Jelentkezz be Regisztrálj
Groupama Magyar Mountainbike Kupa 2006
Írta 2006. február 27. - 13:35
meg ha figyelmesebben olvastál volna,akkor sem.
Írta 2006. február 27. - 13:23
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2006. február 27. - 12:46
A Groupama üzeneteket próbál majd megfogalmazni az MTB sportban való részvétele kapcsán.
Célközönség: családalapítás elõtt áló pályakezdõ - fõleg városi értelmiségi -fiatalok vagy frissen családot alapított fiatalok kisgyerekkel
Az üzenet: (nem szószerint, csak ahogyan én megértettem) élj egészségesen! mozdulj! kerékpározz!
De az nem azt jelenti, ha egy újabb (és remélem, hogy még lesz ilyen akár idén is) mondjuk mobil telefont gyártó cég, üdítõs vagy sörös cég kerül a képbe, õket ez biztosan érdeklni fogja. Szóval nincs veszve semmi, hajrá lejtõsök.
Azért egy dolgot hasonlítsunk még össze:
Az OX, MX licenszes versenyzõk száma + a maratonokon elinduló néhány ezer ember összesen.
DH/4X licenszes versenyzõk + amatõr versenyzõk száma.
És ez egy szponzornak több mint fontos. Ezen áll, vagy bukik a business.
A múltkor az én jó Huti kollégámnak (nagy amatõr DH fun) mondtam, hogy "Huti, miért nincs licenszed?"
Válasz: "Minek?"
Jó lenne ezen változtatni.
És még egy összehasonlítás:
OX/MX 2006 versenynaptár (1.verzio) tavaly októberre elkészült (14 verseny)
4X/DH 2006 versenynaptár február 17. (Szegény Berényi kolléga így is örült, hogy néhány verseny (6-7)összejött.)
Én pedig emlékszem a tavalyi 4X OB-ra is Egerben:
3 nõi induló
16 férfi (ez nem biztos, de valahogy így)
Nem cseszegtetés, de elõbb valaminek lennie kell és csak utána lehet eladni. Nem fordítva, hogy ha lesz pénz, akkor majd lesz valami is.
Üdv Sipiczki Róbert
hát ez így tiszta sor. a dh-t 4x-et olyan szponzoroknak lehetne eladni, akik a médiamegjelenést preferálják, mert ugye a Fókusz és társai mindig a vérszagra gyûlnek.
Huti ügyrõl annyit,hogy akkor idén nem fog versenyezni...
a 4x ob-val szemben pl. Tokod; több, mint 100 nevezõ.
de, hogy magunkat dícsérjem: a Pannon Kupa hála az égnek évrõl-évre több versenyzõt vonz. és idén van remény arra is, hogy a tv-ben is megmutassák...
Írta 2006. február 24. - 13:25
A további "ping-pongozást" inkább privátban!
Köszönöm
Írta 2006. február 24. - 12:38
Tévedsz...Lehet, hogy tévedek és akkor semmisnek kéne venni azt amit most írok: Nekem úgy túnik mintha a MTB és országút ellentét vezérelné az írásodat. Sajnálatos lenne, ha így lenne.
Írta 2006. február 24. - 11:12
Tudod, hogy van, nem mindig jó ha az ember kiragadott példának érzi magát
Kedves Zsolo!
Kettõnk között a félreértés a következõkbõl adódik/adódhat:
Én rocsipetinek írtam meg a véleményemet az elsõ hozzászólásomban, majd a másodikban.
Ezt Te félreértelmezve, a szövegkörnyezetbõl és a válaszok addigi összefüggésébõl kiragadva magadra vettél néhány dolgot. Lehet, hogy a megfogalmazásom félreérthetõ volt, mert élõszóban a hangsúlyokkal az irónikus felhangot is megértetted volna, de ezt azt hiszem az elõzõekben is megírtam. Sajnos, úgy látom a félreértést nem sikerült tisztázni.
Lehet, hogy tévedek és akkor semmisnek kéne venni azt amit most írok: Nekem úgy túnik mintha a MTB és országút ellentét vezérelné az írásodat. Sajnálatos lenne, ha így lenne.
Engem nem zavar, ha ilyen, olyan, jó v. rossz tetteimet hozzák fel példának, mert a tetteimért vállalom a felelõséget. Csak azt nem szeretem, ha valamit -kisebbik gond, ha véletlenü - félremagyaráznak a szöveg egészébõl kiragadott egy-egy mondattal.
Ráadásul ebben az összefüggésben nem magamat éreztem kiragadott példának, hanem az írásból ragadtál ki mondatokat. Nagy különbség. - Pláne, ha ezt már a válaszom után is úgy kommentálod, ahogy a fenti idézet tartalmazza. Ezt hívják félremagyarázásnak.
Elnézést kérek a Sipiczki elnök úrtól, hogy az õ általa indítot, a versenyrõl, támogatójáról szóló oldalon ennyire kicsinyes vitát folytatunk, de máshol ezekre a dolgokra nem tud az ember válaszolni.
