Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az autóval viszont lehet menni bevásárolni, bútort venni, családot látogatni, etc.
Nálunk spec kb 20 km-re laknak a szülõk, viszont ha tömegközlekednénk, elõbb be kell menni pestre, átszállni metróra, vagy villamosra, aztán vonat. közel 40 a táv, idõben meg hajajjj.

Kényelmesen meg autóba lehet pakolni, nem vonatra.

(biztosítás évi 2x8e, mûszaki 14e talán, zöldkari se sok, benzint eszik 7-8 litert 100-on)

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Nem akarom védeni a vasutat, de azért az autós költségeknek csak egy része a benzin. Ha összeadod mit költesz az autóra egy évben (biztosítás, rendszeres szerviz, eseti javítások, gumik), plusz még esetleg az autó amortizációja, akkor azért még 4 fõvel is neccesen elõzi meg a vonatot (egy olcsó autónak sikerül). És akkor még nem stoppolt le rendõr sem :chin:
A probléma az, hogy ha már van autód, akkor a költségek egy része fix (adó, biztosítás) a többi sem mind csökkenthetõ arányosan (rendszeres szerviz, amortizáció). De amíg nincs autód, nem éri meg anyagilag autót venni, hogy sporólj a vonatjegyen.

Egyébként Európában általában nem olcsó a vasút, de a kényelmes utazást meg kell fizetni. Na már most az árakban a MÁV is megkezdte a felzárkózást…
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

s még nem is beszéltünk a céges autó nyujtotta bringaszállító képességekrõl ;) persze a gázolaj is így "olcsó"

hehe errõl VV tudna mesélni :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
s még nem is beszéltünk a céges autó nyujtotta bringaszállító képességekrõl ;) persze a gázolaj is így "olcsó"

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nagyjából megvalósítható (az összeset persze nem lehet kitiltani), de sokaknak nem érdeke.

A sebesség mindent megold.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Zamárdi oda-vissza 220 km, ez 12 l benzin, ami 3.360 Ft. Ha a pályán megyek, és veszek matricát is, akkor 4.900 Ft-ba jön ki az út, ha egyedül megyek, és kényelmes tempóban 50 perc alatt lent vagyok. Ugyanez vonattal, trópusi körülmények között recsegve a bringaszállító vagonban (ha van) közel 3 óra alatt, 5.100 Ft-ba kerül (4.080 Ft plusz 1.020 Ft a bringaszállítás). Csábító alternatíva.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A másik probléma, hogy Magyaroszágon a vasút sugárirányú :(
Minek tegyenek kitérõt?

Majd, talán egyszer...jó lenne, nem mondom...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A megoldás, a teherautókat ki kell tiltani az országból, a vasút ráadásul gyorsabb és olcsóbb.

nem fogod tudni megvalósítani.
számos esetben meg lehetne oldani, hogy vasúton szállítsák az árut, akár konténerben, akár az egész szerelvényt a vonaton.
de ami határidõhöz kötött, romlandó azzal nem szabad szarozni vagonírozással...

Utóbbi állítással vitatkoznék :)
4-en mentünk Szilvásváradra haverok túrázni, kocsival. Fejenként 2500 volt a benzinpénz és 600 km-t mentünk kocsival, hegymenetben majdnem ennek felét. Bejártuk a környéket össze-vissza.
Az intercity került volna ennyibe, melegebb és nem látjuk pl. Hollókõt ;)
Úgy számolgattam mostanság 3 fõtõl kocsival érdemesebb menni.

2 fõnél kb. ugyanannyi a benzinköltség, mintha buszoznánk. az amortizációs költség pedig fedezi a plusz kényelmet és pályához nem kötöttséget!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én mondjuk 1,3-as Yarisszal küldöm :)
Az 5,3-at eszik. Így az 500 km-en 26,5L-t, de legyen 30. 30*283=8490.
Van különbség :)

De mondjuk ez erõsen autófüggõ és függ a vezetési stílustól is.

