Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
:scared:
http://www.petitiononline.com/mtb2629/

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
nah tudtam én, hog akkor kell postot írnom mielõtt lelépek, mert sok lesz a válasz :D

az aerobic nem fejlesztõ, hanem megõrzõ szintû teszmozgás, de sport. A póker meg nem sport, hanem játék.

Továbbra is hangsúlyozom, hogy a számítógépes foglalkozásoknál az agy kis része mûködik, a többi rovására. Sakknál pl olyan részei is mûködnek szándékkal, amik sokunknak sosem fog, mert nincs rá igénye a szervezetünknek.

Még egy szempont: nem sportoló embereknek CT (NEM counter-terrorist :D ) és más agyi tesztek, illetve izomkeresztmetszet-vizsgálatok és más biometriai mérések alapján meg tudják ma már mondani, hogy miylen sporthoz van jó esélyük, adottságuk.
CShez (vagy más FPShez), mint ahogy a csávó is mondja, gyakorlás kell. Sok gyakorlás. Mert az agy egy hihetetlen egyszerû "programot" futtat, amit akár egy nagyobb programfával is le lehet írni. Fatal1ty azért jó, mert a mûveletek útját lerövidíti, és szinten tartja. Schumacher nem lesz egy nemrossz/átlagosanjó vezetõbõl gyakorlással. Egy nemrossz/átlagosanjó gmerbõl kiváló gémer lehet, ha gyakorol.
Meguntam az aláírásom....

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
aerobic? mert?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
szerintem nem sport
de pl az aerobic sem az

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
akkor a sport1-et is át kéne nevezni játék1-re:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

de a számítógépes játéknak nem véletlenül számítógépes játék a neve.
PC GAME

nem PC sport.

Rob: nem hülyeség, csak leegyszerûsítése a dolognak. valamint most tök mást a téma mint 2 posttal elöbb

aha es akkor azzal mi van, hogy Olimpiai Jatekok? ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
nem csak a küzdõsport, bármi más is, ami lehetõség szerint megmozgat/kivisz a szabad levegõre/fejleszti valamely készségedet/stb. (ami valószínûleg tényleg hasznosul ilyen v. olyan formában a hétköznapok során is)
ezeknek meg nem igazán felel meg

Lékó Pétert nem érzem jó példának, hiszen az õ sikerei kivételes szellemi képességein alapulnak, akár sport a sakk, akár nem
míg egy ilyen játéknál a motorikus rutin számít, h hány órát nyomja az adott kocka a billentyûzetet, meg a technika, egér, netkapcsolat, 3D hangzás, stb
lehet erre azt mondani, h így az összes többi technikai sport?
de attól még a vélemény nem változik :)
meg végülis parttalan hiszen hivatalosan sem tekintik sportnak

edit; hihetetlen, milyen lassú vagyok, közben 2 post is született :) lehet, abba kéne hagynom a takarítást közben

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
de a számítógépes játéknak nem véletlenül számítógépes játék a neve.
PC GAME

nem PC sport.

Rob: nem hülyeség, csak leegyszerûsítése a dolognak. valamint most tök mást a téma mint 2 posttal elöbb

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

de ha egy számítógépes játék az, akkor a programozás. nem egy programozó jobban szeret programozni, mint játszani. ugyanúgy gombokat nyomogat, ugyanúgy járatja az agyát.

ez igy hülyeség. a játék sem abból áll, hogy nyomogatod a gombokat, max a mario-ban. aki játszott már csapatjátékkal online, az tudja mirõl beszélek.
én nem szeretem fatal1ty-t, meg senkit, aki singleplayerben lesz cpl / wcg gyõztes. az általában nem akkora skill mint csapatban megcsinálni ugyanezt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

attól, h mellette néha mozognak, a Quake-ezés maga még nem válik sporttá :)
ugyanígy én a sakkot/pókert sem tekintem annak, bár imádok sakkozni
a darts, billiárd, lövészet már más, az bizonyos fizikai készségeket igényel

az hogy te mit tekintesz sportnak, az csak egy dolog...

a másik, ami ellenérzést vált ki belõlem, az az, hogy akármekkora spíler is valaki, a való világban semmit sem ér el ezzel (kevés kivételtõl eltekintve), amint vége a játéknak, a leaderboard elsõ helye mit sem ér már, és a játékkal eltöltött idõ is haszontalannak tûnik

ertem. ilyen alapon csak a kuzdosport er valamit, mert azzal meg tudod vedeni magad. minden mas sport hulyeseg. sot az is, mert lehetsz akarmekkora kaffer, nem leszel tole golyoallo.

hogy az x dologgal eltoltott ido mennyire hasznos, vagy nem, az csak attol fugg, hogy te magad hogy erzed. es ha en szorakozni akarok, akkor a jatek hasznos, mert azaltal szorakozok...

a gép elött ülõk próbálják csak önmaguk megnyugtatása érdekében elhitetni a világgal, hogy amit csinálnak, az sport.

meg mindig csak a sakkot tudom elohozni. nagyapam is tud sakkozni. de megse gondolja se o se en hogy ettol o sportolo.