Prohi
Írta 2006. február 24. - 09:22
Tudod, hogy van, nem mindig jó ha az ember kiragadott példának érzi magátAz amit írtam, kiragadva lehet, hogy úgy tûnik, hogy ellened szólt, de nem annak szántam...
Írta 2006. február 24. - 01:19
...Kedves Proha! Hidd el megpróbálom a lehetõ legjobb tudásom szerint képviselni a lejtõzõket...
Kedves Zsolo!
Elhiszem!
Az amit írtam, kiragadva lehet, hogy úgy tûnik, hogy ellened szólt, de nem annak szántam. Ha végigolvasod ehhez a témához a 2 hozzászólásomat rájössz, hogy ez az elégedetlenkedõnek szólt -igaz volt benne egy csöppnyi irónikus felhang is- hogyan tudna változtatni, ha ez a felállás nem tetszik neki, mert nem értette meg -amit késõbb a Sipiczki elnök úr is kifejtett hosszabb formában, hogy egy szponzor arra ad pénzt amire akar és ami a saját elképzeléseibe belefér. Ezt lehet szeretni v. nem szeretni, de egyenlõre el kell fogadnia.
Szívbõl gratuláltam az elnök úrnak ehhez a sikeres szerzõdéshez is, pedig másik oldalakon nem mindenben értünk egyet.
Ennyi.
Proha
Írta 2006. február 23. - 17:35
És a:
Sipiczki Róbert
újonc
nagyon tetszik...
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2006. február 23. - 17:15
Bízom benne, hogy az említett cég hasonló erõfeszítéseket tesz egy a lejtõzõs szakok értékesítésének érdekében is.
Mindenesetre ez a létrejött támogatási szerzõdés _a sportnak_ válik javára és nem kizárólag ennek vagy annak a szaknak.
Kedves Proha! Hidd el megpróbálom a lehetõ legjobb tudásom szerint képviselni a lejtõzõket...Dolgozz sokat, tegyél minél többet az adott szakág és a montisportért, küzdd fel mgad az MTB elnökségébe, aztán Te is ott lehetsz a kerekasztalnál és segíthetsz az általad jobban kedvelt DH-n. Ne azokat bántsátok akik legalább valami pénzt hoznak a sport bármely területére, hanem azokat akik semmit nem hoztak még v. nem képviselték a szövetségben megfelelõen a ti érdekeiteket és a DH érdekeit. Gondolom mindegyik szakágnak van az MMTBSzSz elnökségében elnökségi tagja. Ha nincs arról is csak ti tehettek, vagy mégsincs akkora érdeklõdés a ti szakágatok iránt -mint ahogyan te gondolod, és így az érdekeiteket nem tudjátok megfelelõen érvényre juttatni.
Írta 2006. február 23. - 17:13
Hajrá!
Írta 2006. február 23. - 17:09
A Groupama üzeneteket próbál majd megfogalmazni az MTB sportban való részvétele kapcsán.
Célközönség: családalapítás elõtt áló pályakezdõ - fõleg városi értelmiségi -fiatalok vagy frissen családot alapított fiatalok kisgyerekkel
Az üzenet: (nem szószerint, csak ahogyan én megértettem) élj egészségesen! mozdulj! kerékpározz!
Ennek érdekében a nagylétszámú MX rendezvényeken és a közepes létszámú - de mégiscsak olimpiai szám - OX rendezvényeken kíván megjelenni. Szintén ezekhez az eseményekhez kapcsolódóan un. Groupama Egészségnapokat (kvázi roadshowkat) kíván rendezni a versenyek környezetében.
Ha végiggondolod a picit extrém (komoy védõeszközökkel) ûzött, egyébként rendkívül látványos lejtõs ágak nem nagyon illenek bele ebbe a képbe.
De az nem azt jelenti, ha egy újabb (és remélem, hogy még lesz ilyen akár idén is) mondjuk mobil telefont gyártó cég, üdítõs vagy sörös cég kerül a képbe, õket ez biztosan érdeklni fogja. Szóval nincs veszve semmi, hajrá lejtõsök.
Azért egy dolgot hasonlítsunk még össze:
Az OX, MX licenszes versenyzõk száma + a maratonokon elinduló néhány ezer ember összesen.
DH/4X licenszes versenyzõk + amatõr versenyzõk száma.
És ez egy szponzornak több mint fontos. Ezen áll, vagy bukik a business.
A múltkor az én jó Huti kollégámnak (nagy amatõr DH fun) mondtam, hogy "Huti, miért nincs licenszed?"
Válasz: "Minek?"
Jó lenne ezen változtatni.
És még egy összehasonlítás:
OX/MX 2006 versenynaptár (1.verzio) tavaly októberre elkészült (14 verseny)
4X/DH 2006 versenynaptár február 17. (Szegény Berényi kolléga így is örült, hogy néhány verseny (6-7)összejött.)
