Jelentkezz be Regisztrálj
Groupama Magyar Mountainbike Kupa 2006
Posted 2006. March 16. - 14:42
Posted 2006. March 16. - 14:37
Posted 2006. March 16. - 13:58
Posted 2006. March 16. - 13:49
Egyébként hogy tudd a sport1 sem szivességbõl nyomta tavaly a XC-maraton futamokat!
Posted 2006. March 16. - 13:21
Rocsipeti. Direkt kiemeltem. Nem a Redbull Rampage méretû eseményekre gondoltam. Mikor mozgat meg egy hazai dh verseny 3000 embert? (márpedig a legjobb maratonjaink már megmozgatnak ennyit). Egyébként én is nagyon szeretem a mûfajt, de hidd el, hogy egy pénzes támogatót mindez nem érdekel. Õt nem az érzések és a lelkesedés gyõz meg, hanem a számok. És a helyében te is ezt tennéd.
Az én cégem is keres most támogatót az mtb versenyekhez, és bizony azért kellett ajánlanunk nekik maratonokat, mert ez az egyetlen mûfaja az mtb-nek, aminek a statisztikájával egyáltalán érdemes odaállni eléjük. A többivel kiröhögnének.
a dh-4x szakágakban nem az a vonzó a média-és így a támogatók- számára, hogy mennyien vannak rajta, hanem az, hogy mennyien nézik meg a tv-ben. mondjuk ha tavaly a sport1-en nem csak a cc-maraton futamokat villogtatták volna,hanem egy-két dh futamot is,akkor most nem itt állnánk. gondolj egy átlag magyar tévénézõre: nem nézi a Tour De France-t,mert szerinte ott nem történik semmi. a forma1-ben csak a rajtot, mert akkor van a legtöbb baleset.
éppen ezért lehetne sok támogatót szerezni az extrém szakágaknak,akkor ha végre bekerülne a tv-be. mert ott tömör akció van. valljuk be a maratonon nem sok. legalábbis nem olyan,amit egy tv meg tud mutatni. míg egy 4x versenyt teljes egészében le lehet követni egy kamerával.
még egy kérdés: miért csak dh-freeride-4x futamokból készülnek filmek szerte a világban, amiket akár mozikban is mutogatnak? miért mutatták meg Bendert száz hiradóban,amikor majdnem kinyírta magát?
mi ér többet egy szponzornak? ha mondjuk 3000 nevezõ látja a hirdetését egy versenyen, vagy az ha 1 millió mondjuk a Fókuszban, mint annak idején a pesti városi dh-ban?
Posted 2006. March 16. - 11:21
aDHsoknak rá kéne menni arra hogy profi video felvételek tv stáb legyen kint és valamelyik tvben biztosítva legyen az hogy a DH kupoa futamokat leadják.
izgalmas képek, yo zene interyuk hõsies tizenévesek
rákapnának aszponzorok.
tele ugratókkal amin mellé a fõszponzor nbeve kiplakátova 2 fa közé..
igy kéne.
ugyanez igaz a maratonra is mondyuk..
Posted 2006. March 16. - 11:17
Mellesleg nekem semmi közöm a kerékpárbizniszhez. Csak a jóindulat.
Posted 2006. March 16. - 11:09
Posted 2006. March 16. - 10:55
Posted 2006. March 16. - 10:51
És valljuk be, hogy ez nem a dh - 4cross. Legalábbis nem hazánkban.
Rocsipeti. Direkt kiemeltem. Nem a Redbull Rampage méretû eseményekre gondoltam. Mikor mozgat meg egy hazai dh verseny 3000 embert? (márpedig a legjobb maratonjaink már megmozgatnak ennyit). Egyébként én is nagyon szeretem a mûfajt, de hidd el, hogy egy pénzes támogatót mindez nem érdekel. Õt nem az érzések és a lelkesedés gyõz meg, hanem a számok. És a helyében te is ezt tennéd.
Az én cégem is keres most támogatót az mtb versenyekhez, és bizony azért kellett ajánlanunk nekik maratonokat, mert ez az egyetlen mûfaja az mtb-nek, aminek a statisztikájával egyáltalán érdemes odaállni eléjük. A többivel kiröhögnének.