MJani01! Kell lennie egy határnak, ahonnan a tarifák viszonylata hasonlít a személyszállításéra. SZVSZ :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem a személyszállításról beszéltem, hanem a teherszállításról. ;)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Így van; ha messzebbre mész, még az autópályamatrica is bõven belefér a keretbe.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha messzebbre mész 2 fõtõl ugyanott vagy

kedvesemmel zalaegerszegre 250km egy fõnek 3300 forint (nem ic)
ergo 2 személy oda vissza 13200ft

500km = 40liter benzin 283ft/liter 11320 forint

azt hiszem errõl ennyit

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Szvsz már kettõnél is véleményes...fõleg, ha a bringa is befér a kocsiba...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

A megoldás, a teherautókat ki kell tiltani az országból, a vasút ráadásul gyorsabb és olcsóbb.

Utóbbi állítással vitatkoznék :)

4-en mentünk Szilvásváradra haverok túrázni, kocsival. Fejenként 2500 volt a benzinpénz és 600 km-t mentünk kocsival, hegymenetben majdnem ennek felét. Bejártuk a környéket össze-vissza.

Az intercity került volna ennyibe, melegebb és nem látjuk pl. Hollókõt ;)

Úgy számolgattam mostanság 3 fõtõl kocsival érdemesebb menni.
White Horse

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

pont ilyenre gondolok. megy 70-nel, bicajos miatt lelassít 30-ra, majd újra gyorsít...
ez elég macerás...

A pirosnál is macerás megállni...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Konás én ezt elhiszem mindaddig, amíg a kamion nem 10 centire húz el mellettem,mert várnia kellene 15 másodpercet az elõzéssel.

pont ilyenre gondolok. megy 70-nel, bicajos miatt lelassít 30-ra, majd újra gyorsít...
ez elég macerás...
ezzel nem védeni akarom ám! nem jogosítja fel semmi, hogy veszélyeztessen! szemétség közel húzni a pótkocsit, ráadásul nagyon veszélyes. észre sem lehet venni, ha elsodor valakit, vagy a kerekek alá esik a bicajos

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Konás én ezt elhiszem mindaddig, amíg a kamion nem 10 centire húz el mellettem,mert várnia kellene 15 másodpercet az elõzéssel.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

"A Bogdáni útról a Szentedreire készült kanyarodni egy BKV-busz, és engem levegõnek nézve meg is kezdte a manõvert. Mivel neki van saját buszsávja, ezért ez nem lenne gond, ha nem tolta volna be az orrát a sávom közepéig. Csak a szerencsének köszönhetem, hogy ki tudtam kerülni - olvastam az Alleycat.hu kerékpárosblog egyik írásában.

sajnos az ilyen nagy jármûveknek a kanyarodási íve sokkal nagyobb, mint egy személyautónak.
ezért sok esetben csak úgy tudnak irányt változtatni, ha megszegik a KRESZT - kilépnek a sávjukból.
Egy teherautónál is elõfordul ez, hát még egy nyerges szerelvénynél, vagy egy csuklós busznál!
Figyeljetek meg egy kamiont, amint kanyarodik, vagy éppen a körforgalomban megy keresztül. A vontató az ív külsõ széléhez igazítva, a pótkocsi mégis bent halad.

Ettõl függetlenül nem vonom kétségbe, hogy szándékosan történt volna az eset.

kiegészítõ gondolat:
sokan szidják anyázzák a kamionokat, teherautókat, furgonokat stb...
ezt mindazért teszik, mert nem ültek még nagyautóban. sokkal nehezebben kanyarodik, lassabban indul, hosszabb fékút van stb... megértõbbnek, elnézõbbnek kellene lenni velük szemben!
ugyanúgy ahogy mindenkit ráültetnék egy hétig egy bicajra a fõvárosban - vagy ahol éppen nap, mint nap közlekedik - beültetném egy teherautóba is, hogy lássa meg, mennyivel más közlekedni vele!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Dave: igen ott.

homokozunk homokozunk?:)