Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Groupama Magyar Mountainbike Kupa 2006

- - - - -

• Please log in to reply
60 replies to this topic

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nem hosszút írtál, hanem igazat. Ezen a fórumon ez hatalmas bûn és a déhásoktól nem sokára meg is kapod a magadét. Úgy sem veszik észre magukat.

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 posts
10 éve szponzorált DH/Slalom versenyzõ voltam, itt magyarországon, akkor kicsit elõrébb állt a DH szakág szerintem, volt Pepsi Max mint fõszponzor, voltak versenyek, volt média (TV), rendes pénzdíjak. Mi is rendeztünk itt, Salgótarjánban DH futamokat, de valahogy '97-ben a szövetségi gondok miatt elakadt a DH szakág, aztán Harang "serenykedett" kis ideig vele, de azóta már "külsõsként" sok fejlõdést nem látok. Tavaly kimentem a Mátrai DH futamra, sok régi ismerõs volt, de OX verseny rendezõként kicsit azt vettem észre, hogy a DH valahol megmaradt a 10 évvel ezelõtti szinten. Tudom hogy pénz nélkül lehetetlen, meg szegény Örsi vette legalább a fáradtságot, hogy legyen valami, de aztán neki is akadtak problémái. Kicsit a DH közvetítette életstílus, lazább felfogás (minek a licenc, meg a kötöttségek) miatt a szponzorokat is nehezebb elõkeríteni. Pl. volt szeptemberben egy kis dh verseny Mátrafüreden, valahonnan hozzánk került egy fénymásolt szórólap, agyon design-olva, csak épp semmi lényeges információ nem volt rajta, a megadott honlap címeken semmi, utána eredmény sehol, szóval a közönség vagy szponzor vagy média nem nagyon lett kiszolgálva. Nem csak a pénzen múlik a dolog, a hozzáálláson is. Bocs ha hosszút írtam.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
tudom.talán többet tudok a dolgokról,mint hinnéd. a velotrade megszponzorálta a megjelenést a sport1nél. egyébként "szoktam" tenni a dolgokért.csak te ezt nem tudod.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Hát ha tudod a megoldást akkor nosza, rajta! Nem sírni kell, cselekedni!!!
Egyébként hogy tudd a sport1 sem szivességbõl nyomta tavaly a XC-maraton futamokat!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Rocsipeti. Direkt kiemeltem. Nem a Redbull Rampage méretû eseményekre gondoltam. Mikor mozgat meg egy hazai dh verseny 3000 embert? (márpedig a legjobb maratonjaink már megmozgatnak ennyit). Egyébként én is nagyon szeretem a mûfajt, de hidd el, hogy egy pénzes támogatót mindez nem érdekel. Õt nem az érzések és a lelkesedés gyõz meg, hanem a számok. És a helyében te is ezt tennéd.
Az én cégem is keres most támogatót az mtb versenyekhez, és bizony azért kellett ajánlanunk nekik maratonokat, mert ez az egyetlen mûfaja az mtb-nek, aminek a statisztikájával egyáltalán érdemes odaállni eléjük. A többivel kiröhögnének.

a dh-4x szakágakban nem az a vonzó a média-és így a támogatók- számára, hogy mennyien vannak rajta, hanem az, hogy mennyien nézik meg a tv-ben. mondjuk ha tavaly a sport1-en nem csak a cc-maraton futamokat villogtatták volna,hanem egy-két dh futamot is,akkor most nem itt állnánk. gondolj egy átlag magyar tévénézõre: nem nézi a Tour De France-t,mert szerinte ott nem történik semmi. a forma1-ben csak a rajtot, mert akkor van a legtöbb baleset.
éppen ezért lehetne sok támogatót szerezni az extrém szakágaknak,akkor ha végre bekerülne a tv-be. mert ott tömör akció van. valljuk be a maratonon nem sok. legalábbis nem olyan,amit egy tv meg tud mutatni. míg egy 4x versenyt teljes egészében le lehet követni egy kamerával.
még egy kérdés: miért csak dh-freeride-4x futamokból készülnek filmek szerte a világban, amiket akár mozikban is mutogatnak? miért mutatták meg Bendert száz hiradóban,amikor majdnem kinyírta magát?

