen, csak még kopottabb. Még a hátsóféket is leszedtem, hátha még kevésbé vetnek rá szemet. Kicsit rozsdás mindenhol, egy abus spirállal szoktam kikötni mindenfelé, lehetõleg forgalmas helyre. De ezek szerint kezdjek aggódni?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hülye voltam (meg részeg)
szimplakert. van külön terem bicoknak. sorban ott van egymás mellett egy rakat bringa. bevittem. igazából odakötni nem tudtam semmihez szal csak leraktam a többi mellé..

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
áhh, azért bentrõl figyelem.
Elszalad vele... kiváncsi lennék rá... :D

Kocsi az más téma, szinte sehova sem merek leparkolni vele, amióta valaki meghuzta a 2 napos autonkat.
Ha beparkolok két azutó közé, akkor mindig probálom megjegyezni a melletem álló autók rendszámát és szinét, mert ha mondjuk rányitja egyémre az ajtaját...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
elszalad vele. A kocsog.

Sose merek bringát kikötni. Még a lezárt autót sem merem otthagyni bárhol. Valahogy félek minden hasonló szituációtól.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Mondjuk fixit amúgy sem lop akárki, vagy ha igen, akkor az ott fekszik valahol a környéken.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."