es azert Leko Petert se kene letudni annyival, hogy jol kereso szorakozas.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
nem azért, h ezeket a dolgokat leszóljam, sajna tesóm is és én is túl sokat püföljük a gépet
de
"a pro gamerek tudjak, hogy egyhelyben ulni nem egeszseges, es ok a testi fittsegre is nagy figyelmet forditanak, idoben lefekszenek aludni, ertelmes kajakat esznek, es valamit sportolnak"

attól, h mellette néha mozognak, a Quake-ezés maga még nem válik sporttá :)
ugyanígy én a sakkot/pókert sem tekintem annak, bár imádok sakkozni
a darts, billiárd, lövészet már más, az bizonyos fizikai készségeket igényel

a másik, ami ellenérzést vált ki belõlem, az az, hogy akármekkora spíler is valaki, a való világban semmit sem ér el ezzel (kevés kivételtõl eltekintve), amint vége a játéknak, a leaderboard elsõ helye mit sem ér már, és a játékkal eltöltött idõ is haszontalannak tûnik

nem az addiktok elleni offense, csak a saját véleményem, úgy, h emellett notóriusan nyomom a Battlefieldet meg a Civilizationt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
pókerben mi a teljesítményfeljesztés? a pókerarc megtanulása? arcizomzat fejlesztése:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Minden eddig elismert sportban van valami szellemi vagy fizikai teljesítményfejlesztés, úgy, hogy nem megy semmi rovására.

A sakkban az agyad nagyobb része mûködik mint egy hétköznapon. Dartsban a irányítóreflexeid mûködnek jobban, de mozogsz is (kicsit, nem az a lényeg, hanem hogy nem punnyadsz).

.

Pókerben ? /merthogy állítólag az is sport/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jaham, közel nem valósak, felhasználni hirtelen nem is tudom mit tudnék belõlük. talán a dudát:)

A jó szó ezekre sokkal inkább a szórakozás, nem hiába hívják a ps-t, xboxot is szórakoztató-elektronikának

a gép elött ülõk próbálják csak önmaguk megnyugtatása érdekében elhitetni a világgal, hogy amit csinálnak, az sport.

Fatality esetében egy életforma, és egy jól keresõ szórakozás. se nem sport, se nem munka.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

valahol olvastam, hogy például az autós játékok jó hatással vannak az emberre, javítják a reflexet meg ilyesmi...

sztem ebben lehet valami.

Az autós játékok kifejezetten károsak, nemhiába lett pár év alatt ennyi szrít rácsing autó ahogy jöttek az újabb NFS-ek.

A videojátékok általánosságban javítják az ember reakcióidejét és reflexeit, ez természetesen pont pl. vezetés közben jön a legjobban.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
de ha egy számítógépes játék az, akkor a programozás. nem egy programozó jobban szeret programozni, mint játszani. ugyanúgy gombokat nyomogat, ugyanúgy járatja az agyát.
akkor az is sport?

és ugyanolyan életmód mint ha játszana, mint Fatality.

és mellette pl jár túrázni, meg valódi sportokat ûzni.

ja és vannak belõle versenyek, valamint pénzdíjas megmozdulások is...
igaz picit más dimenzióban mozog az egész.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

de alkkor nem a kockulás a sport, hanem amit mellette csinálnak, tehát sportolnak ÉS kockulnak.

nem erted. azt probaljuk magyarazni, hogy attol, hogy valami nem jar fizikai erokifejtessel, meg lehet sportnak nevezni. lasd loveszet, darts, sakk, akarmi. es ha mar ezek is sport, akkor a szamitogepes jatek is lehet az.

nem azt mondom, hogy most az osszes otthon kockulo kiscsavo az sportol mikor napokat heteket a gep elott tolt. az tovabbra is ertelmetlen, es rossz.

hanem azt, hogy lehet ezt is sportszeruen uzni, felkeszulessel, edzessel, egeszseges eletmoddal stb. persze ilyenbol nem sok van. [mondjuk olyan 1%-a azoknak akik jatszanak] de azert van. Fatal1ty ilyen. nem kell egy kalap ala venni a szomszed patanasos elhizott 13evessel.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
valahol olvastam, hogy például az autós játékok jó hatással vannak az emberre, javítják a reflexet meg ilyesmi...

sztem ebben lehet valami.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
de alkkor nem a kockulás a sport, hanem amit mellette csinálnak, tehát sportolnak ÉS kockulnak.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

1. fizikailag bizonyítottan egészségtelen, pláne ha sokat gyakorolsz. Vérkeringési zavarok, epilepsziás és más agyi zavarok, alvás-, látás-, evés-, és ivás-rendellenességek léphetnek fel, és lépnek is.

ha nem eszel eleget, hamarabb faradsz. ha nem iszol, vagy alszol, hasonlokeppen. szoval ez nem ugy mukodik, mint Pistikenel, hogy csak csipszet zabal es a tanulas rovasara megy, olyan sokat jatszik. epilepszias rohamot csak abbol valt ki, aki hajlamos ra. aki nem az, abbol nem fog. Aki meg az, abbol valami mas valtana ki, ha nem a geppel jatszana. tokmindegy.

a pro gamerek tudjak, hogy egyhelyben ulni nem egeszseges, es ok a testi fittsegre is nagy figyelmet forditanak, idoben lefekszenek aludni, ertelmes kajakat esznek, es valamit sportolnak. Ha nem tennek, akkor bepunnyadnanak a gep elott, es halomba lonek oket. szal ez pont hogy nem kizarja a rendes mozgast, hanem megkovetelni

de persze ez tenyleg csak magas szinten van igy. goodwill meg tG a DalayLamas-bol biztosan nem sportol semmit, mert dagadt mind a ketto :D [perze ugy lonek, ahogy en sose fogok]

az meg hogy a cybersport sport akar lenni, az ellen lehet hadakozni, de ma mar akarmerre nezel van korulotted egy szamitogep, nem is tudnank elni nelkule, teljesen az elet resze. Olyan is van, mikor a nagy sakkozok a szamitogep ellen nyomjak. na az mar majdnem cybersport.

RAUH-Welt
B E G R I F F