mi ér többet egy szponzornak? ha mondjuk 3000 nevezõ látja a hirdetését egy versenyen, vagy az ha 1 millió mondjuk a Fókuszban, mint annak idején a pesti városi dh-ban?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Nem a résztvevõk száma az egyedüli vonzó dolog.
aDHsoknak rá kéne menni arra hogy profi video felvételek tv stáb legyen kint és valamelyik tvben biztosítva legyen az hogy a DH kupoa futamokat leadják.
izgalmas képek, yo zene interyuk hõsies tizenévesek :)
rákapnának aszponzorok.
tele ugratókkal amin mellé a fõszponzor nbeve kiplakátova 2 fa közé..
igy kéne.

ugyanez igaz a maratonra is mondyuk..
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Még a támogatásokról annyit, hogy amikor felvetettem, hogy fizetnénk az idõmérést kb. 2 hétbe telt, míg valaki jelezte, hogy igényt tartana rá. Voltak olyanok is akik dobtak egy telefonszámot, hogy hívjam fel, ha támogatni szeretném a dh versenyüket. Ez azért nevetséges. Ez olyan, mint a múltkor feladott állláshirdetésemre a jelentkezések egy része sms-ben jött.

Mellesleg nekem semmi közöm a kerékpárbizniszhez. Csak a jóindulat.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Na jó, igazad van. Nem fecsegek én se többet akkor. :) A lényeg: hogy végre van mozgolódás hazánkban is mtb ügyben.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Lens:én már megpróbáltam ezt a támogatós résztvevõs dolgot elmagyarázni a dh topikban...feleslegesen...volt aki megértette, és volt aki nem..

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

És valljuk be, hogy ez nem a dh - 4cross. Legalábbis nem hazánkban.

Rocsipeti. Direkt kiemeltem. Nem a Redbull Rampage méretû eseményekre gondoltam. Mikor mozgat meg egy hazai dh verseny 3000 embert? (márpedig a legjobb maratonjaink már megmozgatnak ennyit). Egyébként én is nagyon szeretem a mûfajt, de hidd el, hogy egy pénzes támogatót mindez nem érdekel. Õt nem az érzések és a lelkesedés gyõz meg, hanem a számok. És a helyében te is ezt tennéd.
Az én cégem is keres most támogatót az mtb versenyekhez, és bizony azért kellett ajánlanunk nekik maratonokat, mert ez az egyetlen mûfaja az mtb-nek, aminek a statisztikájával egyáltalán érdemes odaállni eléjük. A többivel kiröhögnének.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Rocsi! A Rampage az egy világcég által kitalált meghívásos háziverseny.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

a RedBull Rampage mennyi embert mozgat meg?

Ez egy elég elrugaszkodott példa, de engem a másik tábor érdektelensége is zavar. Ha DH macerás is itthon, a 4X terén jó az emberanyag és ott a versenyeken is gyorsan lehetne fejleszteni.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a RedBull Rampage mennyi embert mozgat meg?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Robi! Gratulálok és szívbõl kivánom, hogy még sok ilyen szerzõdést kössetek az elkövetkezendõ években, lehetõleg további sportágak bevonásával.

A támogató elsõdleges szempontja pedig szerintem nem az, hogy kinek mennyi munkája van egy adott sportágban, hanem az, hogy mekkora tömeget mozgat meg egy esemény. És valljuk be, hogy ez nem a dh - 4cross. Legalábbis nem hazánkban.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

egy kívülálló szemével:

DH-4X -hez már a részvételhez is két dolog kell: profi tudás és profi felszerelés. Ezért a szponzorálását kb. úgy kell megoldani, mint a Forma-1 -ét! (...ahol az, aki nem tud magának szponzort szerezni, az hiába tehetséges, nem tud indulni sem!) Szerintem ez lesz a jövõtök - ha sikerül egyáltalán.

Maraton, CC: a részvételhez elég a lekesedés, a szabadidõ, meg egy átlagos befektetés - ezért a szpozorálás is más lehet. Az egy másik kérdés, hogy gyõzni ott is csak a profik tudnak... Egy másik kedvenc sportomban (vitorlázás) már rég ketté is vált a sport-élet: számtalan amatõr verseny van világszerte (szponzorokkal is!) és mennek a kõ-profi események is a la Forma-1 szervezéssel/szponzorálással.