Én pedig emlékszem a tavalyi 4X OB-ra is Egerben:
3 nõi induló
16 férfi (ez nem biztos, de valahogy így)
Nem cseszegtetés, de elõbb valaminek lennie kell és csak utána lehet eladni. Nem fordítva, hogy ha lesz pénz, akkor majd lesz valami is.
Üdv Sipiczki Róbert
Írta 2006. február 23. - 16:46
az elnökségbe pedig nem kívánkozom.
egy kérdés: a tárgyalásokra meghívták a dh szakág vezetõit?
Írta 2006. február 23. - 16:12
de pl. lehetett volna,hogy egy kicsit kevesebb támogatást adni a cc szakágaknak, és azt a keveset odaadni a lejtõzõseknek. és akkor ezen az oldalon már nem 0 állna.
de nem ismerem a hátterét a megállapodásnak, ezért távol álljon tõlem,hogy kritizáljam.
csak sajna a dh+4x szakágakkal kapcsolatban korántsem érzek akkora törõdést,mint a cc/maratonnal.
A Groupama Biztosító, ha jól olvastam, nem az MMTBSZSZ-t támogatja direkt módon, amibõl minden MTB-s szakágnak kellene részesülni, hanem annak egyes versenyeit és azoknak a kupafutamait, beleértve azt az OB-t is.
Õk ezt így gondolták.
Dolgozz sokat, tegyél minél többet az adott szakág és a montisportért, küzdd fel mgad az MTB elnökségébe, aztán Te is ott lehetsz a kerekasztalnál és segíthetsz az általad jobban kedvelt DH-n. Ne azokat bántsátok akik legalább valami pénzt hoznak a sport bármely területére, hanem azokat akik semmit nem hoztak még v. nem képviselték a szövetségben megfelelõen a ti érdekeiteket és a DH érdekeit. Gondolom mindegyik szakágnak van az MMTBSzSz elnökségében elnökségi tagja. Ha nincs arról is csak ti tehettek, vagy mégsincs akkora érdeklõdés a ti szakágatok iránt -mint ahogyan te gondolod, és így az érdekeiteket nem tudjátok megfelelõen érvényre juttatni.
Prohi
Írta 2006. február 23. - 10:41
Egy vállalkozásnak saját joga eldönteni, hogy kit, mit, mikor és mennyivel támogat. Az elnökségnek elutasítani egy lehetõséget badarság lett volna, mert a MTB-bén belül valamelyik versenytípus nem fért bele a szponzor elképzeléseibe.
Prohi
de pl. lehetett volna,hogy egy kicsit kevesebb támogatást adni a cc szakágaknak, és azt a keveset odaadni a lejtõzõseknek. és akkor ezen az oldalon már nem 0 állna.
de nem ismerem a hátterét a megállapodásnak, ezért távol álljon tõlem,hogy kritizáljam.
csak sajna a dh+4x szakágakkal kapcsolatban korántsem érzek akkora törõdést,mint a cc/maratonnal.
Írta 2006. február 23. - 09:36
persze,hogy várják/várjuk, mivel évek óta 0, azaz nulla forintból gazdálkodunk.
az meg, hogy melyik nézettebb, lehetne vita tárgya...
Egy vállalkozásnak saját joga eldönteni, hogy kit, mit, mikor és mennyivel támogat. Az elnökségnek elutasítani egy lehetõséget badarság lett volna, mert a MTB-bén belül valamelyik versenytípus nem fért bele a szponzor elképzeléseibe.
Elnök Úr, gratulálok a sikeres megállapodáshoz! Sok hasonló megállapodást kívánok!
Egyre tessenek vigyázni, nehogy valaki levédesse ebben a szóösszetételben v. másikban a verseny nevét, mert aztán fizethetnek a névhasználatért!
Prohi
Írta 2006. február 23. - 08:52
az meg, hogy melyik nézettebb, lehetne vita tárgya...
Írta 2006. február 22. - 18:49
és a lejtõzõ szakágak? nem lehetett volna õket is bevonni a megállapodásba?
Valószínûleg minden szakág részt vett a megállapodás elõkészítésében. Gondolom a teljes MTB szakágra vonatkozó támogatás más lett volna, és a névadó taláng nem érezte olyan fontosnak és indokoltnak az egész felvállalását. Dönthetett volna egy adott rendezvégy támogatása mellett is. Kézenfekvõ, hogy a legnépszerûbb és a "legnézettebb" szakágnál kezdõdik meg a több lábra állás, és nem biztos hogy érdemes az összes adut egyszerre kijátszani, vagy a puskaport egyszerre ellõni. Mindenesetre érzésem szerint a lejõzõs, és a triál szakágak vezetõi és a versenyszervezõk továbbra is nyitottak és várják a kedvezõ ajánlatokat.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. február 22. - 17:49
Örülök (örülünk) hogy sikerült "megkaparintani" ezt a lehetõséget. Amiben tudunk segítünk hogy maximálisan "kitudjuk használni" a lehetõséget!