Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nem jelent semmi különöset, "úr", "mister".
Abból gondolom, hogy én is az voltam odakinn. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mestert jelent tan

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
a San az a japánoknál rangfokozat vagy hol..
Kaweagucsui San (Sun?) (Son)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tehát a Szan az nálad Sun-t jelent...én meg valami méltóságra gondoltam, aki a Don alatt áll :chin:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
persze a moderátorok is kapnának részesedést a kapcsolási díjból, ugyehogy? :)
zsír. támogatom ! :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Én ilyesmire gondoltam:
http://www.sun.com/s..._e25k/index.jsp
"In idem flumen bis non descendimus"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Esetleg a Szan hozzánkvághatna egy olyan nagy kék gardróbszekrényt, csak úgy...;)

igaz, hogy nem Szan, de egy ilyentõl tényleg gyorsabb lesz a rendszer?:D

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

zOrg, és olyat nem lehet csinálni, hogy ha megírok egy 40 soros hozzászólást, és megnyomom az elküldést, akkor nem elutasít, hanem berakja egy nagy "kosárba" az üzenetemet, és aztán utasít csak el...és majd akkor postolja, ha van rá erõforrás?

amúgy azért gondolom örültök, hogy a bikemag.hu-t ilyen sokan látogatják;)

Ilyesmire gondoltam én is, de nem megoldás hosszabb távon (sem).
Látogatottság: örülünk persze, csak a vasat ne nekünk kellene fizetni...:D
Esetleg a Szan hozzánkvághatna egy olyan nagy kék gardróbszekrényt, csak úgy...;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
zOrg, és olyat nem lehet csinálni, hogy ha megírok egy 40 soros hozzászólást, és megnyomom az elküldést, akkor nem elutasít, hanem berakja egy nagy "kosárba" az üzenetemet, és aztán utasít csak el...és majd akkor postolja, ha van rá erõforrás?

amúgy azért gondolom örültök, hogy a bikemag.hu-t ilyen sokan látogatják;)

ptom: 18 év alatt nincs vizítdíj;), meg is döbbentem tegnap, amikor nem kellett fizetnem a doktorbácsinak...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Sõt! Ha az adminnak közbe kell lépnie, akkor lehetne vizitdíjat fizettetni a moderálandó felhasználóval/kal :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
"Geniallll!"
Minden lekérés, küldés után lehetne "kapcsolási díj"! enté! A százalékot majd leosztjuk...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

:D:D:D
Aztán ha nem javul, akkor bevezetjük a hozzászólás utáni elvárt sarcot az alsó sávban futó bankszámlaszámra...

Mint a kapcsolási díj? Halló...!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Be kell vezetni egy vasterhelés riadót. Páros napokon a magánhangzóval kezdõdõ nevû felhasználok, páratlan napokon pedig a mássalhangzóval kezdõdõ nevûek használhatnák a fórumot.

:D:D:D
Aztán ha nem javul, akkor bevezetjük a hozzászólás utáni elvárt sarcot az alsó sávban futó bankszámlaszámra...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
regelek még egy "akkontot":D:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
's te NT vagy eNTé vagy?:) vagy ez a dzsoli dzsóker?:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Szóval magyarul: rendes fórumozó éjfél, és reggel hat óra között jön ide, hogy egyenletesen terheljük a fórumot.

Be kell vezetni egy vasterhelés riadót. Páros napokon a magánhangzóval kezdõdõ nevû felhasználok, páratlan napokon pedig a mássalhangzóval kezdõdõ nevûek használhatnák a fórumot.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hogy ertsetek is: mindenkit banolunk, aki hozzaszol, vagy hozzaszolast olvas a forumon. hogy ne legyen tulterhelve.

es aztan oten fogunk focizni a galaxis meretu jatszoterunkon juheeee
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Én ehez teljesen hülye vagyok. Én naív felhasználóként csak azt veszem észre, hogy régi téli napokon egyszerre százan, százötvenen voltunk fent és nem észleltem problémát.
De én tényleg nem értek ám hozzá.

Tényleg csak próbáltam icipicit rávilágítani a dolgokra - csak "megszaladt" a billentyûzetem. ;)

Igazából az a gond, hogy igencsak átalakultak a Bikemag.hu-t böngészõk szokásai. Nem "bekukkantotok" kicsit a portálra, fórumra, piactérre, stb. hanem egyre több idõ töltötök itt (exponenciálisan több "kérést" - ami lehet egy keresés, kilistázás, üzenetküldés - produkálva) - erre sokkal nehezebb optimalizálni. És sokkal kevésbé elegendõ "brute force" a vas méretét növelni hozzá.

Iszonyatosan nõ az apróhirdetõt használók száma (januári napi átlag 2.500-ról mostanra permanens napi 4.000 körül járunk - és ahogy megyünk belefele a szezonb' a helyzet csak "romlik"), amit leginkább egy vadonatúj szoftverrel fogunk tudni normalizálni. Aprócska gond, hogy a szoftver még "nempublikus béta" állapotban tart a fejlesztõnél - hiába venném meg már ma.

No way: ennél __sokkal__ gázosabb volt a terhelés cirka egy éve, akkor is a különféle szolgáltatásokkal "sakkozgattam"; melyik mekkora terhelésnél utasítsa el a felhasználót. Ha romlik az alább csatolt grafikon átlaga megint ezt fogom tenni - az adatbázis költöztetés és optimalizálás határideje ugyanis egyelõre nem konkretizálható. Sikerülhet egy-két héten belül is, de elhúzódhat nyár elejéig.

Ami biztos: mint minden ilyen problémás idõszakban, lesz topikja a dolognak amint lesznek konkrétumok, amikrõl informálhatlak titeket.

Köszi a türelmet a végigolvasáshoz...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Hû de mérges :)

Szóval magyarul: rendes fórumozó éjfél, és reggel hat óra között jön ide, hogy egyenletesen terheljük a fórumot.

És mi lenne ha mondjuk 8-ra állítanád?
(Mert egyébként nem az a baj, hogy lassú, hanem az hogy elutasít... ez olyan nõies dolog.)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Én ehez teljesen hülye vagyok. Én naív felhasználóként csak azt veszem észre, hogy régi téli napokon egyszerre százan, százötvenen voltunk fent és nem észleltem problémát.
De én tényleg nem értek ám hozzá.