Robi! segits megszervezni az elsõ hazai TV-közvetítést a DH-soknak, aztán csinálják tovább a maguk eladását... Szerintem kevesebb energiát igényel, mint a vita és rosszkedv :)

csocsi

A dh-n való részvételhez is elég a lelkesedés, meg mondjuk egy PolarX, ami 130 ezer ft...az nem nagyobb befektetés, mint egy túramonti...és azzal már meg lehet tanulni az alapokat, és utánna fejleszteni. Az élmezõny csúcsgépekkel megy, de cc-ben sem alivio-s gépekkel megy az eleje...
Minden szakágban ugyanolyan nehéz szponzort találni, és bizony rengeteg tehetség elkallódik a pénzhiány miatt...de mint egy másik topikban is kifejtettem, sosincsen olyan, hogy valaki elõbb pénzt tol egy verenybe, versenyzõbe, és majd utánna kiderül, hogy eredményes lesz-e...elõször mindig eredményesnek kell lenni, utánna lehet kalapozni..
Üdv:Thommey

szocsek

szocsek

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
egy kívülálló szemével:

DH-4X -hez már a részvételhez is két dolog kell: profi tudás és profi felszerelés. Ezért a szponzorálását kb. úgy kell megoldani, mint a Forma-1 -ét! (...ahol az, aki nem tud magának szponzort szerezni, az hiába tehetséges, nem tud indulni sem!) Szerintem ez lesz a jövõtök - ha sikerül egyáltalán.

Maraton, CC: a részvételhez elég a lekesedés, a szabadidõ, meg egy átlagos befektetés - ezért a szpozorálás is más lehet. Az egy másik kérdés, hogy gyõzni ott is csak a profik tudnak... Egy másik kedvenc sportomban (vitorlázás) már rég ketté is vált a sport-élet: számtalan amatõr verseny van világszerte (szponzorokkal is!) és mennek a kõ-profi események is a la Forma-1 szervezéssel/szponzorálással.

Robi! segits megszervezni az elsõ hazai TV-közvetítést a DH-soknak, aztán csinálják tovább a maguk eladását... Szerintem kevesebb energiát igényel, mint a vita és rosszkedv :)

csocsi

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
az lehet, hogy többen maratonoznak, de a dh-4x médiabarátabb, mert látványosabb. ezért lehet(ne) vele jobban is bánni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
DH versenyeken mindig is kevesebben lesznek, több okból kifolyólag. Egyrész a magyarnak drága a DH-paripa - míg egy maratonon végig lehet menni 100ezres bringával is simán, DH-n azért jóval nagyobb az átlag gép ára. Éppen ezért, egy amatõr maratonos is ki "mer" menni maratonozni, de DH-ra már nem fog a sok János-hegyi taknyos (na ezt nehogy féleértsétek, mindenki tudja, hogy melyik rétegrõl beszélek - nyilván van DH-s is János-hegyen néhány...) kimenni. Sem felkészültségben, sem technikában nem áll ott, hogy egy DH versenyen sikeresen (sikerélménnyel!) végigmenjen. Kint szponzorálják (de egyre kevesebben, megjegyzem), mert pl a DH cuccok árából több is folyik be a kereskedõkhöz. Kár szépíteni a dolgot, itt senki nem a népegészségügyért küzd (mármint a szponzorok), hanem a jövõbeni haszon reményében - meg kell érteni, hogy 1500 ember erre nagyobb perspektíva. Ha mondjuk aktívan 1000 ember maratonozik - ami nagyon alábecsül, hiszen EGYIDEJÛSÉG van, sokszor 3 verseny is van egyidõben, ráadásul sokan (sokunk) nem is megyünk mindre), akkor is egy 50 fõs DH tábor 5 %. Namost ez nem segíti ki a DH sportot, fõleg, hogy nem is olyanok a költségek; pl sokszáz (ezer) chip kijön egy fénykapu árából stb.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
ezzel teljesen tisztában vagyok. csak úgy szeretném ha a dh-4x versenyeken is olyan felhajtás lenne, mint a cc-n! pl. a tavalyi cc versenyeken a velotrade képviseltette magát, és ez adott egy színvonalat a dolognak.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem bántani akartalak, bocsi, csak sok oldalról hallom a sírást ennek kapcsán. Na majd kifejtem, késõbb, most melópara van - de nem te vagy az egyetlen, aki teljesen ingyé rengeteget dolgozik versenyek, sportrendezvények szervezésében, meg úgy egyáltalán a sportéletben - javarészt honorálatlanul.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)