Posted 2006. March 16. - 10:29
Posted 2006. March 16. - 10:26
Ez egy elég elrugaszkodott példa, de engem a másik tábor érdektelensége is zavar. Ha DH macerás is itthon, a 4X terén jó az emberanyag és ott a versenyeken is gyorsan lehetne fejleszteni.a RedBull Rampage mennyi embert mozgat meg?
Posted 2006. March 16. - 09:54
Posted 2006. March 16. - 09:52
A támogató elsõdleges szempontja pedig szerintem nem az, hogy kinek mennyi munkája van egy adott sportágban, hanem az, hogy mekkora tömeget mozgat meg egy esemény. És valljuk be, hogy ez nem a dh - 4cross. Legalábbis nem hazánkban.
Posted 2006. March 16. - 08:55
A dh-n való részvételhez is elég a lelkesedés, meg mondjuk egy PolarX, ami 130 ezer ft...az nem nagyobb befektetés, mint egy túramonti...és azzal már meg lehet tanulni az alapokat, és utánna fejleszteni. Az élmezõny csúcsgépekkel megy, de cc-ben sem alivio-s gépekkel megy az eleje...egy kívülálló szemével:
DH-4X -hez már a részvételhez is két dolog kell: profi tudás és profi felszerelés. Ezért a szponzorálását kb. úgy kell megoldani, mint a Forma-1 -ét! (...ahol az, aki nem tud magának szponzort szerezni, az hiába tehetséges, nem tud indulni sem!) Szerintem ez lesz a jövõtök - ha sikerül egyáltalán.
Maraton, CC: a részvételhez elég a lekesedés, a szabadidõ, meg egy átlagos befektetés - ezért a szpozorálás is más lehet. Az egy másik kérdés, hogy gyõzni ott is csak a profik tudnak... Egy másik kedvenc sportomban (vitorlázás) már rég ketté is vált a sport-élet: számtalan amatõr verseny van világszerte (szponzorokkal is!) és mennek a kõ-profi események is a la Forma-1 szervezéssel/szponzorálással.
Robi! segits megszervezni az elsõ hazai TV-közvetítést a DH-soknak, aztán csinálják tovább a maguk eladását... Szerintem kevesebb energiát igényel, mint a vita és rosszkedv
csocsi
Minden szakágban ugyanolyan nehéz szponzort találni, és bizony rengeteg tehetség elkallódik a pénzhiány miatt...de mint egy másik topikban is kifejtettem, sosincsen olyan, hogy valaki elõbb pénzt tol egy verenybe, versenyzõbe, és majd utánna kiderül, hogy eredményes lesz-e...elõször mindig eredményesnek kell lenni, utánna lehet kalapozni..
Üdv:Thommey
Posted 2006. March 15. - 19:58
DH-4X -hez már a részvételhez is két dolog kell: profi tudás és profi felszerelés. Ezért a szponzorálását kb. úgy kell megoldani, mint a Forma-1 -ét! (...ahol az, aki nem tud magának szponzort szerezni, az hiába tehetséges, nem tud indulni sem!) Szerintem ez lesz a jövõtök - ha sikerül egyáltalán.
Maraton, CC: a részvételhez elég a lekesedés, a szabadidõ, meg egy átlagos befektetés - ezért a szpozorálás is más lehet. Az egy másik kérdés, hogy gyõzni ott is csak a profik tudnak... Egy másik kedvenc sportomban (vitorlázás) már rég ketté is vált a sport-élet: számtalan amatõr verseny van világszerte (szponzorokkal is!) és mennek a kõ-profi események is a la Forma-1 szervezéssel/szponzorálással.
Robi! segits megszervezni az elsõ hazai TV-közvetítést a DH-soknak, aztán csinálják tovább a maguk eladását... Szerintem kevesebb energiát igényel, mint a vita és rosszkedv
csocsi
Posted 2006. February 27. - 16:00
Posted 2006. February 27. - 15:53
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. February 27. - 14:37
Posted 2006. February 27. - 14:30
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás